[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
داوران نسخه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار نشریه
تعداد دوره های نشریه: 11
تعداد شماره ها: 44
تعداد مشاهده ی مقالات: 2806513
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 682182

تعداد کل نویسندگان: 908
نویسندگان غیر تکراری: 833
نویسندگان تکراری: 75
درصد نویسندگان تکراری: 8

مقالات دریافت شده: 1445
مقالات پذیرفته شده: 353
مقالات رد شده: 1069
مقالات منتشر شده: 343

نرخ پذیرش: 24.43
نرخ رد: 73.98
____
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
12 نتیجه برای مسعود

فرزین محمودی پاتی، عامر نیک پور، مسعود یمینی فیروز،
دوره 3، شماره 1 - ( 5-1393 )
چکیده

هدف تحقیق، ارزیابی جوّ سازمانی شهرداری آمل و سازمان­های تابعه و اهمیت آن در مدیریت شهری است. جامعه­ی آماری را کلیه­ی کارکنان سازمان شهرداری و سازمان­های وابسته به آن تشکیل می­دهند(280 نفر). روش انجام تحقیق، پیمایشی از نوع تحلیلی بوده و به لحاظ هدف، کاربردی و روش جمع آوری اطلاعات، میدانی بوده است. ابزار گردآوری اطلاعات پژوهش را پرسش­نامه­ی استاندارد جو سازمانی(OCDQ) هالپین و کرافت(1963) تشکیل  می­دهد. میزان آلفای کرونباخ به­دست آمده برای پایایی پرسش­نامه جوّ سازمانی (84/0)گزارش شد. در تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون کالموگراف اسمیرنف، آزمون t مستقل و تحلیل واریانس(ANOVA) استفاده شده است.

نتایج تحقیق نشان داد جوّ سازمانی در میان سازمان­های مورد مطالعه تفاوت معنی­داری بایک­دیگر دارند(000/0p=). در میان سازمان­های مورد مطالعه به ترتیب، سازمان پسماند (93/7 ± 35/88) و سازمان فاوا (52/13 ± 92/55) بالاترین و پایین­ترین میانگین را نسبت به جو مطلوب سازمانی دارا هستند. از لحاظ جنسیت (725/0p=)، تأهل (268/0p=)، گروه­های سنی (767/0p=)، تحصیلات (587/0p=)، سابقه­ی کاری (258/0p=) و وضعیت استخدامی (412/0p=) نیز نتایج تحقیق نشان داد که میان متغیّرهای جو سازمانی شهرداری آمل و سازمان­های تابعه تفاوت معنی­داری وجود ندارد (05/0p>). به طور کلی یافته­ها نشان داد که وضعیت جو سازمانی شهرداری آمل (13/75 =      ) و سازمان­های وابسته (13/77 =  ) از سطح ایده آل خود فاصله دارند (128- 100=  ).


حسین مسعودنیا، راضیه مهرابی کوشکی، ناهید کیانی،
دوره 3، شماره 2 - ( 8-1393 )
چکیده

