|
|
|
 |
جستجو در مقالات منتشر شده |
 |
|
3 نتیجه برای حجازی
نوروز نیمروزی، محسن حجازی، دوره 3، شماره 1 - ( 5-1393 )
چکیده
درمطالعهی حاضربه مقایسهی نظام ترجیحات میان نسلی در استانهای ایران پرداخته شده است. با استفاده از دادههای پیمایش ارزشهای جهانی، ابتدا ترجیحات در ابعاد اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و زیست محیطی بطور کلی در میان نسلها مقایسه شد و سپس در استانهای توسعه یافته، درحال توسعه و توسعه نیافته، نظام ترجیحات نسلها مورد بررسی مقایسهای قرار گرفت. روش تحقیق روش پیمایش و تکنیک جمع آوری دادهها تحلیل ثانویهی دادههای خام موج پنجم پیمایش ارزشهای جهانی (2005-2008) است. نتایج بهدست آمده نشان میدهد به طور کلی بیشترین شکاف میان نسلها در ترجیحات اجتماعی مشاهده میشود و کمترین شکاف میان نسلها در ترجیحات زیست محیطی دیده میشود. همچنین بیشترین شکاف نسلی در بعد اجتماعی،اقتصادی و فرهنگی در استانهای توسعه یافته مشاهده میگردد. ولی در بعد سیاسی بیشترین شکاف میان نسلی در استانهای نیمه توسعه یافته دیده میشود. در ترجیحات زیست محیطی شکاف چندانی میان نسلها در استانهای توسعه یافته، نیمه توسعه یافته و محروم مشاهده نشده است.
زهرا رییسی دهکردی، سید ناصر حجازی، محمدعلی چیتساز، دوره 8، شماره 4 - ( 2-1399 )
چکیده
هدف این پژوهش بررسی بررسی رابطه بین توسعه گردشگری پایدار و بهبود شاخصهای رفاه اجتماعی بر اساس تحلیل معادلات ساختاری است. با تکیه بر رویکردهای نظری جدید فرضیاتی طرح شده که این تحقیق به روش توصیفی و از نوع همبستگی در صدد آزمون آنهاست. جامعۀ آماری مورد مطالعه، همه ساکنان روستاهای شهرستان کوهرنگ به تعداد ۴۰۵۴۲ نفر هستند که براساس فرمول کوکران 616 نفر نمونه با روش نمونهگیری سهمیه ای انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. پرسشنامههای محقق ساخته (با استفاده از پشتوانه نظری موجود) توسعه گردشگری، رفاه اجتماعی به عنوان ابزار تحقیق مورد استفاده قرار گرفتند. تحلیلهای آماری براساس معادله ساختاری و با استفاده از برنامه Spss وAmos انجام یافته است. نتایج نشان داد بین توسعه گردشگری و بعد اجتماعی، اقتصادی، حقوقی، آموزشی، جمعیتی و زیستی رفاه اجتماعی رابطه معنی داری وجود دارد. همچنین مقادیر رگرسیونی مدل ساختاری حاکی ازآن است که متغیر توسعه گردشگری روستایی از بین ابعاد رفاه اجتماعی بیشتر اثر را بر بعد اجتماعی (0/42=ß) دارد و بعد از آن به ترتیب بر بعد جمعیتی (0/40=ß)، بعد اقتصادی (0/34=ß)، بعد حقوقی (0/28=ß)، بعد زیستی (0/27=ß) و کمترین اثر را بر بعد آموزشی رفاه اجتماعی(0/24=ß) دارد.
لیلا فرقانی، علی رحمانی فیروزجاه، سیدناصر حجازی، دوره 9، شماره 3 - ( 10-1399 )
چکیده
طرد اجتماعی عبارت از محرومیتی طولانی مدت است که به جدایی از جریان اصلی جامعه می انجامد، فرآیندی که در نتیجه آن، افراد و گروه های اجتماعی معینی از اجتماع طرد و به حاشیه رانده می شوند. این پژوهش با هدف رابطه کیفیت اجتماعی و طرد اجتماعی اقلیت های قومی جوگی و گودار استان مازندران تدوین شده است. روش مقاله پیمایش بوده و مهمترین ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته است. جامعه آماری، گودارها و جوگی ها مناطق حاشیه نشین با حجم نمونه 277 نفر به شیوه نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای تصادفی انتخاب شدند. براساس یافته های تحقیق بین کیفیت اجتماعی و طرد اجتماعی رابطه وجود دارد. بین کیفیت اجتماعی و ابعاد طرد اجتماعی رابطه وجود دارد. با توجه به نمره مطلوب مولفه ها، معادلات ساختاری از برازش و نیکویی کافی برخوردار است. از دیگر نتایج این است که متغیرهای اصلی پژوهش یعنی متغیر کیفیت اجتماعی به همراه مولفه های آن از یک سو و متغیر طرد اجتماعی از سوی دیگر وضعیت نامطلوبی در میان نمونه آماری مورد مطالعه نشان میدهند. این وضعیت در مورد متغیرهای اولیه یا زمینه ای نیز تا حدود زیادی صادق میباشد.
|
|
|
|
|
|