|
|
|
 |
جستجو در مقالات منتشر شده |
 |
|
3 نتیجه برای شریفی
فرهاد نصرتی نژاد، ایوب سخایی، حجت شریفی، دوره 4، شماره 2 - ( 8-1394 )
چکیده
چکیده طرح مسئله: شادکامی بهعنوان یکی از مهمترین نیازهای روانی بشر و بهدلیل تأثیرات زیادی که بر زندگی افراد دارد، همواره مورد توجه است. شادی ماده اولیه تغییر، تحول و تکامل حیات اجتماعی انسانهاست که تحت تاثیر عوامل اجتماعی متعددی است. از جمله عوامل اجتماعی که بر سطح شادکامی جوانان تاثیرگذار است سرمایه اجتماعی و ابعاد آن است لذا این پژوهش درصدد بررسی رابطه بین سرمایه اجتماعی جوانان و میزان شادکامی آنان میباشد روش پژوهش: این پژوهش با استفاده از روش پیمایش در یک نمونه تصادفی 384 نفری از جوانان 18 الی 30 سال شهر تهران در سال 1393 بررسی کرده است. ابزار جمعآوری اطلاعات پرسشنامه محققساخته است که از اعتبار صوری و سازه (0.81=KMO) برخوردار است و ضریب پایایی آن 0.73 است. یافتهها:نتایج حاصل از آزمون همبستگی پیرسون نشان داد بین سرمایه اجتماعی و ابعاد آن و میزان شادکامی رابطه معنادار، مستقیم و مثبت وجود دارد. میزان مشارکت اجتماعی قویترین رابطه (0.548r=) را با شادکامی دارد و پس از آن اعتماد اجتماعی (0.435r=) و انسجام اجتماعی (0.331r=) قرار دارند. نتایج: نتایج این پژوهش حاکی از این است که ابعاد سرمایه اجتماعی 25 درصد از تغییرات متغیر شادکامی را تبیین میکند به نحوی که مشارکت اجتماعی بیشترین تأثیر و انسجام اجتماعی کمترین تأثیر را بر شادکامی دارد و در بین متغیرهای زمینهای سن و وضعیت تأهل نیز رابطه معناداری با شادکامی داشتهاند.
امید قادرزاده، فاطمه شریفی، الناز حسن خانی، دوره 7، شماره 4 - ( 2-1398 )
چکیده
مشارکت سیاسی از مؤلفه های اصلی توسعه سیاسی به شمار میآید و با توجه به اینکه دانشجویان از حاملان و کارگزاران توسعه سیاسی محسوب میشوند، شناخت علایق و جهتگیریهای سیاسی آنان از اهمیت فزایندهای برخوردار است. در همین راستا، پژوهش حاضر به بررسی چگونگی و چرایی مشارکت سیاسی دانشجویان در میان نمونهای از دانشجویان دانشگاه کردستان پرداخته است. تحقیق به روش پیمایش و با استفاده از ابزار پرسشنامه در مورد370 نفر از دانشجویان دانشگاه کردستان انجام گرفته است.
جهت دسترسی به نمونهها، ابتدا نسبت هر دانشکده براساس جمعیت کل آن دانشکده از طریق نمونهگیری طبقهای محاسبه و سپس از طریق نمونهگیری تصادفی ساده، نمونه مورد نظر انتخاب شده است. نتایج تحقیق نشان داد که مشارکت سیاسی در نزد دانشجویان مورد بررسی از شدت قابل توجهی برخوردار نیست و پایین میباشد و عمدتاً به سطوح پایین مشارکت سیاسی معطوف بوده و درصد کمی در تشکلهای سیاسی عضویت داشته و دارای ارتباط نهادی بوده اند. در بخش پایانی مقاله، با نظر به عوامل مرتبط با مشارکت سیاسی دانشجویان، راهکارهای عملیاتی در جهت ارتقای مشارکت سیاسی دانشجویان ارائه شده است.
صدیقه رضایی پاشا، فریده شریفی فر، محمود شارع پور، علی اصغر کیا، دوره 9، شماره 4 - ( 1-1400 )
چکیده
هدف از نگارش این مقاله تحلیل تماتیک خبرهای المپیک 2020 توکیو با تأکید بر جنسیت و ارائه الگویی بومی از مولفه های مرتبط با آن با استفاده از نظریه های متخصصان است .
روش شناسی مقاله حاضر در چارچوب استراتژی تحقیق کیفی و بر اساس روش تحلیل تماتیک داده های متنی رویداد المپیک توکیو 2020(1 مرداد- 17 مرداد ) در روزنامه شرق1400 می باشدکه به صورت نمونه گیری هدفمند ، ابتدا بر اساس وجوه مشترک، تم های مرتبط، اصلی و در نهایت تم های مرکزی هر کدام از مقولات موضوع تحقیق را شناسایی و در نهایت شبکه مضامین مرتبط با چیستی بازنمایی جنسیت در رسانه ای ایرانی را ترسیم و تحلیل می کند. روش اعتبارسنجی پژوهش نیز « روایی تفسیری » ، به معنای ارائه و بازخورد نتایج پژوهش به صاحب نظران برای تائید نهایی آن است.
یافته هانشان می دهد که مفاهیم ( هژمونی ، استعاره های ورزشی ، فوق واقعیت ) برای ترسیم بازنمایی جنسیت نقش کلیدی دارد . این پژوهش می تواند الگوی مناسبی با نگاهی کلی گرا، سیستمی و بلند مدت به مقوله جامعه شناسی ورزش المپیک باشد.
|
|
|
|
|
|