افزایش آگاهی‌های محلی و قومی در دوران معاصر اهمیتی مضاعف یافته است؛ به ویژه آن‌که به باور گروهی عواملی هم‌چون جهانی‌شدن باعث تشدید احساسات قومی و تضعیف هویت ملی می‌شود. در برابر این ایده، برخی نیز معتقدند افزایش گرایش‌های قومی با هویت ملی افراد در تعارض نیست و می‌تواند به تقویت آن کمک کند. امروزه آزمون تجربی هریک از این نظریات در جوامع دارای تنوع قومی و زبانی یک ضرورت محسوب می‌شود زیرا اتخاذ سیاستهای هویتی در اینگونه جوامع به ویژه ایران، مستلزم رصد همیشگی میزان گرایش جمعیت فعال و به‌خصوص جوان جامعه به هویت ملی و قومی است. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه‌ی هویت ملی و هویت قومی در میان دانشجویان کرد، ترک، لر، ترک و فارس دانشگاه تهران در سال 92-1393 و تأثیر متغیّرهای زمینه‌ای بر آن است. روش این پژوهش پیمایشی است وداده‌ها ازطریق پرسش‌نامه در میان 294 نمونه استخراج و با نرم افزار 22SPSS تجزیه و تحلیل شد. یافته‌ها نشان می‌دهد برخلاف باور رایج درمیان برخی نظریات، رابطه معکوس و متضادی میان هویت ملی و قومی وجود ندارد و رابطه‌ای مثبت و هم افزا برقرار است. هم‌چنین تحلیل تأثیر متغیّرهای زمینه‌ای بر هویت ملی و قومی نشان می‌دهد جنسیت، نوع رشته‌ی تحصیلی، سطح تحصیلات بیش‌ترین پیش‌بینی‌کنندگان هویت‌ملی و نوع مذهب بیش‌ترین واریانس از هویت قومی دانشجویان را پیش‌بینی می‌کند.
مسعود حاجی زاده میمندی، حامد سیارخلج، کاوه شکوهی فر،
دوره 3، شماره 3 - ( 11-1393 )
چکیده

یکی از مشکلات شهر یزد در حوزه‌ی زیست‌محیطی که عمدتاً ناشی از توسعه‌ی صنعتی، وضعیت جغرافیایی، شرایط سخت اقلیمی، کم‌آبی، ریزگردها و غیره در حوزه‌ی محیط زیست است که اگر کنترل نشود، ممکن است به بحران زیست-محیطی تبدیل شود. در این تحقیق به بررسی عوامل فرهنگی مرتبط یعنی سرمایه‌ی فرهنگی، دین‌داری، سبک زندگی و بهره‌مندی از وسایل ارتباط جمعی با رفتارهای زیست‌محیطی شهروندان شهر یزد پرداخته شده است. پژوهش از نوع پیمایش و جامعه‌ی آماری این تحقیق شهروندان شهر یزد بوده است. تعداد نمونه 384 نفر بوده که با استفاده از فرمول کوکران به دست آمده و پاسخ‌گویان به ‌صورت تصادفی خوشه‌ای انتخاب شده‌اند. تکینک گردآوری داده‌ها پرسش‌نامه‌ی محقق‌ساخته است که از اعتبار و پایایی مطلوب برخوردار بوده است. براساس یافته‌های این پژوهش میان متغیّرهای سرمایه‌ی فرهنگی، سبک زندگی و رفتارهای زیست‌محیطی رابطه‌ی معنادار وجود دارد. هم‌چنین میان زنان و مردان در رفتارهای زیست‌محیطی تفاوت معناداری وجود دارد. اما میان متغیّرهای سن، وضع تأهّل، بهره‌مندی از وسایل ارتباط‌جمعی، دین‌داری، تحصیلات و رفتارهای زیست‌محیطی رابطه‌ی معناداری وجود ندارد. نتایج تحلیل رگرسیونی نشان می‌دهد که در معادله‌ی رگرسیون 29 درصد از واریانس متغیّر وابسته توسط متغیّرهای مستقل تبیین می‌شود


معصومه باقری، علی حسین حسین‌زاده، سمیرا حیدری، مسعود زالی زاده،
دوره 3، شماره 3 - ( 11-1393 )
چکیده

