|
|
|
 |
جستجو در مقالات منتشر شده |
 |
|
8 نتیجه برای کیا
علی اصغر کیا، دوره 2، شماره 2 - ( 8-1392 )
چکیده
علم و فناوری در عرصهی ارتباطات
ابزارهای جدیدی در اختیار بازیگران نظام بینالملل گذاشته است. رسانههای گروهی در
عرصهی عملیات روانی، بهترین و مدرنترین ابزار برای بهرهگیری از پروپاگاندا در
تحقّق اهداف کشورهای غربی هستند. پس از انقلاب، آمریکا بهعلت مسدود بودن مجاری
رسمی دیپلماتیک، از ابزارهای پروپاگاندا، بهطور خاص در قبال جمهوری اسلامی ایران
استفاده کرده است. پروپاگاندای امریکا علیه ایران اغلب از طریق دو شبکهی رادیویی
و تلویزیونی صدای امریکا و بعدها رادیو فردا صورت میگرفته است.اکنون شبکهی
تلویزیونی صدای امریکا، هر روز ۵ ساعت برنامههای متنوّع و تأثیرگذار، با محوریت
اخبار ایران، تولید میکند. پارازیت، از جذابترین و (به روایت دست اندرکاران آن)
پر بینندهترین برنامههای آن است. در این تحقیق با استفاده از روش تحلیل محتوا،
این برنامه بررسی شده است.نتایج تحقیق نشان داد موضوعات برجسته شدهی این برنامه
در سه حوزهی سیاسی،اجتماعی و اقتصادی قابل تقسیم هستند. تکنیک ایجاد تفرقه و تضاد
با 6 درصد، پاره حقیقتگویی، تشجیع،جمعآوری کارتهای یکدست و مبالغه هر کدام با
5 درصد بیشترین استفاده را دراین برنامه داشتند.
حسین مسعودنیا، راضیه مهرابی کوشکی، ناهید کیانی، دوره 3، شماره 2 - ( 8-1393 )
چکیده
افزایش آگاهیهای محلی و قومی در دوران معاصر اهمیتی مضاعف یافته است؛ به ویژه آنکه به باور گروهی عواملی همچون جهانیشدن باعث تشدید احساسات قومی و تضعیف هویت ملی میشود. در برابر این ایده، برخی نیز معتقدند افزایش گرایشهای قومی با هویت ملی افراد در تعارض نیست و میتواند به تقویت آن کمک کند. امروزه آزمون تجربی هریک از این نظریات در جوامع دارای تنوع قومی و زبانی یک ضرورت محسوب میشود زیرا اتخاذ سیاستهای هویتی در اینگونه جوامع به ویژه ایران، مستلزم رصد همیشگی میزان گرایش جمعیت فعال و بهخصوص جوان جامعه به هویت ملی و قومی است. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطهی هویت ملی و هویت قومی در میان دانشجویان کرد، ترک، لر، ترک و فارس دانشگاه تهران در سال 92-1393 و تأثیر متغیّرهای زمینهای بر آن است. روش این پژوهش پیمایشی است ودادهها ازطریق پرسشنامه در میان 294 نمونه استخراج و با نرم افزار 22SPSS تجزیه و تحلیل شد. یافتهها نشان میدهد برخلاف باور رایج درمیان برخی نظریات، رابطه معکوس و متضادی میان هویت ملی و قومی وجود ندارد و رابطهای مثبت و هم افزا برقرار است. همچنین تحلیل تأثیر متغیّرهای زمینهای بر هویت ملی و قومی نشان میدهد جنسیت، نوع رشتهی تحصیلی، سطح تحصیلات بیشترین پیشبینیکنندگان هویتملی و نوع مذهب بیشترین واریانس از هویت قومی دانشجویان را پیشبینی میکند.
جابر باقری، مصطفی ازکیا، سید محمد سید میزرایی، دوره 5، شماره 3 - ( 11-1395 )
چکیده
هدف مقاله حاضر بررسی تاثیر فوردیسم ایرانی بر اقتصاد، جامعه و فرهنگ ایران (در دوره پهلوی دوم) می باشد، که تا امروز نیز تاثیراتش را گذاشته است. برای نیل به این هدف از روش تاریخی و تحلیل ثانویه تاریخ شفاهی استفاده شده است. فوردیسم که سیستمی متشکل از هم زمانی، دقت و تخصص در صنعت بود بخش های وسیعی از جوامع توسعه یافته را متاثر خود نمود. البته این ایده تنها اثر گذار بر جهان غرب نبود و کشورهای جهان سوم، نظیر ایران را بر آن داشت تا برای دستیابی به توسعه باید از منطق بسیاری از سیاست های صنعتی فوردیسم تبعیت کنند. نتایج تحقیق نشان می دهد در دوره پهلوی دوم برنامه ریزی های عمرانی استراتژیکی در جهت توسعه اقتصادی کشور گرفته شد و این راهبردها کشور را در زمینه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی آن چنان متحول ساخت که گاهی از آن به «انقلاب صنعتی کوچک» یاد می کنند. لیکن این اقدامات منجر به یک مجموعه مسائل اجتماعی و فرهنگی نیز شد که از اهم آن ها می توان به رشد مصرف گرایی، تعارض فرهنگ بومی و غربی، حاشیه نشینی، مهاجرت های گسترده و... اشاره کرد.
