|
|
|
 |
جستجو در مقالات منتشر شده |
 |
|
5 نتیجه برای الهی
غلامرضا پیروز، مریم فقیه عبدالهی، دوره 3، شماره 2 - ( 8-1393 )
چکیده
شکلگیری مشروطیّت که مقدّمهای برای دگرگونی جامعهی سنّتی ایران و قرار گرفتن آن در مسیر توسعهی فرهنگی و اجتماعی بود، نیاز به مقدّماتی داشت تا زمینهی آشنایی جامعه را با جریانهای نوگرای اجتماعی، فرهنگی و... آماده کند. این مقدّمات با ترجمهی کتب اروپایی به زبان فارسی و همچنین ارتباط ایرانیان با مردم سایر کشورهای صنعتی و رو به مدرنیته شکل گرفت. پس از این آشنایی،توسعه در تمام وجوه زندگی فردی و اجتماعی خودنمایی کرد. در این دوره ادبیّات ایران نیز بامشاهدهی مسیر جدید فعالیّت اجتماعی و سیاسی کشور، بار توسعهی فرهنگی ایران را به دوش کشید و برای همگامی با آن در دستیابی به اهداف ملّت، نیاز را به سبک و روشی نو و جدید درک کرد و از آن پس شعرا و نویسندگان به طرق مختلف به این نیاز پاسخ گفتند. میرزادهی عشقی،مؤثّرترین ادیب این دوره، لزوم دگرگونی و توسعه را بیش از بقیّه درک کرد و این مهم را در اشعار خود جلوهگر ساخت. او پیشگام درانداختن طرحی نو در اسلوب شعر فارسی، البتّه با رعایت اصالت آن شد و در جریان این توسعه طلبی، در طول عمر کوتاه خود، تغییراتی را در شکل و زبان و محتوای شعر ایجاد کرد که در نوع خود حائز اهمّیّت است.
محمدرضا رسولی، اکبر نصرالهی، مسیح بهراد، دوره 8، شماره 3 - ( 11-1398 )
چکیده
در عصر مدرن، کسب وکارها به دلیل ظهور فناوری های نوین و در دسترس بودن آن ها به شدت در حال رشد و گسترش هستند. پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل مؤثر بر گسترش کسب و کارخانگی در تلگرام و اینستاگرام انجام شده است. روش تحقیق حاضر کمی و مبتنی بر ابزار پرسشنامه محقق ساخته می باشد. جامعه آماری این تحقیق شامل فعالان عرصه کسب و کار خانگی می باشند که حجم نمونه لازم برای این جامعه با استفاده از فرمول حجم نمونه کوکران برابر با 382 نفر محاسبه شده است. در مرحله بعد اعضای با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب و مورد پرسش قرار گرفته اند. پایایی پرسشنامه نیز با استفاده از روش آلفای کرونباخ محاسبه شده است که میزان آن برابر با 772/0 است که بیانگر اعتبار قابل قبول گویه ها در سنجش شاخص های تحقیق می باشد.
نتایج بدست آمده از پژوهش حاضر نشان دهنده آن است که مجموعه عوامل اقتصادی، سیاسی، مدیریتی و زیر ساخت ارتباطی، نظارتهای دولتی، حمایت دولت و افزایش ساختار فناوری ارتباطی، مالیات و هزینه مبادله کالا، نوع شبکه مجازی در رشد و گسترش کسب وکار خانگی مؤثر می باشد.
محبوبه شکرالهی، رسول داودی، نقی کمالی، دوره 8، شماره 3 - ( 11-1398 )
چکیده
این پژوهش با هدف طراحی مدلی جهت ارزیابی مسئولیت اجتماعی نظام دانشگاهی انجام گرفت. روش پژوهش آمیخته اکتشافی بود که در بخش کیفی 10 نفر از خبرگان دانشگاهی برای تایید یافتههای کیفی پژوهش و در بخش کمی جهت جمعآوری دادهها 259 نفر از اعضای هیات علمی با روش نمونهگیری تصادفی طبقهای انتخاب شدند. در گام اول با بررسی متون و اسناد مؤلفههای مدل شناسایی و در گام دوم با ابزار پرسشنامه محققساخته، دادهها گردآوری شدند. روایی سازه و همگرای پرسشنامه با تحلیل عاملی تاییدی و پایایی آن با آلفای کرانباخ و پایایی ترکیبی مورد بررسی قرار گرفت. جهت تحلیل دادهها در بخش کیفی از تکنیک تحلیل محتوای کیفی با روش تحلیل مضمون و در بخش کمی از تحلیل عاملی تاییدی و مدل معادلات ساختاری استفاده شد. یافتههای حاصل از تحلیلهای کیفی و کمی منجر به شناسایی 50 شاخص و 7 مؤلفه درباره پدیده مسئولیتپذیری اجتماعی نظام دانشگاهی و 37 شاخص و 5 عامل درباره عوامل سوقدهنده آن در قالب یک مدل با برازش مناسب گردید. ارزیابی انجام شده نشان داد که بین وضعیت موجود و مطلوب آن فاصله زیادی وجود دارد که جهت نیل به حالت مطلوب مستلزم اهتمام جدی مسئولان ذیربط میباشد.