هدف مقاله‌ی حاضر، بررسی جامعه‌شناختی رضایت از زندگی شهروندان 18 سال و بالاتر شهر اهواز است که برای تبیین مسأله و تعیین چارچوب نظری از دیدگاه‌های جامعه‌شناسی مرتبط استفاده و فرضیات از آن استخراج شد. این تحقیق به‌صورت پیمایشی و ابزار جمع آوری اطلاعات پرسش‌نامه است. جمعیت آماری در این تحقیق، تمام شهروندان بالای 18 سال شهرستان اهواز است که حجم نمونه براساس فرمول کوکران 384 نفر تعیین شد. از لحاظ زمانی این پژوهش در سال 1392-1393 اجرا شده است. نتایج تحقیق نشان می‌دهد که تمامی متغیّرهای مستقل با متغیّر وابسته رابطه‌ی معناداری دارند. نتایج حاصل از رگرسیون نشان می‌دهد که تنها دو متغیّر پایگاه اجتماعی- اقتصادی و احساس آنومی معنادار بوده‌اند که در مجموع 30 درصد از تغییرات مربوط به رضایت از زندگی را این دو متغیّر تبیین می‌کنند.


حمیدرضا رخشانی نسب، مسعود خنجرخانی،
دوره 4، شماره 4 - ( 2-1395 )
چکیده

خدمات آموزشی و فرهنگی در مناطق مختلف ایران به صورت متعادل توزیع نشده؛ به­گونه­ای که استان یزد بیشترین و استان سیستان و بلوچستان کمترین میزان خدمات آموزشی و فرهنگی را در سطح کشور داراست. بر این اساس، پژوهش حاضر با هدف شناخت عوامل اثرگذار بر توسعه خدمات مذکور، تعیین سطح تمرکزگرایی استان­ها و پیش­بینی عوامل مؤثر بر بهبود وضعیت موجود انجام شده است. روش پژوهش «توصیفی- تحلیلی» است که با استفاده از مدل­های تحلیل عاملی، ضریب تمرکز، نماگر توسعه خدمات آموزشی و فرهنگی (ECDI) و رگرسیون چند متغیره صورت گرفته است. یافته­های پژوهش نشان می­دهد، از 64 نماگر اولیه 49 نماگر انتخابی که به 5 عامل معنادار تقلیل یافته­اند و مجموعاً 48/65 درصد واریانس جامعه را تبیین می­نمایند، بر توسعه خدمات آموزشی و فرهنگی کشور مؤثر هستند. به لحاظ توسعه خدمات مورد نظر، 10 استان در سطح فراتوسعه، 10 استان در سطح میان توسعه­یافته بالا، 4 استان در سطح میان توسعه­یافته پایین و 7 استان در سطح فروتوسعه قرار دارند. برای کاهش عدم تعادل و نابرابری بین مناطق، رگرسیون چند متغیره سهم عامل «نیروهای آموزشی- اداری و دانش­آموزی» را بیش از سایر عامل­ها پیش­گویی می­نماید.


سحر نیکمرام، مسعود کوثری، علی اصغر پورعزت، احمد نادری،
دوره 5، شماره 3 - ( 11-1395 )
چکیده

در این مقاله تلاش شد تا نحوه ساخت واقعیت اخلاقی در بازنمایی مناسک عاشورا در سریالهای تلویزیونی مورد بررسی قرار گیرد. بدین منظور، از میان سریالهای مناسبتی پر بیننده سالهای اخیر تلویزیون به صورت تصادفی دو سریال شب دهم و یلدا جهت تحلیل نشانه شناختی و همچنین از میان مخاطبان عام تلویزیون، 31 مخاطب جهت انجام مصاحبه براساس نمونه گیری هدفمند، برای دستیابی به هدف تحقیق انتخاب شدند. نتایج به دست آمده از تحلیل نشانه شناختی نشان داد که در هر دو سریال بهره گیری از رمزگان فنی و فرم جهت بازنمایی ابعاد اخلاقی واقعه کربلا مشابه یکدیگر و محدود و تا حدی سطحی بوده است. هر دوی این سریالها تنها با تمرکز بر یکی از کنش های نمادین مناسک ماه محرم (تعزیه خوانی) به انتقال بخش کوچکی از مفاهیم گسترده اخلاقی نهفته  در این واقعه پرداخته اند. براین اساس، ابعاد اخلاقی بازنمایی شده در این دو سریال مشتمل بر غیرت، ایثار، شجاعت، همیاری و جهاد با نفس بوده است. همچنین، نتایج بدست آمده از تحلیل دریافت مخاطب نشان داد که اگر چه برخی از طبقات مخاطبان بر وجود پیام های اخلاقی در صحنه های بازنمایی شده اذعان دارند، اما ادراک این دسته نیز مبتنی بر محتوای کلی داستان است و نه صحنه های مرتبط با بازنمایی مناسک.


