[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
داوران نسخه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار نشریه
تعداد دوره های نشریه: 12
تعداد شماره ها: 47
تعداد مشاهده ی مقالات: 2941187
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 733510

تعداد کل نویسندگان: 962
نویسندگان غیر تکراری: 883
نویسندگان تکراری: 79
درصد نویسندگان تکراری: 8

مقالات دریافت شده: 1479
مقالات پذیرفته شده: 377
مقالات رد شده: 1088
مقالات منتشر شده: 360

نرخ پذیرش: 25.49
نرخ رد: 73.56
____
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
7 نتیجه برای رحمانی

علی رحمانی فیروزجاه، سعدیه سهرابی،
دوره 1، شماره 2 - ( 8-1391 )
چکیده

امروزه مقوله­ی کیفیت زندگی به شکل وسیعی با مفهوم رفاه­، روابط اجتماعی­، اعتماد و مشارکت اجتماعی ارتباط پیدا کرده است که می­تواند بسترساز تقویت سرمایه­ی اجتماعی شود­. برای بررسی این رابطه به تحلیل ثانویه­ی داده­های موجود درباره­ی زندگی مطلوب در شهر تهران پرداخته شده که از سوی جهاد دانشگاهی (­مرکز  افکار­سنجی دانشجویان ایران ایسپا­) و دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمان ایران با حجم نمونه­ی 20670 نفر در مناطق مختلف شهر تهران به روش پیمایش انجام شده است­. در تحقیق حاضر 59 درصد  پاسخ­گویان دارای کیفیت زندگی متوسط بودند که بیش­ترین امتیاز را درباره­ی سرمایه­ی اجتماعی و ابعاد آن یعنی اعتماد اجتماعی­، مشارکت اجتماعی به خود اختصاص داده­اند و میزان این سه متغیّر در انواع کیفیت زندگی متفاوت و معنادار است. نتیجه­ی تحقیق پس از تجزیه و تحلیل یافته­ها از راه محاسبه­ی ضرایب تحلیل مسیر حاکی از این است که از مجموعه­ی عوامل مؤثر بر سرمایه­ی اجتماعی­، کیفیت زندگی متوسط با ضریب همبستگی 58/. بیش­ترین تأثیر را داشته است­. در نتیجه کیفیت زندگی متوسط موجب افزایش همبستگی و شعاع ارتباطی افراد می­شود و به­دنبال خود برای آنها اعتماد را به­همراه می­آورد و سرانجام تمامی این عوامل موجب افزایش سرمایه­ی اجتماعی می­شوند.  


علی رحمانی فیروزجاه، صدیقه رضایی پاشا، مرتضی مهرعلی تبار فیروزجاه،
دوره 4، شماره 2 - ( 8-1394 )
چکیده

هدف پژوهش حاضر، شناسایی و تبیین اثرات و پیامدهای زیست­محیطی توسعه­ی گردشگری انبوه در نواحی روستایی دهستان تمشکل از شهرستان تنکابن بر اساس نگرش جامعه­ی میزبان، میهمان و مستندات عینی است. ناحیه­ی مورد مطالعه­ی این تحقیق با 18 نقطه­ی روستایی، 2481 خانوار و 9024 نفر جمعیّت در بخش نشتای شهرستان تنکابن قرار دارد. روش تحقیق از نوع پیمایشی مبتنی بر پرسش­نامه است و برای نمونه­گیری، از روش نمونه­گیری تصادفی ساده استفاده شده است. 190 پرسش­نامه­ی سرپرست خانوارهای ساکن محلّی از 9 روستای نمونه و 180 پرسش­نامه از جامعه­ی گردشگران تکمیل گردیده و داده­های جمع­آوری­ شده از طریق آزمون آماری پارامتری (آزمون T تک­متغیّره، زوجی و وابسته) مورد تحلیل قرار گرفته است.  نتایج پژوهش نشان می­دهد که توسعه­ی انبوه گردشگری و ضعف سیستم مدیریّت محلّی، پیامدهای منفی عمیقی همچون تخریب منابع طبیعی، تغییر کاربری اراضی زراعی و باغ­ها و افزایش آلودگی­های محیطی، در نواحی روستایی مورد مطالعه در پی داشته است. افزون بر این، بر اساس نگرش ساکنان محلّی (جامعه­ی میزبان)، جامعه­ی گردشگران (میهمان) و مستندات عینی، توسعه­ی انبوه فعّالیّت­های گردشگری در دهستان تمشکل، به دلیل فقدان برنامه­ ریزی و مدیریّت کارآمد موجب بروز اثرات و پیامدهای نامطلوب زیست­محیطی شده است.


