|
|
|
 |
جستجو در مقالات منتشر شده |
 |
|
8 نتیجه برای مهری
مهری بهار، زهرا گلستانه، دوره 2، شماره 2 - ( 8-1392 )
چکیده
این مقاله به مطالعه و
واکاوی عناصر فرهنگ غربی در کتابهای آموزشی زبان انگلیسی «انگلیش تایم» با توجه
به نظریهی منش و میدان بوردیو پرداخته است. نکتهی اتکای این مقاله، زبان و منابع
آموزش زبان است که بهعنوان میدانی مطرح هستند که فرهنگ گروه سلطه آن را به زبانآموزان
انتقال و عادتوارههای آنها را در این میدان شکل میدهند. در این تحقیق بهدنبال
پاسخ به این سؤالات هستیم: کتابهای انگلیسی انگلیش تایم حاوی چه عناصر فرهنگی
هستند؟ چگونه میتوان تأثیرات این عناصر فرهنگی را بر روی زبانآموزان مدیریت و
احیاناً اثرات سوء احتمالی را خنثی کرد؟ برای یافتن پاسخ این پرسشها، ابتدا چهار
جلد کتاب انگلیش تایم بههمراه منابع کمک آموزشی آنها مورد مطالعه قرار گرفت و
عناصر فرهنگ غربی مغایر با فرهنگ ملی موجود در آنها مشخص شد. سپس با برگزاری 6
مصاحبهی عمقی با مدرسین این منابع آموزشی، از آرای مدرسین در ارتباط با عناصر
فرهنگ غربی موجود در منابع آگاه شدیم و با تحلیل اظهارنظر آنها، راهحلهایی برای
مدیریت تأثیرپذیری فرهنگی زبانآموزان نوجوان از کتابهای آموزش زبان مطرح شده
است. این راهحلها شامل مشخص کردن تفاوتهای فرهنگی در حین آموزش و همچنین تدوین
دورهها و کتابهای بینالمللی آموزش زبان است.
علیرضا قبادی، زهرا مهری، دوره 2، شماره 2 - ( 8-1392 )
چکیده
هدف اصلی این نوشتار، بررسی وضعیت پایبندی به هویت
فرهنگی اعضای شبکهی اجتماعی فیس بوک با مطالعهی موردی دانشجویان مقطع کارشناسی
رشتههای علوم انسانی دانشگاه تهران است.
مقالهی حاضر این مسأله را بررسی
میکند که وضعیت پایبندی دانشجویان عضو شبکهی اجتماعی فیس بوک، با توجه به مؤلفهها
و شاخصهای هویت فرهنگی در فیس بوک چگونه است؟ این مقاله از نوع اکتشافی و حاصل یک
پژوهش پیمایشی است. جامعهی آماری این پژوهش کلیهی دانشجویان مقطع کارشناسی رشتههای
علوم انسانی دانشگاه تهران است. تکنیک گردآوری اطلاعات این پژوهش پرسشنامه و
نظریههای مورد استفادهی ساختارگرایی آنتونی گیدنز و بازنمایی استوارت هال است.
یافتههای پژوهش بیان کنندهی آن است که در جامعهی مورد بررسی عضویت و مشارکت
زنان مجرد در ردهی سنی20 تا 22 سال در مقایسه با مردان
در فیس بوک بیشتر است. احساس تعلق به خط و زبان فارسی، دوستی بر اساس ارزشها و
هنجارها، انتخاب شیوهی پوشش وآرایش مطابق ارزشها و هنجارها، احترام به فرهنگ و
ملیتهای مختلف در یادداشتها و نظرها در فیس بوک حکایت از پایبندی دانشجویان به
هویت فرهنگی در فیس بوک دارد و از سوی دیگر عدم توافق دانشجویان برتعلق شان به
هنجارهای دینی- ملی و تمایل کم آنها در استفاده از نشانهها و احادیث دینی، علاقهمندی
به یادگیری اصطلاحات زبانی رایج در فیس بوک حکایت از عدم پایبندی دانشجویان به
هویت فرهنگی دارد که نشان دهندهی این است که محتوای هویت فرهنگی دانشجویان در فیس بوک در
محک ارزیابی، تغییر، مقایسه و انتخاب واقع میگردد.