علی روحانی، سمیه هاشمی، مسعود انبارلو،
دوره 6، شماره 1 - ( 5-1396 )
چکیده

تغییرات تکنولوژیکی و ارتباطی- اطلاعاتی ویژگی بارز عصر امروزی است. اجتماع و فرهنگ نیز از این تغییرات مستثنی نبوده‌اند.  با توسعه تکنولوژی‌های ارتباطی و اطلاعاتی، بسیاری از حوزه‌های رفتاری و اجتماعی افراد نیز تغییر یافته است. بر این اساس، در پژوهش حاضر سعی شد رابطه بین رسانه‌های شنیداری و نوشتاری خارجی و نظام ارزش‌های نوجوانان و جوانان مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد. در این مسیر 400 نفر از نوجوانان و جوانان شهر شیراز بر اساس نمونه‌گیری خوشه‌ای چندمرحله‌ای انتخاب شدند و به پرسش‌های پرسش‌نامه محقق ساخته پاسخ دادند. متغیر وابسته تحقیق دسته‌های متفاوت و گسترده‌ای از ارزش‌ها شامل هشت دسته از ارزش‌های بومی، ملی، جهانی، دینی، اقتصادی، علمی، اجتماعی/ فرهنگی و خانوادگی را دربرمی‌گرفت. رسانه‌های شنیداری و نوشتاری خارجی نیز به طور مبسوط مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌های تحقیق نشان داد که بین رسانه‌های شنیداری خارجی با پنج ارزش، بومی، ملی، دینی، اقتصادی و فرهنگی/ اجتماعی رابطه معناداری وجود دارد. همچنین بین رسانه‌های نوشتاری و ارزش‌های اجتماعی/ فرهنگی رابطه معناداری مشاهده شد.


امیر رستگار خالد، مسعود سلمانی بید گلی،
دوره 7، شماره 1 - ( 5-1397 )
چکیده

این مقاله با رویکرد تحلیل عاملی و تحلیل مسیر گروه­های چند­گانه به بررسی تاثیر انزوای اجتماعی بر سلامت اجتماعی می­پردازد. جامعه­ی آماری تحقیق جوانان بین سنین 18 تا 29 سال کُرد در شهر­های کرمانشاه و جوانرود می­باشد. روش تحقیق پیمایش و تکنیک جمع­آوری داده پرسش­نامه است. با ترکیب سه متغیر جنس، مذهب و شهر 8 زیر­گروه ساخته و به وسیله­ی نرم­افزار ایموس تفاوت بین گروه­ها بررسی شد. در تحلیل کلی مشخص شد که متغیر­های تحقیق 50 درصد از متغیر وابسته را تبیین می­کنند. با بررسی گروه­ها مشخص شد که مدل اندازه­گیری و مدل ساختاری تحقیق در این 8 گروه متفاوت هستند؛ سه متغیر مذهب، جنس و شهر مدل تحقیق را تعدیل می­کنند و باعث تغییر در میزان متغیر­های پنهان، مسیر­های علّی و بارهای عاملی در هر یک از زیر­گروه­های تحقیق می­شوند.
علی جعفری راد، عادل زاهد بابلان، مسعود مرادی، عیسی ثمری،
دوره 7، شماره 4 - ( 2-1398 )
چکیده