علی رحمانی فیروزجاه، نجمه خانی هنجنی،
دوره 6، شماره 1 - ( 5-1396 )
چکیده

پژوهش حاضر با هدف «بررسی تاثیر شبکه­ اجتماعی­ کلوب بر هویت اجتماعی کاربران» و با بهره گیری از رویکرد تلفیقی تئوری­های ارتباطات(کاشت و رضامندی) و جامعه شناسی(ساخت یابی) از طریق پیمایش و تکنیک پرسشنامه­ آنلاین دست به جمع آوری داده ها زده است. جامعه آماری این پژوهش کاربران شبکه ­اجتماعی­ کلوب می باشند؛ که با توجه به محدودیت زمانی و بالا بودن جمعیت جامعه آماری، حجم نمونه از طریق فرمول کوکران 385نفر با شیوه نمونه گیری تصادفی ­ساده انتخاب شد. جهت احتساب اعتبار شاخص از اعتبار صوری، محتوایی و جهت احتساب روایی شاخص ها از آلفای­ کرونباخ استفاده شد و در نهایت داده ها در دو بخش آمارتوصیفی و استنباطی از طریق نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.مهمترین یافته های پژوهش حاکی از این است که شبکه کلوب به عنوان یکی از عوامل آسانتر شدن پذیرش تکثر و نسبی گرایی برای کاربران، سبب برداشته شدن هاله تقدس از برخی از ارزش­های هویتی سنتی و بازاندیشی در آن گشته است. چنانچه نتایج این پژوهش نشان داد کاربران­ کلوب تا حد زیادی تحت تاثیر فضای­ کلوب هویت اجتماعی بازتابی یافته ­اند.


یعقوب زارعی، مهدی رحمانیان کوشککی،
دوره 6، شماره 1 - ( 5-1396 )
چکیده

پژوهش حاضر که با هدف سنجش سطح توسعه روستایی شهرستان­های استان بوشهر انجام گردید، یک پژوهش کاربردی است که با بهره­گیری از روش­های تصمیم­گیری چندشاخصه به انجام رسیده است. روش تحقیق توصیفی- تحلیلی و شیوه گردآوری اطلاعات از نوع کتابخانه­ایی و ابزار جمع­آوری با توجه به اهداف پژوهش مبتنی بر داده­ها و اطلاعات جداول و فرم­های رایج آمارنامه سرشماری عمومی نفوس و مسکن (بویژه سالنامه­ آماری سال1390 استان بوشهر) بوده است. جامعه آماری پژوهش کل مناطق روستایی شهرستان­های استان بوشهر بوده است که جهت سنجش سطح توسعه آن­ها، 48 مولفه در قالب 5 شاخص (زیربنایی،آموزشی، سیاسی- اداری، بهداشتی- درمانی و ارتباطی) از آمارنامه رسمی استان بوشهر استخراج و با استفاده از تکنیک­ تاپسیس فازی مورد بررسی قرار گرفت. تحلیل یافته­های پژوهش ضمن ترسیم یک فضای منطقه­ایی نابرابر در استان­ بوشهر و تخصیص ناعادلانه امکانات و خدمات روستایی، نشان داد که در مجموع شاخص­ها، شهرستان­های بوشهر و کنگان دارای بالاترین میزان توسعه و شهرستان­های جم و دیر پایین­ترین میزان توسعه روستایی را دارا بوده­اند. در پایان نیز جهت رفع عدم تعادل در استان بوشهر و برقراری عدالت اجتماعی در مناطق روستایی شهرستان­های استان، پیشنهاداتی کاربردی ارائه گردید و اولویت­های توسعه به تفکیک شهرستان تعیین گردید.