صدیقه کیانی سلمی، محسن شاطریان، شیما اکبری، دوره 6، شماره 3 - ( 11-1396 )
چکیده
پژوهش حاضر به بررسی پیامدهای تورهای طبیعت گردی برارتقائ شاخص های اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی مناطق روستایی شهرستان دماوند از دیدگاه جامعه محلی پرداخته است. توصیفی و استنباطی داده های گردآوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS انجام شد و مدلسازی اثرات تورهای طبعیت گردی در نرم افزار AMOS صورت پذیرفته است. برای تجزیه و تحلیل داده ها و پاسخگویی به فرضیه ها، از آزمون های تی تک نمونه ای و فریدمن و به منظور مدلسازی اثرات، از مدل عاملی مرتبه دوم استفاده شده است. یافته ها مبین آن است برگزاری تورهای طبیعت گردی در ابعاد اقتصادی، فرهنگی و زیست محیطی منطقه اثرگذار بوده است. عامل اقتصادی با بار عاملی 95/0 بیشترین نقش را در تبیین پیامدهای تورهای طبیعت گردی برارتقائ شاخص های اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی به خود اختصاص داده است. ابعاد فرهنگی و زیست محیطی، دیگر ابعادی هستند که تحت تأثیر توسعه تورهای طبیعت گردی قرار دارند. این دو بعد با بارهای عاملی 90/0 و 76/0 در رتبه های دوم و سوم اثرات گسترش تورهای طبیعت گردی قرار گرفته اند.
اردشیر زابلی زاده، هادی ابراهیمی کیاپی، دوره 7، شماره 4 - ( 2-1398 )
چکیده
سازمان صداوسیما بهعنوان بازوی دیپلماسی عمومی جمهوری اسلامی ایران فعالیتهای گستردهای در زمینه پخش بینالمللی برنامههای رادیویی و تلویزیونی خود دارد. این برنامهها به زبانهای مختلف چون انگلیسی، فرانسوی، آذری، عربی، و ... برای مخاطبان منطقهای و فرامنطقهای پخش میشود. حجم زیادی از فعالیتهای بینالمللی این سازمان در قالب خبر و برنامههای خبری است. سه شبکه تلویزیونی العالم، پرس تیوی و هیسپان تیوی شبکههایی هستند که به پخش خبر به زبانهای عربی، انگلیسی و اسپانیایی میپردازند. در این مقاله با مطالعه تطبیقی شبکههای خبری بینالمللی و تحلیل عملکرد آنها در حوزه برندسازی برای رسانه، پیشنهادی مبنی بر یکپارچهسازی برند شبکههای خبری بینالمللی سازمان صداوسیما ذیل یک نام ارائه شده است. بر مبنای این پیشنهاد این سه شبکه در کنار شبکه بینالمللی خبر، با یک نام و برند به فعالیت خود ادامه خواهند داد و هر یک بهعنوان شاخه انگلیسی، عربی، اسپانیایی و فارسی یک شبکه خبری واحد شناخته خواهند شد. این اتفاق میتواند از طریق ایجاد یک مدیریت برند یکپارچه منجر به تقویت ارزش برند سازمان صداوسیما در سطح مخاطبان بینالمللی شود.