مهری بهار، عادل میر شاهی، دوره 4، شماره 2 - ( 8-1394 )
چکیده
شلوار جین یکی از پوشاک های مردم پسند در ایران به شمار می رود. و به جرات می توان گفت که این لباس توسط مردان و زنان در سن و سالهای مختلف پوشیده می شود. ایرانیان مسجدرو از پوشیدن شلوار جین معنای خاصی را در ذهن دارند و در عین حال این پوشاک به نوعی دارای ارزش های امریکایی و غربی است. این پژوهش سه ادعا را مطرح می کند: 1. مسجدروها هم از شلوار جین استفاده می کنند. 2. جین های مورد استفاده مسجدروها از نظر رنگ، مدل، برند و ... با هم متفاوتند. 3. معانی جین پوشان مسجد رو از پوشش جینشان در نقاط مختلف متفاوت است. سوال تحقیق این بوده که چرا مسجدروها که بخشی از جامعه مذهبی ایران هستند و از نظر ارزشی، ارزش هایشان در تضاد با ارزش های غربی است از شلور لی که نماد جامعه غربی و امریکایی است استفاده می کنند. این پژوهش بر مبنای نظریه جان فیسک در کتاب برای درک فرهنگ عامه و روش تحقیق کیفی و با استفاده تکنیک مصاحبه عمقی انجام شده است. جامعه آماری از میان مسجد روهای دو منطقه در شرق و شمال غرب تهران انتخاب شده اند و در مصاحبه در مورد سائق های آنها برای پوشیدن شلوار جین پرسیده شده است. مثلا افرادی که در مسجد جامع شهرک غرب حضور یافته بودند بیشتر از شلوارهای جین برند اصلی استفاده می کردند و کسانی که در مسجد رسالت حضور داشتند بیشتر جین های قلابی می پوشیدند. معنای ضمنی جین برای کسانی که در مسجد جامع شهرک غرب حضور داشتند بیشتر نشان از تشخص، به روز بودن و مدرن بودن داشت، اما برای کسانی که در مسجد رسالت جین می پوشیدند، صرفا از این جهت که لباسی معمولی، جوان پسند و پردوام بود اهمیت داشت. و در عین حال این گروه ها کمتر نسبت به امریکایی بودن جین توجهی نشان ندادند.
مهری بهار، نوشا دبیری مهر، دوره 6، شماره 3 - ( 11-1396 )
چکیده
این مقاله به مطالعه مصرف فضاهای فرهنگی در شهر تهران می پردازد. فضاهای فرهنگی در تهران به موازات دیگر فضاهای شهر طی دو دهه اخیر شاهد تغییراتی بوده است که در این مقاله سعی شده به ویژگی های فضاهای جدید پرداخته شود. این تغییرات کالبدی، محتوایی و کارکردی است. دو پردیس سینمایی آزادی و ملت، مورد مطالعه این پژوهش است. این پژوهش به شیوه کیفی و با استفاده از دو ابزار مصاحبه و مشاهده صورت گرفته است. در همین مسیر از نظریات هانری لوفور فیلسوف و جامعه شناس فرانسوی(1901-1991) برای تحلیل یافته ها استفاده شده است.
رحمان باقری، حسن چنانی نسب، مهریار گلزاده، حسین سوری، دوره 7، شماره 2 - ( 8-1397 )
چکیده
در پی موفقیت رویکرد نظام اعتبارات خُرد در برخی مناطق روستایی جهان، طرح تشکیل صندوقهای اعتبارات خُرد زنان روستایی در ایران اجرا شد که یکی از متداولترین آنها صندوقهای قرضالحسنه است. با توجه به مسائل صندوقهای مذکور، در سالهای اخیر گونههای جدیدی از آنها در نقاط روستایی شکل گرفتهاند که بر شبکهها و پیوندهای غیررسمی مبتنی بوده و متفاوت از مدلهای رایجاند. پژوهش حاضر با هدف شناسایی صندوقهای وامدهی غیررسمی و پیبردن به کارآمدی آنها در توانمندسازی زنان روستایی شهرستان کوهدشت با رویکرد کیفی و بهرهگیری از فنون مصاحبه نیمهساختیافته و عمیق، بحث گروهی متمرکز و مشاهده مشارکتی انجام شده است. مطالب و موارد بیانشده، در چند مرحله مقولهبندی و تحلیل شدند. از خلال پژوهش، سه نوع صندوق وامدهی غیررسمی شناخته شد: صندوقهای متعلق به دانشآموزان، صندوقهای مبتنی بر روابط خانوادگی- همسایگی، صندوقهای حول روابط شغلی و اداری. نتایج نشان میدهد که تشکیل این صندوقها و عضویت در آنها، میتواند به درآمدزایی و سهیمشدن زنان در داراییهای خانواده، افزایش قدرت تصمیمگیری در خانواده و در روستا، بهبود باورهای عمومی نسبت به زنان، حفظ و تداوم کار گروهی و گسترش آن به امور دیگر منجر شود. لذا صندوقهای فوق با بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی زنان در توانمندسازی آنان کارآمد میباشند.
