[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
داوران نسخه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار نشریه
تعداد دوره های نشریه: 12
تعداد شماره ها: 46
تعداد مشاهده ی مقالات: 2923422
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 725536

تعداد کل نویسندگان: 951
نویسندگان غیر تکراری: 873
نویسندگان تکراری: 78
درصد نویسندگان تکراری: 8

مقالات دریافت شده: 1479
مقالات پذیرفته شده: 372
مقالات رد شده: 1087
مقالات منتشر شده: 354

نرخ پذیرش: 25.15
نرخ رد: 73.5
____
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
6 نتیجه برای آزاد ارمکی

تقی آزاد ارمکی، مهدی مبارکی، زهره شهبازی،
دوره 1، شماره 1 - ( 5-1391 )
چکیده

چکیده

این جستار با هدفِ بررسی و شناسایی شاخص­های کاربردی توسعه اجتماعی، به مطالعه و کنکاش در رابطه با مفهوم توسعه اجتماعی در سطوح بین المللی و ملی پرداخته است. روش این مطالعه با توجه به اهداف و سوالات تحقیق، توصیفی و کیفی می­باشد که در دو مرحله کتابخانه­ای و همچنین تکنیک دلفی صورت گرفته است. حجم نمونه مطالعه(روش دلفی) از 30 نفر از صاحبنظران آکادمیک و متولیان اجرایی حوزه توسعه اجتماعی که به شکل غیر تصادفی انتخاب شده­اند، تشکیل شده است. در نهایت بر اساس محاسبه شاخص­های اجماع، اهمیت و اولویت در فرایند تکنیک دلفی، مفهوم توسعه اجتماعی با عنوانِ کیفیت سیستم اجتماعی از طریق نهادینه کردن اخلاق توسعه علی الخصوص "اخلاق توسعه اجتماعی" برای حصول به "همبستگی (وفاق) اجتماعی" و "عدالت اجتماعی" در جهت  بالا بردن "سطح کیفیت زندگی" و افزایش ضریب "امنیت اجتماعی" تعریف و تعبیر گشت. نهایتا، توسعه اجتماعی بر اساس منطقِ علمیِ شاخص سازی، به ابعاد پنجگانه و همچنین خرده ابعاد مرتبط با آن تقسیم بندی شد.


تقی آزاد ارمکی، عارف وکیلی،
دوره 2، شماره 1 - ( 5-1392 )
چکیده

توسعه­ی علوم انسانی و به­طور اخص توسعه­ی علوم اجتماعی پروژه‌ای است که اولین قدم آن پرداختن به مفاهیم بنیادی و تعاریف و تعابیر موجود از آن­هاست. ما در این مقاله با مطالعه­ی دقیق و مقایسه‌ای تعاریف و تعابیر مختلف از مفهوم «هویت ملی» میان متفکران و اندیشمندان متأخّر ایرانی، به یک دسته‌بندی جامعه‌شناختی از این تعاریف می‌رسیم که می‌توان از آن در تحقیقات آتی مرتبط با مفهوم «هویت ملی» بهره برد. در این مقاله، کوشیده‌ایم آثار و آرای هفت تن از متفکران و اندیشمندان متأخّر ایران در زمینه­ی هویت ملی را به نمایندگی از گرایش­های مختلف علوم انسانی (جامعه‌شناسی، علوم سیاسی، تاریخ، زبان فارسی، فلسفه، و جغرافیای سیاسی) مورد بررسی و مداقّه قرار دهیم. در این مطالعه که به­منظور حیطه‌بندی مؤلفه‌های هویت ملی در آرای صاحب‌نظران به عمل آمد، بیش­ترین فراوانی تکرار و تأکید بر روی ده عنصر زیر به­عنوان مؤلفه و ابعاد هویت ملی صورت گرفته است: 1- سرزمین مشترک 2- نژاد و ملیت مشترک 3- فرهنگ و آداب و رسوم، خاطرات، باورها، سمبل‌ها، نمادها، عواطف و میراث فرهنگی مشترک 4- نظام سیاسی و دولت 5- تاریخ و پیشینه­ی مشترک 6- اقتصاد واحد و مشترک 7- زبان مشترک8- هنر و ادبیات 9- دین مشترک 10- هویت جهانی شده و سیّال.


