[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
داوران نسخه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آرشیو مقالات
  • سال 1402
  • سال 1401
  • سال 1400
  • سال 1399
  • سال 1398

  • [ 0-5 از 12   بعدی ]
    ..
    آمار نشریه
    تعداد دوره های نشریه: 11
    تعداد شماره ها: 44
    تعداد مشاهده ی مقالات: 2796318
    تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 679612

    تعداد کل نویسندگان: 908
    نویسندگان غیر تکراری: 833
    نویسندگان تکراری: 75
    درصد نویسندگان تکراری: 8

    مقالات دریافت شده: 1444
    مقالات پذیرفته شده: 353
    مقالات رد شده: 1067
    مقالات منتشر شده: 343

    نرخ پذیرش: 24.45
    نرخ رد: 73.89
    ____
    ..
    :: جستجو در مقالات منتشر شده ::
    12 نتیجه برای دانشجو

    اکبر علیوردی نیا، محمود شارع پور، فاطمه مرادی،
    دوره 1، شماره 4 - ( 2-1392 )
    چکیده

    بررسی تحقیقات مختلف انجام شده در نقاط مختلف دنیا نشان میدهد که مصرف مشروبات الکلی یکی از
    مشکلاتی است که در بسیاری از نقاط جهان رواج دارد. در کشور ایران نیز مصرف مشروبات الکلی خلاف
    هنجارهای دینی و قوانین کشوری محسوب میشود. تحقیق حاضر با هدف بررسی تأثیر خودکنترلی و پیوند
    اجتماعی بر نگرش دانشجویان نسبت به مصرف مشروبات الکلی صورت پذیرفتهاست. این تحقیق با روش
    پیمایشی و با نمونه آماری 530 نفری ( 318 دختر و 212 پسر) از دانشجویان دانشگاه مازندران در سال تحصیلی
    90-91 به اجرا در آمدهاست. چارچوب نظری تحقیق عبارتند از: نظریهی عمومی جرم گاتفردسون و هیرشی و نظریه ی پیوند اجتماعی هیرشی.
    59 درصد از پاسخگویان اصلاً الکل مصرف نکردهاند. از این تعداد / دادههای توصیفی تحقیق نشان میدهد 6
    63 درصد را دختران تشکیل میدهند. همچنین حدود نیمی از نمونهی تحقیق دارای / 54/2 درصد را پسران و 2
    نگرش منفی و نیمی دیگر دارای نگرش میانه و مثبت نسبت به مصرف الکل بودهاند. نتایج تحقیق، نشان میدهد
    متغیر خودکنترلی و متغیرهای باور و التزام تحصیلی دارای رابطهی مستقیم و معنادار با نگرش نسبت به مصرف
    الکل بوده و متغیر باور نیز مهم ترین تبیین کنندهی نگرش به مصرف الکل بودهاست.

    علیرضا قبادی، زهرا مهری،
    دوره 2، شماره 2 - ( 8-1392 )
    چکیده

    هدف اصلی این نوشتار، بررسی وضعیت پایبندی به هویت فرهنگی اعضای شبکه­ی اجتماعی فیس بوک با مطالعه­ی موردی دانشجویان مقطع کارشناسی رشته­های علوم انسانی دانشگاه تهران است.

