|
|
|
 |
جستجو در مقالات منتشر شده |
 |
|
4 نتیجه برای کرد
غلامرضا جمشیدیها، حسین کرد، مهدی محمدی، دوره 1، شماره 2 - ( 8-1391 )
چکیده
مقاله به بررسی رابطه میان ابعاد کیفیت
زندگی دانشجویان با کارآمدی نظام سیاسی و تحلیل عوامل مؤثر بر آن میپردازد. جامعهی
آماری تحقیق کلیهی دانشجویان سه دانشگاه دولتی استان مازندران است که تعداد
445 نفر از آنان به روش نمونهگیری طبقهبندی
انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. یافتهها نشان میدهد، که گستردگی دو مفهوم
کیفیت زندگی و کارآمدی نظام سیاسی مانع از تأیید یا رد یک فرض یا بحث قابل اجماع و
واحد میشود، به همین دلیل نمیتوان از رابطه ساده و یک سویه میان کیفیت زندگی و
کارآمدی نظام سیاسی سخن گفت، بلکه برای رسیدن به یک رابطهی واقعی و دقیق باید
کلیه شاخصها و ابعاد حداکثری موضوعات را مبنا قرار داد. ضریب همبستگی کیفیت
زندگی با نگرش کارآمد به نظام سیاسی مثبت است؛ این نتیجه فرضیهی تحقیق را تأیید
میکند. اما در بررسی رابطهی ابعاد جزیی دو متغیّر چنین رابطهای دیده نمیشود.
به طور خاص رابطهی کیفیت مادی و فیزیکی زندگی در دو وضعیت خیلی عالی و خیلی ضعیف
آن، با نگرش کارآمد دانشجویان به نظام سیاسی رابطهی منفی را نشان میدهد.
ابراهیم صالحی عمران، سودابه حسن زاده بارانی کرد، دوره 4، شماره 3 - ( 11-1394 )
چکیده
نظام اجتماعی و حیات سیاسی جامعۀ بشری به تعاون و مشارکت اعضای آن بستگی دارد. این امر از طریق همیاریهای مردمی استوار میگردد و آموزش و پرورش به عنوان نظامی اجتماعی نیازمند مشارکت و همکاری همۀ مردم است. این نظام بدون مشارکت مؤثر مردم در ابعاد مختلف ان نمیتواند فرایند تعلیم و تربیت را به خوبی عملی سازد. پژوهش حاضر نیز به شکل توصیفی و با هدف بررسی دلایل مشارکت و همیاری مردم در جهت توسعه فضا های آموزشی استان مازندران انجام شده است. نمونه آماری این طرح به تعداد 143 نفر از کلیه خیرین مدرسه ساز و مدیران ،کارشناسان مسئول و کارشناسان مرتبط با فعالیت مدرسه سازی در سطح استان مازندران در سال 1392 بودند. برای محاسبه بهینه حجم نمونه نهایی از روش نمونه گیری بدون چارچوب و با استفاده از فرمول فاصله اطمینان استفاده شد. برای گرد آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است. در بخش آمار توصیفی در این تحقیق؛ از جداول توزیع فراوانی، درصد فراوانی، و ترسیم نموداری و در بخش استنباطی به منظور استفاده از داده های حاصل از نمونه و مشخص ساختن معنی دار تفاوت های آماری بین نظرات، از آزمون های دوجمله ای و فریدمن استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان داده که دلایل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی بر مشارکت و همیاری مردم در جهت توسعه فضا های آموزشی موثر است، ولی نتایج آزمون رتبهبندی به ترتیب نشان از اولویت بعد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در مشارکت بود.
