|
|
|
 |
جستجو در مقالات منتشر شده |
 |
|
5 نتیجه برای سیاست
سمیه سادات شفیعی، زهرا پورباقر، دوره 3، شماره 4 - ( 2-1394 )
چکیده
در این مقاله سعی شده تا جایگاه زنان در برنامه چهارم توسعه بررسی و در مقایسه با سایر برنامه های پیشین مورد واکاوی قرار گیرد. در مرحله بعد، شاخص های توسعه در مدت زمان اجرای برنامه چهارم به کمک داده های ملی و بین المللی مورد مطالعه جنسیتی قرار گرفته تا چگونگی تحقق این برنامه در عمل مشخص شود. این پژوهش با استفاده از روش اسنادی، کتابخانه ای و روش تحلیل داده های مرتبط انجام شده است. اطلاعات در خصوص شاخص های توسعه عمدتا برگرفته از داده های انتشار یافته قابل دسترس مرکز آمار ایران، سازمان بهداشت جهانی، گزارش شکاف جنسیتی مجمع جهانی اقتصاد و نیز بانک جهانی است. مطالعه جنسیتی مفاد برنامه نشان می دهد درحالیکه نقطه تمایز برنامه چهارم توسعه نسبت به برنامه های پیشین، مبتنی بر ایجاد زمینه برای افزایش مشارکت اقتصادی، اجتماعی زنان است، واقعیت امر به گونه دیگری است. به عبارت دیگر اگر چه شاخص های بهداشت و سلامت و نیز آموزش، خصوصا آموزش عالی حکایت از بهبود وضعیت زنان دارد، شاخص های اقتصادی و نیز سیاسی نسبت به برنامه سوم توسعه و نیز انتظارات مندرج در برنامه چهارم، رشد مطلوبی نداشته است. این مهم، در کنار درک برخی استلزامات سیاستگزاری، ضرورت اتخاذ رویکردی استراتژیک در برنامه های کلان معطوف به زنان را برجسته می سازد.
محمدتقی سبزه ای، همایون مرادخانی، مریم مجرد، دوره 5، شماره 2 - ( 8-1395 )
چکیده
هدف اصلی مقاله حاضر شناخت و ارزیابی جایگاه زنان درسیاستها و برنامهریزیهای فرهنگی برنامههای اول تا پنجم توسعهی جمهوری اسلامی ایران است. اهداف دیگر مقاله عبارتند از: ارزیابی میزان موفقیت برنامهها و سیاستگذاریهای فرهنگی در برنامههای توسعه و شناخت الگوی سیاستگذاری و برنامهریزی فرهنگی جمهوری اسلامی در بارهی زنان.
روش تحقیق مقاله حاضر توصیفی- تحلیلی است و شیوهی جمعآوری اطلاعات بهصورت کتابخانهای و مبتنی بر اسناد و مدارک است. واحد تحلیل، برنامههای اول تا پنجم توسعهی جمهوری اسلامی ایران در فاصله زمانی 94- 1368 است. دادههای این مقاله از منابع دست اول و دوم گردآوری شدهاند. منابع دست اول شامل گزارشهای رسمی دولتی، بهویژه گزارشهای سازمان مدیریت و برنامهریزی، مرکزآمار ایران، مرکز امور مشارکت زنان، سازمان برنامهوبودجه، قوانین برنامههای توسعهی جمهوری اسلامی وسیاستهای ستاد انقلاب فرهنگی و منابع دست دوم شامل کتابها و مجلات هستند.
بهروز ممیوند، زین العابدین امینی سابق، احسان ساده، محمدرضا خلج، دوره 6، شماره 4 - ( 2-1397 )
چکیده
هدف این پژوهش طراحی و اعتباریابی مدلی برای اجرای خطمشگذاری زیست محیطی در ایران است که به روش آمیخته و ترکیبی انجام شده است. در بخش کیفی محقق اقدام به انجام مصاحبههایی عمیق با 22 نفر از نخبگان، مدیران و متخصصان مرتبط با محیط زیست کشور کرده است. نتایج تحلیل دادهها بر اساس مراحل سه گانه کدگذاری نشان داد که از تعداد 135 مفاهیم متناظر تعداد 26 خرده مقوله استخراج شده که دارای ارتباط مفهومی با همدیگر هستند و در مرحله کدگذاری محوری از همه خرده مقولات تعداد 11 مقوله محوری بیرون کشیده شد که با انتزاع بیشتر این مقولات در مرحلۀ کدگذاری گزینشی، یک مقوله هستهای به شرح «یک اجرای موفق خطمشی زیست محیطی مبتنی بر تدوینی فکورانه بر پایه هماهنگی و همسویی نهادی و ارزشی است که در آن توسعه دانش زیست محیطی با استراتژی مدیریت سبز و قوانین مؤثر موجب اعتلای فرهنگ زیست محیطی میشود» ظاهر شد که میتواند تمامی مقولات دیگر را تحت پوشش قرار بدهد. در بخش کمی که اعتباریابی مدل استخراجی انجام شده است، نتایج حاصل از مداسازی معادله ساختاری نشان دادهها که همه مولفه های کیفی استخراج شده اثر مستقیم و معناداری بر اجرای موفق خطمشی زیست محیطی کشور دارند.
