|
|
|
 |
جستجو در مقالات منتشر شده |
 |
|
7 نتیجه برای ارتباطات
سارا ابوطالب جولا، حبیب راثی تهرانی، دوره 2، شماره 2 - ( 8-1392 )
چکیده
طراحی پیامهای سلامت مقولهای میانرشتهای است که از حوزهی
ارتباطات سلامت و مطالعههای نوین ارتباطات و آموزش بهداشت نشأت گرفته است. آنچه
در این مقاله بدان پرداختهایم، بررسی میزان تأثیر جذبههای مختلف استفاده شده در
پیامهای سلامت از دیدگاه و نگرش مخاطبان تلویزیون است. پرسش مهم مقاله این است که
چگونه رسانهای مانند تلویزیون از طریق ارائهی پیام های سلامتمحور، به تغییر
رفتار در فرد منجر میشود؟ به این اعتبار، حوزهی مربوط به تأثیر جذبههای مختلف
استفاده شده در طراحی یک پیام، در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفته است.
پیامهای سلامت در این پژوهش به پیامهایی اطلاق میشوند که
مستقیم یا غیرمستقیم به بحث سلامت فردی و اجتماعی مردم از جمله: سبک زندگی سالم،
پیشگیری و یا درمان بیماریها میپردازند. استفاده از جذبهها هم شامل پیامهایی
باجذبههای مثبت، جذبههای منفی یا ترس، جذبههای چندگانه و مسیرهای سهگانهی
کنترل ترس و کنترل خطر میشود.
برای سنجش تأثیر این دسته از پیامها بر مخاطبان، نمونهی
آماری با حجم 600 نفر از میان شهروندان بالای 15 سالتهرانی انتخاب شدهاست. روش
این پژوهش پیمایش است. از مهمترین یافتههای پژوهش این است که پیامهای
سلامتتلویزیون برای تغییر رفتار در فرد کافی نیستند و ارتباطات میانفردی نقش
مکمّل را برای پیامهای رسانهای دارند.
وکیل حیدری ساربان، دوره 4، شماره 2 - ( 8-1394 )
چکیده
متون توسعه نشان می دهد ICT نقش مهمی در افزایش قدرت تصمیم گیری روستاییان، تقویت سرمایه اجتماعی، کاهش آثار و بلایای طبیعی، توانمندسازی فقرای روستایی، افزایش کیفیت زندگی و توسعه اجتماعی در مناطق روستایی بازی می کند که هدف این مقاله بررسی نقش ICT در توسعه اجتماعی در مناطق روستایی شهرستان مشگین شهر می باشد. این تحقیق از لحاظ هدف، توسعه ای، و از لحاظ ماهیت، توصیفی و پیمایشی و نیز از نوع تحلیلی است. جامعه آماری این پژوهش، شامل تمام روستاهای دارای دفاتر ICT روستایی شهرستان مشگین شهر است. برای برآورد حجم نمونه از روش نمونه گیری کوکران با سطح اطمینان 95درصد و احتمال خطای 5 درصد استفاده شده است در این تحقیق روش گردآوری داده ها برای پاسخگویی به سئوالات تحقیق، به دو صورت اسنادی (داده های ثانویه) و پیمایشی(داده های اولیه) و ابزار مورد استفاده در روش پیمایشی پرسش نامه و مصاحبه بوده است. روایی صوری پرسش نامه توسط پانل متخصصان مورد تایید قرار گرفت. مطالعه راهنما در منطقه مشابه جامعه آماری با تعداد30 پرسش نامه صورت گرفت و با داده های کسب شده و استفاده از فرمول ویژه کرونباخ آلفا در نرم افزار ICT ، پایایی بخش های مختلف پرسش نامه تحقیق 78/0 الی 92/0 بدست آمد. در نهایت نتایج تحقیق نشان داد که به جز متغیرهای عدالت اجتماعی، اختلافات و درگیری و تعاون اجتماعی بین تمامی متغیرهای تحقیق و بهره گیری از خدمات ICT رابطه معنی داری وجود دارد. در نهایت، با توجه به نتایج پژوهش پیشنهادات کاربردی ارائه شده است.
