[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
داوران نسخه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار نشریه
تعداد دوره های نشریه: 11
تعداد شماره ها: 44
تعداد مشاهده ی مقالات: 2856126
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 700546

تعداد کل نویسندگان: 926
نویسندگان غیر تکراری: 848
نویسندگان تکراری: 78
درصد نویسندگان تکراری: 8

مقالات دریافت شده: 1457
مقالات پذیرفته شده: 363
مقالات رد شده: 1075
مقالات منتشر شده: 343

نرخ پذیرش: 24.91
نرخ رد: 73.78
____
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
7 نتیجه برای محسنی

مرتضی محسنی، حیدر جانعلی زاده، لیلا رکابدار،
دوره 2، شماره 1 - ( 5-1392 )
چکیده

مشارکت کنشی اجتماعی است که عمل کنش­گران را برای رسیدن به اهدافشان تسهیل می­کند. مشارکت به مفهوم عمومی آن به عنوان عمل گروهی، پیشینه­ای به درازای زندگی بشر و سابقه­ی طولانی در حیات اجتماعی و فرهنگی مردم ایران دارد و با مفاهیمی چون تعاون،هم­کاری ویاری­گری مرتبط است.این مقاله با رویکرد جامعه­شناختی به بررسی امثال داستان­نامه می­پردازد و در آن مشارکت به عنوان یکی از مؤلفه­های سرمایه­ی اجتماعی در داستان­نامه­ی بهمنیاری مورد کاوش قرار می­گیرد. ضرب المثل­ها به عنوان صدای درونی هر ملتی انعکاس دهنده­ی پنهان­ترین زوایای زندگی مردم و هم­چنین منبع درخوری برای پژوهش­های مردم­شناسی، جامعه­شناسی و روان­شناسی به­شمار می­آیند.تحقیق و پژوهش مشارکت در ضرب­المثل­ها به عنوان بخشی از فرهنگ عامه می­تواند ما را از میزان انعکاس ابعاد مشارکت در جوامع سنتی آگاه کند و هم­چنین در تسهیل کنش­هایهدف­مند در جامعه­ی امروز نیز نتایج پرثمری برجای گذارد. بررسی 6016 مثل در کتاب داستان­نامه­ی بهمنیاری نشان می­دهد که از میان مؤلفه­های سرمایه­ی اجتماعی، مشارکت اجتماعی یکی از پر تراکم­ترین زبان­زدهای اجتماعی واخلاقی مردم در جوامع سنتی محسوب می­شده­است.مشارکت پس از اعتماد دومین مؤلفه­ای است که در داستان­نامه تکرار شده­است و با شاخص­های مشارکت دوسویه (هم­یاری)، مشارکت برون سویه (دگریاری)، مشارکت اجباری، مشارکت مبتنی بر تقسیم کار، مشارکت ابزاری ومشارکت مشورتی تقسیم بندی شده­است. دستاورد این پژوهش ناظر بر این است که در میان انواع مشارکت، مشارکت برون سویه (دگریاری) بالاترین بسامد را به خود اختصاص داده است.

�نند.


ذبیح‌اله صدفی، علیرضا محسنی‌تبریزی،
دوره 2، شماره 3 - ( 11-1392 )
چکیده

در این مقاله براساس تحلیل مسیرِ عوامل مؤثر بر جامعه‌پذیری رسانه‌ای جوانان، برمبنای مُدل‌های پنج‌گانه­ی نظریه­ی ویلبور شرام، مسیرِ فرضیه‌های پژوهش مَدنظر قرار می‌گیرد. بنابراین با مراجعه به مخاطبانِ پیام‌های رسانه‌ای در بین جوانان، از 227790 نفر جمعیتِ آماری 18 سال به‌بالای شهر زنجان، 368 نفر براساس روش نمونه‌گیری خوشه‌ای چند مرحله‌ای و سهمیه‌ای، به‌طور تصادفی انتخاب شدند. یافته‌های تحقیق طبق ضریب هم­بستگی پیرسون (r) نشان می‌دهد که طی فرآیند جامعه‌پذیری رسانه‌ای، مخاطبان پسر (نسبت به مخاطبان دختر) هم از انگیزش بالایی در پیروی از آگهی‌های تبلیغاتی برخوردارند؛ و هم این­که گرایش بالایی به آگهی‌های تبلیغاتی دارند. در عین حال میان مخاطبان پسر و دختر از نظر جامعه‌پذیری رسانه‌ای، و نیز اقناع رسانه‌ای آگهی‌های تبلیغاتی، ارزش اقتصادی آگهی‌های تبلیغاتی، گزینش آگهی‌های مهم تبلیغاتی، تفاوت معناداری وجود ندارند. در صورتی که براساس تحلیل رگرسیون چندگانه (R) و تحلیل مسیرِ عوامل مؤثر بر جامعه‌پذیری رسانه‌ای مخاطبان جهتِ نیکویی برازش مُدل نظری، برحسب ارزش بتا (β) در مجموع 64درصد تغییراتِ جامعه‌پذیری رسانه‌ای مخاطبان (64/0= R2)، به افزایش اقناع رسانه‌ای آگهی‌های تبلیغاتی (54/0+)، افزایش انگیزش پیروی از آگهی‌های تبلیغاتی (26/0+)، کاهش ارزش اقتصادی آگهی‌های تبلیغاتی (17/0-)، افزایش گزینش آگهی‌های مهم تبلیغاتی (17/0+) و افزایش گرایش به آگهی‌های تبلیغاتی (10/0+)، در میان مخاطبان دخترِ خانواده‌های شهر زنجان (16/0-) ساکن در مسکن غیرشخصی (12/0-) با حجم بالای بُعد خانوار (12/0+)، بستگی دارد.  


