[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
داوران نسخه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار نشریه
تعداد دوره های نشریه: 11
تعداد شماره ها: 44
تعداد مشاهده ی مقالات: 2813618
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 684685

تعداد کل نویسندگان: 911
نویسندگان غیر تکراری: 836
نویسندگان تکراری: 75
درصد نویسندگان تکراری: 8

مقالات دریافت شده: 1448
مقالات پذیرفته شده: 355
مقالات رد شده: 1070
مقالات منتشر شده: 343

نرخ پذیرش: 24.52
نرخ رد: 73.9
____
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
12 نتیجه برای سلامت

محمد عباس زاده، محمد باقر علیزاده اقدام، رحیم بدری گرگری، ابوعلی ودادهیر،
دوره 1، شماره 1 - ( 5-1391 )
چکیده

«خودمراقبتی» ،یکی از ابعاد مهم سبک زندگی سلامت‌محور می‌باشد. افرادی که دارای درجه بالایی از خود مراقبتی هستند، به سلامت خود ارزش قائل شده و سعی می‌کنند کمتر بیمار شده و درصورت بیماری، تلاش می‌کنند زودتر سلامتی خود را بازیابند. در مقاله حاضر، ارتباط بین بعضی از عوامل اجتماعی و  بعد خودمراقبتی مورد بحث قرار گرفته و برای تبیین مسئله، از نظریه‌های جامعه‌شناسی استفاده شده است. روش تحقیق، پیمایشی و ابزار اندازه‌گیری، پرسش‌نامه‌ی بسته، می‌باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر، شامل تمامی شهروندان بالای 15 سال شهر تبریز به تعدد 1106731 نفر (بر اساس آمار سال 1385) می‌باشد که از این تعداد، 752 نفر بر اساس فرمول کوکران و به شیوه‌ی نمونه‌گیری خوشه‌ای انتخاب گشته­اند. هم‌چنین داده‌های گردآوری شده از طریق نرم‌افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته‌اند. یافته‌های تحقیق حاضر نشان می‌دهد که خودمراقبتی شهروندان بر حسب وضعیت تأهل و طبقه اجتماعی آن‌ها متفاوت بوده و با متغیرهایی چون سرمایه اجتماعی، سرمایه فرهنگی، سرمایه اقتصادی، شاخص حجم بدن، جذابیت بدنی، ارزش سلامتی، احساس بی‌قدرتی و مدیریت بدن ،رابطه معناداری دارد. هم‌چنین بر اساس یافته‌ها،  متغیرهای مانده در مدل رگرسیونی (سرمایه اجتماعی، احساس بی‌قدرتی، شاخص حجم بدن، ارزش سلامت و جذابیت بدنی) توانسته‌اند 25 درصد از تغییرات مربوط به متغیر خودمراقبتی را تبیین نمایند. سایر تأثیرات ،مرتبط با متغیرهای دیگری بوده است که در تحقیق به آن‌ها پرداخت نشده است.


سیف الله فرزانه، سمیه علیزاده،
دوره 2، شماره 1 - ( 5-1392 )
چکیده

هدف از این تحقیق بررسی عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت اجتماعی سالمندان است.روش تحقیق حاضر روش پیمایش و ابزار گردآوری اطلاعات درآن پرسش­نامه است. پرسش­نامه شامل 3 بخش اطلاعات فردی، حمایت اجتماعی و سلامت اجتماعی است که با پرسش­نامه ­های سلامت اجتماعی کییز و حمایت اجتماعی فیلیپس مورد ارزیابی قرار گرفت. با استفاده از روش نمونه ­گیری تصادفی طبقه ای از میان تمامی سالمندان شهر بابل، تعداد 374نفر به­عنوان نمونه ­ی آماری انتخاب شدند.

یافته ­ها نشان می­دهد که میان حمایت اجتماعی (حمایت دوستان، خانواده و سایرین) و سلامت اجتماعی رابطه­ی معنی­داری وجود دارد. در میان انواع حمایت اجتماعی، حمایت خانواده بیش­ترین تأثیر را بر سلامت اجتماعی سالمندان و از میان متغیّرهای زمینه­ای سن، جنسیت، وضعیت تأهل و وضعیت اشتغال رابطه معنی­داری با سلامت اجتماعی سالمندان دارد.  قابل ذکر است که میان متغیّر تحصیلات و درآمد با سلامت اجتماعی رابطه­ ی معکوس وجود دارد.



