|
|
|
 |
جستجو در مقالات منتشر شده |
 |
|
9 نتیجه برای رضایی
سید علیرضا صالحی امیری، علی اکبر علی اکبر رضایی، غزاله ازناوزاد، دوره 3، شماره 1 - ( 5-1393 )
چکیده
امروزه نگاه به سرمایه از سرمایه ی فیزیکی به سرمایههای فرهنگی تغییر یافته است. اصطلاح سرمایه ی فرهنگی بازنمای جمع نیروهای غیراقتصادی مثل زمینهی خانوادگی، طبقهی اجتماعی، سرمایه گذاریهای گوناگون و تعهدات نسبت به تعلیم و تربیت، منابع مختلف و مانند آنها است که بر موفقیت تأثیر میگذارد. سرمایه ی فرهنگی به عنوان صلاحیت در فرهنگ پایگاهها، گرایشها و ایدهها تعریف می شود که اغلب یک مکانیزم مهم در بازتولید سلسله مراتب اجتماعی در نظر گرفته میشود. مقاله حاضر نتیجهی تحقیق دانشگاهی است که با تمرکز بر سرمایه ی فرهنگی و با بررسی تأثیر سرمایهی فرهنگی بر تولیدات علمی دانشجویان انجام شده است. در کنار این هدف، اهداف فرعی دیگری شامل بررسی تأثیر ابعاد ضمنی، عینی و نهادی برتولیدات علمی در نظر گرفته شده است. تحقیق در پی پاسخ به این سؤال بود که سرمایهی فرهنگی چگونه میتواند بر تولیدات علمی دانشجویان تأثیرگذار باشد؟ فرضیهی هم محقق عبارت بود از: به نظر میرسد سرمایه ی فرهنگی از طریق ابعاد ضمنی، عینی و نهادی میتواند بر تولیدات علمی دانشجویان تأثیرگذار باشد.
در این زمینه، یک نمونهی آماری 385 نفری از دانشجویان رشتهی مدیریت در دانشگاههای تهران، علامه طباطبایی، شهید بهشتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات و یادگار امام بر حسب نمونهگیری خوشهای انتخاب شد و با استفاده از روش پیمایش مشخص شد که سرمایهی فرهنگی از بعد ضمنی با ضریب همبستگی پیرسون معادل 566/0، از بعد عینی با ضریب 477/0و از بعد نهادی با ضریب 525/0بر تولیدات علمی دانشجویان تأثیرگذار است.
شراره مهدیزاده، فاطمه رضایی، دوره 3، شماره 2 - ( 8-1393 )
چکیده
این مقاله با تأکید بر آرای گربنر، فستینگر و گیدنز، بهدنبال بررسی رابطهی میزان تماشا، نوع برنامه، نگرش به چهره و ظاهر زنان در ماهواره با مدیریت بدن و پیوند آن با رضایت از بدن، عزت نفس، نگرش خانواده و نگرش دوستان است. برای این منظور نمونهی 410 نفری از زنان جوان 18 تا 29 سال شهر تهران با استفاده از شیوهی نمونهگیری خوشهای سه مرحلهای انتخاب شد. روش تحقیق در این پژوهش، پیمایش و ابزار اصلی گردآوری اطلاعات در آن، پرسشنامه است. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل دادهها در این اثر، حاکی از وجود رابطهای معنادار و مستقیم میان میزان تماشا، نوع برنامهها و نگرش به چهره و ظاهر زنان در ماهواره و مدیریت بدن است. همچنین یافتهها نشان میدهد که میان نگرش دوستان هم با رضایت و هم با مدیریت بدن رابطه دارد. عزت نفس نیز با رضایت از بدن رابطه دارد.
