|
|
|
|
جستجو در مقالات منتشر شده |
|
|
4 نتیجه برای شبکه های اجتماعی
جاسب نیک فر، زهرا صادقی نقدعلی، دوره 3، شماره 1 - ( 5-1393 )
چکیده
انتخابات به عنوان بارزترین شیوه و تجلی مشارکت، همواره مورد اهتمام نظریهپردازان علوم اجتماعی و سیاسی و نیز به طریق اولی سیاستورزان بوده است. از جمله پرسشهایی که برای هر دو گروه یاد شده از اهمیت مضاعف برخوردار است، تبیین رفتار انتخاباتی مردم و گروههای اجتماعی است. در جمهوری اسلامی ایران نیز مطالعهی رفتار انتخاباتی، بهویژه در دههی اخیر، بهطور جدی در دستور کار پژوهشگران حوزههای ذیربط قرار داشته است. در همین خصوص پرسش اصلی مقالهی حاضر این است که رفتار انتخاباتی دانشجویان، به عنوان یکی از شاخصهای اصلی توسعهی سیاسی، بر اساس چه معیارها و ملاکهایی صورت میگیرد و ایفای نقش شبکههای اجتماعی در تعیین و جهتدهی به این ملاکها چگونه است؟ هدف از نگارش این مقاله بررسی رابطه میان شبکههای اجتماعی و رفتار انتخاباتی در میان دانشجویان دانشگاه اصفهان است. روش تحقیق پژوهش در جمع آوری و تجزیه و تحلیل دادهها، روش پیمایشی است. این مطالعه بر روی 174 نفر از دانشجویان دختر و پسر دانشگاه اصفهان صورت گرفته است؛ برای جمعآوری اطلاعات، از پرسشنامه استفاده شده است که اعتبار آن، به روش صوری، و پایایی آن، به کمک آمارهی آلفای کرونباخ سنجیده شده است و دادهها از طریق نرم افزار SPSS تحت محیط ویندوز تجزیه و تحلیل شدند. با تقسیم شبکههای اجتماعی به سه بعد ساختی، تعاملی و کارکردی، به همراه در نظر گرفتن سه وجه از رفتار انتخاباتی یعنی ابعاد تماشاگرانه، متوسط و فعال مشاهده میشود که ویژگیهای ساختی شبکههای اجتماعی بیشترین تأثیر و ویژگیهای کارکردی کمترین تأثیر را بر روی رفتار انتخاباتی دانشجویان داشتند.
رضا محموداوغلی، دوره 4، شماره 4 - ( 2-1395 )
چکیده
هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیرات شبکه های اجتماعی بر کنشگری سیاسی در بین دانشجویان اصفهانی بود. کنشگری، توانایی و برخورداری از اراده و قابلیت های کنش اجتماعی و به کارگیری ابزارها، نمادها، نشانه ها در چارچوب ارزش های اجتماعی، و سازوکارهای موجود در فناوری ها، برای انجام ارتباط متقابل است. کنشگری سیاسی در قالب گفتگو و رفتار جمعی در درون طیفی از علایق، نهادها و شبکه های اجتماعی؛ شکل گیری و گسترش مشارکت مدنی؛ و کنش های سیاسی افراد در وب 2 است. روش تحقیق مورد استفاده در این بررسی روش پیمایشی است. تکنیک جمع آوری اطلاعات، استفاده از پرسشنامه بوده است است که اعتبار آن، به روش صوری - محتوایی و پایایی آن به کمک آماره ی آلفای کرونباخ سنجیده شده است.. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل کلیه دانشجویان دانشگاه اصفهان در مقطع کارشناسی بوده است که حجم نمونه 384 نفری به شیوه نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. اطلاعات گردآوری شده به کمک نرم افزار spss مورد تجزیه و تجزیه وتحلیل قرار گرفته است. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که بین شبکه های اجتماعی و کنش سیاسی در نمونه مورد بررسی ارتباط معنی داری وجود دارد.
معصومه احمدی، غلامرضا جعفری نیا، مولود کیخسروانی، دوره 8، شماره 3 - ( 11-1398 )
چکیده
آگاه سازی میتواند یکی از جنبههای رشد مسئولیتپذیری اجتماعی توسط شبکههای اجتماعی باشد..مطالعه حاضر باهدف بررسی جامعه شناختی نقش شبکه های اجتماعی بر مسئولیت پذیری اجتماعی شهروندان بوشهری انجام شده است.این مطالعه با روش توصیفی ازنوع پیمایشی وبااستفاده از ابزار پرسشنامه ساختار یافته بر روی تعداد 383 نفر از شهروندان بالای 18 سال شهر بوشهرانجام گردید. به منظور تجزیه وتحلیل داده های حاصل از پرسشنامه،ازآزمون ضریب همبستگی و معادلات ساختاری استفاده گردید وداده ها با استفاده از نرم افزار Spss/23 وAmos مورد پردازش قرار گرفت.نتایج بدست آمده نشان می دهد بین مدت زمان استفاده از شبکه های اجتماعی(262/0r: )، بین سابقه عضویت(135/0r:)، بین میزان مشارکت و فعال بودن(326/0r:)، بین انگیزه و هدف کاربران(128/0r:)، بین میزان واقعی تلقی کردن محتوای(301/0 r:)و بین مخاطب فعال/ منفعل بودن کاربران(286/0r:)و میزان مسئولیت پذیری اجتماعی رابطه معناداری وجود دارد.نتایج معادلات ساختاری نشان می دهدکه شاخص میانگین 286/0 ،کای اسکوئر هنجار شده به درجه آزادی 49/2،شاخص برازش تطبیقی 743/0،شاخص نیکویی برازش01/1 وباتوجه به شاخص های معادلات ساختاری، مدل های ارائه شده از برازش خوبی برخوردار بوده نتیجه اینکه بین شبکه های اجتماعی ومسئولیت اجتماعی شهروندان بوشهری رابطه خوبی برقرار می باشد.
خانم معصومه اسمعیلی، دکتر مجید رادفر، دکتر علی باصری، دوره 10، شماره 1 - ( 5-1400 )
چکیده
ظهور شبکه های اجتماعی به عنوان یک فضای نوین، جذاب و فراگیر، ابعاد و ساختار جامعه را دگرگون ساخته است؛ درنتیجه هویت های پیشین را متحول و به خلق هویت های جدیدی دامن زده است. این دگرگونی ها به طور مستقیم و غیرمستقیم زندگی جوانان را تحت تأثیر قرار داده اند. مقاله ی حاضر بر آن است که شبکه های اجتماعی با هویت فرهنگی جوانان و خانواده های آنان دارای رابطه ی متقابل است. بدین منظور بر مبنای چارچوب های نظری هویت و رسانه ها و روش تحقیق نظریه ی داده بنیاد، به بررسی تأثیر شبکه های اجتماعی بر هویت فرهنگی جوانان پرداخته است. جامعه ی آماری این پژوهش، دانشجویان دانشکده ی علوم اجتماعی دانشگاه آزاد تهران مرکز می باشد. نتایج این پژوهش بر اساس 52 مفهوم و 5 مقوله ی به دست آمده نشان داد که شبکه های اجتماعی به عنوان یک رشته از فرآیندهای محرکه ای هستند که به طور اساسی، نظم اجتماعی، فرهنگی، هویت، روابط افراد، خانواده ها را دگرگون و پدیده هایی همچون فردگرایی، کاهش اقتدار والدین، ازخودبیگانگی، اضطراب در حال گسترش هستند.
|
|
|
|
|
|