سارا ابوطالب جولا، حبیب راثی تهرانی،
دوره 2، شماره 2 - ( 8-1392 )
چکیده

طراحی پیام‏های سلامت مقوله‏ای میان‏رشته‏ای است که از حوزه­ی ارتباطات سلامت و مطالعه‏های نوین ارتباطات و آموزش بهداشت نشأت گرفته است. آن­چه در این مقاله بدان پرداخته‏ایم، بررسی میزان تأثیر جذبه‌های مختلف استفاده شده در پیام‏های سلامت از دیدگاه و نگرش مخاطبان تلویزیون است. پرسش مهم مقاله این است که چگونه رسانه‏ای مانند تلویزیون از طریق ارائه­ی پیام های سلامت‏محور، به تغییر رفتار در فرد منجر می‌شود؟ به این اعتبار، حوزه­ی مربوط به تأثیر جذبه‌های مختلف استفاده شده در طراحی یک پیام، در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفته است.

پیام‏های سلامت در این پژوهش به پیام‏هایی اطلاق می‏شوند که مستقیم یا غیرمستقیم به بحث سلامت فردی و اجتماعی مردم از جمله: سبک زندگی سالم، پیشگیری و یا درمان بیماری‏ها می‏پردازند. استفاده از جذبه‌ها هم شامل پیام‌هایی باجذبه‌های مثبت، جذبه‌های منفی یا ترس، جذبه‌های چندگانه و مسیرهای سه‌گانه­ی کنترل ترس و کنترل خطر می‌شود.

برای سنجش تأثیر این دسته از پیام‏ها بر مخاطبان، نمونه­ی آماری با حجم 600 نفر از میان شهروندان بالای 15 سالتهرانی انتخاب شده‏است. روش این پژوهش پیمایش است. از مهم‏ترین یافته‏های پژوهش این است که پیام‏های سلامتتلویزیون برای تغییر رفتار در فرد کافی نیستند و ارتباطات میان‏فردی نقش مکمّل را برای پیام‏های رسانه‌ای دارند.


منصور ساعی، احمد ساعی، حیات ساعی،
دوره 3، شماره 3 - ( 11-1393 )
چکیده

هدف مقاله‌ی‌ حاضر بررسی عوامل مؤثر بر سلامت اجتماعی معلمان مدارس شهرستان بوکان در مقاطع ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان است. براساس الگوی نظری کییز، سلامت اجتماعی 234 نفر از معلمان سه مقطع تحصیلی سطح ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان شهربوکان سنجیده‌شده‌است. نتایج نشان می‌دهد که میانگین سلامت اجتماعی در میان نمونه بررسی شده برابر با 17/62 درصد بوده است. نتایج هم‌چنین نشان می‌دهد، مردان معلم بسیار بیش‌تر از زنان از سلامت اجتماعی در ابعاد مختلف آن برخوردارند. نتیجه‌ی آزمون مقایسه‌ی میانگین‌های مستقل نشان می‌دهد که میانگین سلامت اجتماعی و ابعاد آن در میان کسانی که دارای منزل شخصی بوده‌اند بسیار بالاتر از میانگین سلامت اجتماعی افراد مستأجر بوده است. هم‌چنین با ارتقای سطح طبقاتی از میزان سلامت اجتماعی و ابعاد آن به‌شدّت کاسته شده است. نتایج نشان می‌دهد که با افزایش سطح سرمایه‌ی فرهنگی میزان سلامت اجتماعی نیز در همه‌ی ابعاد، افزایش پیدا می‌کند. نتایج تحقیق حاکی از آن است با افزایش میزان دین‌داری افراد، میزان سلامت اجتماعی آن‌ها نیز افرایش پیدا می‌کند.


هابیل حیدرخانی، منصور حقیقتیان، نوذر قنبری، شیما پرندین،
دوره 5، شماره 2 - ( 8-1395 )
چکیده

سلامت اجتماعی که اساسی ترین جزء رفاه اجتماعی به شمار می رود، بیش از مداخلات پزشکی، به عوامل اجتماعی و اقتصادی وابسته بوده و یکی از مفاهیم محوری توسعه پایدار است. سلامت مقوله ای است که نقش آن در ارتقاء شاخص های توسعه ی انسانی انکارناپذیر است.

 با توجه به اهمیت بحث از سلامت اجتماعی، پژوهش حاضر با استفاده از روش میدانی، تکنیک پیمایش و ابزار تحقیق پرسشنامه به دنبال پاسخ به این سؤال اصلی می باشد که آیا بین ابعاد مختلف حمایت اجتماعی و سلامت اجتماعی زنان سرپرست خانوار ارتباط وجود دارد؟ جامعه آماری پژوهش حاضر زنان سرپرست خانوار روستاهای شهر کرمانشاه می باشد که تعداد 300 نفر از آنها به عنوان حجم نمونه مورد بررسی قرار گرفته است.

