۴ نتیجه برای آرمان
محمود شارع پور، فاطمه آرمان،
دوره ۳، شماره ۱ - ( ۵-۱۳۹۳ )
چکیده
سرمایهی اجتماعی یکی از انواع سرمایهی فرد در کنار سرمایهی اقتصادی و سرمایهی فرهنگی محسوب میشود که فرد از طریق آن به منابع و حمایتهای موجود در گروههای مختلف و جامعه دسترسی مییابد. هدف اصلی این پژوهش، مطالعهی سطوح مختلف سرمایهی اجتماعی زنان و مردان در تهران است. فرض بر این است که زنان و مردان به دلیل تفاوتهای فرهنگی و اجتماعی و به دلیل نابرابریهای جنسیتی، دارای سرمایهی اجتماعی متفاوت هستند. این پژوهش به تحلیل ثانویهی دادههای جمع آوری شده در شهر تهران پرداخته که این دادهها در مرداد و شهریور ۱۳۸۷ از سوی دانشگاه علوم پزشکی ایران، سازمان بهداشت جهانی، شهرداری تهران و جهاد دانشگاهی در سطح کلیهمحلات شهر تهران در قالب پروژهی «ابزار ارزیابی و پاسخ گویی عدالت در حوزهی سلامت شهری» جمع آوری شده است. تعداد نمونهی این پژوهش بالغ بر ۲۰۶۷۰ نفر از شهروندان بالای ۱۸ سال ساکن شهر تهران است. نتایج پژوهش حاکی از این است که از لحاظ میانگین سرمایهی اجتماعی خانواده و خویشاوندان در میان زنان و مردان تفاوت معنیداری وجود ندارد؛ در حالی که از نظر میانگین سرمایهی اجتماعی دوستان، محله و سرمایهی اجتماعی کل میان مردان و زنان تفاوت معنیداری وجود داشت. بدین معنی که مردان از میانگین سرمایهی اجتماعی دوستان، محله و کل بیشتری نسبت به زنان برخوردار بودند.
مرضیه شهریاری، آرمان حیدری، عبدالرضا نواح،
دوره ۸، شماره ۴ - ( ۲-۱۳۹۹ )
چکیده
زمینه و هدف: فلات زدگی، ایستایی و رکود شخصی است. یعنی فرد نه می آموزد و نه شایستگی های خود را گسترش می دهد. دو مفهومی که معمولاً در توصیف موفقیت یا عدم موفقیت اعضاء هیأت علمی در طی کردن مسیر و توسعه حرفه ای استفاده می شود. هدف این مطالعه مقایسه مدل عنکوبتی در سه دانشگاه و در بین دو رشته علوم پایه و علوم انسانی در پتانسیل فلات زدگی شغلی می باشد.
روش کار: این مطالعه به صورت پیمایش در سال ۱۳۹۷ در تهران، اهواز و یاسوج با نمونه ای بالغ بر ۵۱۸ نفر از اعضاء هیأت علمی موفق (دارای رشد حرفه ای؛ از بدو استخدام با مرتبه استادیاری استخدام و قبل از ۷ سال موفق به ارتقاء شدند) و ناموفق (بدون رشد حرفه ای؛ افرادی که با همین شرایط هنوز موفق به ارتقاء نشدند) انجام شد.
یافته ها: برطبق نمودارهای عنکوبتی و آزمون فریدمن جامعه پذیری علمی، ناامنی فضای دانشگاه، فلات زدگی محتوایی- ساختاری و تاب آوری علمی و امکانات زیرساختاری در سه دانشگاه و در بین دو رشته علوم پایه و علوم انسانی از عوامل تأثیرگذار در فلات زدگی شغلی می باشد.