عنایت داودی، افسانه مظفری، علی اصغر کیا، شهناز هاشمی، دوره 8، شماره 2 - ( 8-1398 )
چکیده
رسیدگی مؤثر به شکایت های شهروندان یکی از روشهایی است که دستگاه های دولتی میتوانند در جهت صیانت از حقوق شهروندان اتخاذ نمایند. این پژوهش به دنبال ارائه ی مدل بهینه برای جلب اعتماد عمومی به سامانه ی رسیدگی به شکایتها و اعلامات سازمان بازرسی است. در این تحقیق از روش پیمایش و ابزار پرسشنامهی محقق ساخته استفاده شده است. جامعه ی آماری این پژوهش را مشتریان و کاربران سامانهی رسیدگی به شکایتها و اعلامات سازمان بازرسی استان مازندران تشکیل میدهند که در سال 1396 تعداد آنها برابر با 24884 نفر بوده است که 378 نفر از آنها در مطالعه شرکت کردند. پرسشنامه ها بر اساس روش نمونه گیری سیستماتیک در جامعهی نمونه توزیع شد. نتایج به دست آمده منجر به تدوین یک مدل شد. مدل تدوینی برای تبیین تغییرات میزان موفقیت در جلب اعتماد عمومی به سامانهی شکایتها سازمان بازرسی، نشاندهندهی تأثیر معنادار متغیر بیرونی ویژگیهای مشتری و متغیرهای درونی فنآوری، کیفیت وبسایت و ویژگیهای سازمان بر اعتماد عمومی به سامانه است. به طور کلی نتایج تحقیق نشان میدهد با بهبود کیفیت وبسایت، وضعیت فنآوری و ویژگیهای سازمان، میتوان انتظار داشت ویژگیهای مدنظر مشتریان بیشتر تأمین شود و میزان اعتماد آنها به سامانهی رسیدگی به شکایتها افزایش یابد.
الهام حبیبی، محمد صادق مهدوی، مصطفی ازکیا، دوره 9، شماره 3 - ( 10-1399 )
چکیده
با توجه به ضرورت اشتغال زنان و نقش موثر گردشگری در افزایش فرصتهای شغلی در این پژوهش برآنیم تا با بهرهگیری از تجربیات زنان راهنمای تور ، محدودیتهایی که این شغل برای ایشان فراهم آورده است را بررسی نمائیم. روش این پژوهش کیفی و با استفاده از روش نظریه بنیانی (گرندد تئوری) بوده است. روش نمونه گیری، هدفمند با حداکثر تنوع (21 نفر از زنان راهنمای تور ورودی، خروجی، مجرد، متاهل، متاهل دارای فرزند، مطلقه) شهر تهران و روش گلوله برفی با معیار اشباع نظری بوده است. اطلاعات به دست آمده از مصاحبه ها کدگذاری (باز، انتخابی و محوری) شده و مفاهیم و مقوله های به دست آمده تجزیه و تحلیل شده اند مقوله محوریِ این بررسی « محدودیت های شغلی زنان راهنمای تور » است، به طوری که مقولات دیگر را در برمی گیرد .یافته های پژوهش حاکی از اینست که نابرابری جنسیتی، برساختهای جنسیتی، اعتبار شغلی پائین، بی ثباتی شغلی و فشارهای ساختاری و هنجاری از جمله علل به وجود آمودن پدیده محدودیت های شغلی زنان راهنمای تور است همچنین شرایطی نظیر تعارضات خانوادگی، تعدد و تضاد نقشی، بازتعریف نقش مادری و همسری و تقویت ویژگی های منتسب به مردان را می توان از جمله پیامدها برشمرد.
صدیقه رضایی پاشا، فریده شریفی فر، محمود شارع پور، علی اصغر کیا، دوره 9، شماره 4 - ( 1-1400 )
چکیده
هدف از نگارش این مقاله تحلیل تماتیک خبرهای المپیک 2020 توکیو با تأکید بر جنسیت و ارائه الگویی بومی از مولفه های مرتبط با آن با استفاده از نظریه های متخصصان است .
روش شناسی مقاله حاضر در چارچوب استراتژی تحقیق کیفی و بر اساس روش تحلیل تماتیک داده های متنی رویداد المپیک توکیو 2020(1 مرداد- 17 مرداد ) در روزنامه شرق1400 می باشدکه به صورت نمونه گیری هدفمند ، ابتدا بر اساس وجوه مشترک، تم های مرتبط، اصلی و در نهایت تم های مرکزی هر کدام از مقولات موضوع تحقیق را شناسایی و در نهایت شبکه مضامین مرتبط با چیستی بازنمایی جنسیت در رسانه ای ایرانی را ترسیم و تحلیل می کند. روش اعتبارسنجی پژوهش نیز « روایی تفسیری » ، به معنای ارائه و بازخورد نتایج پژوهش به صاحب نظران برای تائید نهایی آن است.
یافته هانشان می دهد که مفاهیم ( هژمونی ، استعاره های ورزشی ، فوق واقعیت ) برای ترسیم بازنمایی جنسیت نقش کلیدی دارد . این پژوهش می تواند الگوی مناسبی با نگاهی کلی گرا، سیستمی و بلند مدت به مقوله جامعه شناسی ورزش المپیک باشد.
|
|
|
|
|
|