|
|
|
 |
جستجو در مقالات منتشر شده |
 |
|
7 نتیجه برای هاشمی
صمد ایزدی، سهیلا هاشمی، لیلا برزمینی، دوره 1، شماره 1 - ( 5-1391 )
چکیده
هدف پژوهش حاضر،بررسی عوامل
موثردر شاداب سازی مدارس دوره راهنمایی دخترانه استان گلستان از دیدگاه دانش
آموزان و اولیاء مدرسه (مدیران، معلمان، مربیان تربیتی) است. روش پژوهش، توصیفی
از نوع زمینه یابی است. جامعه آماری شامل دانش آموزان، مدیران، معلمان و مربیان
تربیتی اداره کل آموزش و پرورش استان گلستان می باشد. حجم نمونه، متناسب
با حجم جامعه و با استفاده از جدول مورگان
شامل380 دانش آموز، 170 مدیر،310
معلم و170 مربی تربیتی به روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند. ابزار پژوهش ،پرسشنامه
محقق ساخته است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های آمارتوصیفی (جداول
فراوانی، درصد فراوانی و نمودار ستونی) و آمار استنباطی (آزمون تی تک نمونه ای،
آزمون فریدمن )استفاده شده است.نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نشان می دهد
که دانش آموزان و اولیاء مدرسه، عوامل چهارگانه مورد بررسی را در شاداب سازی
مدارس مؤثر می دانند ولی بین دیدگاه آنان تفاوت معناداری مشاهده می شود به این
صورت که از نظر دانش آموزان عوامل اجتماعی-فرهنگی دارای بیشترین میزان تأثیر و
عوامل سازمانی دارای کمترین میزان تأثیر در شاداب سازی مدارس و ازنظر اولیاء مدرسه
عوامل کالبدی دارای بیشترین میزان تأثیر و عوامل آموزشی دارای کمترین میزان تأثیر
در شاداب سازی مدارس هستند.
صلاحالدین قادری، امیر هاشمی مقدم، دوره 2، شماره 4 - ( 2-1393 )
چکیده
مسأله
«ما و دیگری» از مسائلی است که ارزیابان اجتماعی و فرهنگی بوستانهای شهری باید به
آن توجه کنند. مقالهی
حاضر با رویکرد نظری فضاهای عمومی به بررسی نقش بوستانها در حوزهی اجتماعی و
فرهنگی پرداخته است، یافتههای بهدست آمده دربارهی دو بوستان شریف و رشد در
منطقهی 22 شهرداری تهران نشان میدهد که دیدگاه پاسخگویان تقریباً در تضاد با
اهداف، کارکردها و پیامدهایی است که برای فضاهای عمومی تعریف شده است.
گلهمندی
و ناخرسندی از حضور دیگرانی با پایگاه اقتصادی و اجتماعی پایینتر، از نظر موقعیت
مکانی متفاوتتر، از نظر سنی جوانتر، و از نظر رفتار اجتماعی نابهنجارتر و....
بیانکنندهی فرایندهای اجتماعی موجود در این فضاها بهسوی تضاد و تنش در روابط
اجتماعی است تا اینکه گرایش به ایجاد همبستگی و سرمایههای اجتماعی داشته باشد.
مقاله
حاضر تکیه بر نتایج دو مطالعهی ارزیابی تأثیرات اجتماعی و فرهنگی دو بوستان شریف
و رشد در منطقهی 22 شهرداری تهران داشته و دادههای آن با روش کیفی مبتنی بر
مصاحبه و مشاهده به دست آمده است.
تحلیل
نظری نتایج بر اساس دیدگاه نظری پیر بوردیو دربارهی «تمایزیابی» روشن میکند که
این امر تا حدودی بهعنوان یکی از پدیدههای گریزناپذیر زندگی اجتماعی امروزین
است. اما ارزیاب تأثیر اجتماعی و فرهنگی باید دقت کند که پیامدهای انباشتی ممکن
است این تضاد را از حوزهی تمایزیابی به حوزهی تنش و مقاومت و مقابله ببرد؛
بنابراین باید زمینههای موجود تضاد در محل شناسایی و نقش بوستان در تقویت آنها
را بررسی و در راستای کاهش آنها راه کارهایی را ارائه کند.