    مقاله­ی حاضر این مسأله را بررسی می‏کند که وضعیت پایبندی دانشجویان عضو شبکه­ی اجتماعی فیس بوک، با توجه به مؤلفه­ها و شاخص­های هویت فرهنگی در فیس بوک چگونه است؟ این مقاله از نوع اکتشافی و حاصل یک پژوهش پیمایشی است. جامعه­ی آماری این پژوهش کلیه­ی دانشجویان مقطع کارشناسی رشته­های علوم انسانی دانشگاه تهران است. تکنیک گردآوری اطلاعات این پژوهش پرسش­نامه و نظریه­های مورد استفاده­ی ساختارگرایی آنتونی گیدنز و بازنمایی استوارت هال است. یافته­های پژوهش بیان کننده­ی آن است که در جامعه­ی مورد بررسی عضویت و مشارکت زنان مجرد در رده­ی سنی20 تا 22 سال در مقایسه با مردان در فیس بوک بیش­تر است. احساس تعلق به خط و زبان فارسی، دوستی بر اساس ارزش­ها و هنجارها، انتخاب شیوه­ی پوشش وآرایش مطابق ارزش­ها و هنجارها، احترام به فرهنگ و ملیت­های مختلف در یادداشت­ها و نظرها در فیس بوک حکایت از پایبندی دانشجویان به هویت فرهنگی در فیس بوک دارد و از سوی دیگر عدم توافق دانشجویان برتعلق شان به هنجارهای دینی- ملی و تمایل کم آن­ها در استفاده از نشانه­ها و احادیث دینی، علاقه­مندی به یادگیری اصطلاحات زبانی رایج در فیس بوک حکایت از عدم پایبندی دانشجویان به هویت فرهنگی دارد که نشان دهنده­ی این است که محتوای هویت فرهنگی دانشجویان در فیس بوک در محک ارزیابی، تغییر، مقایسه و انتخاب واقع می­گردد..


    سیدعلیرضا افشانی، یاسین خرم پور، سجاد ممبینی،
    دوره 3، شماره 1 - ( 5-1393 )
    چکیده

    هدف از نگارش مقاله­ی حاضر تبیین نظری و تجربی رابطه­ی دینداری و خودشکوفایی است. این مطالعه از نوع پیمایشی است و جمعیت آماری آن را دانشجویان دانشگاه یزد در سال تحصیلی 93-1392 تشکیل ­دادند. اطلاعات مورد نیاز برای سنجه­های دینداری و خودشکوفایی با پرسش­نامه از یک نمونه­ی 260 نفری که بر اساس فرمول کوکران تعیین و به روش طبقه­ای متناسب انتخاب شدند، به دست آمد. آزمون­های اعتبار و پایایی مؤیّد اعتبار و پایایی بالای سنجه­ها بود. بر اساس یافته­های تحقیق میزان دینداری و خودشکوفایی زنان بیش­تر از مردان بوده است. از نظر آماری دینداری تأثیر مستقیم و معناداری بر خودشکوفایی است، در میان ابعاد دینداری بعد پیامدی قوی‌ترین رابطه را با متغیّر خودشکوفایی داشت. البته دو بعد عاطفی و مناسکی رابطه­ی معناداری با خودشکوفایی نداشتند. هم­چنین برای تبیین ارتباط میان دو متغیّر از الگوسازی معادلات ساختاری (SEM) استفاده شد که ضریب تأثیر 21/0 نشانه­ی رابطه­ی مستقیم این دو متغیّر است.


    حسین مسعودنیا، راضیه مهرابی کوشکی، ناهید کیانی،
    دوره 3، شماره 2 - ( 8-1393 )
    چکیده

    افزایش آگاهی‌های محلی و قومی در دوران معاصر اهمیتی مضاعف یافته است؛ به ویژه آن‌که به باور گروهی عواملی هم‌چون جهانی‌شدن باعث تشدید احساسات قومی و تضعیف هویت ملی می‌شود. در برابر این ایده، برخی نیز معتقدند افزایش گرایش‌های قومی با هویت ملی افراد در تعارض نیست و می‌تواند به تقویت آن کمک کند. امروزه آزمون تجربی هریک از این نظریات در جوامع دارای تنوع قومی و زبانی یک ضرورت محسوب می‌شود زیرا اتخاذ سیاستهای هویتی در اینگونه جوامع به ویژه ایران، مستلزم رصد همیشگی میزان گرایش جمعیت فعال و به‌خصوص جوان جامعه به هویت ملی و قومی است. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه‌ی هویت ملی و هویت قومی در میان دانشجویان کرد، ترک، لر، ترک و فارس دانشگاه تهران در سال 92-1393 و تأثیر متغیّرهای زمینه‌ای بر آن است. روش این پژوهش پیمایشی است وداده‌ها ازطریق پرسش‌نامه در میان 294 نمونه استخراج و با نرم افزار 22SPSS تجزیه و تحلیل شد. یافته‌ها نشان می‌دهد برخلاف باور رایج درمیان برخی نظریات، رابطه معکوس و متضادی میان هویت ملی و قومی وجود ندارد و رابطه‌ای مثبت و هم افزا برقرار است. هم‌چنین تحلیل تأثیر متغیّرهای زمینه‌ای بر هویت ملی و قومی نشان می‌دهد جنسیت، نوع رشته‌ی تحصیلی، سطح تحصیلات بیش‌ترین پیش‌بینی‌کنندگان هویت‌ملی و نوع مذهب بیش‌ترین واریانس از هویت قومی دانشجویان را پیش‌بینی می‌کند.
    زهره غریبیان، عبدالواحد شمال اُف، غلامرضا خوش فر،
    دوره 4، شماره 1 - ( 5-1394 )
    چکیده

