|
|
|
 |
جستجو در مقالات منتشر شده |
 |
|
3 نتیجه برای امیدوار
امیر ملکی، پوران امیدوار، دوره 4، شماره 3 - ( 11-1394 )
چکیده
این مطالعه به دنبال بررسی تأثیر اعتماد بر مشارکت اجتماعی است. بدین منظور با بررسی نظریه های مختلف در حوزه مشارکت و اعتماد اجتماعی به بیان نظری مسئله تحقیق پرداخته شده است. فرضیههای تحقیق از دیدگاههای نظری مرتبط با اعتماد اجتماعی و مشارکت استخراج شده اند و با روش تحلیل ثانویه و با استفاده از مجموعه داده های پیمایش جهانی(WVS )موج پیمایش سال های 2005 تا 2008 مورد تحلیل قرار گرفته اند. نتایج تحقیق نشان میدهد که بین اعتماد اجتماعی، اعتماد نهادی و اعتماد تعمیم یافته با مشارکت اجتماعی رابطه معناداری وجود دارد هر چند که میزان و تأثیرگذاری این رابطه ها در هر مورد متفاوت است. همچنین ضرایب رگرسیون چند متغیری نشان میدهد که از میان متغیرهای مورد بررسی اعتماد اجتماعی بهترین پیشبینی کننده برای مشارکت اجتماعی است. همچنین رابطه ی بین پایگاه اقتصادی-اجتماعی، سن و جنس با مشارکت اجتماعی تایید شد.
پروانه دانش، پوران امیدوار، محمد جواد زاهدی مازندرانی، دوره 7، شماره 3 - ( 11-1397 )
چکیده
در این مقاله نوع جدیدی از زندگی یعنی هم خانه شدن دختر و پسر بدون ازدواج که در دهههای اخیر در کشور ما به دلایل مختلف گسترش یافته است را مورد بررسی قرار دادهایم. همچنین با 20 نفر از پسران و دخترانی که روابط هم خانگی را در شهر تهران تجربه کردهاند مصاحبه شدهاست و روش تحقیق مورد استفاده نظریهی زمینهای است.
با استفاده از مفاهیم و مقولاتی که طی مراحل کدگذاری به دست آمده است، علل گرایش به زندگی مشترک بدون ازدواج، تحلیل شده است و مدل پارادایمی از این مفاهیم و مقوله ها به دست آمده است. مدل پارادایمی به دست آمده تاثیر جهانی شدن به عنوان مقولهی اصلی را بر شکل گیری زندگی مشترک قبل از ازدواج(هم خانگی)نشان میدهد. همچنین بر اساس مدل ارائه شده استنباط می شود که تغییر ارزش های دینی در بین جوانان، تغییرات ساختاری به وجود آمده در جامعه و تغییر سبک زندگی که تحت تاثیر جهانی شدن در بین افراد جامعه مخصوصا جوانان شکل گرفته است زمینه را برای شکل گیری و گسترش هم خانگی در بین نسل جوان فراهم کرده است.
پوران امیدوار، دکتر طاهره محسن زاده، ثنا ملک زاده، دکتر محمدرضا مسجدی، دوره 13، شماره 1 - ( 5-1403 )
چکیده
استعمال دخانیات یکی از عمده ترین عوامل تهدید کنندۀ سلامت نوجوانان می باشد که نوجوانان خیلی آسان به مصرف آن روی می آورند. با توجه به شیوع گستردۀ رفتار دخانی در بین نوجوانان، شناخت دلایل گرایش به آن ضرورت و اهمیت دارد. بر این اساس، پژوهش حاضر با عنوان بررسی عوامل مؤثر بر گرایش به مصرف مواد دخانی نوجوانان، پژوهشی توصیفی ـتحلیلی با رویکرد کمی می باشد که با روش پیمایش، مطالعۀ سبب شناسی دخانیات نوجوانان دانش آموزان پایۀ هفتم شهرستان رباط کریم را در سال تحصیلی 1402- 1401 مورد نظر قرار داده است. در پژوهش حاضر، جهت نمونه گیری، نخست از 79 مراکز آموزشی با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای، 20 مرکز آموزشی انتخاب شدند و سپس از میان دانش آموزان پایۀ هفتم این مراکز به جمعیت 956 نفر، 750 نفر به صورت داوطلبانه مشارکت نمودند. در میان حجم نمونه، گردآوری اطلاعات با استفاده از ابزار پرسشنامه صورت گرفت که این جمعیت بعد از جمع آوری داده ها و با خروج پرسشهای ناقص به 700 نفر کاهش یافتند. در این بررسی برای تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده از نرم افزار SPSS استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد در مصرف دخانیات نوجوانان، تجربۀ مصرف در بین افراد خانواده، استعمال سیگار توسط افراد مذکر در خانه و تجربۀ مصرف قلیان توسط کلیۀ اعضای خانواده در کنار تحصیلات پایین والدین و همینطور نظارت سست خانواده با وجود مطلع بودن نیمی از والدین از استعمال نوجوان، علنی بودن مصرف و شروع مصرف دخانیات در خانه از عوامل خانوادگی تأثیرگذار می باشد؛ همچنین عوامل اجتماعی نظیر تجربۀ مصرف قلیان در بین بستگان و استعمال مواد دخانی توسط دوستان، شیوۀ گذران اوقات فراغت، نوع مدرسه، جنسیت و عوامل فردی کنجکاوی و سن با گرایش نوجوان به سمت مواد دخانی تأثیرگذار بوده است.
|
|
|
|
|
|