[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
داوران نسخه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار نشریه
تعداد دوره های نشریه: 12
تعداد شماره ها: 47
تعداد مشاهده ی مقالات: 2941187
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 733510

تعداد کل نویسندگان: 962
نویسندگان غیر تکراری: 883
نویسندگان تکراری: 79
درصد نویسندگان تکراری: 8

مقالات دریافت شده: 1479
مقالات پذیرفته شده: 377
مقالات رد شده: 1088
مقالات منتشر شده: 360

نرخ پذیرش: 25.49
نرخ رد: 73.56
____
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
7 نتیجه برای مرادی

اکبر علیوردی نیا، محمود شارع پور، فاطمه مرادی،
دوره 1، شماره 4 - ( 2-1392 )
چکیده

بررسی تحقیقات مختلف انجام شده در نقاط مختلف دنیا نشان میدهد که مصرف مشروبات الکلی یکی از
مشکلاتی است که در بسیاری از نقاط جهان رواج دارد. در کشور ایران نیز مصرف مشروبات الکلی خلاف
هنجارهای دینی و قوانین کشوری محسوب میشود. تحقیق حاضر با هدف بررسی تأثیر خودکنترلی و پیوند
اجتماعی بر نگرش دانشجویان نسبت به مصرف مشروبات الکلی صورت پذیرفتهاست. این تحقیق با روش
پیمایشی و با نمونه آماری 530 نفری ( 318 دختر و 212 پسر) از دانشجویان دانشگاه مازندران در سال تحصیلی
90-91 به اجرا در آمدهاست. چارچوب نظری تحقیق عبارتند از: نظریهی عمومی جرم گاتفردسون و هیرشی و نظریه ی پیوند اجتماعی هیرشی.
59 درصد از پاسخگویان اصلاً الکل مصرف نکردهاند. از این تعداد / دادههای توصیفی تحقیق نشان میدهد 6
63 درصد را دختران تشکیل میدهند. همچنین حدود نیمی از نمونهی تحقیق دارای / 54/2 درصد را پسران و 2
نگرش منفی و نیمی دیگر دارای نگرش میانه و مثبت نسبت به مصرف الکل بودهاند. نتایج تحقیق، نشان میدهد
متغیر خودکنترلی و متغیرهای باور و التزام تحصیلی دارای رابطهی مستقیم و معنادار با نگرش نسبت به مصرف
الکل بوده و متغیر باور نیز مهم ترین تبیین کنندهی نگرش به مصرف الکل بودهاست.

اصغر میرفردی، آسیه صادق نیا، رامین مرادی،
دوره 7، شماره 4 - ( 2-1398 )
چکیده

توسعه اجتماعی یکی از فراگیرترین ابعاد توسعه است. این مقاله به تحلیل موانع جامعه­شناختی توسعه اجتماعی در ایران از دیدگاه اعضاء هیأت علمی جامعه­شناسی دانشگاه­های دولتی پرداخته است. روش مصاحبه و روش پیمایشی برای گردآوری داده­ها استفاده شد و تعداد 131 نفر از اعضاء هیأت علمی به عنوان نمونه با نمونه­گیری هدفمند انتخاب و دیدگاه آنها درباره موانع توسعه اجتماعی در ایران مورد پرسش قرار گرفت. در گام اول با مصاحبه باز مؤلفه­های مورد بررسی شناسایی و سپس در گام دوم با ابزار پرسشنامه ساختمند داده­ها گردآوری شدند. روایی صوری و ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب برای ارزیابی اعتبار و پایایی ابزار سنجش بکار گرفته شدند. نتایج مطالعه نشان داد که از دیدگاه کارشناسان دانشگاهی موانع اقتصادی؛ سیاسی؛ فرهنگی و اجتماعی به ترتیب به عنوان مهمترین موانع توسعه اجتماعی در ایران ارزیابی شدند. به صورت مصداقی شبکه فساد، اقتصاد دولتی و نبود شایسته­سالاری به ترتیب به عنوان مهمترین موانع توسعه اجتماعی در کشور بوده­اند. نتیجه اینکه موانع اقتصادی و سیاسی به عنوان مهمترین بازدارنده­های توسعه اجتماعی معرفی شده ­اند.
علی جعفری راد، عادل زاهد بابلان، مسعود مرادی، عیسی ثمری،
دوره 7، شماره 4 - ( 2-1398 )
چکیده

