|
|
|
 |
جستجو در مقالات منتشر شده |
 |
|
9 نتیجه برای جوانان
مجید موحد، روح الله مظفری، سمانه علیزاده، ، دوره 1، شماره 3 - ( 11-1391 )
چکیده
هدف اصلی تحقیق حاضر ارتباط
سرمایهی فرهنگی با اعتماد به نهادها و سازمانها بوده است. روش این تحقیق کمّی و از تکنیک پیمایش استفاده
شده است. حجم نمونه در این پژوهش شامل 384 نفر از جوانان14-29 سال شهر شیراز است که
با روش نمونهگیری خوشهای چندمرحلهای انتخاب شدهاند. ابزار جمعآوری اطلاعات پرسشنامه
و تجزیه و تحلیل اطلاعات با نرم افزار SPSS انجام شده
است. همچنین برای ارزیابی اعتبار و پایایی پرسشنامه از اعتبار صوری و ضریب آلفای
کرونباخ استفاده شده است.
در بخش آمار استنباطی این تحقیق، از رگرسیون چندمتغیّره،
استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان میدهد دو متغیّر میزان تماشای ماهواره و میزان
تماشای تلویزیون در تمامی مدلها وارد معادله شدهاند، ولی با این تفاوت که تماشای
ماهواره رابطهی منفی و تماشای تلویزیون با متغیّر وابسته رابطهی مثبت داشتهاند.
همچنین بعد تاریخی- مذهبی و بعد علمی در بیشتر مدلها وارد معادله شدهاند که هر
دو نوع بعد رابطهی مثبت با متغیّرهای وابسته را نشان میدهند. تحصیلات فرد نیز جزء
متغیّرهایی است که در بیشتر مدلها وارد شده است اما دارای رابطهی منفی با متغیّر
وابسته بوده است.
رضا دهبانی پور، یاسین خرم پور، دوره 4، شماره 4 - ( 2-1395 )
چکیده
چکیده:
پست مدرنیسم دورهی جدیدی است که همه مولفههای دوره مدرن و همچنین دوران سنت را به نقد میکشد. فرهنگ پست مدرن فرهنگ رسانهها و دنیای مجازی میباشد که در این نوع فرهنگ قطعیت فرهنگی از بین میرود و سطحی نگری رسانهای جای تفکر و تعقل عمیق را از کنشگران اجتماعی میگیرد. نظریات پست مدرنیسم در بازار اندیشه جامعه ما به شدت در در حال افزایش میباشد. ولی هنوز تحقیق تجربی در جامعه ما در مورد پست مدرنیسم صورت نگرفت. این تحقیق درصد میباشد که بیان کند عناصر فرهنگی جامعه پستمدرن از نظر صاحبنظران کداماند و کدام یک از این عناصر به جامعه ایران رسوخ کرده است. این تحقیق به روش پیمایش 384 نفر از جوانان 29-16 سال شهر یزد را مورد بررسی قرار داد. ابزار تحقیق پرسشنامه محقق ساخته بود و از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای استفاده گردید. نتایج تحقیق نشان داد که بین جنس و پست مدرنیسم رابطهی معنیداری وجود نداشت هر چند برخی از مولفه های پست مدرنیسم با جنس رابطه ی معنی داری برقرار کرده اند. بین محل تولد و پست مدرنیسم رابطه معنی داری وجود نداشت. بین استفاده از ماهواره و پست مدرنیسم رابطه معنی دار و مثبتی وجود داشت. همچین متغیر استفاده از ماهواره 17 درصد از واریانس متغیر وابسته را تبیین کرده است.
یزدان کریمی منجرموئی، مهناز فرهمند، دوره 5، شماره 2 - ( 8-1395 )
چکیده
وندالیسم از جمله کجرویهای جامعه جدید است که ناشی از تغییرات سریع اجتماعی، رشد آنومی و تمایلات روزافزون انسان و ناکامی وی در رسیدن به این تمایلات است. وندالیسم از نظر جامعهشناختی به مفهوم داشتن نوعی روحیه بیمارگونه به کار رفته است که بیان کننده تخریب اموال و تأسیسات عمومی میباشد20-15 سال شهر لردگان است که 360 نفر به عنوان نمونه با توجه به جدول حجم نمونه مورگانتعیین و با استفاده از روش نمونهگیری خوشهای چندمرحلهای انتخاب شدند. جهت گردآوری دادهها از پرسشنامه استاندارد(جواهرچیان، پایاننامه کارشناسی ارشد جامعه شناسی:1392) استفاده شد. دادههای پژوهش با بهرهگیری از آمارتوصیفی، همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه تحلیل شدند. یافتههای تحقیق نشاندهنده آن است که بین متغیرهای میزان استفاده از وسایل ارتباط جمعی، رابطه با افراد بزهکار و ازخود بیگانگی ارتباط معنیدار و مثبتی با متغیر وابسته وجود دارد اما بین متغیر پیوند اجتماعی با متغیر وابسته وندالیسم ارتباط معنیدار و معکوسی وجود دارد. همچنین نتایج رگرسیون چندگانه نشان داد که در مجموع متغیرهای مستقل 6/21 درصد از واریانس متغیر وابسته را تبیین نمودند.