بهروز سپیدنامه، مقصود فراستخواه، جبار رحمانی،
دوره 6، شماره 4 - ( 2-1397 )
چکیده

مقدمه: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش ، یکی از اسناد معتبر برای ترسیم فرایند جامعه‌پذیری دانش آموزان است. لذا  انتظار می‌رود بدون تقلیل گرایی، به دو بعُد علم و دین توجهه نماید. بر این اساس سئوال اصلی تحقیق آن است که موضع گفتمانی سند مذکور در مواجهه با علم و دین چیست؟ روش: مطالعه‌ی حاضر ار نوع اسنادی و تحلیل متن است لذا از روش تحلیل گفتمان، تحلیل ارزشیابی و تحلیل محتوا کیفی استفاده شده است. روایی تحقیق از طریق اصلاح و تعدیل مقوله‌ها بر اساس نظر متخصصان اعمال گردید. تفسیر داده‌ها بر اساس استنباط محقق و هم‌خوانی یافته‌های به دست آمده با نظریات اندیشمندان جامعه‌شناسی علم انجام پذیرفته است.
یافته‌ها: سند تحول بنیادین در معرفی آرمان‌ها، اهداف، برنامه‌ها و راهکارهای ترویج علم بر خلاف زبان علم از واژگان نشان‌دار و استعاره‌های ارزشی استفاده نموده است و این امر سبب شده تا گفتمان علمی به گفتمان دینی مبدل شود.
بحث: سند تحول بنیادین، فرایند علم آموزی را مبتنی بر شیوه‌های قدیم تولید دانش و مدل کمبود (مدل تقصانی) می‌داند و به شیوه‌های جدید تولید دانش (نظریه گیبونز) و شبکه‌سازی التفات چندانی نکرده است.  دال خالی سند تحول بنیادین، «الگوی فرهنگ‌پذیری» و «دانش ضمنی» است.
 


پرنیا رضی پور، فرح ترکمان، علی رحمانی فیروزجاء،
دوره 8، شماره 2 - ( 8-1398 )
چکیده

امروزه جوک ها حجم وسیعی از پیام های ارسالی در گوشی همراه و فضای مجازی را به خود اختصاص داده اند و یکی از موضوعات به روز جامعه شناسی محسوب می شوند که به ابعاد مختلفی برای بررسی و واکاوی دارد. این پژوهش با تحلیل محتوای جوکهای مبادله شده در شبکه اجتماعی تلگرام  تلاش میکند به این پرسشها پاسخ دهد: محتوای جوکهای مبادله شده در شبکه اجتماعی تلگرام چیست؟ این پیام ها از منظر اجتماعی و قدرتی به چه مسایلی اشاره دارد؟ روش این پژوهش تحلیل محتوا بوده و حجم نمونه این پژوهش بیش از 600 جوک است . نتایج این پژوهش نشان میدهد جوک های تلگرامی همانند یک محیط کارناوال گونه عمل می کند چرا که بسیاری از اعمال ممنوع و تابو اجتماعی در این محیط اجازه ی بیان و انتقاد می یابد. همچنین در این پژوهش نشان داده شد جنسیت، قومیت و خانواده از جمله ی مهم ترین مسایل گروهی و درون گروهی هستند که بیش ترین تقابلات قدرتی و احساسی در آن ها دیده شده است.
لیلا فرقانی، علی رحمانی فیروزجاه، سیدناصر حجازی،
دوره 9، شماره 3 - ( 10-1399 )
چکیده

طرد اجتماعی عبارت از محرومیتی طولانی مدت است که به جدایی از جریان اصلی جامعه می انجامد، فرآیندی که در نتیجه آن، افراد و گروه های اجتماعی معینی از اجتماع طرد و به حاشیه رانده می شوند. این پژوهش با هدف رابطه کیفیت اجتماعی و طرد اجتماعی اقلیت های قومی جوگی و گودار استان مازندران تدوین شده است. روش مقاله پیمایش بوده و مهمترین ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته است. جامعه آماری، گودارها و جوگی ها مناطق حاشیه نشین با حجم نمونه 277 نفر به شیوه نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای تصادفی انتخاب شدند. براساس یافته های تحقیق بین کیفیت اجتماعی و طرد اجتماعی رابطه وجود دارد. بین کیفیت اجتماعی و ابعاد طرد اجتماعی رابطه وجود دارد. با توجه به نمره مطلوب  مولفه ها، معادلات ساختاری از برازش و نیکویی کافی برخوردار است. از دیگر نتایج این است که متغیرهای اصلی پژوهش یعنی متغیر کیفیت اجتماعی به همراه مولفه ‏های آن از یک سو و متغیر طرد اجتماعی از سوی دیگر وضعیت نامطلوبی در میان نمونه آماری مورد مطالعه نشان می‏دهند. این وضعیت در مورد متغیرهای اولیه یا زمینه‏ ای نیز تا حدود زیادی صادق می‏باشد.

صفحه 1 از 1     

مجله علمی پژوهشی مطالعات توسعه اجتماعی فرهنگی Quarterly Journal of Socio - Cultural Development Studies
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 33 queries by YEKTAWEB 4660