[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
داوران نسخه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار نشریه
تعداد دوره های نشریه: 11
تعداد شماره ها: 44
تعداد مشاهده ی مقالات: 2829245
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 689883

تعداد کل نویسندگان: 916
نویسندگان غیر تکراری: 841
نویسندگان تکراری: 75
درصد نویسندگان تکراری: 8

مقالات دریافت شده: 1455
مقالات پذیرفته شده: 359
مقالات رد شده: 1071
مقالات منتشر شده: 343

نرخ پذیرش: 24.67
نرخ رد: 73.61
____
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
3 نتیجه برای علوی

علی تسنیمی، مهیار علوی مقدم، علی صادقی منش، هستی قادری سهی،
دوره 8، شماره 1 - ( 5-1398 )
چکیده

کیفیت و میزانِ فعالیت و کار در توسعه‌ی اجتماعی یک جامعه نقش بسزایی دارد و تمایلِ افرادِ یک جامعه به فعالیت، بستگی به ویژگی‌های روان‌شناختی‌ای دارد که بستر فرهنگی جامعه و خانواده در سبک زندگی آنان گنجانده‌است. فعالیت یکی از مؤلفه‌های بنیادین در دیدگاه روانشناختی آلفرد آدلر است که به همراهِ علاقه‌ی اجتماعی به عنوان معیار سلامت روانی شناخته می‌شود؛ ارزیابی این مؤلفه در ضرب‌المثل‌های فارسی امثال و حکم، می‌تواند بستری مناسبی برای درکِ کارکرد گزاره‌های مرتبط با فعالیت و کار در ادبیات عامیانه باشد‌. ضرب‌المثل‌ها از سویی نمود حالات روانی و تمایلات گویشوارن یک زبان هستند و از دیگر سو می‌توانند تأثیراتی ژرف بر سبک زندگی افراد یک جامعه بگذارند و کیفیت مؤلفه‌ی «فعالیت» را تحت تأثیر خود قرار دهند. با پیش چشم داشتن دیدگاه‌های روان‌شناختی آدلر و آسیب‌شناسی ضرب‌المثل‌های فارسی امثال و حکم دهخدا با روش تحلیل محتوای تلخیصی، می‌توان به درکی ژرف از آسیب‌ها و منافع این بخش از فرهنگ و ادب عامیانه‌ی ایران برای مؤلفه‌ی «فعالیت» اجتماعی دست یافت. نتیجه‌ی این بررسی نشان از آن دارد که بسامد گزاره‌های تأثیرگذارِ مثبت در ضرب‌المثل‌های فارسی بالاتر از ضرب‌المثل‌ها آسیب‌زاست و این بخش از ادب عامیانه به عنوانِ سرمایه‌ای فرهنگی می‌تواند در توسعه‌ی اجتماعی به کار گرفته شود.
 
دکتر حمیده واعظی، دکتر عباس علوی شاد،
دوره 10، شماره 1 - ( 5-1400 )
چکیده

در آموزش عالی ایران «نظام مدیریت دانشگاهی» ساختار بیش از اندازه هرمی و متمرکز به خود گرفته و فضای مداخله­ ی حداقلی را برای ذی ­نفعان بالاخص دانش­جویان به وجود آورده که این موضوع برخی حوزه ­های عملکردی دانشگاه ­ها را با چالش روبه ­رو ساخته است. تحقیقات نشان می ­دهد عدم توسعه­ ی مناسب فرهنگ مشارکتی در دانشگاه ­ها یکی از علل عمده­ ی مطرح­ شده در این زمینه می ­باشد. هدف این پژوهش طراحی سازوکار ارتقای مشارکت دانش­جویان در نظام مدیریت دانشگاهی مبتنی بر توسعه ­ی مؤلفه ­های فرهنگی به مطالعه می ­باشد. در این تحقیق ابتدا با بهره­ گیری از روش کیفی مؤلفه­ های مؤثر فرهنگی بر مشارکت دانش­جویان شناسایی و اولویت ­بندی شد، پس از آن با به ­کارگیری روش کمّی و با استفاده از ابزار پرسش­نامه و نمونه­ ی آماری381 نفر از دانش­جویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، به عنوان مطالعه­ ی موردی تحقیق داده های آماری جمع ­آوری شد و با کمک نرم افزارSPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. بر اساس یافته ­های این پژوهش مشارکت دانش­جویان در نظام مدیریت دانشگاهی ایران بر اساس مؤلفه ­های فرهنگی وضعیت مطلوبی ندارد و شکل­ گیری فرآیندهای غیر تعاملی، عدم تمایل به کار گروهی، تمرکزگرایی دانشگاه­ ها، نبود ساختارهای مناسب مشارکتی در کنار ضعف مؤلفه ­های فرهنگی از موانع مهم آن به شمار می­آیند. نتایج این پژوهش حاکی از آن است که 42 مؤلفه ­ی فرهنگی و اجتماعی در 4 بعد نهادی(12 مؤلفه)، بعد نگرشی(13 مؤلفه)، بعد رفتاری(8 مؤلفه) و بعد ارزشی(9 مؤلفه) بر ارتقای مشارکت دانش­جویان در نظام مدیریت دانشگاهی ایران مؤثر می­ باشند، تقویت این مؤلفه­ ها در چارچوب سازو کار پیشنهادی این تحقیق می­ تواند به ارتقای نظام مدیریت دانشگاهی در قالب یک «نظام شورایی» منجر شود.


 
دکتر لیلا علوی،
دوره 11، شماره 2 - ( 7-1401 )
چکیده

این مطالعه به بررسی تجربۀ زیستۀ زنان قدرتمند قربانی خشونت خانگی در جامعۀ ایرانی با رویکرد کیفی پدیدارشناختی می­ پردازد. داده­های این مقاله در سال 1400 از طریق مصاحبۀ عمیق نیمه­ ساختارمند از هفت زن قدرتمند که به ­صورت هدفمند از شهر قزوین انتخاب شده بودند، جمع­ آوری شد. یافته ­ها نشان می­ دهند که خشونت خانگی با بالا رفتن جایگاه اجتماعی و اقتصادی زنان ناپدید نمی­شود، بلکه از رنگی به رنگ دیگر درمی­ آید. الگوها و مضامین داده ­های مرتبط با سؤالات پژوهش، از طریق تحلیل مضمون استخراج گردید. مضامین اصلی مربوط به بسترهای اجتماعی خشونت خانگی، تناقض نقشی، به­ هم خوردن توازن در ساخت قدرت در خانواده، داغ اجتماعی تجربۀ خشونت و فقدان حمایت قانونی از قربانی است. مضامین مربوط به پیامدهای تجربۀ خشونت خانگی در زنان قدرتمند عبارتند از تاب­ آوری، خودارزیابی منفی و افسردگی و نیز مضامین اصلی، چگونگی انتقال احساس و ادراک از تجربۀ خشونت خانگی، اعتقاد به توانمندی زنان، خوش­بینی و تأکید بر جایگاه مدیریتی خود به ­عنوان یک زن می­ باشند. آن­چه که از یافته ­ها منتج می­ شود این است که زنان قدرتمند قربانی خشونت خانگی، علاوه بر تأثیرپذیری از ساختارهای مردسالار هژمونیک، قربانی تداوم چرخۀ خشونت منتج از همدستی­ شان با همسر آزارگر خود نیز هستند.


صفحه 1 از 1     

مجله علمی پژوهشی مطالعات توسعه اجتماعی فرهنگی Quarterly Journal of Socio - Cultural Development Studies
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 27 queries by YEKTAWEB 4645