رضا فاضل، حسین رضایی، دوره 3، شماره 3 - ( 11-1393 )
چکیده
موضوع مقالهی حاضر بررسی رابطه میان استفاده از وسایل ارتباط جمعی داخلی و خارجی و مشارکت سیاسی غیرانتخاباتی است. روش پژوهش در این تحقیق پیمایشی و برای جمع آوری دادههای مورد نیاز از ابزار پرسشنامه استفاده شده است. جامعهی آماری تحقیق شامل تمامی افراد 18 سال به بالای شهر همدان است که در زمان تحقیق (خردادماه، 1390) در این شهر سکونت داشتهاند. حجم نمونه 400 نفر و شیوهی نمونهگیری هم خوشهای چند مرحلهای است. نتایج این پژوهش در خصوص میانگین مشارکت سیاسی غیر انتخاباتی نشان میدهد که این نوع از مشارکت با میانگین (60/0 از 4) در سطح پایینی قرار دارد. همچنین بررسی میانگینها در خصوص مشارکت سیاسی غیر انتخاباتی نشان میدهد که بیشترین میانگین با (9/1 از 4) به گویهی هواداری از یک شخص، و یا یک جریان سیاسی اختصاص دارد که اندکی پایینتر از سطح متوسط قرار داشته و از وضعیت نسبتاً مطلوبی برخورداراست. رگرسیون خطی چند متغیّره، متغیّرهای مستقل با متغیّر مشارکت سیاسی غیرانتخاباتی در این پژوهش نشان میدهد که بیشترین میزان تأثیر گذاری بر متغیّر وابستهی مشارکت سیاسی غیرانتخاباتی از سوی متغیّر (استفاده از تحلیل رسانههای داخلی) است و این متغیّر توانسته 4/18 درصد از فضای مفهومی متغیّر وابسته را تبیین کند.
غلامحسین کرمی، کورش رضایی مقدم، دوره 4، شماره 2 - ( 8-1394 )
چکیده
موفقیت مداخلهگریهای توسعه بهدلیل ماهیت پیچیده و چندبعدی و واکنشهای مردمی در مقابل تأثیرات آنها، مستلزم توجه لازم به زمینههای اجتماعی آن اقدامات است. ارزیابی اثرات اجتماعی را میتوان مدیریت گام به گام اثرات طرحهای توسعه برای رسیدن به پایداری به خصوص در ابعاد اجتماعی نامید و هدف آن دستیابی به سطحی از توسعه است که هزینه مداخلات برنامهریزی شده را بر جوامع انسانی حداقل و منافع را حداکثر نماید. مشارکت مردمی جایگاهی محوری در ارزیابی اثرات اجتماعی دارد و نشان میدهد مردم تحت چه شرایطی آمادهاند در به ثمر رسیدن طرحهای توسعه همکاری کنند. بنابراین ارزیابی مستلزم درک دیدگاههای افراد متأثر و زمینههای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی این مداخلات است. این تحقیق ضمن بررسی فلسفه و مبانی نظری ارزیابی تأثیرات اجتماعی به تحلیل نقش آن در توسعه مشارکت اجتماعی و توانمندسازی مردم، استفاده از اطلاعات و دانش کنشگران، گفتگو، مذاکره و شفافسازی در مدیریت پروژه و مدیریت تضاد میان ذینفعان پرداخته است. یافتهها نشان میدهد این رهیافت مشارکتی سعی در ایجاد تعامل سازنده در بین کنشگران نظام اجتماعی و افزایش قدرت تأثیرگذاری آنها بر مناسبات محلی و ملی در برنامههای توسعه دارد که نتیجه شکلگیری چنین فضایی، توسعهای انسانی و پایدارتر در اجتماع است.