    هویّت قومی که یکی از مهمترین انواع هویت به شمار می رود در هویت ملی یک گروه سرزمینی موجود می باشد که ریشه ی تاریخی در هر سرزمین و کشوری دارد، و با به خطر افتادن هویت قومی، هویت ملی را نیز در آن جامعه دچار تزلزل می کند یا رو به اضمحلال می برد. هدف اصلی این مقاله تبیین تفاوت گرایش نسبت به هویت ملی بر اساس تعلق به گروه قومی می باشد. روش تحقیق پیمایشی و ابزار سنجش پرسشنامه بوده است. جامه آماری پژوهش کلیه دانشجویان دانشگاههای دولتی و آزاد مستر در مرکز استان گلستان بوده اند که تعداد آنها بر اساس آخرین آمار 83110 نفر‌ بوده است. برای تعیین حجم نمونه از فرمول منطقی کوکران استفاده شده و پس از حذف پرسشنامه های ناقص، داده های بدست آمده از 430 نفر مورد پردازش و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که از ابعاد سه گانه گرایش به هویت ملی، بعد رفتاری گرایش دانشجویان نسبت به هویت ملی بالاتر از دو بعد دیگر، و بعد عاطفی گرایش آنان بالاتر از بعد شناختی می باشد و اما شاخص میانگین حاکی از آن است که در مجموع گرایش دانشجویان نسبت به هویّت ملّی، در حدّ زیاد ( 118/4 از 5 ) است. مقایسه گروههای قومی بر حسب گرایش به هویت ملی نشان داد که با توجه به مقدار محاسبه شده آزمون مقایسه تفاوتها که برابر با 957/0 و سطح معنی داری آن که برابر با 293/0 بدست آمد، تفاوت معنی داری بین گروههای قومی مختلف بر اساس گرایش نسبت به هویت ملی وجود ندارد. تفاوتهای جزیی موجود حاکی از این است که دانشجویان کرد بالاترین گرایش را نسبت به هویت ملی دارند در حالی که دانشجویان لر در کمترین حد قرار گرفته اند. بعد از کردها، ترک ها و ترکمن ها قرار می گیرند. فارسها در رتبه ی پنجم قرار دارند و سیستانیها به عنوان یک گروه زبانی نزدیک به فارسها قرار دارند. رتبه بندی گرایش دانشجویان نسبت به هویت ملی بر حسب رشته تحصیلی نشان می دهد که تفاوت معنی داری در این زمینه وجود دارد به طوری که دانشجویان رشته های فنی و مهندسی و سپس علوم پایه بالاترین گرایش اما دانشجویان رشته های علوم پزشکی و علوم کشاورزی در رتبه های آخر قرار گرفته اند.


