|
|
|
 |
جستجو در مقالات منتشر شده |
 |
|
8 نتیجه برای مقدم
صلاحالدین قادری، امیر هاشمی مقدم، دوره 2، شماره 4 - ( 2-1393 )
چکیده
مسأله
«ما و دیگری» از مسائلی است که ارزیابان اجتماعی و فرهنگی بوستانهای شهری باید به
آن توجه کنند. مقالهی
حاضر با رویکرد نظری فضاهای عمومی به بررسی نقش بوستانها در حوزهی اجتماعی و
فرهنگی پرداخته است، یافتههای بهدست آمده دربارهی دو بوستان شریف و رشد در
منطقهی 22 شهرداری تهران نشان میدهد که دیدگاه پاسخگویان تقریباً در تضاد با
اهداف، کارکردها و پیامدهایی است که برای فضاهای عمومی تعریف شده است.
گلهمندی
و ناخرسندی از حضور دیگرانی با پایگاه اقتصادی و اجتماعی پایینتر، از نظر موقعیت
مکانی متفاوتتر، از نظر سنی جوانتر، و از نظر رفتار اجتماعی نابهنجارتر و....
بیانکنندهی فرایندهای اجتماعی موجود در این فضاها بهسوی تضاد و تنش در روابط
اجتماعی است تا اینکه گرایش به ایجاد همبستگی و سرمایههای اجتماعی داشته باشد.
مقاله
حاضر تکیه بر نتایج دو مطالعهی ارزیابی تأثیرات اجتماعی و فرهنگی دو بوستان شریف
و رشد در منطقهی 22 شهرداری تهران داشته و دادههای آن با روش کیفی مبتنی بر
مصاحبه و مشاهده به دست آمده است.
تحلیل
نظری نتایج بر اساس دیدگاه نظری پیر بوردیو دربارهی «تمایزیابی» روشن میکند که
این امر تا حدودی بهعنوان یکی از پدیدههای گریزناپذیر زندگی اجتماعی امروزین
است. اما ارزیاب تأثیر اجتماعی و فرهنگی باید دقت کند که پیامدهای انباشتی ممکن
است این تضاد را از حوزهی تمایزیابی به حوزهی تنش و مقاومت و مقابله ببرد؛
بنابراین باید زمینههای موجود تضاد در محل شناسایی و نقش بوستان در تقویت آنها
را بررسی و در راستای کاهش آنها راه کارهایی را ارائه کند.
غلامحسین کرمی، کورش رضایی مقدم، دوره 4، شماره 2 - ( 8-1394 )
چکیده
موفقیت مداخلهگریهای توسعه بهدلیل ماهیت پیچیده و چندبعدی و واکنشهای مردمی در مقابل تأثیرات آنها، مستلزم توجه لازم به زمینههای اجتماعی آن اقدامات است. ارزیابی اثرات اجتماعی را میتوان مدیریت گام به گام اثرات طرحهای توسعه برای رسیدن به پایداری به خصوص در ابعاد اجتماعی نامید و هدف آن دستیابی به سطحی از توسعه است که هزینه مداخلات برنامهریزی شده را بر جوامع انسانی حداقل و منافع را حداکثر نماید. مشارکت مردمی جایگاهی محوری در ارزیابی اثرات اجتماعی دارد و نشان میدهد مردم تحت چه شرایطی آمادهاند در به ثمر رسیدن طرحهای توسعه همکاری کنند. بنابراین ارزیابی مستلزم درک دیدگاههای افراد متأثر و زمینههای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی این مداخلات است. این تحقیق ضمن بررسی فلسفه و مبانی نظری ارزیابی تأثیرات اجتماعی به تحلیل نقش آن در توسعه مشارکت اجتماعی و توانمندسازی مردم، استفاده از اطلاعات و دانش کنشگران، گفتگو، مذاکره و شفافسازی در مدیریت پروژه و مدیریت تضاد میان ذینفعان پرداخته است. یافتهها نشان میدهد این رهیافت مشارکتی سعی در ایجاد تعامل سازنده در بین کنشگران نظام اجتماعی و افزایش قدرت تأثیرگذاری آنها بر مناسبات محلی و ملی در برنامههای توسعه دارد که نتیجه شکلگیری چنین فضایی، توسعهای انسانی و پایدارتر در اجتماع است.
محسن نیازی، محمد گنجی، الهام شفائی مقدم، دوره 5، شماره 1 - ( 5-1395 )
چکیده
امروزه مباحث اخلاق علم و پایبندی به هنجارهای علمی به عنوان مهمترین رکن جامعهپذیری دانشگاهی مورد توجه اندیشمندان و صاحبنظران قرار گرفته است. با توجه به اهمیت اخلاق و هنجارهای علمی در جامعه دانشگاهی، در این مطالعه به بررسی عوامل مؤثر بر میزان پایبندی به هنجارهای علم پرداخته شده است. این پژوهش از نوع پیمایش بوده و دادههای تحقیق با استفاده از تکنیک پرسشنامه جمعآوری گردیده است. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه کاشان میباشد که بر اساس طبقهبندی بیگلان 141 نفر به عنوان حجم نمونه تعیین و به روش تصادفی انتخاب و بررسی شدهاند.
