|
|
|
|
جستجو در مقالات منتشر شده |
|
|
4 نتیجه برای پویا
مهربان پارسامهر، سید پویا رسولی نژاد، دوره 4، شماره 2 - ( 8-1394 )
چکیده
هدف از نگارش مقاله حاضر تبیین نظری و تجربی رابطه دینداری و مشارکت ورزشی است. این مطالعه از نوع پیمایشی است و جمعیت آماری آن را دانشجویان دانشگاه یزد در سال تحصیلی 94-1393 تشکیل دادند. اطلاعات مورد نیاز برای سنجه های دینداری و مشارکت ورزشی با پرسش نامه از یک نمونه 372 نفری که بر اساس فرمول کوکران تعیین و به روش طبقه ای متناسب انتخاب شدند، به دست آمد. آزمون های اعتبار و پایایی موید اعتبار و پایایی بالای سنجه ها بود. بر اساس یافته های تحقیق میزان دینداری زنان بیشتر از مردان بوده است، اما مردان مشارکت ورزشی بیشتری نسبت به زنان داشته اند. از نظر آماری دینداری رابطه مستقیم و معناداری با مشارکت ورزشی داشته است که در میان ابعاد دینداری بعد اعتقادی قوی ترین رابطه را با متغیر مشارکت ورزشی داشت. بر اساس یافته های رگرسیونی، ابعاد پنجگانه دینداری در مجموع 32 درصد از تغییرات مشارکت ورزشی را تبیین می کنند.
موسی اعظمی، کریم نادری مهدیی، لیلا زلیخایی سیار، مهرداد پویا، دوره 7، شماره 1 - ( 5-1397 )
چکیده
این مقاله با هدف بررسی نقش سرمایه اجتماعی در تبادل دانش بین دانشجویان دانشگاه تکجنسیتی نهاوند و با رویکرد پیمایشی انجام شد. جامعه آماری دانشجویان دوره کارشناسی در چهار رشته تحصیلی موجود دانشگاه بود که با توجه به محدود بودن آنها از روش تمامشماری استفاده گردید (98 نفر). برای گردآوری دادهها در زمینه سرمایه اجتماعی از مقیاس استاندارد ناهاپیت و گوشال و پوتنام بهره گرفته شد و مولفههای تبادل دانش نیز از پرسشنامه سازمان یادگیرنده واتکینز و مارسیک اقتباس گردید. پایایی ابزار سنجش، پس از رواسازی توسط اعضای هئیتعلمی دانشگاه ، بهوسیله آزمون آلفای کرونباخ بررسی شد که بهطور متوسط عدد 82/0 بهدست آمد. برای بررسی و تحلیل روابط بین متغیرهای مکنون («تبادل دانش» و «سرمایه اجتماعی») و آشکار از مدل یابی معادلات ساختاری و روش حداکثر درستنمایی استفاده شد. بررسی شاخص سرمایه اجتماعی در میان دانشجویان نشان داد که میانگین این مولفه بالاتر از حد متوسط بوده ولی تبادل دانش و تجربه بین دانشجویان در حد متوسط قرار دارد. در بخش مدلیابی معادلات ساختاری، شاخصهای برازندگی نشاندهنده برازش مناسب مدل مورد مطالعه با دادههای مشاهده شده بود و نتایج این بخش نشان داد که سرمایه اجتماعی بر تمامی مولفههای تبادل دانش و تجربه تاثیر مستقیم و معنادار داشته است.
دکتر پویا علاءالدینی، خانم ایمن سادات سخنی، دوره 9، شماره 4 - ( 1-1400 )
چکیده
این مقاله به تحلیل فعالیت تشکلهای غیردولتی در منطقهی سانحه دیدهی استان کرمانشاه پس از زلزلهی ۲۱ آبان ۱۳۹۶ میپردازد. جهت گردآوری و تحلیل اطلاعات رویکردی کیفی در قالب مطالعهی موردی (تک مکان، توصیفی و اکتشافی) به کار گرفته شده است. بهطور مشخص، جمعآوری دادهها از طریق مشاهده و بحث گروهی متمرکز در محلهی فولادی سرپل ذهاب صورت گرفته است. تعدادی مصاحبه نیز با مطلعان محلی و مدیریت تشکلهای غیردولتی انجام شده است. محورهای اصلی بحث شامل جلب اعتماد جامعهی محلی، خدمات عرضهشده جهت زنان و کودکان، بهداشت و بازتوانی روانی، اشتغال و کارآفرینی و توانمندسازی و بازسازی بوده است. میزان شناخت از تشکلهای غیردولتی و سطح اعتماد به آنها و سایر ذینفوذان (بهویژه بخش عمومی) نیز بررسی شده است. یافتهها نشان میدهد که میزان اعتماد مردم نسبت به نهادهای بخش عمومی کم و نسبت به تشکلهای غیردولتی و گروههای مردمی قابل قبول بوده است. عملکرد تشکلهای غیردولتی در مرحلهی نخست امدادرسانی، از جمله در زمینهی تهیهی ملزومات اولیه و خدماترسانی و بهویژه جهت زنان و کودکان مورد اقبال جامعهی سانحه دیده قرار گرفته است. در عین حال، انتقادات زیادی نسبت به عملکرد تشکلهای غیردولتی در زمینههای اشتغال و کارآفرینی و تهیهی زیرساختهای بهداشتی و نیز بازسازی وارد شده است.
پویا افغان نژاد، ابوالقاسم حیدرآبادی، سید احمد جعفری کلاریجانی، دوره 11، شماره 2 - ( 7-1401 )
چکیده
این مطالعه، به بررسی رفتار محیط زیستی گردشگران در شهرهای ساحلی استان مازندران میپردازد. بدین منظور از تئوری فرهنگ محیط زیستی ژرژ تومه و سرمایۀ فرهنگی بوردیو، به عنوان چارچوب تئوریک استفاده شد. روش تحقیق، پیمایشی است و جامعۀ آماری، گردشگران شهرهای ساحلی مازندران هستند. شیوۀ نمونهگیری، خوشهای چندمرحلهای است و حجم نمونه طبق فرمول کوکران 400 نفر میباشد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامۀ محقق ساخته است. روش تجزیه و تحلیل دادهها، ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل مسیر و تحلیل رگرسیون با استفاده از نرمافزار SPSS است. از اعتبار صوری جهت سنجش اعتبار استفاده شد و پایایی متغیر رفتارهای محیط زیستی 851/0 است که در حد بسیار بالایی است و گویههای آن توانستهاند از همسازی درونی لازم برخوردار باشند. نتایج آزمون نشان میدهد که میانگین الگوهای رفتار محیط زیستی در بین افراد بالا است و میانگین آن از عدد 5 برابر با 05/4 است. حدود 3/10 درصد میزان رفتار محیط زیستی شان در حد پایین، 7/ 9 درصد در حد متوسط و حدود 80 درصد در حد بالا است. بین میزان مشارکت شهری، سرمایۀ فرهنگی و آگاهی محیط زیستی با رفتار محیط زیستی، رابطۀ معنادار مثبت و مستقیم وجود دارد. متغیرهای مستقل، 6/35 درصد از واریانس و تغییرات رفتار محیط زیستی را تبیین و پیشبینی میکنند. نتیجه اینکه جهت تقویت، ترویج و توسعۀ رفتارهای مسؤولانه نسبت به محیط زیست، بالا بردن سطح سرمایۀ فرهنگی، گسترش آگاهی محیط زیستی و افزایش مشارکت شهری در بین گردشگران الزامی است.
|
|
|
|
|
|