هدف این پژوهش تدوین الگویی مفهومی برای شایستگی مدیران مدارس متوسطه شهر تهران بود. این پژوهش کیفی بود که با استفاده از راهبرد مبتنی بر نظریه داده بنیاد انجام شد. در این راستا با استفاده از رویکرد هدفمند و بکارگیری معیار اشباع نظری، مصاحبه هایی نیمه ساختار یافته با 17 نفر (7 نفر از اعضا هیات علمی متخصص در حوزه مدیریت آموزشی، 5 نفر از مدیران ستادی آموزش و پرورش استان تهران و5 نفر از مدیران مدارس)انجام شد، برای بدست آوردن اعتبار و روایی داده ها از دو روش بازبینی مشارکت کنندگان و مرور خبرگان غیر شرکت کننده در پژوهش استفاده شد. نتایج تحلیل داده ها در طی سه مرحله، کدگذاری باز، کدگذاری نظری و کدگذاری انتخابی حاکی از 17 مقوله کلی است که این مقاله یافته های مطالعه را در چارچوب مدل پارادایمی شامل: شرایط علی (احساس نیاز به رشد مستمر، حمایت های مادی و معنوی)، پدیده محوری (دانش ، نگرش ، مهارت)، راهبردها (ایجاد مراکز بالندگی، ارائه آموزش های مستقیم)، زمینه (وجود فرهنگ کار مشارکتی، جو حمایتی، ساختار غیر متمرکز)، شرایط مداخله گر (سیاسی کاری، قوانین و مقرارت تسهیل گر/ مانع ساز)و پیامدها(بهبود کیفیت یادگیری، بالندگی سازمانی، توسعه حرفه ای) تحلیل کرده است.
رستم علی پاکدامن کلتی، محمود محمدی، محمد مسعود،
دوره 8، شماره 2 - ( 8-1398 )
چکیده

طرح های توسعه ی شهری در ایران غالبا با تاکید بر جنبه های کالبدی تهیه می شود. این شیوه موجب شده تا شالوده اصلی شهرهای ما به سمت نامناسب حرکت کندو بسیاری از عناصر و اجزایی که در بستر تاریخی شهر و متناسب با نیازهای اقتصادی و اجتماعی و... شکل گرفته بود به حال خود رها شده و ابزار تسلط بر شهر سواداگری و دلالی زمین و ساختمان باشد. هدف از مقاله حاضرآسیب شناسی اجرای طرح های توسعه شهری در ایران  از نگاه مردم شهر است. سئوالات تحقیق به شرح ذیل است.1-مفاهیم وبنیان فلسفی موجود در طرح های توسعه شهری چیست ؟ 2-روش های مناسب تهیه تا اجرای طرح های توسعه شهری در ایران چگونه است ؟ فرضیه ارائه شده این است که طرح های توسعه شهری در فرایند تهیه تا اجرا به ساکنین شهرها توجه نداشته و با توجه به آنها کمرنگ است. روش تحقیق به صورت توصیفی- تحلیلی است .  شیوه گردآوری اطلاعات نیز بصورت اسنادی و میدانی از طریق پرسشنامه در قالب طیف لیکرت  است. که با استفاده از نرم افزار (SPSS) تحلیل قرار شده . نتایج تحقیق نشان می دهد که نظام عقلانیت حاکم بر تهیه تا اجرای طرح های توسعه شهری با نظام عقلانیت موجود در جامعه ایرانی مخصوصا نگرش به ابعاد اجتماعی کمتر تطبیق دارد .
آقای سینا جلیل پوراقدم، دکتر احمد میرزا کوچک خوش نویس، دکتر مهدی خاک‌زند، دکتر مصطفی مسعودی نژاد،
دوره 11، شماره 1 - ( 5-1401 )
چکیده