زهرا رییسی دهکردی، سید ناصر حجازی، محمدعلی چیتساز، دوره 8، شماره 4 - ( 2-1399 )
چکیده
هدف این پژوهش بررسی بررسی رابطه بین توسعه گردشگری پایدار و بهبود شاخصهای رفاه اجتماعی بر اساس تحلیل معادلات ساختاری است. با تکیه بر رویکردهای نظری جدید فرضیاتی طرح شده که این تحقیق به روش توصیفی و از نوع همبستگی در صدد آزمون آنهاست. جامعۀ آماری مورد مطالعه، همه ساکنان روستاهای شهرستان کوهرنگ به تعداد ۴۰۵۴۲ نفر هستند که براساس فرمول کوکران 616 نفر نمونه با روش نمونهگیری سهمیه ای انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. پرسشنامههای محقق ساخته (با استفاده از پشتوانه نظری موجود) توسعه گردشگری، رفاه اجتماعی به عنوان ابزار تحقیق مورد استفاده قرار گرفتند. تحلیلهای آماری براساس معادله ساختاری و با استفاده از برنامه Spss وAmos انجام یافته است. نتایج نشان داد بین توسعه گردشگری و بعد اجتماعی، اقتصادی، حقوقی، آموزشی، جمعیتی و زیستی رفاه اجتماعی رابطه معنی داری وجود دارد. همچنین مقادیر رگرسیونی مدل ساختاری حاکی ازآن است که متغیر توسعه گردشگری روستایی از بین ابعاد رفاه اجتماعی بیشتر اثر را بر بعد اجتماعی (0/42=ß) دارد و بعد از آن به ترتیب بر بعد جمعیتی (0/40=ß)، بعد اقتصادی (0/34=ß)، بعد حقوقی (0/28=ß)، بعد زیستی (0/27=ß) و کمترین اثر را بر بعد آموزشی رفاه اجتماعی(0/24=ß) دارد.
رحمان باقری، جعفر کردزنگنه، محبوبه عنانهاد، دوره 10، شماره 4 - ( 2-1401 )
چکیده
امروزه پدیدۀ نگهداری حیوانات خانگی، دلبستگی و همزیستی با آنها به عنوان مسئله ای نوپدید در جامعه ایران روند صعودی دارد. نوشتار حاضر با هدف مطالعه و تحلیل جامعه شناختی پدیده نگهداری از حیوانات خانگی در بین شهروندان اهوازی در سال 1400 صورت گرفته است. در این پژوهش کیفی از روش پدیدارشناسی تفسیری، نمونه گیری هدفمند و تکنیک مصاحبه عمیق و نیمه عمیق با 17 شهروند اهوازی برای جمع آوری اطلاعات استفاده شده است. همۀ مصاحبه ها ضبط و بلافاصله پیاده سازی شدند و با رویکرد تفسیری (تحلیل تماتیک) تحلیل شد. یافته های پژوهش که حاصل استخراج از مصاحبه هاست، شامل 80 عبارت معنایی، 38 مفهوم پایه و 9 مقولۀ اصلیِ «ایجاد سبک دلبستگی ایمن»، «افزایش عشق و علاقه، شادمانی»، «شکل گیری خانواده بین گونه ای»، «افزایش ارتباطات اجتماعی و شخصیتی»، «تأثیر قدرتمند رسانه ها و بلاگرها در بازاندیشی فرهنگ مدرن»، «تضعیف باورها و اعتقادات مذهبی»، «به رسمیت نشناختن حیوانات خانگی»، «شرایط نامطلوب اقتصادی و آینده مالی» و «تضعیف سرمایه اجتماعی» است. براساس یافته ها، نگهداری از حیوانات خانگی پاسخی مناسب به مشکل تنهایی و پر کردن فراغت صاحبان آنهاست. شرایط اجتماعی جدید از جمله دگرگونی سبک زندگی و در دسترس قرارگیری تکنولوژی، موجب شده برخی شهروندان به تعامل با غیرهمنوع علاقه نشان دهند. در آخر، پیشنهادهایی متناسب با ظرفیت های موجود ارائه شد.
|
|
|
|
|
|