[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
داوران نسخه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار نشریه
تعداد دوره های نشریه: 11
تعداد شماره ها: 44
تعداد مشاهده ی مقالات: 2806513
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 682182

تعداد کل نویسندگان: 908
نویسندگان غیر تکراری: 833
نویسندگان تکراری: 75
درصد نویسندگان تکراری: 8

مقالات دریافت شده: 1445
مقالات پذیرفته شده: 353
مقالات رد شده: 1069
مقالات منتشر شده: 343

نرخ پذیرش: 24.43
نرخ رد: 73.98
____
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
3 نتیجه برای منصوری

ابراهیم صالحی عمران، میمنت عابدینی بلترک، سیروس منصوری،
دوره 7، شماره 1 - ( 5-1397 )
چکیده

نظام­آموزشی نقشِ کلیدی را در رابطه با آموزش میراث فرهنگی و بالتبع آن، تقویت هویت ملی دارد که در صورت ناتوانی نظام آموزشی درراستای آموزش میراث فرهنگی وتقویت هویت ملی شهروندان ،دانش آموزان( به­عنوان شهروندان آینده) می­توانند از هویت ملی و میراث فرهنگی خود بیزار و بیگانه شوند.این امربه­دلیل نظام متمرکز برنامه­ریزی درسی ایران و وجود فن­آوری های اطلاعاتی و ارتباطی از قبیل اینترنت و ماهواره دوچندان میباشد.با توجه به این مهم، هدف این مقاله آن است تا با روش تحلیل محتوا کیفی به این مسأله بپردازند که درکتاب­های درسی دوره ابتدایی به­عنوان یکی ازمؤثرترین دوره­های آموزش تاچه میزان به میراث فرهنگی پرداخته شده است؟ به­منظور دسترسی به اهداف تحقیق، ضمن بررسی ادبیات موضوعی؛مؤلفه­های میراث فرهنگی ساخته و پس از آن با روش کیفی در بین کتاب­های درسی گردآوری شد.نتایج تحقیق نشان داد که با وجود در نظر گرفتن یک بخش از کتاب فارسی این دوره با عنوان"ملی میهنی" و اشاره­ی مختصری به مفاخر ملی، اساطیر،آداب و رسوم و جشن­های ملی در کتاب های دیگر این دوره؛ به دلیل اهمیت موضوع و همچنین اهداف دوره ابتدایی هنوز در این راستا ضعف اساسی احساس می­شود و نیاز به انسجام بیشتر آموزش مؤلفه­های میراث فرهنگی در جهت تقویت هویت ملی احساس می­شود


میمنت عابدینی بلترک، مصطفی عزیزی شمامی، سیروس منصوری،
دوره 8، شماره 2 - ( 8-1398 )
چکیده

کتاب­های درسی در کنار دانش آموزان، آنها را برای پذیرش نقش­های متناسب با ویژگی های جنسیتی­ شان آماده می کنند. پژوهش حاضر به بررسی میزان توجه نقش­های جنسیتی با تأکید بر نقش های شغلی در کتاب های درسی ابتدایی پرداخته است. روش مورد استفاده در تحلیل محتوای پژوهش حاضر، آنتروپی شانون بوده و واحد تحلیل نیز متن، پرسش­ها، تمرین­ها و تصاویر) می­باشد که در مجموع 3725 صفحه مورد بررسی قرار گرفت. جامعه آماری، کلیه کتاب­ها شامل 35جلد با نه عنوان­ فارسی (خوانداری)، فارسی (نوشتاری)، علوم، هدیه­ های آسمانی، آموزش قرآن، ریاضی، مطالعات اجتماعی، تفکر و پژوهش، کار و فن­ آوری بوده و نمونه­ آماری این پژوهش، هشت عنوان فارسی (خوانداری)، فارسی(نوشتاری)، علوم، هدیه­ های آسمانی، قرآن، مطالعات اجتماعی، تفکر و پژوهش، کار و فن­ آوری می باشد. نتایج حاصل از تحلیل داده ­ها نشان دادکه در کتاب­های درسی؛ نقش­های شغلی خارج از منزل و درآمد زا برای مردان و نقش شغلی داخل منزل برای زنان در نظر گرفته شده است.


سیروس منصوری، فاطمه بهجتی اردکانی،
دوره 9، شماره 2 - ( 8-1399 )
چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی مولفه­های آموزش چندفرهنگی در محتوای کتاب­های درسی مطالعات اجتماعی دوره دوم ابتدایی بود.روش پژوهش، تحلیل محتوا کمی از نوع آنتروپی شانون بوده و واحد تحلیل نیز مضمون(جمله، تصویر و فعالیت) بود. جامعه آماری پژوهش شامل کتاب­های مطالعات اجتماعی دوره دوم ابتدایی بود که بر اساس نمونه­گیری هدفمند انتخاب شدند. مؤلفه­ها و شاخص­های برنامه درسی چند فرهنگی شامل تحکیم وحدت و همبستگی ملی- قومی، توجه به مذاهب دیگر، انعکاس تنوع قومی، مذهبی، زبانی، آموزش ضد تبعیض نژادی و مذهبی، توزیع برابر منابع و فرصت­های تربیتی، پذیرش تفاوت و تکثر فرهنگی بر اساس ادبیات پژوهش استخراج و در کتاب­های مورد نظر مورد بررسی قرار گرفت. روایی محتوایی با استفاده از CVR برابر با 94/ محاسبه گردید، پایایی نیز بر اساس ضریب توافقی 89/ بدست آمد. یافته­ها نشان داد که بیشترین میزان توجه و ضریب اهمیت مربوط به مؤلفه­ی انعکاس تنوع قومی، مذهبی و زبانی (53 مورد) و کمترین میزان اهمیت مربوط به مؤلفه­های توجه به مذاهب و ادیان دیگر (0 مورد)، آموزش عدم تعصب نژادی(0 مورد) و تبعیض و توزیع برابر منابع و فرصت­های تربیتی (0 مورد) می­باشد. همچنین بیشترین توجه را کتاب مطالعات اجتماعی پایه پنجم به آموزش چند فرهنگی داشته است.
 

صفحه 1 از 1     

مجله علمی پژوهشی مطالعات توسعه اجتماعی فرهنگی Quarterly Journal of Socio - Cultural Development Studies
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4645