بر اساس یافتههای پژوهش، انگیزش و انرژی عاطفی با 49 درصد اثرگذاری کل در رتبه اول، ساختار گروه آموزشی با43 درصد اثر غیرمستقیم در رتبه دوم، جو گروه آموزشی با 40 درصد اثرگذاری غیرمستقیم در رتبه سوم و متغیرهای ارتباطات و تعاملات علمی، هنجارمندی گروه و نگرش به استاد راهنما به ترتیب با 10، 3 و 2 درصد اثرگذاری در رتبههای بعدی قرار دارند. بر اساس مدل مفهومی پژوهش تنها متغیر انگیزش و انرژی عاطفی به صورت مستقیم بر پایبندی به اخلاق علم با حجم اثر (0.325=F2 ) اثرگذار میباشد.
مرجان امیری مقدم، بهرام قدیمی، زهرا علیپور درویشی، دوره 6، شماره 3 - ( 11-1396 )
چکیده
در دنیای امروز، ورزش در ابعاد قهرمانی و حرفه ای به اخلاقیات جدید نیاز دارد ازاینرو در این پژوهش کاربردی؛ توسعه ارزشهای اخلاقی در ورزش قهرمانی ایران, با روش سیستم استنتاج فازی بر پایه شبکه عصبی تطبیقی (ANFIS) طراحی و مورد تحلیل قرار گرفت.حجم نمونه از 150نخبه و صاحب نظر در حوزه اخلاق و ورزش قهرمانی بدست آمد. برای کسب اعتبار علمی پرسشنامه از روش روایی صوری و محتوایی استفاده شد و پایایی پرسشنامه از طریق آلفای کرونباخ تعیین گردید. با توجه به کیفی بودن ارزش های اخلاقی، بکارگیری روش فازی نسبت به روش های دیگر به واقعیت نزدیکتر است.بدین ترتیب درجه و مقدار کمی ارزشهای اخلاقی در نرم افزار MATLAB محاسبه گردید. ورودی های مدل شامل ارزشهای اخلاق گفتمانی و نتیجه گرایی بود. با توجه به همبستگی بالا بین ورودیهای شبکه و خروجیهای آن و نیز میزان خطای بدست آمده، مدل ANFIS مدلی بسیار مناسب برای توسعه و پیش بینی ارزش های اخلاق فضیلتگرایی تلقی می شود و بهترین حالت مدل زمانیست که ارزشهای اخلاق نتیجه گرایی در حد خیلی کم باشد.
علی تسنیمی، مهیار علوی مقدم، علی صادقی منش، هستی قادری سهی، دوره 8، شماره 1 - ( 5-1398 )
چکیده
کیفیت و میزانِ فعالیت و کار در توسعهی اجتماعی یک جامعه نقش بسزایی دارد و تمایلِ افرادِ یک جامعه به فعالیت، بستگی به ویژگیهای روانشناختیای دارد که بستر فرهنگی جامعه و خانواده در سبک زندگی آنان گنجاندهاست. فعالیت یکی از مؤلفههای بنیادین در دیدگاه روانشناختی آلفرد آدلر است که به همراهِ علاقهی اجتماعی به عنوان معیار سلامت روانی شناخته میشود؛ ارزیابی این مؤلفه در ضربالمثلهای فارسی امثال و حکم، میتواند بستری مناسبی برای درکِ کارکرد گزارههای مرتبط با فعالیت و کار در ادبیات عامیانه باشد. ضربالمثلها از سویی نمود حالات روانی و تمایلات گویشوارن یک زبان هستند و از دیگر سو میتوانند تأثیراتی ژرف بر سبک زندگی افراد یک جامعه بگذارند و کیفیت مؤلفهی «فعالیت» را تحت تأثیر خود قرار دهند. با پیش چشم داشتن دیدگاههای روانشناختی آدلر و آسیبشناسی ضربالمثلهای فارسی امثال و حکم دهخدا با روش تحلیل محتوای تلخیصی، میتوان به درکی ژرف از آسیبها و منافع این بخش از فرهنگ و ادب عامیانهی ایران برای مؤلفهی «فعالیت» اجتماعی دست یافت. نتیجهی این بررسی نشان از آن دارد که بسامد گزارههای تأثیرگذارِ مثبت در ضربالمثلهای فارسی بالاتر از ضربالمثلها آسیبزاست و این بخش از ادب عامیانه به عنوانِ سرمایهای فرهنگی میتواند در توسعهی اجتماعی به کار گرفته شود.