هادی خانیکی، زهره شاه قاسمی، دوره 4، شماره 3 - ( 11-1394 )
چکیده
تحول گفتمانی مبانی، متغیرها و عوامل تاثیرگذار در توسعه ، تحول مفهومی در نسبت میان "ارتباطات و توسعه" را به دنبال داشته است، به طوری که آثار آن در اسناد برنامهریزی های توسعه نیز به چشم میخورد. مطالعه تاریخی این سیر تحول از سویی و شناخت وجوه اشتراک و تمایز برنامه-های مهم توسعه از سوی دیگر، فرایند برجسته شدن نقش ارتباطات را در این زمینه/ خصوص نشان می دهد. مطالعه تطبیقی ارتباطات در برنامه ششم توسعه(1355) که آخرین برنامه توسعه نظام گذشته است و برنامه چهارم توسعه(1383) که نخستین برنامه براساس سند چشم انداز 20 ساله توسعه جمهوری اسلامی ایران است، مشابهتها و تفاوتهای تاریخی را در برداشت از دو مفهوم توسعه و ارتباطات نشان می دهد. برنامه ششم پیشین به " ابعاد اطلاعاتی و ارتباطی برنامهریزی توسعه ملی" بر پایه "گذار از جامعه سنتی به جامعه اطلاعاتی" در سال 1355 از سوی کمیته مشترک برنامهریزی اطلاعات و ارتباط جمعی پرداخته و ماموریت برنامه چهارم جدید "رشد پایدار اقتصادی دانایی محور" بر پایه اهداف چشم انداز بیست ساله کشور تعریف گردیده است. این مقاله با تحلیل محتوای مستندات نظری دو برنامه یعنی گزارش کمیته مشترک برنامه ریزی اطلاعات و ارتباطات جمعی برنامه ششم"(1355) و "مبانی نظری و مستندات برنامه چهارم توسعه" (1383) به توصیف و تحلیل مفهوم "ارتباطات" و "توسعه" در آنها می پردازد. بر اساس این پژوهش در برنامه ششم(1355)، "توسعه ملی"، به عنوان هدف توسعه ای و " گذار از جامعه سنتی به جامعه اطلاعاتی " مساله ارتباطات کشور است. این دو مضمون در برنامه چهارم(1383) با هدف "رشد پایدار اقتصادی" در توسعه و "جامعه دانایی محور" در ارتباطات دنبال شده اند.
حسین دامغانیان، محمد یزدانی زیارت، دوره 6، شماره 2 - ( 8-1396 )
چکیده
هدف این پژوهش بررسی و شناسایی ابعاد مهم و موثر بر توسعه شایستگی اجتماعی در ارتباطات سازمانی و نیز تعیین نحوه تعامل بین آنها با استفاده از دیدگاه خبرگان دانشگاهی و از طریق مدلسازی ساختاری تفسیری است. پژوهش حاضر از نوع کاربردی و توسعهای بوده و شامل دو بخش کمی و کیفی است. نمونه آماری 15 نفر از خبرگان دانشگاهی هستند که به روش نمونهگیری گلولهبرفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری دادهها پرسشنامه ماتریسی محقق ساخته است. نتایج نشان داد ابعاد مهم و موثر بر توسعه شایستگی اجتماعی در ارتباطات سازمانی عبارتنداز دانش، انگیزه، ادراک، استنتاج، انطباق و نفوذ اجتماعی و نیز مهارتهای کلامی و غیرکلامی؛ که با استفاده از روش مدلسازی ساختاری تفسیری در پنج سطح تعاملی مختلف قرار گرفتند. همچنین نتایج نشان داد دانش، انگیزه، ادراک و استنتاج اجتماعی نسبت به سایر ابعاد، قدرت تاثیرگذاری بیشتری بر توسعه شایستگی اجتماعی دارند. بر اساس نتایج این پژوهش میتوان گفت ابعاد شایستگی اجتماعی در سطوح مختلف بر یکدیگر موثرند و تغییر در کیفیت هر بعد موجب تغییر در کیفیت ابعاد سطوح بعدی و به نوبه خود موجب تغییر در کیفیت ارتباطات سازمانی میشود.
میترا افضلی فاروجی، علی اکبر فرهنگی، دوره 8، شماره 2 - ( 8-1398 )
چکیده
صداوسیما به عنوان بازیگر اصلی در فرایند رسانهایسازی علم، عهدهدار نهادینهسازی گفتمان علم از طریق پیوند میان علم و عموم است. در این پژوهش با احصای شرایط علی، زمینهای و راهبردها، الگوی ترویج علم در تلویزیون ارائه شد. روش تحقیق این پژوهش نظریهی مبنایی است و دادهها از طریق مصاحبهی عمیق غیرساختاریافته با 14 نفر از صاحبنظران که در طراحی و راهبری برنامههای علمی نقش داشتهاند، به دست آمد.