فائزه بهنامی فرد، میترا حبیبی، دوره 5، شماره 3 - ( 11-1395 )
چکیده
پژوهش حاضر با هدف شناسایی و تحلیل جنسیتی عوامل موثر بر استفادهی نوجوانان 12 تا 19 ساله از اینترنت صورت گرفته که به لحاظ هدف کاربردی، و از نظر شیوه گردآوری اطلاعات، توصیفی-پیمایشی میباشد. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 220 نفر محاسبه شده و روش نمونهگیری، طبقهبندی نامتناسب و تصادفی ساده میباشد. ابزار اصلی گردآوری دادهها نیز پرسشنامه محققساخته است که روایی آن به روش اعتبار صوری، و پایایی آن با آلفای کرونباخ (81/0 ɑ =) تایید شده، و تحلیل دادهها با آمار توصیفی و تحلیلی (کای دو، پیرسون، t مستقل و تحلیل عاملی) صورت گرفتهاست. یافتهها نشان میدهد بین جنسیت نوجوانان و میزان استفادهشان از اینترنت رابطه معناداری وجود ندارد. عوامل موثر بر استفادهی این گروه سنی از اینترنت نیز «تقویت و توسعه ارتباطات اجتماعی»، «جلب توجه و هویتیابی»، «کسب توانمندیهای روز»، «تجربهی آزادی و برابری»، «تجربهی تنهایی و آرامش»، و «دوستدار کاربر بودن این فضا» شناسایی شدهاست که بجز عوامل دوم و سوم، در رابطه با سایر عوامل، بین دختران و پسران تفاوت معناداری بدست آمد.
نادر رازقی، مهدی علیزاده، دوره 5، شماره 4 - ( 2-1396 )
چکیده
گسترش شبکه های مجازی و اینترنت شیوه های جامعه پذیری سنتی را با تغییرات اساسی مواجه کرده است. هدف مطالعه حاضر بررسی جامعه پذیری مجازی نوجوانان دانش آموز مقطع متوسطه دوم شهر ساری بوده است. جامعه آماری این مطالعه را کلیه دانش آموزان مقطع متوسطه دوم شهر ساری بوده و حجم نمونه تحقیق با استفاده از فرمول کوکران 380 نفر برآورد شده است. روش پژوهش پیمایش بوده و داده ها از طریق پرسشنامه گردآوری شده اند. مطابق یافته های توصیفی میزان جامعه پذیری 64 درصد دانش آموزان متوسط، 14 درصد زیاد و 22 درصد از آنها نیز جامعه پذیری مجازی کمی داشته اند. نتایج حاصل از آزمون رگرسیون چند گانه نشان داد متغیرهای نیازهای انسجام شخصی (82/0 =β)، نیازهای گریز از واقعیت (4/0 =β)، نیازهای انسجام اجتماعی (35/0 =β) بیشترین تاثیر را بر جامعه پذیری مجازی داشته است. علاوه بر این متغیرهای مستقل پژوهش به میزان 43/0 از واریانس متغیر وابسته جامعه پذیری مجازی را تبیین می کنند. همچنین یافته های تحقیق نشان داد که تفاوت معنی داری در جامعه پذیری مجازی نوجوانان بر حسب جنسیت وجود ندارد.
علی روحانی، سمیه هاشمی، مسعود انبارلو، دوره 6، شماره 1 - ( 5-1396 )
چکیده
تغییرات تکنولوژیکی و ارتباطی- اطلاعاتی ویژگی بارز عصر امروزی است. اجتماع و فرهنگ نیز از این تغییرات مستثنی نبودهاند. با توسعه تکنولوژیهای ارتباطی و اطلاعاتی، بسیاری از حوزههای رفتاری و اجتماعی افراد نیز تغییر یافته است. بر این اساس، در پژوهش حاضر سعی شد رابطه بین رسانههای شنیداری و نوشتاری خارجی و نظام ارزشهای نوجوانان و جوانان مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد. در این مسیر 400 نفر از نوجوانان و جوانان شهر شیراز بر اساس نمونهگیری خوشهای چندمرحلهای انتخاب شدند و به پرسشهای پرسشنامه محقق ساخته پاسخ دادند. متغیر وابسته تحقیق دستههای متفاوت و گستردهای از ارزشها شامل هشت دسته از ارزشهای بومی، ملی، جهانی، دینی، اقتصادی، علمی، اجتماعی/ فرهنگی و خانوادگی را دربرمیگرفت. رسانههای شنیداری و نوشتاری خارجی نیز به طور مبسوط مورد بررسی قرار گرفت. یافتههای تحقیق نشان داد که بین رسانههای شنیداری خارجی با پنج ارزش، بومی، ملی، دینی، اقتصادی و فرهنگی/ اجتماعی رابطه معناداری وجود دارد. همچنین بین رسانههای نوشتاری و ارزشهای اجتماعی/ فرهنگی رابطه معناداری مشاهده شد.