علی رحمانی فیروزجاه، صدیقه رضایی پاشا، مرتضی مهرعلی تبار فیروزجاه، دوره 4، شماره 2 - ( 8-1394 )
چکیده
هدف پژوهش حاضر، شناسایی و تبیین اثرات و پیامدهای زیستمحیطی توسعهی گردشگری انبوه در نواحی روستایی دهستان تمشکل از شهرستان تنکابن بر اساس نگرش جامعهی میزبان، میهمان و مستندات عینی است. ناحیهی مورد مطالعهی این تحقیق با 18 نقطهی روستایی، 2481 خانوار و 9024 نفر جمعیّت در بخش نشتای شهرستان تنکابن قرار دارد. روش تحقیق از نوع پیمایشی مبتنی بر پرسشنامه است و برای نمونهگیری، از روش نمونهگیری تصادفی ساده استفاده شده است. 190 پرسشنامهی سرپرست خانوارهای ساکن محلّی از 9 روستای نمونه و 180 پرسشنامه از جامعهی گردشگران تکمیل گردیده و دادههای جمعآوری شده از طریق آزمون آماری پارامتری (آزمون T تکمتغیّره، زوجی و وابسته) مورد تحلیل قرار گرفته است. نتایج پژوهش نشان میدهد که توسعهی انبوه گردشگری و ضعف سیستم مدیریّت محلّی، پیامدهای منفی عمیقی همچون تخریب منابع طبیعی، تغییر کاربری اراضی زراعی و باغها و افزایش آلودگیهای محیطی، در نواحی روستایی مورد مطالعه در پی داشته است. افزون بر این، بر اساس نگرش ساکنان محلّی (جامعهی میزبان)، جامعهی گردشگران (میهمان) و مستندات عینی، توسعهی انبوه فعّالیّتهای گردشگری در دهستان تمشکل، به دلیل فقدان برنامه ریزی و مدیریّت کارآمد موجب بروز اثرات و پیامدهای نامطلوب زیستمحیطی شده است.
سهیلا صادقی فسایی، رضا فاضل، حسین رضایی، دوره 5، شماره 1 - ( 5-1395 )
چکیده
جامعه بررسی شده، شامل زنانیاند که از بالاترین شاخصهای مدیریت بدن برخوردار بوده و در سال 1394 در شهر همدان سکونت داشتهاند. روش پژوهش در این تحقیق، کیفی بوده و برای جمعآوری دادههای مورد نیاز از مصاحبه عمیق باز در شکل نیم ساخت یافته آن استفاده شده است. شیوهی نمونه گیری در این پژوهش، هدفمند و مشتمل بر زنان متعلق به نسل دههی 60 بوده است. در این پژوهش در انتخاب نمونهها به متغیرهایی همچون تأهل، سطح تحصیلات، قومیت (فارس، لر، کرد و ترک) و طبقه اجتماعی (بالا، متوسط و پائین) توجه شده است. ﺗﻌﺪاد ﻧﻤﻮﻧﮥ ﺑﺮرﺳﯽ ﺷﺪه، 25 نفر از زنان 24-33 سالهاند که تمایل به انجام مصاحبه داشتهاند. بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش عوامل موثر بر مدیریت بدن زنان متولد دههی 60 به شکل کلی به سه دسته عوامل سطح خرد (عدم اعتماد به نفس، ترس از تنها شدن، رضایت خاطر فردی و ...)، عوامل سطح میانی (پذیرش اجتماعی، راهکار رسیدن به بسیاری از اهداف دختران در آینده و ...) و عوامل سطح کلان (بالارفتن ارزش سرمایه جنسی در بین زنان جامعه، ایجاد تفاوت نسلی و بازنگری انتقادی، تحولات ارزشی و ...) طبقه بندی میشوند.
احمد رضایی، سید مهدی محسنی شاهاندشتی، دوره 6، شماره 1 - ( 5-1396 )
چکیده
سوال اصلی این مقاله آن است که چگونه مبانی مدرن و غربی مشروطه خواهی مورد قبول بخشی از شریعتمداران قرار گرفت و علل و دلایل تقابل آنان و شریعتمداران مشروعه خواه چه بود. اصلی ترین فرضیه این پژوهش آن است که تکیه هر دو دسته بر متن و روایاتی مشابه بود. مَشروعه خواهان همچنان به مبانی و تفاسیری تکیه داشتند که وجود شاه هر چند فاسد و مستبد را برای حفظ امنیت جامعه ضروری می دید. در مقابل مشروطه خواهان با خوانشی متفاوت نه تنها خواهان تحدید اختیارات ساختار استبداد و ارتجاع می شوند، بلکه خواستار تغییراتی ژرف در جامعه میگردند
بررسی متون تاریخی دو طیف شریعتمداران نشان می دهد که چگونه مشروطه خواهان با تمسک به این باور و اعتقادات مذهبی، نه تنها از وجود شاهان فاسد و بی کفایت حمایت می کنند، بلکه با ورود علوم جدید، نظام پارلمانی و...مخالفت می ورزند، در مقابل شریعتمداران مشروطه خواه با خوانشی دیگر از مفاهیم مذهبی نه تنها گریبان ساختار استبدادی را می گیرند، بلکه خواستار ورود و گسترش علوم جدید، برقراری مجلس مشروطه و حتی بسط و گسترش مفاهیمی چون آزادی و تساوی حقوق می گردند.
