|
|
|
|
جستجو در مقالات منتشر شده |
|
|
4 نتیجه برای فاضل
محمد فاضلی، سجاد فتاحی، سیده نسترن زنجان رفیعی، دوره 2، شماره 1 - ( 5-1392 )
چکیده
در این مقاله تلاش شده است در گام
نخست با بررسی تعاریف مختلف ارائه شده از مفهوم توسعهی اجتماعی و تحلیل این
تعاریف، ضمن شناسایی ابعاد مختلف این مفهوم تعریفی جامع از آن ارائه شود و در گام
بعد تلاش شد با شناسایی و بررسی شاخصهای متعددی که برای سنجش این مفهوم از سوی سازمانهای مختلف ارائه شده است، جامعترین شاخص موجود در زمینهی
توسعهی اجتماعی که ابعاد بیشتری از این مفهوم پیچیده را مورد سنجش قرار میدهد،
شناسایی گردد. در بخش سوم با توجه به شاخص انتخابی، ضمن ارائه شدن گزارشی از وضعیت
کنونی توسعهی اجتماعی در ایران، وضعیت رتبهای این کشور با سایر کشورهای جهان
مقایسه شده است. با توجه به نتایج حاصل، وضعیت کنونی توسعهی اجتماعی در ایران، در
مقایسه با سایر کشورهای جهان و کشورهای 16 گانهی منطقه از وضعیت چندان مناسبی
برخوردار نیست و نیازمند تأمّلی جدّی پیرامون چرایی این امر و چگونگی بهبود و تغییر
آن است.
�نند.
رضا فاضل، حسین رضایی، دوره 3، شماره 3 - ( 11-1393 )
چکیده
موضوع مقالهی حاضر بررسی رابطه میان استفاده از وسایل ارتباط جمعی داخلی و خارجی و مشارکت سیاسی غیرانتخاباتی است. روش پژوهش در این تحقیق پیمایشی و برای جمع آوری دادههای مورد نیاز از ابزار پرسشنامه استفاده شده است. جامعهی آماری تحقیق شامل تمامی افراد 18 سال به بالای شهر همدان است که در زمان تحقیق (خردادماه، 1390) در این شهر سکونت داشتهاند. حجم نمونه 400 نفر و شیوهی نمونهگیری هم خوشهای چند مرحلهای است. نتایج این پژوهش در خصوص میانگین مشارکت سیاسی غیر انتخاباتی نشان میدهد که این نوع از مشارکت با میانگین (60/0 از 4) در سطح پایینی قرار دارد. همچنین بررسی میانگینها در خصوص مشارکت سیاسی غیر انتخاباتی نشان میدهد که بیشترین میانگین با (9/1 از 4) به گویهی هواداری از یک شخص، و یا یک جریان سیاسی اختصاص دارد که اندکی پایینتر از سطح متوسط قرار داشته و از وضعیت نسبتاً مطلوبی برخورداراست. رگرسیون خطی چند متغیّره، متغیّرهای مستقل با متغیّر مشارکت سیاسی غیرانتخاباتی در این پژوهش نشان میدهد که بیشترین میزان تأثیر گذاری بر متغیّر وابستهی مشارکت سیاسی غیرانتخاباتی از سوی متغیّر (استفاده از تحلیل رسانههای داخلی) است و این متغیّر توانسته 4/18 درصد از فضای مفهومی متغیّر وابسته را تبیین کند.
سهیلا صادقی فسایی، رضا فاضل، حسین رضایی، دوره 5، شماره 1 - ( 5-1395 )
چکیده
جامعه بررسی شده، شامل زنانیاند که از بالاترین شاخصهای مدیریت بدن برخوردار بوده و در سال 1394 در شهر همدان سکونت داشتهاند. روش پژوهش در این تحقیق، کیفی بوده و برای جمعآوری دادههای مورد نیاز از مصاحبه عمیق باز در شکل نیم ساخت یافته آن استفاده شده است. شیوهی نمونه گیری در این پژوهش، هدفمند و مشتمل بر زنان متعلق به نسل دههی 60 بوده است. در این پژوهش در انتخاب نمونهها به متغیرهایی همچون تأهل، سطح تحصیلات، قومیت (فارس، لر، کرد و ترک) و طبقه اجتماعی (بالا، متوسط و پائین) توجه شده است. ﺗﻌﺪاد ﻧﻤﻮﻧﮥ ﺑﺮرﺳﯽ ﺷﺪه، 25 نفر از زنان 24-33 سالهاند که تمایل به انجام مصاحبه داشتهاند. بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش عوامل موثر بر مدیریت بدن زنان متولد دههی 60 به شکل کلی به سه دسته عوامل سطح خرد (عدم اعتماد به نفس، ترس از تنها شدن، رضایت خاطر فردی و ...)، عوامل سطح میانی (پذیرش اجتماعی، راهکار رسیدن به بسیاری از اهداف دختران در آینده و ...) و عوامل سطح کلان (بالارفتن ارزش سرمایه جنسی در بین زنان جامعه، ایجاد تفاوت نسلی و بازنگری انتقادی، تحولات ارزشی و ...) طبقه بندی میشوند.
آقای سید علی اصغر حسینی نوذری، دکتر رضا فاضل، دکتر حسین کردی، دوره 11، شماره 3 - ( 11-1401 )
چکیده
هدف اصلی این تحقیق، شناخت چگونگی نقش آفرینی بازاریان در انقلاب مشروطیت ایران جهت دستیابی به فراسرمایه، تا تشکیل مجلس دوم می باشد. روش تحقیق در این پژوهش، تاریخی است و جهت گردآوری اطلاعات از منبع دست اول مانند خاطرات و وقایع نگاری ها و منابع تاریخی دست دوم استفاده شده است. بر اساس یافته های تحقیق، بازاریان در انقلاب مشروطه با نقش آفرینی انقلابی و به کارگیری سرمایه های اقتصادی- اجتماعی خود، توانستند در پیروزی انقلاب مشروطیت، دستیابی به فراسرمایه و تشکیل مجلس اول شورای ملی، نقش عمده ای ایفا نمایند. اما بازاریان پس از دستیابی به فراسرمایه و حضور در میدان حکومت (با به دست آوردن حدود 40درصد از کرسی های مجلس اول) ، نوع نقش آفرینی خود را از انقلابی به محافظه کار و ارتجاعی تغییر دادند و نتیجۀ آن، به توپ بستن مجلس اول توسط محمدعلی شاه، نقش آفرینی انفعالی در مشروطۀ دوم، حضور 5درصدی بازاریان در مجلس دوم شورای ملی و از دست دادن فراسرمایۀ بازاریان بوده است.
|
|
|
|
|
|