مهناز فرهمند، اکرم دهقانی فیروزآبادی، فاطمه دانافر، دوره 6، شماره 4 - ( 2-1397 )
چکیده
این مقاله درصدد واکاوی این مسئله است که چه عواملی برگرایش نوجوانان به رفتارهای نو در بین دختران دبیرستانی شهرستان میبد نقش داشته اند. تحقیق حاضر باتکنیک پیمایش و دادهها باابزار پرسشنامه جمع آوری شده اند. جامعه آماری تحقیق، دانشآموزان دختر مقطع متوسطه شهر میبد در سال تحصیلی 1394-1393 بود. تعداد 384 نفر به عنوان نمونه بر اساس فرمول کوکران و به روش نمونهگیری طبقهای متناسب انتخاب شد. اعتبار ابزار به وسیله روش اعتبار محتوا مورد تأیید قرار گرفت. برای سنجش پایایی ازضریب آلفای کرونباخ استفاده شد. گرایش به رفتارهای نو در چهار بعد تمایل به فعالیتهای فراغتی مدرن، تمایل به مدیریت بدن، تمایل به رفتارهای کلامی نو و تمایل به ارتباط با جنس مخالف سنجیده شد. یافتههای تحقیق نشان داد که ازمیان متغیرهای مورد بررسی، سن، فردگرایی، مادی گرایی، برابرگرایی جنسیتی، همنوایی با دوستان و نوگرایی والدین رابطه معناداری با میزان گرایش به رفتارهای نو داشتند. همچنین نتایج رگرسیون چندگانه از نقش معنادار پنج متغیر مادیگرایی، فردگرایی، نوگرایی والدین، برابرگراییجنسیتی، سن حمایت کرد که در این میان مادیگرایی و فردگرایی بیشترین نقش را در تبیین متغیر گرایش به رفتارهای نوجوانان ایفا کرد.
حدیثه رمضانی فر، محمدعلی آدیش، دوره 7، شماره 1 - ( 5-1397 )
چکیده
ازدواج سفید یکی از شیوه های زندگی بدون ثبت ازدواج رسمی و قانونی است که در بین جوانان به گونه ای متفاوت مورد پذیرش قرار گرفته است. هدف این پژوهش مطالعه وضعیت ازدواج سفید در بین جوانان گیلانی که این سبک از زندگی را تجربه کرده اند، علل گرایش به این سبک از زندگی و پیامدهای آن می باشد. از روش مطالعه کیفی، پدیدار شناسی استفاده شده است. بنابراین زوجینی که تجربه این شیوه از زندگی را داشته با استفاده از تکنیک نمونه گیری گلوله برفی به عنوان نمونه مورد بررسی انتخاب شدند و طی مصاحبه با 15 نفر فرآیند جمع آوری داده ها متوقف گردید. نتایج تحقیق طی فرآیند کدگذاری باز و کد گذاری محوری دسته بندی و مفاهیم و مقولات استخراج گردید.
نتایج تحقیق بیانگر اینکه ازدواج سفید در بین جوانان رواج یافته است. عواملی چون وضعیت اقتصادی، مشکلات مربوط به طلاق، کاهش کنترل والدین، نیازهای جنسی و عاطفی، جهانی شدن، فردگرایی، کم رنگ شدن اعتقادات دینی و دوستان نقش مهمی در گرایش به ازدواج سفید در بین جوانان داشته است. عدم پذیرش از سوی جامعه و خانواده، فقدان حمایت قانونی و داشتن رابطه پنهانی از جمله محدودیت های این شیوه زندگی می باشد.
پروانه دانش، پوران امیدوار، محمد جواد زاهدی مازندرانی، دوره 7، شماره 3 - ( 11-1397 )
چکیده
در این مقاله نوع جدیدی از زندگی یعنی هم خانه شدن دختر و پسر بدون ازدواج که در دهههای اخیر در کشور ما به دلایل مختلف گسترش یافته است را مورد بررسی قرار دادهایم. همچنین با 20 نفر از پسران و دخترانی که روابط هم خانگی را در شهر تهران تجربه کردهاند مصاحبه شدهاست و روش تحقیق مورد استفاده نظریهی زمینهای است.
با استفاده از مفاهیم و مقولاتی که طی مراحل کدگذاری به دست آمده است، علل گرایش به زندگی مشترک بدون ازدواج، تحلیل شده است و مدل پارادایمی از این مفاهیم و مقوله ها به دست آمده است. مدل پارادایمی به دست آمده تاثیر جهانی شدن به عنوان مقولهی اصلی را بر شکل گیری زندگی مشترک قبل از ازدواج(هم خانگی)نشان میدهد. همچنین بر اساس مدل ارائه شده استنباط می شود که تغییر ارزش های دینی در بین جوانان، تغییرات ساختاری به وجود آمده در جامعه و تغییر سبک زندگی که تحت تاثیر جهانی شدن در بین افراد جامعه مخصوصا جوانان شکل گرفته است زمینه را برای شکل گیری و گسترش هم خانگی در بین نسل جوان فراهم کرده است.
|
|
|
|
|
|