احمد رضایی، سید مهدی محسنی شاهاندشتی،
دوره 6، شماره 1 - ( 5-1396 )
چکیده

سوال اصلی این مقاله آن است که چگونه مبانی مدرن و غربی مشروطه خواهی مورد قبول بخشی از شریعتمداران قرار گرفت و علل و دلایل تقابل آنان و شریعتمداران مشروعه خواه چه بود. اصلی ترین فرضیه این پژوهش آن است که تکیه هر دو دسته بر متن و روایاتی مشابه بود. مَشروعه خواهان همچنان به مبانی و تفاسیری تکیه داشتند که وجود  شاه هر چند فاسد و مستبد را برای حفظ امنیت جامعه ضروری می دید. در مقابل مشروطه خواهان با خوانشی متفاوت نه تنها خواهان تحدید اختیارات ساختار استبداد و ارتجاع می شوند، بلکه خواستار تغییراتی ژرف در جامعه میگردند

بررسی متون تاریخی دو طیف شریعتمداران نشان می دهد که چگونه مشروطه خواهان با تمسک به این باور و اعتقادات مذهبی، نه تنها از وجود شاهان فاسد و بی کفایت حمایت می کنند، بلکه با ورود علوم جدید، نظام پارلمانی و...مخالفت می ورزند، در مقابل شریعتمداران مشروطه خواه با خوانشی دیگر از مفاهیم مذهبی نه تنها گریبان ساختار استبدادی را می گیرند، بلکه خواستار ورود و گسترش علوم جدید، برقراری مجلس مشروطه و حتی بسط و گسترش مفاهیمی چون آزادی و تساوی حقوق می گردند.


رضاعلی محسنی، سجاد معین فر، علی معین فر، پرویز علیزاده،
دوره 6، شماره 2 - ( 8-1396 )
چکیده

چکیده :

هدف مقاله حاضر ، بررسی عوامل اجتماعی موثر بر گرایش شهروندان به خشونت خیابانی(مطالعه موردی : شهر ارومیه) می باشد. در پژوهش حاضر عمدتا از تئوری های از بی سازمانی اجتماعی شاو و مک کی، یادگیری اجتماعی باندورا، یوال دیویس،گسن،آنومی دورکیم،کنترل اجتماعی هیرشی استفاده شده است.

روش تحقیق در این مقاله پیمایش و ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته،حجم نمونه 468 نفر از شهروندان ارومیه ، روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای ،پایایی کل پرسشنامه بر اساس آلفای کرونباخ 85/0 و برای روایی از اعتبار سازه وآزمون فرضیات تحقیق از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره گام به گام استفاده شد.

تحلیل داده های این پیمایش نشان داد بین گرایش شهروندان به خشونت خیابانی با متغیرهای کم رنگ شدن اعتقادات مذهبی، افول اخلاق در فرهنگ عامه، عدم رعایت اصول اخلاقی در روابط سیاسی بین مسئولان، عدم رعایت هنجارهای ترافیکی ، عدم اجرای درست قوانین از سوی متولیان امر ، جلب کردن توجه دیگران، بزه دیده گی ، افت سرمایه اجتماعی، قوم گرایی  رابطه معناداری وجود دارد.نتایج حاصل از رگرسیون گام به گام نشان داد که بزه دیده گی بیشترین تاثیر را در تبیین گرایش شهروندان به خشونت خیابانی دارد.


