|
|
|
 |
جستجو در مقالات منتشر شده |
 |
|
3 نتیجه برای توسعه گردشگری
علی رحمانی فیروزجاه، صدیقه رضایی پاشا، مرتضی مهرعلی تبار فیروزجاه، دوره 4، شماره 2 - ( 8-1394 )
چکیده
هدف پژوهش حاضر، شناسایی و تبیین اثرات و پیامدهای زیستمحیطی توسعهی گردشگری انبوه در نواحی روستایی دهستان تمشکل از شهرستان تنکابن بر اساس نگرش جامعهی میزبان، میهمان و مستندات عینی است. ناحیهی مورد مطالعهی این تحقیق با 18 نقطهی روستایی، 2481 خانوار و 9024 نفر جمعیّت در بخش نشتای شهرستان تنکابن قرار دارد. روش تحقیق از نوع پیمایشی مبتنی بر پرسشنامه است و برای نمونهگیری، از روش نمونهگیری تصادفی ساده استفاده شده است. 190 پرسشنامهی سرپرست خانوارهای ساکن محلّی از 9 روستای نمونه و 180 پرسشنامه از جامعهی گردشگران تکمیل گردیده و دادههای جمعآوری شده از طریق آزمون آماری پارامتری (آزمون T تکمتغیّره، زوجی و وابسته) مورد تحلیل قرار گرفته است. نتایج پژوهش نشان میدهد که توسعهی انبوه گردشگری و ضعف سیستم مدیریّت محلّی، پیامدهای منفی عمیقی همچون تخریب منابع طبیعی، تغییر کاربری اراضی زراعی و باغها و افزایش آلودگیهای محیطی، در نواحی روستایی مورد مطالعه در پی داشته است. افزون بر این، بر اساس نگرش ساکنان محلّی (جامعهی میزبان)، جامعهی گردشگران (میهمان) و مستندات عینی، توسعهی انبوه فعّالیّتهای گردشگری در دهستان تمشکل، به دلیل فقدان برنامه ریزی و مدیریّت کارآمد موجب بروز اثرات و پیامدهای نامطلوب زیستمحیطی شده است.
حمداله سجاسی قیداری، حمیده محمودی، دوره 7، شماره 1 - ( 5-1397 )
چکیده
تحقیق حاضر به بررسی نقش جاذبه های فرهنگی- تاریخی مقصدهای روستایی در توسعه گردشگری فرهنگی در نواحی روستایی میپردازد. پژوهش از نوع کاربردی و روش انجام تحقیق توصیفی– تحلیلی است. با توجه به مطالعات صورت گرفته در دو شهرستان مشهد و بینالود 14 روستایی که دارای جاذبههای تاریخی و فرهنگی هستند به عنوان نمونه انتخاب گردید. همچنین حجم گردشگران با استفاده از فرمول کوکران 196 نفر و حجم جامعه میزبان هم 222 نفر تعیین شد. محدوده تحلیل در این پژوهش "خانوارا" است و اطلاعات استخراج شده از پرسشنامه با استفاده از روشهای تجزیه و تحلیل آماری مورد بررسی قرار گرفت. یافتهها نشان میدهد که در روستاهای مورد بررسی جذابیت، تسهیلات و خدمات و عوامل فرهنگی در حد متوسط به بالا میتوانند بر توسعه فرهنگی- اجتماعی، فرهنگی- زیست محیطی و در مجموع توسعه گردشگری فرهنگی نقش مثبتی داشته باشند. همچنین در مدل ARAS برای بعد فرهنگی- اجتماعی گردشگری فرهنگی روستای میامی در رتبه اول و روستای چاهشک در رتبه آخر قرار گرفتهاست. همچنین با توجه به نتایج تحقیق با وجود مشکلات فراوان در سطح منطقه، توجه به امکانات، زیرساختهای روستاهایی که دارای جاذبه گردشگری هستند و تبلیغات مناسب در شهر مشهد میتواند زمینه رشد گردشگری فرهنگی را فراهم کند.
زهرا رییسی دهکردی، سید ناصر حجازی، محمدعلی چیتساز، دوره 8، شماره 4 - ( 2-1399 )
چکیده
هدف این پژوهش بررسی بررسی رابطه بین توسعه گردشگری پایدار و بهبود شاخصهای رفاه اجتماعی بر اساس تحلیل معادلات ساختاری است. با تکیه بر رویکردهای نظری جدید فرضیاتی طرح شده که این تحقیق به روش توصیفی و از نوع همبستگی در صدد آزمون آنهاست. جامعۀ آماری مورد مطالعه، همه ساکنان روستاهای شهرستان کوهرنگ به تعداد ۴۰۵۴۲ نفر هستند که براساس فرمول کوکران 616 نفر نمونه با روش نمونهگیری سهمیه ای انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. پرسشنامههای محقق ساخته (با استفاده از پشتوانه نظری موجود) توسعه گردشگری، رفاه اجتماعی به عنوان ابزار تحقیق مورد استفاده قرار گرفتند. تحلیلهای آماری براساس معادله ساختاری و با استفاده از برنامه Spss وAmos انجام یافته است. نتایج نشان داد بین توسعه گردشگری و بعد اجتماعی، اقتصادی، حقوقی، آموزشی، جمعیتی و زیستی رفاه اجتماعی رابطه معنی داری وجود دارد. همچنین مقادیر رگرسیونی مدل ساختاری حاکی ازآن است که متغیر توسعه گردشگری روستایی از بین ابعاد رفاه اجتماعی بیشتر اثر را بر بعد اجتماعی (0/42=ß) دارد و بعد از آن به ترتیب بر بعد جمعیتی (0/40=ß)، بعد اقتصادی (0/34=ß)، بعد حقوقی (0/28=ß)، بعد زیستی (0/27=ß) و کمترین اثر را بر بعد آموزشی رفاه اجتماعی(0/24=ß) دارد.
|
|
|
|
|
|