|
|
|
|
جستجو در مقالات منتشر شده |
|
|
3 نتیجه برای اعظمی
موسی اعظمی، کریم نادری مهدیی، لیلا زلیخایی سیار، مهرداد پویا، دوره 7، شماره 1 - ( 5-1397 )
چکیده
این مقاله با هدف بررسی نقش سرمایه اجتماعی در تبادل دانش بین دانشجویان دانشگاه تکجنسیتی نهاوند و با رویکرد پیمایشی انجام شد. جامعه آماری دانشجویان دوره کارشناسی در چهار رشته تحصیلی موجود دانشگاه بود که با توجه به محدود بودن آنها از روش تمامشماری استفاده گردید (98 نفر). برای گردآوری دادهها در زمینه سرمایه اجتماعی از مقیاس استاندارد ناهاپیت و گوشال و پوتنام بهره گرفته شد و مولفههای تبادل دانش نیز از پرسشنامه سازمان یادگیرنده واتکینز و مارسیک اقتباس گردید. پایایی ابزار سنجش، پس از رواسازی توسط اعضای هئیتعلمی دانشگاه ، بهوسیله آزمون آلفای کرونباخ بررسی شد که بهطور متوسط عدد 82/0 بهدست آمد. برای بررسی و تحلیل روابط بین متغیرهای مکنون («تبادل دانش» و «سرمایه اجتماعی») و آشکار از مدل یابی معادلات ساختاری و روش حداکثر درستنمایی استفاده شد. بررسی شاخص سرمایه اجتماعی در میان دانشجویان نشان داد که میانگین این مولفه بالاتر از حد متوسط بوده ولی تبادل دانش و تجربه بین دانشجویان در حد متوسط قرار دارد. در بخش مدلیابی معادلات ساختاری، شاخصهای برازندگی نشاندهنده برازش مناسب مدل مورد مطالعه با دادههای مشاهده شده بود و نتایج این بخش نشان داد که سرمایه اجتماعی بر تمامی مولفههای تبادل دانش و تجربه تاثیر مستقیم و معنادار داشته است.
محمد اعظمی، ایرج اسدی، محمدرضا حق جو، دوره 7، شماره 4 - ( 2-1398 )
چکیده
هدف از این مقاله تدوین اصول و معیارهایی است که در ارزیابی و اصلاح و تغییر طرحهای توسعه شهری در جهت دستیابی به عدالت شهری کمک میکنند. این پژوهش بر روش بازنگری تحقیقات و نیز تحلیل محتوای طرحهای توسعه شهری کشورهای بریتانیا و آمریکا استوار است. در این مقاله با بهرهگیری از دیدگاههای فلسفی درباره تعریف عدالت و همچنین استفاده از رویکردهای عدالت در برنامه ریزی شهری شش معیار کلی برای تدوین چارچوب مفهومی عدالت در برنامهریزی شهری پیشنهاد میشود. این شش معیار عبارتند از: نیاز، نابرابری به نفع طبقه محروم، برابری، تنوع، اجتماع گفتمانی و قابلیتهای شهری. معیارهای ارائه شده منطبق بر دو حوزه عدالت محتوایی و فرآیندی در طرحهای توسعه شهری هستند که در مقاله حاضر ارزیابی عدالت در محتوای طرحهای توسعه شهری موردنظر قرار گرفته است. در ادامه اهداف و تدابیر کلان مرتبط با هر یک از معیارها موردنظر در طرحهای توسعه شهری در پنج عرصه اصلی یعنی کاربری زمین، مسکن و محلات، حمل و نقل، اقتصاد و خدمات عمومی مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت. در نهایت براساس مرور محتوای طرحهای مختلف و نیز مبانی نظری مرتبط با موضوعف راهبردها و سیاستهایی متلف برای تمین عدالت در طرحها در قالب معیارها دسته بندی و ارائه گردید.
آقای یزدان اعظمی، دکتر خلیل میرزایی، دکتر باقر ساروخانی، دکتر بهمن باینگانی، دوره 11، شماره 4 - ( 2-1402 )
چکیده
رابطۀ انسان با محیط زیست، همواره در حال تغییر و تحول است. انسان ها با ورود به عصر صنعت و مدرنیته، سبک زندگی خود را براساس عقلانیت ابزاری تغییر دادهاند و با تصمیمگیریهای خودخواهانه و یک جانبه، بحران های زیست محیطی فراوانی را به وجود آوردهاند که نگرانی و تشویش عموم مردم در جوامع مختلف را به خود جلب کرده است و مسألۀ محیط زیستی به مسئلهای جهانی و اجتماعی مبدل شده است. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف بررسی جامعه شناختی عوامل مؤثر بر فعالیتهای محیط زیستی انجام شده است. روش تحقیق پژوهش حاضر از نوع پیمایش بوده است. جامعۀ آماری شامل کلیۀ فعالان محیط زیست در دو شهرستان مریوان و بانه می باشد که 385 نفر از طریق فرمول آماری کوکران و به شیوۀ نمونه گیری احتمالی طبقه ای متناسب با حجم، جهت گردآوری اطلاعات انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساختۀ مبتنی بر بخش کیفی این تحقیق می باشد و نرم افزار تجزیه و تحلیل اطلاعات نرم افزار SPSS است. نتایج حاصل از آزمون همبستگی r پیرسون نشان داد که همبستگی بین تمامی متغیرهای مستقل پژوهش شامل نگرش به فعالیت محیط زیستی به مثابۀ امر سیاسی، نگرش به فعالیت محیط زیستی به مثابۀ، امر زیبایی شناختی، نگرش به فعالیت محیط زیستی به مثابۀ امر اقتصادی، نگرش به فعالیت محیط زیستی به مثابۀ امر مذهبی و نگرش به فعالیت محیط زیستی به مثابۀ امر بهداشتی، با متغیر فعالیت محیط زیستی در سطح معناداری کوچکتر از 01/0 از نظر آماری مورد تأیید واقع شد. همچنین، نتایج حاصل از تحلیل رگرسیونی چند متغیر حاکی از آن است که متغیرهای مستقل حاضر در مدل رگرسیونی، توانسته اند 4/65 درصد از تغییرات متغیر فعالیت های محیط زیستی را تبیین و پیشبینی نمایند. در این میان، متغیر فعالیت محیط زیست به مثابۀ امری زیبایی شناختی بیشترین تأثیر را بر متغیر وابسته داشته است.
|
|
|
|
|
|