مرضیه آزاد ارمکی،
دوره 4، شماره 4 - ( 2-1395 )
چکیده

در شرایط امروزی ایران، آشفتگی های تاریخی، اقتصادی و فرهنگی در بطن و فیزیک معماری بی­تأثیر نبوده­اند و نوعی ناهمسانی و ناسازگاری میان معماری و زندگی جاری در ایران ایجاد کرده­اند. بخشی از این آشفتگی­ها برخواسته از ناهمگونی میان ذائقه معماری و سبک زندگی است که نهایتاً منجر به بی علاقگی شهروندان و ساکنین محلات به محله و منطقه زیست­ خود می­شود. چیذر یکی از محلات دارای سرشت تاریخی و مذهبی در شمیرانات تهران است که از این آشفتگی­ها مصون نمانده است.

در این مقاله با استفاده از نظریه جامعه­شناس آلمانی، گئورگ زیمل، سعی شده است با به­کارگیری های ترکیبی اعم از اسناد و مدارک و روش پرسشنامه در میان محلی­های بافت چیذر به شناسایی عناصر دارای مفهوم "دلزدگی"- در چهار بخش اصلی محله بپردازیم تا در مطالعات بعدی با استفاده از چنین بازخوردهایی به معماری صحیح و دور از دلزدگی انسان کلان­شهری در این محله با هویت شهری پرداخته شود. به عقیده زیمل در کلان­شهر به دلیل تحریکات عصبی با پدیده روانی "دلزدگی" مواجه هستیم و معماری امروزی می­بایست پاسخی به آسیب­ها و فقدان­های  انسان مصرف کننده ای باشد که دیگر اکنون کلان شهر را تجربه می کند. در پایان این مقاله با ارائه چندین راه­کار تلاش جهت رفع این دلزدگی­ها در بافت چیذر صورت گرفته است که یکی از آنها تلاش در جهت ایجاد محیط محلی است.


خانم انسیه زواره، دکتر عالیه شکربیگی، دکتر تقی آزاد ارمکی،
دوره 8، شماره 1 - ( 5-1398 )
چکیده

در این پژوهش، محقق کوشیده است به مطالعه روابط دورن خانواده از منظر روابط میان دو نسل زنان کهنسال بپردازد تا در یابد که این روابط تابع چه گفتمان هایی است و آیا این گفتمان ها به هم نزدیک اند یا نشانه ی مشهودی از فاصله میان این دو نسل به حساب می آیند؟ روش مورد استفاده محقق ، بهره گیری از رهیافت کیفی ، مبتنی بر روش داده بنیاد تحلیل موقعیت با استفاده از مصاحبه های روایی بوده است و نمونه هدفمند ، به تعداد20 مورد از شهروندان زن تهرانی انتخاب گردید. یافته ها نشان داد که روابط میان دو نسل زنان، در خانواده ایرانی، همگرا است و در عین تفاوت گفتمان سنت پیشگی زنان کهنسال و پشرو بودن زنان جوان، اما هر دو در گفتمانی به هم نزدیک می شوند که گفتمان نوگرایی است .خانواده در عین تفاوت ها ، در مسیر تهدید  نسلی قرار ندارد و هم چنان خانواده ، موضوع دارای اهمیت و اولویت نسل ها است.
 


