|
|
|
 |
جستجو در مقالات منتشر شده |
 |
|
3 نتیجه برای تحلیل شبکه
علی اکبر اکبری تبار، جعفر هزارجریبی، دوره 5، شماره 1 - ( 5-1395 )
چکیده
هدف تحقیق حاضر مطالعه سرمایه اجتماعی در شبکههای اجتماعی مجازی بوده است. یکی از دستاوردهای آن ارایه ابزاری تحقیقاتی با نام «دهکده اجتماعی» جهت جمعآوری داده بر اساس نظریه منابع اجتماعی لین است که متناسب با فضای شبکههای اجتماعی مجازی بومیسازی شده و کمک میکند اطلاعات ساختاری و شبکه روابط کاربران به اطلاعات سطح فردی و پیمایش اجتماعی مرتبط گردد. این ابزار در سه زبان فارسی، انگلیسی و فرانسوی طراحی شده و مطالعهی تطبیقی را ممکن میسازد. بر اساس نتایج به دست آمده در طول ۷۸ روز آغازین فعالیت این ابزار تحقیقاتی، ۴۱۲ نفر به استفاده از آن پرداختند. این کاربران به خوبی به روابط خود در شبکه اجتماعی مجازی و موقعیت اقتصادی و اجتماعی دوستان خود آگاهی داشته و منابع متعددی را نیز با دوستان خود به اشتراک گذاشته یا از آنها دریافت میدارند. میزان سرمایه اجتماعی مجازی این کاربران با متغیرهای مختلفی مانند انگیزشها و میزان فعالیت آنها در شبکه اجتماعی مجازی ارتباط معنادار داشته است که شرح مفصل ارتباط میان این متغیرها در مقاله درج شده است. بهرهگیری از بازینمایی در پیمایش اجتماعی آنلاین نرخ مشارکت و پاسخگویی را تا چهار برابر بیشتر از نرخ معمول در پیمایشهای آنلاین ارتقاء داده است.
ابوالفضل کربلایی حسینی غیاثوند، بهناز منتظر، دوره 6، شماره 4 - ( 2-1397 )
چکیده
با گسترش جوامع انسانی و ارتقاء نیازهای اجتماعی بشری برای زندگی بهتر، ضرورت حضور در فضاهای جمعی برای انجام برخی از فعالیتهای انسانی از اهمیت زیادی برخوردار است. عملکردهای فرهنگی به دلیل دارا بودن فضاها و برنامههای غیررسمی به همراه سایر عملکردها، زمینه مناسبی را برای توسعه پایدار اجتماعی فراهم میکنند. هدف از مقاله حاضر، شناخت شاخصهای پایداری اجتماعی در مجموعههای فرهنگی کشور و ارائه مدل تحلیلی از این شاخصها میباشد. جامعه موردمطالعه در این تحقیق، فرهنگسراهای شهر تهران میباشند که از این میان، پنج مجموعه بهصورت نمونهگیری هدفدار انتخابشدهاند. روش تحقیق مورداستفاده در این پژوهش بر اساس هدف، کاربردی و بر اساس ماهیت، توصیفی- تحلیلی میباشد. جمعآوری اطلاعات در دو مرحله بهصورت مطالعات کتابخانهای و اسنادی و همچنین مشاهدات میدانی صورت گرفته است. همچنین برای ارزیابی و اولویتبندی شاخصهای ارائهشده در مدل تحلیلی، از تحلیل شبکهای (ANP) استفادهشده است. نتایج مشخص کرد از میان معیارهای اصلی بهدستآمده در تحقیق، "مؤلفههای ذهنی محیط" با وزن (41/0) و "مؤلفههای عینی محیط" با وزن (33/0)، به ترتیب بیشترین اهمیت را در دستیابی به پایداری اجتماعی در مجموعههای فرهنگی دارند.
محمد تقی عباسی شوازی، مریم هاشم پور صادقیان، دوره 8، شماره 4 - ( 2-1399 )
چکیده
شبکه گفتگوی مرکزی، به عنوان یکی از مهمترین عناصر تشکیل دهندهی هر جامعه تغییرات زیادی را تجربه نموده است. پژوهش حاضر با هدف توصیف و تحلیل شبکه گفتگوی مرکزی دو نسل جوان و بزرگسال و کشف و شناخت تغییرات آن انجام شده است. این مطالعه با روش پیمایش انجام شده و نمونه مورد مطالعه 600 نفر از جوانان 15-29 ساله و بزرگسالان 65-40 ساله شهر شیراز بودهاند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی چندمرحلهای انتخاب شده اند. شبکه گفتگوی مرکزی با استفاده از پرسشنامه سنجش شبکه اجتماعی در بین دو نسل جوان و بزرگسال، تکمیل گردید. نتایج توصیفی مهم این مطالعه نشان میدهد که اندازه شبکه گفتگوی مرکزی، تراکم شبکه، فراوانی تعاملات و صمیمیت و نزدیکی شبکهی بزرگسالان بیشتر از جوانان است. در مقابل، ناهمگنی قومیتی و حمایت اجتماعی دریافت شده از شبکه نیز برای جوانان بیشتر است. نتایج استنباطی نشان میدهد که گرچه آزمون تفاوت کل بعد ساختی، تعاملی و کارکردی شبکه گفتگوی مرکزی جوانان و بزرگسالان معنادار نیست ولی تفاوت برخی از شاخصهای هر یک از آنها معنادار هستند. در مجموع به نظر میرسد که شبکه گفتگوی مرکزی مردم شهر شیراز در حال تغییر به سمت فردگرایی شبکه ای است.
|
|
|
|
|
|