سهیلا هاشمی، آمنه حسینزاده، محمد جواد محمدی پارسا، دوره 3، شماره 3 - ( 11-1393 )
چکیده
نفوذ رسانههای جمعی و از جمله اینترنت در جوامع بشری، آنها را به جوامع اطلاعاتی تبدیل کرده است. امروزه استفاده از اینترنت بخش جداییناپذیری از زندگی نسل حاضر را تشکیل میدهد. اقبال رو به گسترش نوجوانان و جوانان به استفاده از این پدیده در عرصههای مختلف (علمی، سرگرمی، تجاری، اطلاعاتی و روابط میان فردی، ...) موجب شده است که تأثیر آن بر جنبههای گوناگون زندگی آنان مورد توجه قرار گیرد. نظام آموزشی نیز با استفاده از این فناوری توانسته است گامهای مؤثری در جهت پیشبرد اهداف آموزشی بردارد. با اینحال همیشه نگرشی محطاطانه به استفاده از اینترنت در نوجوانان وجود داشتهاست. بر این اساس پژوهش حاضر با عنوان بررسی تأثیر اینترنت بر تحقّق اهداف آموزش و پرورش (مطالعهی موردی: دانش آموزان دختر مقطع متوسطهی شهرستان گرگان) انجام شده است. به این منظور از میان دبیرستانهای دخترانهی شهر گرگان به روش نمونهگیری طبقهای تصادفی 362 نفر از دانشآموزان انتخاب شدند و پرسشنامهی محققساخته برای جمعآوری اطلاعات مورد نیاز پژوهش اجرا شد. یافتههای تحقیق با آزمون T test و آزمون همبستگی پیرسون با استفاده از نرمافزار Spss18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج تحقیق رابطه یا همتغیّری معناداری را میان استفاده از اینترنت و تحقّق اهداف اجتماعی آموزش و پرورش (سه مؤلفهی تقویت روابط-خانوادگی، مشارکت اجتماعی، تقدّم مصالح جمعی بر مصالح فردی) آشکار نکرد.
حسن ملکی، فخرالسادات هاشمیان، جواد آقامحمدی، دوره 4، شماره 2 - ( 8-1394 )
چکیده
توسعه فرهنگی هم معلول توسعه و هم زمینه ساز توسعه است، به گونه ای که سایر ابعاد توسعه نیز زمینه بروز و ظهور پیدا کرده و جامعه به سوی رشد و کمال رهنمون می گردد. در جامعه دینی و اسلامی که ماهیت ارزش های فرهنگی آن را آموزه های الهی تشکیل می دهد، دین و فرهنگ رابطه ای تنگاتنگ و در هم تنیده دارند و دین، قلب تپنده و نبض فرهنگ در جوامع دیندار و مسلمان است. به بیان دیگر اسلام به منزله دین جامع و واحد فرهنگ ویژه، مدعی پاسخ گویی به تمام نیازهای بشر و برخوردار از برنامه زندگی برای همه انسان هاست. لذا هدف این پژوهش مدعی است که با بهره گیری از فضای معنوی و بینشی متون دینی و اسلامی چون نهج البلاغه و با استفاده از شاخصهای راهبردی و مؤلفه های فرهنگی پیشنهادی از سوی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، به بررسی نظری اهداف و شاخص های توسعه و تعالی فرهنگی در پرتو سخنان امام علی(ع) بپردازد. در این زمینه با تکیه بر روش کتابخانه ای و اسنادی، و با الهام از خطبه ها، نامه ها، و کلمات قصار باقی مانده از امیرالمؤمنین علیه السلام؛ شاخص های اخلاق، عقلانیت، عدالت، هویت، سرمایه و نظم اجتماعی، وحدت و انسجام، استقلال فکری و ملی، کالاو خدمات فرهنگی، بهداشت جسمی و روانی، تعاملات بین المللی، کرامت و آزادی انسانی و خانواده تفسیر و تبیین، و بارز گردید، با جریان یافتن آموزه های دینی در فرهنگ مسلمانان، مطمئنا امت اسلامی عزت و شکوه واقعیش را احراز و به مراحل عالی تری از پیشرفت و ترقی در ابعاد مادی و معنوی دست خواهد یافت.