    حمید رحیمی، آسیه محمدیان،
    دوره 4، شماره 1 - ( 5-1394 )
    چکیده

    هدف تحقیق حاضر، تحلیل روابط ساده و چندگانه میان هوش اخلاقی و سرمایه­ی اجتماعی با میزان مسؤولیّت­پذیری دانشجویان دانشگاه است. نوع پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر اجرا، توصیفی هم­بستگی است. جامعه­ی آماری پژوهش شامل همه­ی‌ دانشجویان دانشگاه کاشان در سال تحصیلی        94-1393 مشتمل بر 7132 نفر است که با استفاده از فرمول حجم نمونه، 258 نفر به روش نمونه­گیری تصادفی طبقه­ای به­دست آمده است. ابزار گردآوری اطّلاعات در این تحقیق، سه پرسش­نامه­ی هوش اخلاقی در قالب 40 گویه در سه مؤلّفه (راستگویی، بخشش و دل­سوزی)، پرسش­نامه­ی سرمایه­ی اجتماعی در قالب 24 سؤال در چهار مؤلّفه (مشارکت اجتماعی، انسجام اجتماعی، تعلّق اجتماعی و اعتماد اجتماعی) و پرسش­نامه­ی مسؤولیّت­پذیری در قالب 42 سؤال در پنج مؤلّفه (خودمدیریّتی، امانت­داری، وظیفه­شناسی، سازمان­یافتگی و پیشرفت­گرایی) برحسب طیف پنج درجه­ای لیکرت بوده است. روایی محتوایی هر سه پرسش­نامه مورد تأیید کارشناسان قرار گرفته و پایایی پرسش­نامه­ها از طریق ضریب آلفای کرونباخ برای هوش اخلاقی 83/0، سرمایه­ی اجتماعی 87/0 و مسؤولیّت­پذیری 91/0 برآورد شده است. تجزیه و تحلیل داده­ها نیز در سطح استنباطی (ضریب هم­بستگی پیرسون، رگرسیون و آزمون t) با استفاده از نرم­افزار آماری spss انجام گرفته است. یافته­ها نشان می­دهد که میانگین هر یک از مؤلّفه­های هوش اخلاقی، سرمایه­ی اجتماعی و مسؤولیّت­پذیری از میانگین فرضی (3) بیش­تر است و بین هر یک از مؤلّفه­های هوش اخلاقی و سرمایه­ی اجتماعی با مسؤولیّت­پذیری رابطه­ی مثبت و معنادار وجود دارد. 


    مهربان پارسامهر، سید پویا رسولی نژاد،
    دوره 4، شماره 2 - ( 8-1394 )
    چکیده

    هدف از نگارش مقاله حاضر تبیین نظری و تجربی رابطه دینداری و مشارکت ورزشی است. این مطالعه از نوع پیمایشی است و جمعیت آماری آن را دانشجویان دانشگاه یزد در سال تحصیلی 94-1393 تشکیل دادند. اطلاعات مورد نیاز برای سنجه های دینداری و مشارکت ورزشی با پرسش نامه از یک نمونه 372 نفری که بر اساس فرمول کوکران تعیین و به روش طبقه ای متناسب انتخاب شدند، به دست آمد. آزمون های اعتبار و پایایی موید اعتبار و پایایی بالای سنجه ها بود. بر اساس یافته های تحقیق میزان دینداری زنان بیشتر از مردان بوده است، اما مردان مشارکت ورزشی بیشتری نسبت به زنان داشته اند. از نظر آماری دینداری رابطه مستقیم و معناداری با مشارکت ورزشی داشته است که در میان ابعاد دینداری بعد اعتقادی قوی ترین رابطه را با متغیر مشارکت ورزشی داشت. بر اساس یافته های رگرسیونی، ابعاد پنجگانه دینداری در مجموع 32 درصد از تغییرات مشارکت ورزشی را تبیین می کنند.