نتایج تحقیق حاکی از آن است که بین حمایت عاطفی (34/0)، حمایت ابزاری (30/0)، حمایت اطلاعاتی (23/0)، حمایت ارزیابانه (17/0) و درآمد (27/0) با میزان سلامت اجتماعی زنان ارتباط مثبت و مستقیم و معنادار وجود دارد. اما بین متغیر سن و سلامت اجتماعی ارتباط معناداری مشاهده نشد. نتایج تحلیل رگرسیونی نیز نشان می دهد که 20 درصد از کل تغییرات میزان سلامت اجتماعی در بین زنان سرپرست خانوار وابسته به 4 بعد حمایت اجتماعی می باشد.  


محبوبه سلیمان پورعمران، حکیمه عربی،
دوره 6، شماره 4 - ( 2-1397 )
چکیده

این  پژوهش از نظر هدف کابردی و از نظر روش توصیفی، از نوع همبستگی است جهت جمع آوری اطلاعات از دو روش کتابخانه ای و میدانی استفاده شده است برای آزمون این فرضیه جامعه آماری کارکنان دانشگاه پیام نور بجنورد در نظر گرفته که به تعداد 100نفر می باشد واز روش تمام شمارشی استفاده شده است. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه پاکر وهمکاران(2001) با ضریب آلفای کرونباخ 89/.و سبک زندگی ارتقا دهنده سلامت والکر و همکاران(1987) با ضریب آلفای کرونباخ 82/. ورفتار زیست محیطی حیدری (1394) با ضریب آلفای 87/.می باشد. روایی این پرسشنامه ازنوع صوری و محتوایی بوده که مورد تایید اساتید وخبرگان قرار گرفت. داده ها در  دو بخش آمار توصیفی شامل جداول توزیع فراوانی، میانگین وانحراف استاندارد واستنباطی ضریب همبستگی و رگرسیون با استفاده  از نرم افزار  SPSSنسخه 20 تحلیل شد.   یافته   نشان داد که بین سواد سلامت با سبک زندگی ارتقا دهنده سلامت و رفتار زیست محیطی رابطه مثبت و معنا داری وجود دارد. سواد سلامت نقش موثری در ارتقا سلامت کارکنان دارد و با ارتقا سطح سواد سلامت در افراد جامعه می توان


مصطفی امیدی، منصور حقیقتیان، سید علی هاشمیانفر،
دوره 7، شماره 1 - ( 5-1397 )
چکیده

سلامت اجتماعی به معنای برداشت و گزارش فرد از کیفیت ارتباطش با دیگران است.سلامت اجتماعی در این مفهوم یعنی درک فرد از اجتماع بصورت مجموعه ای معنادار،قابل فهم،دارای نیروی بالقوه برای رشد و شکوفایی همراه با این احساس که متعلق به جامعه است و خود را در اجتماع و پیشرفت آن سهیم می داند.رضایت از زندگی نیز عموما بعنوان بررسی کلی از شرایط موجود،از مقایسه خواسته های فرد تا دسترسی واقعی به آنها بیان می گردد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی نقش سلامت اجتماعی در افزایش رضایت از زندگی است.چارچوب نظری پژوهش با استفاده از دیدگاه های کییز، لیبومیرسکی و تئوری امید تدوین شده است.روش تحقیق پیمایش، و ابزار گردآوری اطلاعات نیز پرسشنامه بوده است. جامعه آماری شامل شهروندان 15 تا 64 ساله استان اصفهان بوده و نمونه آماری شامل تعداد 800 نفر از جامعه آماری فوق در نظر گرفته شده که به روش خوشه ای متناسب با حجم انتخاب شده اند.جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار spss  و جهت آزمون مدل از نرم افزارAmos  استفاده شده است.نتایج تحقیق نشان می دهد که میانگین نمرات متغیرهای سلامت اجتماعی و رضایت از زندگی بالاتر از حد متوسط است.همچنین تاثیر سلامت اجتماعی بر رضایت از زندگی معنادار و مستقیم است.