علی روحانی، سمیه هاشمی، مسعود انبارلو، دوره 6، شماره 1 - ( 5-1396 )
چکیده
تغییرات تکنولوژیکی و ارتباطی- اطلاعاتی ویژگی بارز عصر امروزی است. اجتماع و فرهنگ نیز از این تغییرات مستثنی نبودهاند. با توسعه تکنولوژیهای ارتباطی و اطلاعاتی، بسیاری از حوزههای رفتاری و اجتماعی افراد نیز تغییر یافته است. بر این اساس، در پژوهش حاضر سعی شد رابطه بین رسانههای شنیداری و نوشتاری خارجی و نظام ارزشهای نوجوانان و جوانان مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد. در این مسیر 400 نفر از نوجوانان و جوانان شهر شیراز بر اساس نمونهگیری خوشهای چندمرحلهای انتخاب شدند و به پرسشهای پرسشنامه محقق ساخته پاسخ دادند. متغیر وابسته تحقیق دستههای متفاوت و گستردهای از ارزشها شامل هشت دسته از ارزشهای بومی، ملی، جهانی، دینی، اقتصادی، علمی، اجتماعی/ فرهنگی و خانوادگی را دربرمیگرفت. رسانههای شنیداری و نوشتاری خارجی نیز به طور مبسوط مورد بررسی قرار گرفت. یافتههای تحقیق نشان داد که بین رسانههای شنیداری خارجی با پنج ارزش، بومی، ملی، دینی، اقتصادی و فرهنگی/ اجتماعی رابطه معناداری وجود دارد. همچنین بین رسانههای نوشتاری و ارزشهای اجتماعی/ فرهنگی رابطه معناداری مشاهده شد.
مصطفی امیدی، منصور حقیقتیان، سید علی هاشمیانفر، دوره 7، شماره 1 - ( 5-1397 )
چکیده
سلامت اجتماعی به معنای برداشت و گزارش فرد از کیفیت ارتباطش با دیگران است.سلامت اجتماعی در این مفهوم یعنی درک فرد از اجتماع بصورت مجموعه ای معنادار،قابل فهم،دارای نیروی بالقوه برای رشد و شکوفایی همراه با این احساس که متعلق به جامعه است و خود را در اجتماع و پیشرفت آن سهیم می داند.رضایت از زندگی نیز عموما بعنوان بررسی کلی از شرایط موجود،از مقایسه خواسته های فرد تا دسترسی واقعی به آنها بیان می گردد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی نقش سلامت اجتماعی در افزایش رضایت از زندگی است.چارچوب نظری پژوهش با استفاده از دیدگاه های کییز، لیبومیرسکی و تئوری امید تدوین شده است.روش تحقیق پیمایش، و ابزار گردآوری اطلاعات نیز پرسشنامه بوده است. جامعه آماری شامل شهروندان 15 تا 64 ساله استان اصفهان بوده و نمونه آماری شامل تعداد 800 نفر از جامعه آماری فوق در نظر گرفته شده که به روش خوشه ای متناسب با حجم انتخاب شده اند.جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار spss و جهت آزمون مدل از نرم افزارAmos استفاده شده است.نتایج تحقیق نشان می دهد که میانگین نمرات متغیرهای سلامت اجتماعی و رضایت از زندگی بالاتر از حد متوسط است.همچنین تاثیر سلامت اجتماعی بر رضایت از زندگی معنادار و مستقیم است.
عنایت داودی، افسانه مظفری، علی اصغر کیا، شهناز هاشمی، دوره 8، شماره 2 - ( 8-1398 )
چکیده
رسیدگی مؤثر به شکایت های شهروندان یکی از روشهایی است که دستگاه های دولتی میتوانند در جهت صیانت از حقوق شهروندان اتخاذ نمایند. این پژوهش به دنبال ارائه ی مدل بهینه برای جلب اعتماد عمومی به سامانه ی رسیدگی به شکایتها و اعلامات سازمان بازرسی است. در این تحقیق از روش پیمایش و ابزار پرسشنامهی محقق ساخته استفاده شده است. جامعه ی آماری این پژوهش را مشتریان و کاربران سامانهی رسیدگی به شکایتها و اعلامات سازمان بازرسی استان مازندران تشکیل میدهند که در سال 1396 تعداد آنها برابر با 24884 نفر بوده است که 378 نفر از آنها در مطالعه شرکت کردند. پرسشنامه ها بر اساس روش نمونه گیری سیستماتیک در جامعهی نمونه توزیع شد. نتایج به دست آمده منجر به تدوین یک مدل شد. مدل تدوینی برای تبیین تغییرات میزان موفقیت در جلب اعتماد عمومی به سامانهی شکایتها سازمان بازرسی، نشاندهندهی تأثیر معنادار متغیر بیرونی ویژگیهای مشتری و متغیرهای درونی فنآوری، کیفیت وبسایت و ویژگیهای سازمان بر اعتماد عمومی به سامانه است. به طور کلی نتایج تحقیق نشان میدهد با بهبود کیفیت وبسایت، وضعیت فنآوری و ویژگیهای سازمان، میتوان انتظار داشت ویژگیهای مدنظر مشتریان بیشتر تأمین شود و میزان اعتماد آنها به سامانهی رسیدگی به شکایتها افزایش یابد.
|
|
|
|
|
|