محمدتقی حیدری، سعید محرمی، داوود بلوطی، محمد علی الهی، پروین رحمتی، دوره 9، شماره 1 - ( 5-1399 )
چکیده
شهر زنجان در زمان برگزاری این آیین از حالت معمول خود خارج شده و به صحنه نمایش عظیم و گسترده ای تبدیل می شود، نمایشی که توسط ساکنین شهر به اجرا در می آید و در آن بازیگر و بیینده نمایش موجودیت واحدی را تشکیل میدهد.ابزار پژوهش پرسشنامه ساختار یافته می باشد که پس از تایید روایی (با نظر سنجی از متخصصان) و پایایی آن با توجه به کیفیت همکاری جامعه آماری در اختیار 170 نفر از گردشگران قرار گرفت. بمنظور توسعه گردشگری آئینی، شاخص زمینه های فرهنگی- اعتقادی اهمیت زیادی دارد و باید براین عامل تاکید ویژه ای گردد. زیرا شهر زنجان ظرفیت های فرهنگی-مذهبی برای تبدیل شدن به قطب گردشگری آئینی و مذهبی را دارد. همچنین، براساس آزمون تحلیل مسیر، تاثیر شاخص «زمینه های فرهنگی- اعتقادی» با مقدار 0.422 و «زمینه های اجتماعی» با اثر کل 0.361 بر توسعه گردشگری آئینی، بیش از دیگر شاخص ها بوده است. چرا که، به نظر جامعه آماری، رشد باورهای دینی در بین مردم و پذیرش آن و نهادینه شدن آن به عنوان یک ایدئولوژی برتر توسط اجتماع، منجر به شکل گیری و توسعه آئین های مذهبی شده است.
الهی محمدعلی الهی چورن، - محمد تقی حیدری، - سعید محرمی، دوره 11، شماره 2 - ( 7-1401 )
چکیده
افزایش سن ازدواج، معضل و آسیبی است که اگر پایش نشود، افسردگی، کاهش امید به زندگی و فعالیت سازنده در کشور رخ میدهد. هدف این تحقیق، بررسی مهم ترین عوامل مؤثر در تأخیر سن ازدواج در شهر نوشهر می باشد. نوع تحقیق، کابردی و روش توصیفی- تحلیلی است. جهت گردآوری اطلاعات از روش های کتابخانه ای و میدانی (پرسشنامه) استفاده شده است. جامعۀ آماری تحقیق خانوارهای شهر نوشهر می باشند که طبق فرمول کوکران، تعداد نمونه 384 نفر از طریق نمونه گیری تصادفی ساده مورد پرسشگری قرار گرفتند. روایی پرسشنامه با کمک 10 نفر از اساتید حوزۀ فرهنگی شهر مورد تایید قرار گرفت و پرسشنامۀ نهایی تنظیم گردید. سطح پایایی پرسشنامۀ تحقیق با استفاده از روش آلفای کرونباخ 74/0 به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آمار توصیفی و استنباطی (آزمون تحلیل عاملی اکتشافی) استفاده شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد که نتیجۀ حاصل از تقلیل 29 متغیر، 3 عامل بوده است که عبارتند از: عامل اقتصادی، عامل اجتماعی و عامل فرهنگی که در این میان، عامل اقتصادی با مقدار 69/8 درصد، به تنهایی قادر است 39/15 درصد واریانس را تبیین کند و این امررابطۀ بین عوامل اقتصادی و افزایش سن ازدواج را تأیید میکند؛ درنتیجه هرچه شرایط اقتصادی و مادی جوانان، بهعنوان بسترهای بنیادی برای ازدواج، مهیا باشد، تمایل ایشان به تشکیل زندگی مشترک بیشتر میشود.
|
|
|
|
|
|