هدف این پژوهش تدوین الگویی مفهومی برای شایستگی مدیران مدارس متوسطه شهر تهران بود. این پژوهش کیفی بود که با استفاده از راهبرد مبتنی بر نظریه داده بنیاد انجام شد. در این راستا با استفاده از رویکرد هدفمند و بکارگیری معیار اشباع نظری، مصاحبه هایی نیمه ساختار یافته با 17 نفر (7 نفر از اعضا هیات علمی متخصص در حوزه مدیریت آموزشی، 5 نفر از مدیران ستادی آموزش و پرورش استان تهران و5 نفر از مدیران مدارس)انجام شد، برای بدست آوردن اعتبار و روایی داده ها از دو روش بازبینی مشارکت کنندگان و مرور خبرگان غیر شرکت کننده در پژوهش استفاده شد. نتایج تحلیل داده ها در طی سه مرحله، کدگذاری باز، کدگذاری نظری و کدگذاری انتخابی حاکی از 17 مقوله کلی است که این مقاله یافته های مطالعه را در چارچوب مدل پارادایمی شامل: شرایط علی (احساس نیاز به رشد مستمر، حمایت های مادی و معنوی)، پدیده محوری (دانش ، نگرش ، مهارت)، راهبردها (ایجاد مراکز بالندگی، ارائه آموزش های مستقیم)، زمینه (وجود فرهنگ کار مشارکتی، جو حمایتی، ساختار غیر متمرکز)، شرایط مداخله گر (سیاسی کاری، قوانین و مقرارت تسهیل گر/ مانع ساز)و پیامدها(بهبود کیفیت یادگیری، بالندگی سازمانی، توسعه حرفه ای) تحلیل کرده است.
صدرالدین طاهری، زهره سلطانمرادی،
دوره 9، شماره 1 - ( 5-1399 )
چکیده

هدف اصلی این نوشتار ارزیابی تحولات ایران در دوره شاه عباس اول صفوی با معیارهای توسعه پایدار است. این پژوهش یک موردکاوی تاریخی با رویکرد تحلیلی تفسیری و با هدف توسعه‌ای است که داده‌های کیفی آن با بررسی اسنادی و گردآوری میدانی داده‌اندوزی شده‌اند. برای ارزیابی تحولات این دوره از چارچوب ارکان سه‌گانه (TBL) بهره‌گیری نموده‌ایم. برپایه یافته‌های این پژوهش شاه عباس اول با اجرای سیاست‌های مدیریتی در حوزه‌های اجتماعی (برقراری امنیت در کشور، رواداری سیاسی و دوری از تعصبات مذهبی و قومی، حمایت قانونی از اقلیت‌ها، فضیلت‌سالاری در دستگاه اداری و...)، زیست‌محیطی (نظارت جدی بر سامانه‌های آب‌رسانی، شهرسازی هماهنگ با طبیعت، تبدیل اقتصاد وابسته به کشاورزی به اقتصاد تجارت‌محور و...) و نیز اقتصادی (حمایت از صنعتگران و بازرگانان، بازسازی و ایمن‌سازی شبکه راه‌های ارتباطی، ایجاد امنیت اقتصادی و...) توانست کشور را به توسعه‌ای پایدار برساند که آرامش و ثبات نسبی را در ایران تا چهار دهه پس از مرگ وی برقرار ساخت. با این وجود، کنار نهادن سنت اجدادی سپردن شاهزادگان به سران عشایر برای مشق حکومت را می‌توان بذر انحطاط صفویان دانست که سبب شد تحولات بنیان‌نهاده‌شده توسط شاه عباس اول در دوره جانشینانش تداوم نیابد.
سیروس برزگر، علی مرادی، غلامرضا جعفری نیا،
دوره 10، شماره 4 - ( 2-1401 )
چکیده