امیر رستگار خالد، مسعود سلمانی بید گلی،
دوره 7، شماره 1 - ( 5-1397 )
چکیده

این مقاله با رویکرد تحلیل عاملی و تحلیل مسیر گروه­های چند­گانه به بررسی تاثیر انزوای اجتماعی بر سلامت اجتماعی می­پردازد. جامعه­ی آماری تحقیق جوانان بین سنین 18 تا 29 سال کُرد در شهر­های کرمانشاه و جوانرود می­باشد. روش تحقیق پیمایش و تکنیک جمع­آوری داده پرسش­نامه است. با ترکیب سه متغیر جنس، مذهب و شهر 8 زیر­گروه ساخته و به وسیله­ی نرم­افزار ایموس تفاوت بین گروه­ها بررسی شد. در تحلیل کلی مشخص شد که متغیر­های تحقیق 50 درصد از متغیر وابسته را تبیین می­کنند. با بررسی گروه­ها مشخص شد که مدل اندازه­گیری و مدل ساختاری تحقیق در این 8 گروه متفاوت هستند؛ سه متغیر مذهب، جنس و شهر مدل تحقیق را تعدیل می­کنند و باعث تغییر در میزان متغیر­های پنهان، مسیر­های علّی و بارهای عاملی در هر یک از زیر­گروه­های تحقیق می­شوند.
دکتر مصطفی ظهیری نیا، خانم زهرا ولی پور، خانم پرنیان سرافراز،
دوره 10، شماره 4 - ( 2-1401 )
چکیده

سلامت اجتماعی یکی از مهم‌ترین ارکان بهزیستی و ارتقای کیفیت زندگی در هر جامعه‌ای است. در همین راستا تحقیق حاضر از یک‌سو، بررسی ابعاد مختلف سلامت اجتماعی را دنبال می‌کند و از سوی دیگر رابطۀ سلامت اجتماعی را با یکی از اساسی‌ترین متغیرها یعنی احساس امنیت بررسی کرده است. چارچوب نظری این پژوهش مبتنی بر نظریه‌های کییز، مید، بوزان و ویور بوده است. این پژوهش از نوع پیمایشی بوده که با جمع‌آوری داده‌های مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه در بین کارکنان دستگاه‌های اجرایی بخش دولتی و عمومی تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی شهر بندرعباس به انجام رسیده است. حجم نمونه این پژوهش 346 نفر بوده که با روش نمونه‌گیری تصادفی ساده انتخاب شده‌اند. تجزیه و تحلیل داده‌ها نیز با استفاده از نرم افزار SPSS و با بهره­ گیری از آزمون‌هایی مانند تی، آنوا، ضریب همبستگی پیرسون و ضرایب رگرسیونی صورت گرفته است. طبق یافته‌های تحقیق، میزان سلامت اجتماعی در حد متوسط رو به بالا و میزان احساس امنیت اجتماعی پاسخگویان نیز در حد متوسطی قرار داشت؛ میزان درآمد پاسخگویان با میزان سلامت اجتماعی آن‌ها نیز، رابطۀ مستقیم و معناداری دارد؛ همچنین رابطۀ معناداری بین سلامت اجتماعی و احساس امنیت اجتماعی در بین کارکنان دستگاه­ های اجرایی شهر بندرعباس نمایان شد؛ بدین معنا که هرچقدر میزان سلامت اجتماعی بالاتر باشد، به همان میزان نیز احساس امنیت اجتماعی در افراد افزایش خواهد یافت.

الهام شیردل، حسین اکبری، سیدعلی جوادزاده،
دوره 10، شماره 4 - ( 2-1401 )
چکیده

 شیوع ویروس کرونا، پیامدهای منفی در ابعاد مختلف سلامت انسان­ ها داشته است از سوی دیگر، سلامت اجتماعی به عنوان یکی از ابعاد سلامت انسان، نقش اساسی در تمامی عرصه ­های زندگی انسان ایفا می­ کند و گسترش آن در جامعه می­ تواند موجب توسعۀ اجتماعی شود؛ بنابراین هدف این پژوهش بررسی عوامل اجتماعی موثر بر سلامت اجتماعی دانش‌آموزان متوسطۀ دوم شهر زاهدان در دوران شیوع ویروس کرونا است. چارچوب نظری پژوهش حاضر را نظریات کییز، ویلز، کارکردگرایی، بوردیو و بودریار تشکیل داده‌اند. در این پژوهش، دانش آموزان مقطع متوسطۀ شهر زاهدان با استفاده از روش پیمایشی و توصیفی- تحلیلی مورد مطالعه قرار گرفتند. از بین جامعۀ آماری مورد مطالعه بر اساس فرمول کوکران 379 نفر به‌عنوان نمونه در نظر گرفته شده و بر اساس روش نمونه‌گیری خوشه‌ای چندمرحله‌ای و تصادفی ساده، نمونۀ آماری با پرسشنامه ­های محقق ساخته و استاندارد شده مطالعه شده است. برای آزمون‌های آماری توصیفی و استنباطی از نرم‌افزار Spss21 استفاده شده است. نتایج مطالعه نشان می‌دهد عوامل اجتماعی همچون رشتۀ تحصیلی، حمایت اجتماعی، دینداری، امکانات آموزشی، با متغیر سلامت اجتماعی در دوران شیوع کرونا رابطۀ مستقیم و معنادار دارند، درحالی‌که متغیرهای جنسیت، پایۀ تحصیلی، قومیت و رسانه‌های جمعی، رابطه معناداری با آن ندارند.