فاطمه همدانیان، طوبی شاکری، محمد فرجیها، مهری بهار، دوره 7، شماره 4 - ( 2-1398 )
چکیده
دسترسی به عدالت مفهومی است که دلالت بر بعد عملی و اجرایی دستیابی فرد به نهادهای قضایی و حل مشکل حقوقی خود دارد. در عین حال که دسترسی به عدالت برای همه اقشار جامعه به صورت برابر مدنظر است اما در این میان اغلب اقشار زنان در دسترسی به نهادهای قضایی به ویژه در دعاوی خانوادگی با مسایل و مشکلاتی روبرو بوده اند.تاکید این مقاله بر تاثیر موانع فرهنگی روی دسترسی زنان به عدالت خانوادگی درون بافتار کنونی جامعه است. با توجه به رشد سالیانه زنانی که به محاکم خانواده مراجعه می کنند،بررسی موضوع از منظر زنان مراجعه کننده می تواند از اهمیت مضاعفی برخوردار باشد.بر این مبنا روش کیفی با تکنیک مصاحبه عمیق اتخاذ شده است. یافته های تحقیق برآیند مصاحبه عمیق با 50 زن مراجعه کننده به دادگاه خانواده بوده است. نتایج این تحقیق نشان می دهد از منظر پاسخگویان موانع فرهنگی چون:ارزش های فرهنگی، عدم خودباوری و اعتماد به نفس، باورهای دینی، تحصیلات و آگاهی تخصصی به موضوع، مردسالاری، زبان، ساختار و کلیشه های جنسیتی در دسترسی ایشان به عدالت خانوادگی موثر هستند. همچنین مطابق با تئوری نقطه تلاقی از تلاقی موانع فرهنگی با عوامل زمینه ای پاسخگویان می تواند تجربیاتی متفاوت درون بافتار همسان شکل بگیرد.
آقای مهدی نقوی علایی، دکتر مهری بهار، دوره 10، شماره 3 - ( 10-1400 )
چکیده
مقالۀ حاضر با هدف شناخت و توصیف معنی امر خیر در کتابهای درسی مطالعات اجتماعی دورۀ متوسطه اول انجام گرفته است. روش شناسی این مقاله بر اساس تحلیل محتوا با رویکرد تلفیقی کمی و کیفی میباشد. با توجه به یافتههای به دست آمده مشخص گردید؛ 1- خیر به مثابه مشارکت عمومی و اجتماعی 2- خیر به مثابه امری فراجنسیتی 3- خیر به مثابه عملی فراانسانی و وجدان جمعی 4- خیر به مثابه امری دولتی 5- خیر به مثابه امری دینی و خداپسندانه میباشد. همچنین نتایج یافتهها در پژوهش نشان داد، از مجموع 249 مورد موضوع مربوط به مؤلفههای امر خیر در کتب مطالعات اجتماعی دورۀ متوسطۀ اول، 175 مورد برابر با (3/70 درصد) به صورت متن، 5 مورد برابر با (2 درصد) به صورت تصویر و 69 مورد برابر با (7/27 درصد) با متن و تصویر ارایه شده است. و از میان 249 مورد موضوع مربوط به مؤلفههای ششگانه امر خیر در کتب مطالعات اجتماعی دورۀ اول بر حسب پایۀ تحصیلی، 84 مورد برابر با (7/33 درصد) مربوط به پایۀ هفتم، 96 مورد برابر با (6/38 درصد) مربوط به پایۀ هشتم و 69 مورد برابر با (7/27 درصد) مربوط به پایۀ نهم بوده است.
حسین مقدم، دکتر مهری بهار، دوره 12، شماره 4 - ( 2-1403 )
چکیده
در سالهای اخیر، تقاطع دنیای بازی و امر خیر با رویکردهای نوآورانهای مانند بازیهای محیطی تعاملی و پخش زنده های خیریه توجه زیادی را به خود جلب کرده است. این رویکردها علاوه بر چالش کشیدن کلیشههای منفی دربارۀ بازیکنان بازی های ویدئویی، امکان جذب کمکهای مالی و آموزش عمومی دربارۀ موضوعات خیریه را نیز فراهم میکنند. در ایران، با وجود تعداد بالای بازیکنان بازیهای ویدئویی، هنوز استفادهای جدی از این پتانسیل برای کمک به مؤسسات خیریه نشده است. پژوهش حاضر با مطالعۀ تجربیات جهانی و بررسی فرصتها و چالشهای این حوزه از طریق مصاحبه با 8 کارشناس با سابقۀ حوزۀ بازی، راهکارهای عملی و همچنین مدلی پارادایمی برای توسعۀ این روابط در ایران ارائه میدهد. یافتههای این پژوهش نشان میدهد که بازیهای ویدئویی با دسترسی به جمعیت بزرگ و متنوع، میتوانند به افزایش آگاهی و جذب کمکهای مالی برای اهداف خیریه کمک کنند. این مقاله به مؤسسات خیریه و خیرین ایرانی پیشنهاد میدهد تا با تجهیز خود به تفکر بازی گونۀ بهرهگیری از صنعت بازی، فعالیتهای نوآورانهای را توسعه دهند که منجر به افزایش سرمایهگذاری و مشارکت شود. در نهایت، این پژوهش به اهمیت بازیهای ویدئویی به عنوان ابزاری نوآورانه در امر خیر و نقش آنها در بهبود کیفیت زندگی اجتماعی و اقتصادی جامعه پرداخته است
|
|
|
|
|
|