 
 
آقای عبدالرسول فدایی دولت، دکتر تقی آزاد ارمکی، دکتر علی بقائی سرابی،
دوره 10، شماره 2 - ( 8-1400 )
چکیده

توسعه‌ی صنعتی یکی از مهم­ترین پیشران‌های تغییرات اجتماعی و فرهنگی جوامع در چند قرن اخیر بوده است. با گسترش صنعتی ­شدن جوامع، اشکال متفاوتی از جامعه‌پذیری شکل گرفت و ارزش‌های جدیدی در جوامع سنتی حاکم گردید. هدف این پژوهش، بررسی تأثیر جامعه‌پذیری صنعتی بر ارزش‌های دینی و جنسیتی در منطقه­ ی ویژه ­ی اقتصادی پارس است. جامعه­ ی آماری شامل کلیه ­ی افراد 18 تا 65 ساله­ ی ساکن در منطقه بوده است و به‌صورت تصادفی از بین آن‌ها اقدام به نمونه‌گیری گردید. جهت پاسخ به سؤال پژوهش، نمونه شامل دو گروه سنی زیر 30 سال و 30 سال به بالا بود و ملاک تقسیم نمونه به این دو گروه، سپری­ کردن دوران کودکی و بلوغ در قبل و بعد از استقرار صنایع نفت و گاز پارس جنوبی بوده است. با استفاده از روش‌های آماری تحلیل واریانس چند متغیره (MANOVA) و مدل‌یابی معادلات ساختاری (SEM) در نرم‌افزارهای SPSS و AMOS داده‌های حاصل از پیمایش تحلیل گردید. بر اساس نتایج پژوهش، افراد زیر 30 سال ارزش‌های مردسالارانه و نگرش دینی پایین‌تری دارند. به عبارت دیگر، افرادی که در فضای صنعتی رشد کرده و جامعه‌پذیر شده‌اند، ارزش‌های برابری‌طلبانه‌تری در مورد زنان و رویکرد سکولارتری به دین دارند

خانم سمیرامیس شاه اسماعیلی، دکتر تقی آزاد ارمکی، دکتر فرح ترکمان،
دوره 11، شماره 3 - ( 11-1401 )
چکیده

تحولات بنیادین چند دهۀ اخیر منجر به ظهور مفاهیم و چشم ­اندازهای متفاوتی در مورد خانواده شده است. نور تابانیدن بر مسیر مطالعات نظری خانواده و سنخ ­شناسی آن می­ تواند به صورت­ بندی دقیق ­تری از تغییرات میدان  منجر شود؛ لذا این مطالعه با اتکا به مرور و مفصل­بندی نظریه ­ها، جمع ­بندی ­ای را در قالب دو سنخ اصلی طبیعت ­گرا و برساخت ­گرا ارائه داده است که در یک افق عمومی­ تر، منازعه بر سر موقعیت خانواده و آیندۀ آن را بررسی کند و منطق نظری تحلیل­ های موجود را روشن نماید. سنت پژوهش در این مطالعه از نوع کیفی و رویکرد نظری سنخ ­شناسی با روش تحلیل مضمون و با تکنیک مقوله­ بندی است.خوانش نظری خانواده، ذیل سنخ طبیعت­ گرا به ظهورگونۀ دوقطبی فروپاشی-تداوم انجامیده است و خوانش فضای مفهومی خانواده ذیل سنخ برساخت­ گرا به تعریفی بدیل و دربرگیرندۀ انواع ادراکات از خانواده را شامل شده است. یافته­ های پژوهش نشان می­ دهد در حالی­که سنخ طبیعت ­گرا در جامعه ­شناسی خانواده، به آسیب شناسی می­ پردازد، سنخ برساخت­ گرا، امکان مواجهه با تحولات خانواده را به مثابۀ تغییر سبک زندگی ممکن کرده است که امکان­ هایی برای بازگشت نظری به خانواده است.


 

صفحه 1 از 1     

مجله علمی پژوهشی مطالعات توسعه اجتماعی فرهنگی Quarterly Journal of Socio - Cultural Development Studies
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4660