دکتر آرمان حیدری، دکتر سیروس احمدی، خانم طاهره مومنی منش،
دوره 11، شماره 3 - ( 11-1401 )
چکیده

 مسألۀ سلامت عمومی سالمندان در ابعاد جسمانی، روانی و اجتماعی از مهم­ ترین آثار سالمندی است. پژوهش حاضر رابطۀ سلامت عمومی سالمندان با متغیرهای خودمراقبتی و حمایت اجتماعی را در بین 259 نفر از سالمندان شهر یاسوج بررسی کرده است. روش پژوهش کمی-پیمایشی و ابزار جمع­ آوری اطلاعات، پرسشنامه بوده است. روش نمونه­ گیری، طبقه ­ای تصادفی متناسب با حجم بوده است. بر اساس نتایج پژوهش، میانگین سلامت ادراک شدۀ سالمندان در ابعاد سلامت جسمانی، روانی و اجتماعی بالاتر از میانگین بوده است. متغیرهای رفتار مراقبتی و حمایت رسمی، تأثیرگذارترین متغیرهای بعد سلامت جسمانی؛ متغیرهای حمایت غیررسمی، حمایت رسمی، رفتار مراقبتی، زنان و میزان رابطه با خویشاوندان، تأثیرگذارترین متغیرها در بعد سلامت روانی و متغیرهای حمایت غیررسمی، رفتار مراقبتی، حمایت رسمی و میزان رابطۀ اجتماعی با خویشاوندان، تأثیرگذراترین متغیرها در بعد سلامت اجتماعی سالمندان بوده ­اند. از مهم­ترین یافته ­های پژوهش، همبستگی منفی و معنی­ دارِ حمایت رسمی با همۀ ابعاد سلامت؛ همچنین، همبستگی منفی و معنی­ دارِ میزان رابطۀ با خویشاوندان با احساس سلامت اجتماعی است. در کل می توان گفت نوعِ تأثیر انواع حمایت اجتماعی بر سلامت سالمندان نسبی و متأثر از زمینه و زمانه­ های تاریخی­ اجتماعی متغیر است.
 

آقای سعید رجبی، دکتر سوده مقصودی،
دوره 11، شماره 4 - ( 2-1402 )
چکیده

در این مطالعه، به بررسی رابطۀ سبک فرزندپروری و سلامت روان با آمادگی به اعتیاد دانش آموزان شهر کرمان پرداخته شده است. پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی است و  جامعۀ آماری شامل تمام دانش ­آموزان دختر و پسر دورۀ متوسطۀ دوم ناحیۀ 2 شهر کرمان در سال 1400-1401بود. با استفاده از فرمول کوکران، 360  دانش آموز دختر و پسر انتخاب شد. روش نمونه ­گیری در تحقیق حاضر براساس نمونه گیری خوشه­ ای چند مرحله ­ای انجام گرفت. برای جمع ­آوری اطلاعات از پرسشنامۀ آمادگی به اعتیاد، شیوه­ های فرزندپروری و سلامت روانی و برای تجزیه و تحلیل داده­ ها از نرم افزار Spss24  استفاده شد. یافته ­ها نشان داد که میزان سلامت روان بر حسب جنسیت تفاوت معناداری را نشان می­ دهد و با توجه به میانگین به دست آمده، پسرها از سلامت روان پایین ­تری نسبت به دختران برخوردارند (05/0p<). بین سبک ­های فرزندپروری و سلامت روان دانش­ آموزان دختر و پسر با آمادگی به اعتیاد، رابطۀ معنی ­داری وجود دارد (05/0p<). همچنین در بررسی پیش ­بینی تأثیر عوامل مستقل بر آمادگی به اعتیاد در دانش آموزان دختر و پسر مشخص شد که متغیر افکار پارانوییدی، مهم ­ترین متغیر اثرگذار بر آمادگی به اعتیاد در هر دو گروه از دانش آموزان بود.

 

صفحه 1 از 1     

مجله علمی پژوهشی مطالعات توسعه اجتماعی فرهنگی Quarterly Journal of Socio - Cultural Development Studies
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645