دانیال باقری، رضاعلی محسنی، سیدمحمدصادق مهدوی،
دوره 7، شماره 3 - ( 11-1397 )
چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل اجتماعی موثر بر رفتار حا‌می‌محیط زیست در بین شهروندان شهر گرگان انجام شده است. این پژوهش توصیفی- تحلیلی با استفاده از روش پیمایش بصورت مقطعی روی 400 نفر از شهروندان شهر گرگان در سال 1396 انجام شده است. ابزار جمع آوری اطلاعات پرشسنامه استاندارد است. برای نمونه گیری از روش تصادفی چند مرحله ای توام با تصادفی طبقه ای استفاده شده است. داده‌های جمع‌آوری شده از طریق آزمون پارامتری (آزمون T تک متغیره)، آنالیز واریانس و آزمون همبستگی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج بررسی متغیرهای زمینه ای پژوهش نشان می‌دهد که بین سن با رفتار حا‌می‌محیط زیست رابطه وجود دارد اما ربطه ای بین جنسیت و وضعیت تأهل با رفتار محیط زیستی مشاهده نشد. همچنین بر اساس یافته‌های پژوهش بین پایگاه اجنماعی اقتصادی، مصرف رسانه ای و اعتماد اجتماعی شهروندان شهر گرگان با رفتار حا‌می‌محیط زیست رابطه وجود دارد.
علی معین فر، رضاعلی محسنی، مجید کفاشی،
دوره 8، شماره 3 - ( 11-1398 )
چکیده

هدف مقاله­ ی حاضر، بررسی موانع ساختاری و کنشی تحقق حقوق شهروندی در استان آذربایجان غربی می­باشد. در این مقاله عمدتاً از تئوری­های مارشال، فالکس، پارسونز، گیدنز و کاستلز استفاده شده است. روش تحقیق پیمایشی است که با روش نمونه­گیری خوشه­ای بر 384 نفر از شهروندان استان آذربایجان غربی در سال 1398 انجام شد. به­منظور آزمون فرضیه­­ها از ضریب همبستگی پیرسون، تی تست مستقل و رگرسیون چندگانه­ی هم­زمان استفاده شد. پایایی پرسش­نامه بر اساس آلفای کرونباخ (ضعف در اجرای حقوق شهروندی 826/0،  تبعیض 87/0، جامعه­پذیری ناقص 918/0، تبارگرایی 73/0، حاکمیت تفکر نظام ارباب رعیتی 72/0، رشدنیافتگی جامعه­ی مدنی 85/0، عدم مطلوبیت وضعیت موجود نظام حقوقی 896/، ضعف حکمرانی مطلوب 937/0) و برای روایی سازه و تکنیک تحلیل عاملی استفاده شد.
تحلیل داده­ های این پیمایش نشان داد موانع ساختاری نظیر رشدنیافتگی جامعه­ی مدنی، حاکمیت تفکر نظام ارباب­-رعیتی، ضعف حکمرانی شایسته ، تبعیض و موانع کنشی شامل  تبارگرایی و جامعه­پذیری ناقص بر ضعف در اجرای حقوق شهروندی تأثیر دارد و به­صورت واقعی و تعدیل­یافته 1/22درصد از واریانس ضعف در اجرای حقوق شهروندی توسط متغیرهای مستقل تبیین می­شود. همچنین ضعف در اجرای حقوق شهروندی در بین پاسخ­گویان براساس قومیت آنان متفاوت نمی­باشد.
زینب ذکریایی، محمدسالار کسرایی، علی محسنی،
دوره 10، شماره 2 - ( 8-1400 )
چکیده

توسعه علاوه بر بهبود میزان تولید و درآمد، شامل دگرگونی در ساخت‌های نهادی، اقتصادی و اجتماعی است که منجر به اصلاح ساختار اقتصادی و اجتماعی می‌گردد. منافعی هم که بنگاه‌های اقتصادی به آن می‌نگرند، منافع مالکان، مدیران و کارکنان است که از سوی مدیران در توسعه­ ی کسب­ وکار مورد غفلت قرار گرفته است. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی نقش روابط اجتماعی مدیران و کارکنان در توسعه­ ی کسب ­وکار (سازمان اتکا) است. این پژوهش در چارچوب رویکرد کیفی و به ­کارگیری روش تحقیق داده بنیـاد انجـام گرفتـه است. ابزار جمع­ آوری داده‌ها، مصاحبه­ ی نیمه  ساختار­یافته و با استفاده از روش نمونه­ گیری هدف­مند با 31 نفر از خبرگان مصاحبه و 3 مقوله­ ی محوری و 11 مفهوم استخراج شد. بر اساس نتایج تحقیق، تعاملات ارتباطی، تعاملات رهبری و تعاملات حرفه‌ای مدیران با کارکنان به­ عنوان شرایط علّی، مؤلفه‌های برقراری روابط بر مبنای عدالت بین کارکنان و روابط تعاملی و مشورتی مدیران با کارکنان به­ عنوان راهبردها و حسن اعتماد به یکدیگر؛ انتقال تجربیات افراد از طریق ارتباط متقابل و توسعه­ ی فرهنگ برای ابراز عقاید کارکنان به عنوان پیامدهای ناشی از روابط اجتماعی تأثیرگذار بر توسعه­ ی کسب­ وکار سازمان اتکا شناسایی شده‌اند.


صفحه 1 از 1     

مجله علمی پژوهشی مطالعات توسعه اجتماعی فرهنگی Quarterly Journal of Socio - Cultural Development Studies
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 4657