محمد مهدی نصیری خلیلی، محمد رضا زند مقدم، سید جمال الدین دریاباری، دوره 9، شماره 2 - ( 8-1399 )
چکیده
شکل گیری تعاملات اجتماعی نیازمند یک ظرف مکانی است. فضاهای عمومی می تواند به واسطه افزایش میزان ارتباطات، همگرایی افراد و گروههای مختلف ، فراهم کردن بستر فعالیتها و اتفاقات گوناگون و در نتیجه القای خاطره جمعی در میان اهالی محله، به شکل گیری نوعی حس هویت، تعلق خاطر و حس مکان بیانجامد که همگی از مؤلفه های شکل دهنده سرمایه اجتماعی می باشند در پژوهش حاضر سعی شده رابطه میان سرمایه اجتماعی ، فضاهای عمومی و هویت بخشی محله ای ، ابعاد گوناگون این مسأله به روش تبیینی بیان شود. لذا بررسی نحوه اثرگذاری ابعاد کالبدی و اجتماعی فضا بر مولفه های سرمایه اجتماعی چون اعتماد و تعاملات و نیز مشارکت حادث در شبکه های اجتماعی می تواند تبیین کننده ی نقش فضاهای عمومی در سرمایه ی اجتماعی و هویت بخشی محله ای باشد که این پژوهش از طریق آزمونهای همبستگی و رگرسیون در نرم افزارهای spss-minitab به انجام رسیده است نتایج حاصل از داده های نمونه ی آماری که از طریق پیمایش میدانی با ابزار پرسش نامه و به صورت اتفاقی در محدوده ی فضاهای عمومی محلات شهر ساری به دست آمده است،
آقای علیرضا مرادی، خانم ثنا نوری مقدم، دوره 12، شماره 2 - ( 8-1402 )
چکیده
امروزه یکی از شایع ترین مشکلات بهداشت عمومی در سراسر دنیا «خشونت خانگی» است که دربردارندۀ مؤلفه های کودک آزاری، همسرآزاری و بدرفتاری با سالمند می باشد. هدف از پژوهش حاضر شناسایی عوامل مؤثر در بروز خشونت خانگی بود. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت در زمره تحقیقات تحلیلی می باشد و روش تحقیق آن کیفی از نوع تحلیل محتوا میباشد. ابزار گردآوری داده ها مصاحبۀ نیمه ساختاریافته و مراجعه به اسناد و مدارک بوده است. روش نمونه گیری نیز روش هدفمند میباشد. جامعۀ هدف پژوهش حاضر شامل نخبگان علمی و عملیاتی فرماندهی انتظامی استان خراسان جنوبی اعم از هیأت رئیسه، فرماندهان پلیس های تخصصی، مدیران کل عملیاتی و اساتید علمی و کلیۀ همسران خانواده هایی میباشند که به دلیل خشونت خانوادگی به مراکز مشاورۀ کلانتری های شهر بیرجند در سال 1401 مراجعه نموده اند. تعداد مشارکتکنندگان شامل 27 نفر از نخبگان علمی و عملیاتی شهر بیرجند و همسران آسیب دیدۀ خشونت خانگی (به دلیل رسیدن به اشباع نظری) میباشد. با توجه به نتایج به دست آمده و تحلیل های صورت گرفتۀ حاصل از کدگذاری های باز و محوری و گزینشی، عوامل مؤثر در بروز خشونت خانگی شامل ابعاد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی میباشد. با توجه به بررسی های صورت گرفته و نتایج حاصل از تحقیق حاضر، لزوم توجه مسؤولان ذیربط به این مسأله و آموزش خانواده ها و افراد جهت آشنایی با تبعات روانی و اجتماعی رفتارهای خشونت آمیز بیش از پیش اهمیت دارد.
حسین مقدم، دکتر مهری بهار، دوره 12، شماره 4 - ( 2-1403 )
چکیده
در سالهای اخیر، تقاطع دنیای بازی و امر خیر با رویکردهای نوآورانهای مانند بازیهای محیطی تعاملی و پخش زنده های خیریه توجه زیادی را به خود جلب کرده است. این رویکردها علاوه بر چالش کشیدن کلیشههای منفی دربارۀ بازیکنان بازی های ویدئویی، امکان جذب کمکهای مالی و آموزش عمومی دربارۀ موضوعات خیریه را نیز فراهم میکنند. در ایران، با وجود تعداد بالای بازیکنان بازیهای ویدئویی، هنوز استفادهای جدی از این پتانسیل برای کمک به مؤسسات خیریه نشده است. پژوهش حاضر با مطالعۀ تجربیات جهانی و بررسی فرصتها و چالشهای این حوزه از طریق مصاحبه با 8 کارشناس با سابقۀ حوزۀ بازی، راهکارهای عملی و همچنین مدلی پارادایمی برای توسعۀ این روابط در ایران ارائه میدهد. یافتههای این پژوهش نشان میدهد که بازیهای ویدئویی با دسترسی به جمعیت بزرگ و متنوع، میتوانند به افزایش آگاهی و جذب کمکهای مالی برای اهداف خیریه کمک کنند. این مقاله به مؤسسات خیریه و خیرین ایرانی پیشنهاد میدهد تا با تجهیز خود به تفکر بازی گونۀ بهرهگیری از صنعت بازی، فعالیتهای نوآورانهای را توسعه دهند که منجر به افزایش سرمایهگذاری و مشارکت شود. در نهایت، این پژوهش به اهمیت بازیهای ویدئویی به عنوان ابزاری نوآورانه در امر خیر و نقش آنها در بهبود کیفیت زندگی اجتماعی و اقتصادی جامعه پرداخته است
|
|
|
|
|
|