|
|
|
 |
جستجو در مقالات منتشر شده |
 |
|
4 نتیجه برای اکبری
علی اکبر اکبری تبار، جعفر هزارجریبی، دوره 5، شماره 1 - ( 5-1395 )
چکیده
هدف تحقیق حاضر مطالعه سرمایه اجتماعی در شبکههای اجتماعی مجازی بوده است. یکی از دستاوردهای آن ارایه ابزاری تحقیقاتی با نام «دهکده اجتماعی» جهت جمعآوری داده بر اساس نظریه منابع اجتماعی لین است که متناسب با فضای شبکههای اجتماعی مجازی بومیسازی شده و کمک میکند اطلاعات ساختاری و شبکه روابط کاربران به اطلاعات سطح فردی و پیمایش اجتماعی مرتبط گردد. این ابزار در سه زبان فارسی، انگلیسی و فرانسوی طراحی شده و مطالعهی تطبیقی را ممکن میسازد. بر اساس نتایج به دست آمده در طول ۷۸ روز آغازین فعالیت این ابزار تحقیقاتی، ۴۱۲ نفر به استفاده از آن پرداختند. این کاربران به خوبی به روابط خود در شبکه اجتماعی مجازی و موقعیت اقتصادی و اجتماعی دوستان خود آگاهی داشته و منابع متعددی را نیز با دوستان خود به اشتراک گذاشته یا از آنها دریافت میدارند. میزان سرمایه اجتماعی مجازی این کاربران با متغیرهای مختلفی مانند انگیزشها و میزان فعالیت آنها در شبکه اجتماعی مجازی ارتباط معنادار داشته است که شرح مفصل ارتباط میان این متغیرها در مقاله درج شده است. بهرهگیری از بازینمایی در پیمایش اجتماعی آنلاین نرخ مشارکت و پاسخگویی را تا چهار برابر بیشتر از نرخ معمول در پیمایشهای آنلاین ارتقاء داده است.
صدیقه کیانی سلمی، محسن شاطریان، شیما اکبری، دوره 6، شماره 3 - ( 11-1396 )
چکیده
پژوهش حاضر به بررسی پیامدهای تورهای طبیعت گردی برارتقائ شاخص های اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی مناطق روستایی شهرستان دماوند از دیدگاه جامعه محلی پرداخته است. توصیفی و استنباطی داده های گردآوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS انجام شد و مدلسازی اثرات تورهای طبعیت گردی در نرم افزار AMOS صورت پذیرفته است. برای تجزیه و تحلیل داده ها و پاسخگویی به فرضیه ها، از آزمون های تی تک نمونه ای و فریدمن و به منظور مدلسازی اثرات، از مدل عاملی مرتبه دوم استفاده شده است. یافته ها مبین آن است برگزاری تورهای طبیعت گردی در ابعاد اقتصادی، فرهنگی و زیست محیطی منطقه اثرگذار بوده است. عامل اقتصادی با بار عاملی 95/0 بیشترین نقش را در تبیین پیامدهای تورهای طبیعت گردی برارتقائ شاخص های اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی به خود اختصاص داده است. ابعاد فرهنگی و زیست محیطی، دیگر ابعادی هستند که تحت تأثیر توسعه تورهای طبیعت گردی قرار دارند. این دو بعد با بارهای عاملی 90/0 و 76/0 در رتبه های دوم و سوم اثرات گسترش تورهای طبیعت گردی قرار گرفته اند.