    جهانگیر جهانگیری، نسرین محمدی،
    دوره 5، شماره 2 - ( 8-1395 )
    چکیده


    پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل مرتبط بر شجاعت اجتماعی انجام گرفته است. در این مطالعه از نظریه­ ی لاتانه و دارلی در کنار نظریه دورکیم به عنوان چهارچوب نظری استفاده شده است. در این تحقیق از روش پیمایش و ابراز پرسشنامه­ در میان یک نمونه ­ی 400 نفری از دانشجویان دانشگاه شیراز که با روش نمونه ­گیری طبقه­ ای انتخاب شدند، استفاده شده است. نتایج پژوهش بیانگر آن بود که شجاعت اجتماعیِ 40/2 درصد از دانشجویان در سطح متوسط رو به پایین، 27 درصد متوسط رو به بالا، 17/8 پایین بوده و تنها 12/5 درصد از دانشجویان، شجاعت اجتماعی بالایی داشته ­اند. همچنین نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون به روش گام به گام نشان داد؛ متغیرهای بیگانگی سیاسی، گروه­ های ارادی مذهبی- سیاسی، رسانه­ های جمعی داخلی و گروه ­های ارادی اجتماعی، 18 درصد از تغییرات شجاعت اجتماعی را تبیین می­کنند.

     


    مریم موسیوند، مجید حمیدی جاهد، پوریا عطائی، علی صفائی شکیب،
    دوره 6، شماره 1 - ( 5-1396 )
    چکیده

    یکی از مهمترین نقش­های دانشگاه­ها، توسعه فرهنگی کارآفرینی در بین دانشجویان می­باشد. بر همین اساس، هدف این پژوهش بررسی تأثیر عوامل درون­دانشگاهی در توسعه فرهنگ کارآفرینانه دانشجویان کشاورزی دانشگاه­های همدان بود. این تحقیق توصیفی به شیوه پیمایشی و با ابزار پرسشنامه صورت گرفته است. جامعه آماری 640 نفر از دانشجویان کشاورزی دانشگاه­های بوعلی سینا، پیام نور و علمی- کاربردی همدان بودند که براساس فرمول کوکران 160 دانشجو برای نمونه انتخاب شدند. یافته­ها نشان داد که از بین هفت عامل درون­دانشگاهی، فقط شاخص­های متغیر ایجاد شرایط مناسب اثر معنی­داری نداشت. فرهنگ خلاقیت نیز بیشترین تأثیر را بر فرهنگ کارآفرینانه دارا بود. همچنین، مدل مفهومی پژوهش از برازش مطلوبی برخوردار بود. در پایان با توجه به نتایج بدست آمده پیشنهادهای کاربردی ارائه گردید.


    موسی اعظمی، کریم نادری مهدیی، لیلا زلیخایی سیار، مهرداد پویا،
    دوره 7، شماره 1 - ( 5-1397 )
    چکیده

    این مقاله با هدف بررسی نقش سرمایه اجتماعی در تبادل دانش بین دانشجویان دانشگاه تک­جنسیتی نهاوند و با رویکرد پیمایشی انجام شد. جامعه آماری دانشجویان دوره کارشناسی در چهار رشته تحصیلی موجود دانشگاه بود که با توجه به محدود بودن آن­ها از روش تمام­شماری استفاده گردید (98 نفر). برای گردآوری داده­ها در زمینه سرمایه اجتماعی از مقیاس استاندارد ناهاپیت و گوشال  و پوتنام بهره گرفته شد و مولفه­های تبادل دانش نیز از پرسشنامه سازمان یادگیرنده واتکینز و مارسیک اقتباس گردید. پایایی ابزار سنجش، پس از رواسازی توسط اعضای هئیت­علمی دانشگاه ، به­وسیله آزمون آلفای کرونباخ بررسی شد که به‌طور متوسط عدد 82/0 به­دست آمد. برای بررسی و تحلیل روابط بین متغیرهای مکنون («تبادل دانش» و «سرمایه اجتماعی») و آشکار از مدل­ یابی معادلات ساختاری و روش حداکثر درست­نمایی استفاده شد. بررسی شاخص سرمایه اجتماعی در میان دانشجویان نشان داد که میانگین این مولفه بالاتر از حد متوسط بوده ولی تبادل دانش و تجربه بین دانشجویان در حد متوسط قرار دارد. در بخش مدل­یابی معادلات ساختاری، شاخص­های برازندگی نشان­دهنده برازش مناسب مدل مورد مطالعه با داده­های مشاهده شده بود و نتایج این بخش نشان داد که سرمایه اجتماعی بر تمامی مولفه­های تبادل دانش و تجربه تاثیر مستقیم و معنادار داشته است.


