|
|
|
 |
جستجو در مقالات منتشر شده |
 |
|
5 نتیجه برای حسینی
طلعت اله یاری، نامدار حسینی، دوره 3، شماره 1 - ( 5-1393 )
چکیده
هدف از انجام این پژوهش کسب شناخت در بارهی تأثیر عملکرد خانواده بر میزان بروز رفتارهای خرابکارنه در دانش آموزان دبیرستانی شهر جوانرود از توابع استان کرمانشاه بوده است. روش تحقیق توصیفی همبستگی از نوع میدانی (پیمایشی) است. جمعیت آماری را کلیهی دانش آموزان دختر و پسر دورهی اول، دوم و سوم دبیرستان در شهر جوانرود استان کرمانشاه تشکیل میدهد و با استفاده از فرمول کوکران تعداد 357 نفر از آنان به عنوان حجم نمونه با استفاده از روش نمونهگیری خوشه ای چند مرحلهای انتخاب شدهاند. ابزار گرد آوری دادهها پرسشنامه استاندارد مک مستر برای عملکرد خانواده و پرسشنامهی محقق ساخته برای رفتارهای وندالیستی است. یافتهها نشان میدهد میان میزان کلی عمکلرد خانواده و شاخص های سه گانهی آن( ایفای نقش های خانوادگی، حل مشکل و میزان ابراز عواطف در خانواده) با متغیّر میزان بروز رفتارهای وندالیستی ارتباط معکوس وجود دارد. بر اساس نتایج تحلیل رگرسیونی، میزان حل مشکل در خانوادهی دانش آموزان با بتای 737/0-، میزان ابراز عواطف در خانواده با بتای 692/0- و میزان ایفای نقشهای خانوادگی با بتای 069/0 به ترتیب بیشترین سهم را در تبیین متغیّر وابسته رفتارهای خرابکارانه دانش آموزان دارند.
سیّد علی حسینی حسینی، علی احمدی، دوره 4، شماره 1 - ( 5-1394 )
چکیده
در سالهای اخیر مطالعات فراوانی در زمینهی توسعه انجام شده که همهی آنها بر محور توسعهی اقتصادی نیست، بلکه ایدهی نقش فرهنگ در توسعه- یا بهعنوان یکی از مباحث توسعه- مطرح گردیده است. پژوهش حاضر از نوع تحقیقات تحلیلی- کاربردی است که در آن بر اساس مدلهای تاکسونومی عددی و تاپسیس به تحلیل یافتههای مورد نظر اقدام شده است. اطّلاعات مورد نیاز به شیوهی میدانی و کتابخانهای جمعآوری گردیده و بر اساس 48 شاخص مختلف که در این تحقیق برای سنجش توسعه یافتگی فرهنگی استان هرمزگان در نظر گرفته شده، تحلیل شده اند. نتایج یافتهها نشاندهندهی آن است که بر اساس روش تاپسیس، شهرستان ابوموسی با ضریب توسعهیافتگی 54/0 و کسب رتبهی اوّل بهعنوان توسعهیافتهترین شهرستان و خمیر با ضریب توسعهیافتگی 03/0 و کسب رتبهی یازدهم بهعنوان محرومترین شهرستان در مقایسه با دیگر شهرستانهای استان شناخته شدهاند. همچنین طبق رتبهبندی با استفاده از مدل تاکسونومی عددی، بندرعباس با ضریب توسعهیافتگی 66/0 برخوردارترین شهرستان و خمیر با ضریب توسعهیافتگی 07/1 محرومترین شهرستان معرّفی شده است. آن چه کاملاً مشهود است وجود نابرابری فاحش میان شهرستانهای استان از نظر درجهی توسعهیافتگی فرهنگی است.