صدیقه رضایی پاشا، فریده شریفی فر، محمود شارع پور، علی اصغر کیا، دوره 9، شماره 4 - ( 1-1400 )
چکیده
هدف از نگارش این مقاله تحلیل تماتیک خبرهای المپیک 2020 توکیو با تأکید بر جنسیت و ارائه الگویی بومی از مولفه های مرتبط با آن با استفاده از نظریه های متخصصان است .
روش شناسی مقاله حاضر در چارچوب استراتژی تحقیق کیفی و بر اساس روش تحلیل تماتیک داده های متنی رویداد المپیک توکیو 2020(1 مرداد- 17 مرداد ) در روزنامه شرق1400 می باشدکه به صورت نمونه گیری هدفمند ، ابتدا بر اساس وجوه مشترک، تم های مرتبط، اصلی و در نهایت تم های مرکزی هر کدام از مقولات موضوع تحقیق را شناسایی و در نهایت شبکه مضامین مرتبط با چیستی بازنمایی جنسیت در رسانه ای ایرانی را ترسیم و تحلیل می کند. روش اعتبارسنجی پژوهش نیز « روایی تفسیری » ، به معنای ارائه و بازخورد نتایج پژوهش به صاحب نظران برای تائید نهایی آن است.
یافته هانشان می دهد که مفاهیم ( هژمونی ، استعاره های ورزشی ، فوق واقعیت ) برای ترسیم بازنمایی جنسیت نقش کلیدی دارد . این پژوهش می تواند الگوی مناسبی با نگاهی کلی گرا، سیستمی و بلند مدت به مقوله جامعه شناسی ورزش المپیک باشد.
دکتر محمدعلی رمضانی، دکتر مرتضی قلیچ، خانم سارا اسمی زاده، خانم سمیه رضایی، خانم عذرا فرامرزی، خانم فاطمه جعفری، دوره 11، شماره 1 - ( 5-1401 )
چکیده
مقالۀ حاضر در پی بررسی فرایندهای اجرایی ساماندهی بیخانمانها در سامانسراها و تأثیر قوانین بالادستی بر ماهیت این فرایندها و پیامدهای آنها است. پژوهش حاضر میکوشد نشان دهد که چگونه ذیل مصوبۀ سال 1378 شورای عالی اداری، بیخانمانی جرمانگاری شده، درنتیجه فرایند ساماندهی بیخانمانی در سامانسراها، قضایی شده و پیامدهای این قضاییشدن چه بوده است. بهمنظور دستیابی به این اهداف، از هر دو روشهای کمی و کیفی استفاده شده است. مصوبۀ شورای عالی اداری و پروندۀ مددجویان سامانسراها تحلیل شدهاند؛ همچنین با مددجویان سامانسرای لویزان، مصاحبه شده است و پرسشنامه نیز تکمیل شده و با کارکنان هر دو مرکز نیز، مصاحبههایی صورت گرفته است. تحلیل مصوبۀ شورای عالی قضایی حاکی از جرمانگاری بیخانمانی در این مصوبه است و بررسی دادههای بهدستآمده از تحلیل پروندهها و مصاحبههای صورتگرفته با مددجویان و کارکنان مراکز و مشاهدات صورت گرفته، حاکی از قضاییشدن فرایند ساماندهی بیخانمانها در ادامۀ جرمانگاری بیخانمانی در مصوبه شورای عالی اداری است. قضاییشدن فرایند باعث به حاشیه رفتن جنبههای حمایتی مراکز مذکور شده و آنها بیش از آنکه هویت حمایتی داشته باشند، ناخواسته هویت تنبیهی پیدا کردهاند و این امر موجب نارضایتی کارکنان و مددجویان شده است. ازاینرو ایجاد قوانینی جدید با هدف ساماندهی بیخانمانی ضروری به نظر میرسد.
|
|
|
|
|
|