    امید قادرزاده، فاطمه شریفی، الناز حسن خانی،
    دوره 7، شماره 4 - ( 2-1398 )
    چکیده

    مشارکت سیاسی از مؤلفه ­های اصلی توسعه سیاسی به­ شمار می­آید و با توجه به این­که دانشجویان از حاملان و کارگزاران توسعه سیاسی محسوب می­شوند، شناخت علایق و جهت­گیری­های سیاسی آنان از اهمیت فزاینده­ای برخوردار است. در همین راستا، پژوهش حاضر به بررسی چگونگی و چرایی مشارکت سیاسی دانشجویان در میان نمونه­ای از دانشجویان دانشگاه کردستان پرداخته است. تحقیق به روش پیمایش و با استفاده از ابزار پرسشنامه در مورد370 نفر از دانشجویان دانشگاه کردستان انجام گرفته است.
    جهت دسترسی به نمونه­ها، ابتدا نسبت هر دانشکده براساس جمعیت کل آن دانشکده از طریق نمونه­گیری طبقه­ای محاسبه و سپس از طریق نمونه­گیری تصادفی ساده، نمونه مورد نظر انتخاب شده است. نتایج تحقیق نشان داد که مشارکت سیاسی در نزد دانشجویان مورد بررسی از شدت قابل توجهی برخوردار نیست و پایین می­باشد و عمدتاً به سطوح پایین مشارکت سیاسی معطوف بوده و درصد کمی در تشکل­های سیاسی عضویت داشته و دارای ارتباط نهادی بوده­ اند. در بخش پایانی مقاله، با نظر به عوامل مرتبط با مشارکت سیاسی دانشجویان، راهکارهای عملیاتی در جهت ارتقای مشارکت سیاسی دانشجویان ارائه شده است.
     
     
    زهرا رشیدی، سمیه فریدونی،
    دوره 8، شماره 1 - ( 5-1398 )
    چکیده

    پژوهش حاضر با هدف واکاوی عاملیت اجتماعی دختران دانشجو در گذار تحولات اجتماعی و فرهنگی جامعه که در ازای گسترش کمّی دانشگاه‌های طی نزدیک به دو دهه‌ی گذشته در ایران رخ داده، در سپهر فلسفی تفسیر گرایی و رویکرد کیفی، با استفاده از روش پدیدارشناسی است. ابزار جمع‌آوری داده مصاحبه‌ی عمیق بدون ساختار بود. مشارکت‌کنندگان 60 نفر از سه گروه اعضای هیات علمی، فعلان اجتماعی و دختران دانشجو از چهار استان گیلان، قم، کردستان و سیستان و بلوچستان بودند که با راهبردهای نمونه گزینی هدفمند در دست رس و نمونه گزینی با حداکثر تنوع برگزیده شدند. داده‌ها بر اساس راهبرد هفت مرحله‌ای کلایزی تحلیل شده و  و از راهبردهای بازبینی اعضا و چند سویه سازی منابع برای افزایش صحت پژوهش استفاده شده است.یافته‌ها نشان می‌دهد اگرچه برخی از مشارکت کنندگان برخی «آسیب‌های ناشی از آموزش‌های دانشگاهی زنان» را  جدی می دانند اما با این حال به باور آن ها، دگرگونی ها در حوزه ی زنان و تغییرات اجتماعی که در گرو عاملیت اجتماعی زنان به وجود آمده نقطه ی عطف پیامد های حاصل از افزایش دسترسی آموزش عالی در کشور است.«دگرگونی باورها»،«سبک جدید زندگی برای زنان»،«کم‌رنگ شدن کلیشه‌های جنسیتی»،«درک هویت جدید برای دختران» و «افزایش احساس توانمندی» از نمونه‌های این دگرگونی‌ها هستند.
     

    صفحه 1 از 1     

    مجله علمی پژوهشی مطالعات توسعه اجتماعی فرهنگی Quarterly Journal of Socio - Cultural Development Studies
    Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 71 queries by YEKTAWEB 4645