توسعۀ فرهنگی به‌عنوان یکی از پیشران‌های نظام اجتماعی متأثر از عوامل متعددی است که با توجه به ماهیت و کیفیت آن، می‌تواند از علوم انسانی تأثیر زیادی بپذیرد. هدف این مطالعه شناخت رابطۀ بین علوم انسانی و توسعۀ فرهنگی در ایران با تمرکز بر شهر بوشهر است. روش پژوهش از نظر رویکرد، کمی؛ از نظر گردآوردی داده‌ها، توصیفی از نوع پیمایشی است. برای سنجش متغیرها از پرسشنامۀ محقق­ ساخته با استفاده از تکنیک دلفی استفاده گردید. جامعۀ آماری، تمام فارغ‌التحصیلان و افراد در حال تحصیل در رشته‌های علوم انسانی بود که با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS Sample Power تعداد 420 نفر به‌عنوان نمونه برای مطالعه انتخاب گردید. تحلیل‌ داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS انجام گرفت. نتایج، نشان می‌دهد که بین توجه به علوم انسانی و توسعۀ فرهنگی رابطۀ معنادار (552/0 =r) وجود دارد. این وضعیت در ابعاد خردتر بین اشتغال فارغ‌التحصیلان علوم انسانی و توسعۀ فرهنگی(483/0 =r بازدهی اقتصادی علوم انسانی با توسعۀ فرهنگی (462/0 =r)، وجود نظریه‌پرداز علوم انسانی و توسعۀ فرهنگی (588/0 =r)، عدم سیاست زدگی علوم انسانی و توسعۀ فرهنگی (613/0 =r)، بومی بودن علوم انسانی و توسعۀ فرهنگی (537/0 =r)، سرانۀ مطالعه و توسعۀ فرهنگی (599/0 =r)؛ رابطه‌ای معنادار می‌باشد. نتایج رگرسیون چندگانه نشان می‌دهد، متغیرهای عدم سیاست زدگی علوم انسانی(240/0 = Beta سرانۀ مطالعه در علوم انسانی(230/0 = Beta توسعۀ علوم انسانی (194/0 = Beta میزان نظریه‌پردازی در علوم انسانی (174/0 = Beta) و بازدهی اقتصادی علوم انسانی (089/0 = Beta 52/ درصد از تغییرات توسعه فرهنگی را تبیین می‌نمایند. می‌توان استنباط کرد که توجه به اهمیت و توسعه علوم انسانی می‌تواند زمینۀ توسعۀ فرهنگی را در جامعه فراهم نماید.

