|
|
|
 |
جستجو در مقالات منتشر شده |
 |
|
3 نتیجه برای اسدی
محمد اعظمی، ایرج اسدی، محمدرضا حق جو، دوره 7، شماره 4 - ( 2-1398 )
چکیده
هدف از این مقاله تدوین اصول و معیارهایی است که در ارزیابی و اصلاح و تغییر طرحهای توسعه شهری در جهت دستیابی به عدالت شهری کمک میکنند. این پژوهش بر روش بازنگری تحقیقات و نیز تحلیل محتوای طرحهای توسعه شهری کشورهای بریتانیا و آمریکا استوار است. در این مقاله با بهرهگیری از دیدگاههای فلسفی درباره تعریف عدالت و همچنین استفاده از رویکردهای عدالت در برنامه ریزی شهری شش معیار کلی برای تدوین چارچوب مفهومی عدالت در برنامهریزی شهری پیشنهاد میشود. این شش معیار عبارتند از: نیاز، نابرابری به نفع طبقه محروم، برابری، تنوع، اجتماع گفتمانی و قابلیتهای شهری. معیارهای ارائه شده منطبق بر دو حوزه عدالت محتوایی و فرآیندی در طرحهای توسعه شهری هستند که در مقاله حاضر ارزیابی عدالت در محتوای طرحهای توسعه شهری موردنظر قرار گرفته است. در ادامه اهداف و تدابیر کلان مرتبط با هر یک از معیارها موردنظر در طرحهای توسعه شهری در پنج عرصه اصلی یعنی کاربری زمین، مسکن و محلات، حمل و نقل، اقتصاد و خدمات عمومی مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت. در نهایت براساس مرور محتوای طرحهای مختلف و نیز مبانی نظری مرتبط با موضوعف راهبردها و سیاستهایی متلف برای تمین عدالت در طرحها در قالب معیارها دسته بندی و ارائه گردید.
فائزه اسدیان اردکانی، فاطمه عزیزی، علی اکبر فرهنگی، دوره 9، شماره 4 - ( 1-1400 )
چکیده
گردشگری از مهمترین عوامل مولد ثروت و اشتغال در دنیا است. گردشگری فرهنگی همواره از جمله گونههای اصلی گردشگری در ایران و به طور کلی کشورهای در حال توسعه محسوب میشود. این توع گردشگری، میتواند دریچههای نوینی از شناخت، توسعه و پایداری را برای جوامع به همراه داشته باشد.
هدف این پژوهش ارائهی چارچوبی جامع جهت شناسایی و بررسی تأثیرات مستقیم و غیرمستقیم بسترها و زیرساختهای لازم جهت توسعهی گردشگری فرهنگی استان یزد میباشد. بدین منظور ابتدا با مرور جامع پیشینه و نظرخواهی از خبرگان این حوزه، عوامل مؤثر بر توسعه گردشگری فرهنگی با تأکید بر زیرساخت و بسترهای مورد نیاز جهت توسعه در استان یزد شناسایی و در ادامه این عوامل با استفاده از روش مدلسازی ساختاری تفسیری (ISM)، سطحبندی شدند.
با توجه به نتایج، عوامل "زیرساختها، تسهیلات و امکانات اقامتی مناسب و کافی"، "برنامههای تبلیغاتی و اطلاعرسانی در مورد جاذبههای فرهنگی" و "وجود راهنمایان فرهنگی مجرب و متخصص"، اساسیترین عوامل در مدل توسعهی گردشگری فرهنگی استان یزد میباشند که باید مورد توجه جدی مدیران این صنعت قرار گیرد. نتایج این پژوهش به سیاستگذاران کمک میکند تا بتوانند جهت توسعهی گردشگری فرهنگی مسیر مناسبتری را انتخاب کنند.
آقای عنایت سوری، دکتر امید علی احمدی، دکتر محمدحسین اسدی، دوره 11، شماره 3 - ( 11-1401 )
چکیده
پژوهش حاضر به بررسی مطالعۀ میاننسلی سرمایۀ اجتماعی در بین زنان و مردان تویسرکان میپردازد. روش تحقیق، پیمایش و جامعۀ آماری شامل زنان و مردان بالای 15 سال تویسرکان در سال 1399 است. با توجه به جدول مورگان و کرجسی، 392 نفر به روش نمونهگیری خوشهای انتخاب شدند و پرسشنامۀ محقق ساخته را پاسخ دادند. روایی با روشهای توافق متخصصان، صوری و سازه به ترتیب 75/0، 76/0 و 84/0 برآورد شد؛ همچنین پایایی با روش همسانی درونی 82/0 به دست آمد. دادهها با نرمافزار SPSS-26 و به کمک تحلیل واریانس یکطرفه و t مستقل تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد که بین هر سه نسل و بین زن و مرد از نظر سرمایۀ اجتماعی تفاوت وجود دارد. نسل مسن، سرمایۀ اجتماعی بیشتری دارند. بین متغیرهای میاننسلی، جنسیت، گروههای سنی، میزان درآمد، نوع شغل، وضعیت تأهل، میزان تحصیلات، محل زندگی، سن ازدواج، حضور در اجتماع و متغیر سرمایۀ اجتماعی رابطه وجود دارد؛ بیننسلهای مختلف از نظر حضور در اجتماع، آزادیهای فردی و اجتماعی، اعتماد اجتماعی و تحرک اجتماعی تفاوت وجود دارد؛ بین زنان و مردان از نظر متغیرهای تحرک اجتماعی و حضور در اجتماع تفاوت وجود دارد. لذا، توجه به شکاف نسلی در پرتو سرمایۀ اجتماعی اهمیت ویژه دارد.
|
|
|
|
|
|