آرمان حیدری، حمید صداقت، حمیده دهقانی، ابراهیم فتاح پور،
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( ۱۰-۱۴۰۰ )
چکیده
بعد از ظهور، تشدید و گسترش مدرنیته، نسبت میان دین – دینداری و توسعه از ماندگارترین و شدیدترین چالش های فرهنگی، علمی، سیاست گذاری و امور روزانۀ افراد بوده است. در ایران نیز، با وقوع دو انقلاب مشروطه و انقلاب اسلامی و ظهور تفکرات و جریان های دینی لیبرال و اصول گرای مذهبی این چالش ظهور و تشدید یافته است. در ایران، نسبت دین و مدرنیته و بحث ها و چالش های مربوط، بیشتر در سطح بینشی و یا در سطح پیمایشی خرد تحلیل و مطالعه شده اند. ازاین رو هدفِ مطالعه حاضر بررسیِ رابطۀ بین سطح توسعه یافتگی اجتماعی و فرهنگی و میزان دینداریِ آیینی در سطح استانی است. روش پژوهش، روش اسنادی از نوع تحلیل ثانویه بوده است. ابتدا سطح توسعۀ اجتماعی و فرهنگی استان های مختلف و میزان دینداریِ آیینی آنها محاسبه؛ سپس رابطۀ بین دو متغیر بررسی گردیده است. خوشه بندی استان ها بر اساس شاخص های توسعۀ اجتماعی و فرهنگی و دینداری با روش k- means cluster صورت گرفت. بر اساس نتایج تحقیق، در سطح انفرادی، به استثنای خراسان رضوی و کردستان، به ترتیب، همۀ استان هایی که رتبۀ بالاتری از نظر شاخص های توسعهیافتگیِ فرهنگی و اجتماعی دارند رتبۀ پایین تری در میزان دینداری مناسکی دارند. همچنین در سطح تجمعی، نیز استان های با سطوح توسعه یافتگی پایین و متوسط میزان دینداری بالاتری از استان های توسعه یافته دارند؛ اما تفاوت دینداری استان های کمتر توسعه یافته با توسعه یافته متوسط و توسعه یافته متوسط با توسعه یافته از نظر آماری معنی دار نیست.
دکتر آرمان حیدری، دکتر سیروس احمدی، خانم طاهره مومنی منش،
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( ۱۱-۱۴۰۱ )
چکیده
مسألۀ سلامت عمومی سالمندان در ابعاد جسمانی، روانی و اجتماعی از مهم ترین آثار سالمندی است. پژوهش حاضر رابطۀ سلامت عمومی سالمندان با متغیرهای خودمراقبتی و حمایت اجتماعی را در بین ۲۵۹ نفر از سالمندان شهر یاسوج بررسی کرده است. روش پژوهش کمی-پیمایشی و ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه بوده است. روش نمونه گیری، طبقه ای تصادفی متناسب با حجم بوده است. بر اساس نتایج پژوهش، میانگین سلامت ادراک شدۀ سالمندان در ابعاد سلامت جسمانی، روانی و اجتماعی بالاتر از میانگین بوده است. متغیرهای رفتار مراقبتی و حمایت رسمی، تأثیرگذارترین متغیرهای بعد سلامت جسمانی؛ متغیرهای حمایت غیررسمی، حمایت رسمی، رفتار مراقبتی، زنان و میزان رابطه با خویشاوندان، تأثیرگذارترین متغیرها در بعد سلامت روانی و متغیرهای حمایت غیررسمی، رفتار مراقبتی، حمایت رسمی و میزان رابطۀ اجتماعی با خویشاوندان، تأثیرگذراترین متغیرها در بعد سلامت اجتماعی سالمندان بوده اند. از مهمترین یافته های پژوهش، همبستگی منفی و معنی دارِ حمایت رسمی با همۀ ابعاد سلامت؛ همچنین، همبستگی منفی و معنی دارِ میزان رابطۀ با خویشاوندان با احساس سلامت اجتماعی است. در کل می توان گفت نوعِ تأثیر انواع حمایت اجتماعی بر سلامت سالمندان نسبی و متأثر از زمینه و زمانه های تاریخی اجتماعی متغیر است.