محسن صفاریان، علی مرادی،
دوره 11، شماره 3 - ( 11-1401 )
چکیده

این مطالعه به بررسی رابطۀ بین میزان آگاهی مردم از حقوق شهروندی و تمایل آن­ها به مشارکت اجتماعی با تأکید بر شهروندان بالای 21 سال شهر کرمانشاه می ­پردازد. روش مورد استفاده در این پژوهش از لحاظ رویکرد کمی است و از نظر هدف کاربردی است. به لحاظ گردآوری داده ­ها، توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعۀ مورد مطالعه شهروندان بالای 21 سال شهر کرمانشاه هستند که با توجه به گستردگی جامعۀ آماری؛ تعداد 400 نفر با استفاده از نرم افزار SPSS Sample Power انتخاب شدند و با روش نمونه­ گیری تصادفی خوشه ­ای مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات از پاسخگویان، پرسشنامۀ محقق ساخته بود که برای روایی آن از روایی صوری و روایی سازه و برای پایایی آن از تکنیک آلفای کرونباخ استفاده شد. داده ­های به دست آمده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج همبستگی نشان می ­دهد بین تمایل به مشارکت اجتماعی و میزان آگاهی مردم از حقوق شهروندی در بعد حقوق مدنی، همبستگی معنی­ دار مستقیم اما ضعیف (202/0=r) ، بعد حقوق سیاسی، همبستگی معنی­دار مستقیم اما ضعیف (162/0=r)، بعد حقوق اقتصادی اجتماعی (04/0=r) عدم همبستگی و بعد حقوق فرهنگی گروهی برابر (50/0=r) همبستگی معنی ­دار متوسط و مستقیم وجود دارد. در نهایت همبستگی بین میزان آگاهی از حقوق شهروندی و میزان مشارکت اجتماعی برابر (31/0=r) بوده است که این همبستگی معنی­ دار مستقیم اما ضعیف است. می‌توان نتیجه گرفت که مقدار مذکور با صفر دارای تفاوت معنادار بوده و نتایج به دست آمده از نمونه؛ به دلیل این که روش نمونه گیری احتمالی می­ باشد، قابلیت تعمیم به جامعۀ آماری را دارد. نتایج حاصل از معادلۀ رگرسیونی نشان می ­دهد متغیر آگاهی مردم از حقوق شهروندی میزان 31/0 از تغییرات متغیر وابسته را تبیین می ­کند.

آقای علیرضا مرادی، خانم ثنا نوری مقدم،
دوره 12، شماره 2 - ( 8-1402 )
چکیده

امروزه یکی از شایع­ ترین مشکلات بهداشت عمومی در سراسر دنیا «خشونت خانگی» است که دربردارندۀ مؤلفه ­های کودک ­آزاری، همسرآزاری و بدرفتاری با سالمند می­ باشد. هدف از پژوهش حاضر شناسایی عوامل مؤثر در بروز خشونت خانگی بود. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت در زمره تحقیقات تحلیلی می ­باشد و روش تحقیق آن کیفی از نوع تحلیل محتوا می‌باشد. ابزار گردآوری داده­ ها مصاحبۀ نیمه ‌ساختاریافته و مراجعه به اسناد و مدارک بوده است. روش نمونه­ گیری نیز روش هدفمند می‌باشد. جامعۀ هدف پژوهش حاضر شامل نخبگان علمی و عملیاتی فرماندهی انتظامی استان خراسان جنوبی اعم از هیأت رئیسه، فرماندهان پلیس ­های تخصصی، مدیران کل عملیاتی و اساتید علمی و کلیۀ همسران خانواده­­ هایی می‌باشند که به دلیل خشونت خانوادگی به مراکز مشاورۀ کلانتری­ های شهر بیرجند در سال 1401 مراجعه نموده ­اند. تعداد مشارکت‌کنندگان شامل 27 نفر از نخبگان علمی و عملیاتی شهر بیرجند و همسران آسیب دیدۀ خشونت خانگی (به دلیل رسیدن به اشباع نظری) می‌باشد. با توجه به نتایج به دست ­آمده و تحلیل­ های صورت­ گرفتۀ حاصل از کدگذاری­ های باز و محوری و گزینشی، عوامل مؤثر در بروز خشونت خانگی شامل ابعاد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی می‌باشد. با توجه به بررسی ­های صورت گرفته و نتایج حاصل از تحقیق حاضر، لزوم توجه مسؤولان ذی­ربط به این مسأله و آموزش خانواده­ ها  و افراد جهت آشنایی با تبعات روانی و اجتماعی رفتارهای خشونت آمیز بیش از پیش اهمیت دارد.


صفحه 1 از 1     

مجله علمی پژوهشی مطالعات توسعه اجتماعی فرهنگی Quarterly Journal of Socio - Cultural Development Studies
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 33 queries by YEKTAWEB 4660