ابوالفضل کربلایی حسینی غیاثوند، بهناز منتظر، دوره 6، شماره 4 - ( 2-1397 )
چکیده
با گسترش جوامع انسانی و ارتقاء نیازهای اجتماعی بشری برای زندگی بهتر، ضرورت حضور در فضاهای جمعی برای انجام برخی از فعالیتهای انسانی از اهمیت زیادی برخوردار است. عملکردهای فرهنگی به دلیل دارا بودن فضاها و برنامههای غیررسمی به همراه سایر عملکردها، زمینه مناسبی را برای توسعه پایدار اجتماعی فراهم میکنند. هدف از مقاله حاضر، شناخت شاخصهای پایداری اجتماعی در مجموعههای فرهنگی کشور و ارائه مدل تحلیلی از این شاخصها میباشد. جامعه موردمطالعه در این تحقیق، فرهنگسراهای شهر تهران میباشند که از این میان، پنج مجموعه بهصورت نمونهگیری هدفدار انتخابشدهاند. روش تحقیق مورداستفاده در این پژوهش بر اساس هدف، کاربردی و بر اساس ماهیت، توصیفی- تحلیلی میباشد. جمعآوری اطلاعات در دو مرحله بهصورت مطالعات کتابخانهای و اسنادی و همچنین مشاهدات میدانی صورت گرفته است. همچنین برای ارزیابی و اولویتبندی شاخصهای ارائهشده در مدل تحلیلی، از تحلیل شبکهای (ANP) استفادهشده است. نتایج مشخص کرد از میان معیارهای اصلی بهدستآمده در تحقیق، "مؤلفههای ذهنی محیط" با وزن (41/0) و "مؤلفههای عینی محیط" با وزن (33/0)، به ترتیب بیشترین اهمیت را در دستیابی به پایداری اجتماعی در مجموعههای فرهنگی دارند.
اکرم حسینی سنگریزه، کیومرث نیاز آذری، دوره 8، شماره 3 - ( 11-1398 )
چکیده
هدف پژوهش تدوین مدلی جهت توانمندسازی مدارس با تاکید بر نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان می باشد. روش پژوهش آمیخته(کیفی-کمی) بود، در بخش کیفی از روش داده بنیاد و در بخش کمی از روش توصیفی از نوع پیمایشی بهره گرفته شد. مشارکت کنندگان در بخش کیفی افراد متخصصان بود و در بخش کمی شامل کلیه فرهنگیان آموزش و پرورش شهرهای نکا و ناحیه یک ساری به تعداد 4171 نفر بود. روش نمونه گیری در بخش کیفی هدفمند و در بخش کمی تصادفی طبقه ای بود که تعداد 386 نفر انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده های پژوهش در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختار یافته و در بخش کمی پرسشنامه محقق ساخته مستخرج از مصاحبه بود، تحلیل داده ها در بخش کیفی با استفاده از کد گذاری و در بخش کمی از مدل سازی ساختاری در نرم افزار PLS انجام شد. نتایج نشان داد که مدل توانمند سازی مدارس با تاکید بر نظام مراقبت اجتماعی شامل مولفه محوری توسعه مدیریت نظام مراقبت اجتماعی(هیجانی، شناختی و رفتاری)،عوامل موثر(عوامل داخلی و فرایندها)، شرایط زمینه ای(فرایندها و زیر ساخت)، مداخله کننده های(کاهشی و افزایشی)،راهبردهای(پیشگیری و اجرایی) و پیامدهای(برون سیستمی، درون سیستمی، فردی) می باشد که می تواند زمینه اعتلای نظام مراقبت اجتماعی را فراهم آورد.
آقای سید علی اصغر حسینی نوذری، دکتر رضا فاضل، دکتر حسین کردی، دوره 11، شماره 3 - ( 11-1401 )
چکیده
هدف اصلی این تحقیق، شناخت چگونگی نقش آفرینی بازاریان در انقلاب مشروطیت ایران جهت دستیابی به فراسرمایه، تا تشکیل مجلس دوم می باشد. روش تحقیق در این پژوهش، تاریخی است و جهت گردآوری اطلاعات از منبع دست اول مانند خاطرات و وقایع نگاری ها و منابع تاریخی دست دوم استفاده شده است. بر اساس یافته های تحقیق، بازاریان در انقلاب مشروطه با نقش آفرینی انقلابی و به کارگیری سرمایه های اقتصادی- اجتماعی خود، توانستند در پیروزی انقلاب مشروطیت، دستیابی به فراسرمایه و تشکیل مجلس اول شورای ملی، نقش عمده ای ایفا نمایند. اما بازاریان پس از دستیابی به فراسرمایه و حضور در میدان حکومت (با به دست آوردن حدود 40درصد از کرسی های مجلس اول) ، نوع نقش آفرینی خود را از انقلابی به محافظه کار و ارتجاعی تغییر دادند و نتیجۀ آن، به توپ بستن مجلس اول توسط محمدعلی شاه، نقش آفرینی انفعالی در مشروطۀ دوم، حضور 5درصدی بازاریان در مجلس دوم شورای ملی و از دست دادن فراسرمایۀ بازاریان بوده است.
|
|
|
|
|
|