 عدالت یکی از مسائل مهم برای همۀ انسان‌ها محسوب می‌شود. توجه به مفهوم عدالت در بناهای مسکونی از این جهت حائز اهمیت است که مقولۀ مسکن با نیاز اجتماعی جامعه به عدالت پیوند دارد. اما اینکه نمود عینی تجلی عدالت در مسکن و مؤلفه‌های کالبدی آن چگونه است نیاز به پژوهش دارد. هدف این پژوهش، ارزیابی تطابق بناهای سنتی و معاصر محلۀ پامنار تهران با مفهوم عدالت می‌باشد. روش پژوهش از نوع کمی و با توجه به هدف آن از نوع کاربردی و بر مبنای ماهیت روش توصیفی- موردی، به ­صورت تحلیلی می‌باشد. نتایج بیانگر آن است که مسکن و مؤلفه‌های کالبدی آن در شکل‌دهی به ارزش‌ها، مفاهیم و احساس افراد از عدالت اجتماعی تأثیر گذار است. تمایز و تشابه توجه به مفهوم عدالت در بناهای سنتی و معاصر محلۀ پامنار را می‌توان در شاخص‌های کالبدی و اجتماعی مرتبط با مسکن و مؤثر بر ادراک افراد از عدالت اجتماعی و نحوۀ تجلی آن‌ها در بناهای مسکونی بیان کرد که از نظر شهروندان، بناهای مسکونی سنتی محلۀ پامنار نسبت به بناهای معاصر واقع در آن، تطابق بیشتری با مفهوم عدالت دارند. در واقع عدالت در بناهای مسکونی سنتی پامنار به مصداق وحدت در کثرت تجلی پیدا کرده است. ولکن این وحدت نه بین بناهای مسکونی معاصر ساخته شده و نه بین بناهای معاصر و سنتی قدیمی واقع در محلۀ پامنار وجود ندارد.    

 
آقای سینا جلیل پوراقدم، دکتر احمد میرزا کوچک خوش نویس، دکتر مهدی خاکزند، دکتر مصطفی مسعودی نژاد،
دوره 11، شماره 4 - ( 2-1402 )
چکیده

امروزه بی‌توجهی به مفاهیم اجتماعی و محیطی در مسکن، سبب شده است که ساخت و سازها در قالب یک رابطۀ کمی، یعنی ارتباط کمی و عددی انسان از نظر اقتصادی با ابعاد کالبدی مسکن و یا افراد ساکن در آن، سنجش شود. به ­این ترتیب توجه به ارزش‌ها و مفاهیم اجتماعی همانند عدالت در مسکن، زیر پا گذاشته شده است. لذا، پژوهش حاضر با شناخت حساسیت موضوع مسکن و نقش آن بر ادراک افراد از عدالت اجتماعی، ضرورت پرداخت در این زمینه را با تکیه بر ارتباط بین عوامل سه گانۀ محیطی، اجتماعی و کالبدی مرتبط با مسکن میسر دانسته است و با هدف تبیین نقش مسکن بر ادراک افراد از عدالت اجتماعی، در شهر تهران، به ­عنوان نمونۀ موردی انجام شده است. این پژوهش کاربردی،  به صورت ترکیبی- کیفی و کمی- می‌باشد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با نرم افزارهای SPSS نسخۀ 27 و Smart PLS نسخۀ 3 انجام شده است. یافته­ ها نشان می­ دهد رابطۀ معنی­ داری بین هر سه عامل محیطی، اجتماعی و کالبدی وجود دارد (05/0>p). جهت رابطۀ بین هر سه عامل مثبت بوده است و عوامل با یکدیگر همبستگی داشته­ اند  و بر ادراک شهروندان از عدالت تأثیرگذار می‌باشند و در مجموع شهروندان وضعیت مسکن در شهر تهران را عادلانه نمی‌دانند.
 


 

صفحه 1 از 1     

مجله علمی پژوهشی مطالعات توسعه اجتماعی فرهنگی Quarterly Journal of Socio - Cultural Development Studies
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645