فرناز سربندی، سید رضا صالحی امیری، دوره 9، شماره 3 - ( 10-1399 )
چکیده
هدف این مقاله تدوین و ارائه شاخصهایی برای ارزیابی اقتصاد سینما در ایران و بررسی وضعیت شاخصهای مورد نظر در سینمای پس از انقلاب اسلامی است. روش مورد استفاده در این مقاله توصیفی، به لحاظ هدف، کاربردی و به لحاظ داده، آمیخته است و نیز برای تحلیل از روش تحلیل دادههای ثانویه بهره گرفته شده است. برای تدوین شاخصهای اقتصاد سینما با روش اسنادی، پژوهشهای داخلی و خارجی و گزارشهای پژوهشی معتبر کشورهای مختلف مد نظر قرار گرفتند که پس از جمعآوری، تمامی شاخصها در اختیار صاحبنظران (با روش گلولهبرفی انتخاب شدند) قرار گرفت. در نهایت وضعیت اقتصاد سینمای ایران در شاخصهای مورد نظر با استفاده از تحلیل دادههای ثانویه مورد بررسی قرار گرفت. اقتصاد سینمای ایران در سالهای گذشته نتوانسته است به رونق و شکوفایی برسد. درآمد حاصل از سینمای ایران اگرچه در سالهای پس از انقلاب روند افزایشی داشته است، این روند به دلیل افزایش شاخص متوسط بهای بلیت بوده و از مخاطبان سینما کاسته شده است. میزان اشتغال در بخش سینمایی و بخشهای جانبی نیز تابعی از میزان تولید و تعداد سالنهای سینمایی است. تعداد سالنها و پردههای سینمایی با استاندارد جهانی فاصله بسیاری دارد و هنوز در بسیاری از نقاط دسترسی به سالن نمایش امکانپذیر نیست.
دکتر محمدعلی رمضانی، دکتر مرتضی قلیچ، خانم سارا اسمی زاده، خانم سمیه رضایی، خانم عذرا فرامرزی، خانم فاطمه جعفری، دوره 11، شماره 1 - ( 5-1401 )
چکیده
مقالۀ حاضر در پی بررسی فرایندهای اجرایی ساماندهی بیخانمانها در سامانسراها و تأثیر قوانین بالادستی بر ماهیت این فرایندها و پیامدهای آنها است. پژوهش حاضر میکوشد نشان دهد که چگونه ذیل مصوبۀ سال 1378 شورای عالی اداری، بیخانمانی جرمانگاری شده، درنتیجه فرایند ساماندهی بیخانمانی در سامانسراها، قضایی شده و پیامدهای این قضاییشدن چه بوده است. بهمنظور دستیابی به این اهداف، از هر دو روشهای کمی و کیفی استفاده شده است. مصوبۀ شورای عالی اداری و پروندۀ مددجویان سامانسراها تحلیل شدهاند؛ همچنین با مددجویان سامانسرای لویزان، مصاحبه شده است و پرسشنامه نیز تکمیل شده و با کارکنان هر دو مرکز نیز، مصاحبههایی صورت گرفته است. تحلیل مصوبۀ شورای عالی قضایی حاکی از جرمانگاری بیخانمانی در این مصوبه است و بررسی دادههای بهدستآمده از تحلیل پروندهها و مصاحبههای صورتگرفته با مددجویان و کارکنان مراکز و مشاهدات صورت گرفته، حاکی از قضاییشدن فرایند ساماندهی بیخانمانها در ادامۀ جرمانگاری بیخانمانی در مصوبه شورای عالی اداری است. قضاییشدن فرایند باعث به حاشیه رفتن جنبههای حمایتی مراکز مذکور شده و آنها بیش از آنکه هویت حمایتی داشته باشند، ناخواسته هویت تنبیهی پیدا کردهاند و این امر موجب نارضایتی کارکنان و مددجویان شده است. ازاینرو ایجاد قوانینی جدید با هدف ساماندهی بیخانمانی ضروری به نظر میرسد.
|
|
|
|
|
|