الهام شیردل، حسین اکبری، سیدعلی جوادزاده، دوره 10، شماره 4 - ( 2-1401 )
چکیده
شیوع ویروس کرونا، پیامدهای منفی در ابعاد مختلف سلامت انسان ها داشته است از سوی دیگر، سلامت اجتماعی به عنوان یکی از ابعاد سلامت انسان، نقش اساسی در تمامی عرصه های زندگی انسان ایفا می کند و گسترش آن در جامعه می تواند موجب توسعۀ اجتماعی شود؛ بنابراین هدف این پژوهش بررسی عوامل اجتماعی موثر بر سلامت اجتماعی دانشآموزان متوسطۀ دوم شهر زاهدان در دوران شیوع ویروس کرونا است. چارچوب نظری پژوهش حاضر را نظریات کییز، ویلز، کارکردگرایی، بوردیو و بودریار تشکیل دادهاند. در این پژوهش، دانش آموزان مقطع متوسطۀ شهر زاهدان با استفاده از روش پیمایشی و توصیفی- تحلیلی مورد مطالعه قرار گرفتند. از بین جامعۀ آماری مورد مطالعه بر اساس فرمول کوکران 379 نفر بهعنوان نمونه در نظر گرفته شده و بر اساس روش نمونهگیری خوشهای چندمرحلهای و تصادفی ساده، نمونۀ آماری با پرسشنامه های محقق ساخته و استاندارد شده مطالعه شده است. برای آزمونهای آماری توصیفی و استنباطی از نرمافزار Spss21 استفاده شده است. نتایج مطالعه نشان میدهد عوامل اجتماعی همچون رشتۀ تحصیلی، حمایت اجتماعی، دینداری، امکانات آموزشی، با متغیر سلامت اجتماعی در دوران شیوع کرونا رابطۀ مستقیم و معنادار دارند، درحالیکه متغیرهای جنسیت، پایۀ تحصیلی، قومیت و رسانههای جمعی، رابطه معناداری با آن ندارند.
فاطمه فراهانی منفرد، مهدی اکبری، مهدی علوی، دوره 13، شماره 1 - ( 5-1403 )
چکیده
هدف پژوهش فراتحلیل برای شناسایی متغیرهای پسایندی قلدری در مدرسه است. پژوهش از نظر هدف، کاربردی است و روش مورد استفاده از نوع فراتحلیل است. جامعۀ مورد مطالعه، همۀ مطالعات انجام شدۀ بین المللی در حوزۀ متغیرهای پسایندی حوزۀ قلدری در مدرسه است. با مطالعۀ 166 مقاله و گزارش های 20 سال اخیر (طی سالهای 2004 تا 2023)، تنها 38 مقالۀ مهم، منطبق با ملاک ها مشخص شد که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. از روش فراتحلیل رویکرد هدجس استفاده شده است. دامنۀ زمانی جمع آوری داده طی سالهای 2022 تا 2024 بوده است و منابع مورد استفاده هم مقاله های علمی و پژوهشی و گزارش طرح های پژوهشی بوده است که از پایگاه های علمی دریافت شده است. برای تجزیه و تحلیل و به منظور ارتقاء توان آزمون از شاخص اندازۀ اثر استفاده شده است و از نرم افزار آماری فراتحلیل جامع (th2CMA) برای انجام فراتحلیل استفاده شده است. یافتهها نشان داد که 6 اندازۀ اثر با شدت کم، 11 اندازۀ اثر با شدت متوسط و 4 اندازۀ اثر با شدت زیاد ارزیابی شدند. متوسط اندازۀ اثر، هفت فرضیۀ دسته بندی شده در مدل اثر ثابت 32/0و در مدل تصادفی نیز 31/0 به دست آمده است که معنادار بود. یافته ها نشان می دهد که از بین هفت فرضیۀ دسته بندی شده، شش فرضیۀ معنادار به دست آمد. نتایج نشان داد که رفتار قلدری در مدرسه بر خشونت، افت تحصیلی، افسردگی، سازگاری روانی کم و احساس تعلیق و ناامنی، تأثیر معناداری داشته است، اما تأثیر رفتار قلدری در مدرسه بر اضطراب معنادار نشد. ضروری به نظر میرسد که تحقیقات بیشتری در مورد بررسی و شناسایی روابط علّی طولی بین تأثیر متغیرهای پسایندی رفتار قلدری صورت بگیرد تا جهت تاًثیرات واقعی بیشتر درک شود.
|
|
|
|
|
|