یافتههای این مقاله حاکی از آن است که الگوی ترویج علم در صداوسیما، ترویج علم محضِ ایدئولوژیک است. به علت محافظهکاری، دانایکلپنداری رسانه، ترجیح گفتمان آموزش به ترویج علم و سطح پایین ادراک عامّه از علم.، رسانه ناگزیر از اتّخاذ راهبردهای تریبونپنداری رسانه برای نهاد علم، پیچیدهانگاری زبان علم، کلیشهسازی علمی و تولید ابزار نمادین قدرت میشود که به پیامدهایی مانند تحریف علم، خلط علم و شبه علم و عدم ورود علم به حوزهی عمومی منتهی میشود. درحالیکه چنانچه رسانه در تعریف خود از علم بازنگری نموده و رویکرد غیرسیاستزده، انتقادی و مبتنی بر مشارکت همگان در بازتولید علم اتّخاذ کند، از طریق سادهسازی و جذابسازی علم، پیوند عموم با علم محقق شده و مرجعیت علمی برای سازمان صداوسیما به همراه خواهد داشت.
محمدرضا رسولی، اکبر نصرالهی، مسیح بهراد، دوره 8، شماره 3 - ( 11-1398 )
چکیده
در عصر مدرن، کسب وکارها به دلیل ظهور فناوری های نوین و در دسترس بودن آن ها به شدت در حال رشد و گسترش هستند. پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل مؤثر بر گسترش کسب و کارخانگی در تلگرام و اینستاگرام انجام شده است. روش تحقیق حاضر کمی و مبتنی بر ابزار پرسشنامه محقق ساخته می باشد. جامعه آماری این تحقیق شامل فعالان عرصه کسب و کار خانگی می باشند که حجم نمونه لازم برای این جامعه با استفاده از فرمول حجم نمونه کوکران برابر با 382 نفر محاسبه شده است. در مرحله بعد اعضای با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب و مورد پرسش قرار گرفته اند. پایایی پرسشنامه نیز با استفاده از روش آلفای کرونباخ محاسبه شده است که میزان آن برابر با 772/0 است که بیانگر اعتبار قابل قبول گویه ها در سنجش شاخص های تحقیق می باشد.
نتایج بدست آمده از پژوهش حاضر نشان دهنده آن است که مجموعه عوامل اقتصادی، سیاسی، مدیریتی و زیر ساخت ارتباطی، نظارتهای دولتی، حمایت دولت و افزایش ساختار فناوری ارتباطی، مالیات و هزینه مبادله کالا، نوع شبکه مجازی در رشد و گسترش کسب وکار خانگی مؤثر می باشد.
جهاندار امیری، اردشیر زابلی زاده، شهریار طاعتی، دوره 9، شماره 2 - ( 8-1399 )
چکیده
تدوین سیاستهای آموزشی علمی و کاربردی کشاورزی و مبتنی بر شواهد میدانی و تجربی ، نقش مهمی درتوسعه کشاورزی دارد. کشاورزان معمولاً دچار انزوای ارتباطاتی هستند و تشکلهای منسجم و رسانههای فراگیر برای بیان نیازها، مشکلات و اولویتهای خود در مجامع سیاستگذاری و رسانهای ندارند. با توجه به نیاز نیروی انسانی مشغول در عرصه کشاورزی به توانمندسازی ، هدف از پژوهش حاضر، ارائه راهکارهای برنامهسازی تلویزیونی در توسعه کشاورزی است که با روش مصاحبه عمیق به انجام رسیده و درمجموع با 18 نفر از متخصصان مختلف مصاحبه شده و با روش تحلیل مضمون و تشکیل شبکه مضامین مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفته است. این پژوهش منجر به ارائه راهکارهای برنامهسازی برای آموزش کشاورزی در تلویزیون گردیده که دارای 2 بخش، شاخصهای محتوایی و ساختاری است. راهکارهای محتوایی و ساختاری شامل آگاهسازی، مهارت افزایی، همگامی با زیستبوم، استفاده از تجربیات سایر کشورها، ارتباط با گروهها و قالبهای متنوع برنامهسازی است که ویژگیهای محتوایی و ساختاری را برای برنامهسازی آموزشی از تولید تا ارسال بیان میکند. درنهایت راهبردهای برنامهریزی ارتباطی شامل تشکیل گروههای تخصصی، تدوین استاندارد محتوایی، توجه به علاقهمندی ارتباط گران ، کیفیت گرایی در مقابل کمیت گرایی پیشنهاد میشود
|
|
|
|
|
|