:: دوره 4، شماره 4 - ( 2-1395 ) ::
جلد 4 شماره 4 صفحات 168-145 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تاثیرات شبکه های اجتماعی بر کنشگری سیاسی دانشجویان دانشگاه اصفهان
رضا محموداوغلی
دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده:   (11997 مشاهده)

هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیرات شبکه های اجتماعی بر کنشگری سیاسی در بین دانشجویان اصفهانی بود.  کنشگری، توانایی و برخورداری از اراده و قابلیت های کنش اجتماعی و به کارگیری ابزارها، نمادها، نشانه ها در چارچوب ارزش های اجتماعی، و سازوکارهای موجود در فناوری ها، برای انجام ارتباط متقابل است. کنشگری سیاسی در قالب گفتگو و رفتار جمعی در درون طیفی از علایق، نهادها و شبکه های اجتماعی؛ شکل گیری و گسترش مشارکت مدنی؛ و کنش های سیاسی افراد در وب 2 است. روش تحقیق مورد استفاده در این بررسی روش پیمایشی است. تکنیک جمع آوری اطلاعات، استفاده از پرسشنامه بوده است است که اعتبار آن، به روش صوری - محتوایی و پایایی آن به کمک آماره ی آلفای کرونباخ سنجیده شده است.. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل کلیه دانشجویان دانشگاه اصفهان در مقطع کارشناسی بوده است که حجم نمونه 384 نفری به شیوه نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. اطلاعات گردآوری شده به کمک نرم افزار spss مورد تجزیه و تجزیه وتحلیل قرار گرفته است. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که بین شبکه های اجتماعی و کنش سیاسی در نمونه مورد بررسی ارتباط معنی داری وجود دارد.

واژه‌های کلیدی: شبکه های اجتماعی، فضای وب 2، کنشگری، کنش سیاسی
متن کامل [PDF 561 kb]   (4295 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/10/14 | پذیرش: 1395/7/27 | انتشار: 1395/7/27
فهرست منابع
1. خانیکی، هادی ؛ بابایی، محمود(1391). "تاثیر سازوکارهای ارتباطی اینترنت، بر الگوهای تعامل کنشگران فضای سایبر ایران»، فصلنامه علوم اجتماعی، شماره 56.
2. روشه، گی(1376). جامعه شناسی پارسونز، ترجمه عبدالحسین نیک گوهر، تهران موسسه فرهنگی انتارات تبیان.
3. سلطانی فر،محمد(1389). فناوری های نوین ارتباطی،تهران: انتشارات دانشگاه جامع علمی –کاربردی.
4. قاسم زاده، مرتضی(1390) "نقش شبکه های اجتماعی درتحولات منطقه ای و بین المللی"، پرتال سیاست ما، دیپلماسی عمومی و رسانه ای.


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 4، شماره 4 - ( 2-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها