|
|
|
|
جستجو در مقالات منتشر شده |
|
|
4 نتیجه برای فروتن
یعقوب فروتن، دوره 1، شماره 3 - ( 11-1391 )
چکیده
این مقاله
بر پایهی رویکردی جامعهشناختی به بررسی و تبیین پیامدهای هویّت دینی در جوامعغربی
میپردازد. اهمّیّت این موضوع ریشه در این واقعیّت دارد که بهویژه طی وقایع جهانی
سالهای اخیر مانند یازده سپتامبر، حیات و وضعیّت مسلمانان در غرب با تنگناهای جدّی
مواجه شده است. این موضوع عمدتاً معطوف به وضعیّت زنان مسلمان است. زیرا نوع پوشش آنان
بهوضوح نمادهای فرهنگی مرتبط با هویّت اسلامی را در بطن فرهنگ و جامعهی غربی علنی
میکند. در این مقاله، ابتدا، طیف وسیع و متنوعی از جدیدترین مطالعات
و تحقیقات در زمینهی وضعیّت و پیامدهای پوشش اسلامی در جوامع غربی مورد بررسی و تجزیه
و تحلیل قرار گرفته است. سپس، تجزیه و تحلیلهای آماری این تحقیق مبتنی بر مدل تئوریک نابرابری و تبعیض ناشی از هویّت
فرهنگی- مذهبی و روش تحلیل رگرسیونی ارائه شده است. در مجموع، تجزیه و تحلیلهای ارائه
شده در این مقاله نشان داده که آن دسته از مسلمانان که هویّت مذهبی آنان به جهت استفاده
از پوشش اسلامی به سهولت در بطن فرهنگ غربی علنی و شناخته شده تبعیض در جامعهی غربی
را بهطور معنیداری بیش از دیگران تجربه کردهاند.
یعقوب فروتن، دوره 3، شماره 4 - ( 2-1394 )
چکیده
هدف اساسی تحقیق حاضر این است که مهمترین ویژگیهای مرتبط با چگونگی بازنمایی فرآیند جامعه پذیری و شکلگیری هویتهای دینی و ملی و قومی را با تاکید بر نقش عنصر جنسیت و جایگاه سیستم های آموزشی مورد مطالعه و بررسی قرار دهد تا از این طریق، مبانی نظری و یافتههای پژوهشی لازم بمنظور سنجش بازتولید مدل هژمونی مردانه جامعهپذیری در ایران ارائه گردد. مطابق یافتههای این تحقیق، بازتولید الگوهای ناظر بر هژمونی مردانه از طریق سیستم آموزشی در عرصههای گوناگون جامعه پذیری جنسیتی و دینی و ملی، کاملاً چشمگیر و فراگیر است، که تایید کننده این واقعیت اساسی است که تفوق مطلق جنس مذکر اصولا معطوف به مفروضات و گزارههایی است که پیشاپیش پذیرفته شده و قطعی تلقی میشوند و بر اساس آنها نقشهای جنسیتی متفاوت برای مردان و زنان در فرهنگ و اقتصاد خانواده و جامعه شکل یافته و سازماندهی میشوند و چنین باورهایی را از طریق مکانیسمهای متعدد جامعه پذیری بویژه سیستمهای آموزشی و رسانه ای در جامعه تقویت و نهادینه میکنند.
یعقوب فروتن، حیدر جانعلیزاده، سهیلا نیک بخش، دوره 5، شماره 1 - ( 5-1395 )
چکیده
در این مقاله، مهمترین الگوها و تعیین کننده های مرتبط با کلیشه های جنسیتی را مورد توجه و مطالعه قرار داده ایم. برای سنجش کلیشه های جنسیتی از گویه های هفتگانه مدل ترکیبی ماکیونس(2001) و تایلور(2003)استفاده کرده ایم. جامعه آماری تحقیق را افراد 15 ساله و بالاتر نقاط شهری و روستایی شهرستان محمودآباد در استان مازندران تشکیل می دهند. مطابق یافته های تحقیق، اولا کلیشه های جنسیتی مردان و زنان اساسا در چارچوب الگوی "همسویی جنسیتی" قابل تبیین می باشند. ثانیا، کلیشه های جنسیتی بطور معنی داری تابعی از متغیر سن، سطح تحصیلات،دینداری و محل سکونت می باشد.
یعقوب فروتن، سمیه میرزایی، دوره 8، شماره 3 - ( 11-1398 )
چکیده
هدف اصلی تحقیق حاضر این است تا برخی از مهمترین زمینه های فرهنگی-جمعیت شناختی مرتبط با اعتماد اجتماعی را مورد مطالعه و بررسی قرار دهد. در این تحقیق، بمنظور شناخت بهتر و فهم دقیقتر موضوع اعتماد اجتماعی، آن را در سه عرصه و لایه عمده اعم از عرصه خانواده یا اعتماد به والدین و فرزندان، عرصه اجتماع یا اعتماد به بستگان و دوستان، و عرصه مدیریت و سیاست یا اعتماد به مدیران و مسئولان موسوم به اعتماد نهادی مورد بررسی قرار داده ایم. در مجموع، یافته های این تحقیق نشان داده است که میزان اعتماد اجتماعی در عرصه خانواده حدود 95 درصد، در عرصه اجتماع در حدود دو سوم، و در عرصه سیاست یا اعتماد نهادی نیز در حدود یک سوم می باشد. علاوه براین، یافته های این تحقیق نشان داده است که اگرچه متغیرهای جمعیت شناختی و اجتماعی فاقد تاثیرات تعیین کننده ای بر اعتماد اجتماعی در عرصه خانواده می باشند، اما دو عرصه دیگر اعتماد اجتماعی بویژه اعتماد نهادی بطور چشمگیری تحت تاثیر سه دسته تعیین کننده های اصلی مشتمل بر تعیین کننده های جمعیت شناختی مانند سن، محل سکونت، جنس و تحصیلات وهمچنین متغیرهای مرتبط با مؤلفههای دینداری و نگرش جنسیتی است.
|
|
|
|
|
|