[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
داوران نسخه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار نشریه
تعداد دوره های نشریه: 11
تعداد شماره ها: 44
تعداد مشاهده ی مقالات: 2813091
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 684508

تعداد کل نویسندگان: 911
نویسندگان غیر تکراری: 836
نویسندگان تکراری: 75
درصد نویسندگان تکراری: 8

مقالات دریافت شده: 1448
مقالات پذیرفته شده: 355
مقالات رد شده: 1070
مقالات منتشر شده: 343

نرخ پذیرش: 24.52
نرخ رد: 73.9
____
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
5 نتیجه برای اعتیاد

پروانه دانش، امیر ملکی، زهره نیازی،
دوره 1، شماره 4 - ( 2-1392 )
چکیده

اعتیاد به مواد مخدر یک آسیب اجتماعی است که ویرانگری های حاصل از آن زمینه ساز سقوط بسیاری از
ارزش ها و هنجارهای فرهنگی و اخلاقی است. این معضل تا چندی پیش خاص مردان تلقی می شد؛ اما اخیراً
زنان را نیز درگیر کرده است. از آنجا که پیامدهای اعتیاد زنان بر جامعه بسیار ناگوارتر از پیامدهای اعتیاد مردان
است، پژوهش در این زمینه ضروری به نظر می رسد. بر این اساس در این تحقیق سعی شده است عوامل مؤثر بر
اعتیاد زنان معتاد زندانی در زندان مرکزی اصفهان تحلیل و بررسی شود. پژوهش با روش نظریه ی داده بنیاد
صورت گرفته است که از دسته ی پژوهش های کیفی است. به این منظور 30 نفر از زنان معتاد زندانی در زندان
مرکزی اصفهان با روش نمونه گیری نظری انتخاب شدند و مصاحبه های عمیق با آنان انجام شد. نتایج به دست
آمده بیانکنندهی این است که سابقهی مصرف مواد در خانواده، نوع منطقهی محل سکونت، تنش در زندگی و
ارتباط با دوستان معتاد، از شرایط علّی اثرگذار و وجود فرزند، پایگاه اقتصادی اجتماعی و روابط نامناسب
خانوادگی از شرایط میانجی مؤثر بر پدیده ی مصرف مواد مخدر در زنان است. پیامدهای حاصل از این پدیده بر
زنان معتاد شامل: اشتغال به کار در مشاغل پایین و کم درآمد، ارتکاب انحرافات اجتماعی، نامناسب شدن روابط
خانوادگی، مشکلات جسمی و روحی و مجازات زندان به دنبال انجام انحرافات اجتماعی بوده است که هر کدام
پیامدهای فردی و اجتماعی بسیاری به همراه خواهد داشت.

علی اصغر عباسی اسفجیر، کبری تقوی،
دوره 5، شماره 4 - ( 2-1396 )
چکیده

      مسئله کجروی به عنوان عاملی جهت ممانعت از شکوفا ساختن استعدادها حائز اهمیت می باشد . وچون نوجوانان سرمایه های اصلی یک کشور هستند لذا کجروی نوجوانان تاثیر مستقیم بر آینده کشور دارد و حائز اهمیت است. تحقیق حاضر با روش پیمایش و ابزار پرسش نامه با هدف میزان و شناسایی نوع کجروی اجتماعی در بین نوجوانان دانش آموز 12-18ساله ساکن شهر ساری در سال تحصیلی 1395-1394 انجام شده است . در این پژوهش حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 384 نفر می باشد و روش نمونه گیری روش طبقه بندی تصادفی است .  جهت  شناسایی انواع کجروی اجتماعی از آزمون تحلیل عاملی استفاده شده است و جهت طبقه بندی مناسب بر مبنای همگنی موجود در بین شاخص های انواع کجروی ، آنها را به شیوه تحلیل خوشه ای مورد سنجش و تفسیر و تبیین قرار دادیم. در این تحقیق پنج نوع کجروی بین دانش آموزان شناسایی شد که عبارتند از : 1- کجروی نوع اعتیاد به مواد مخدر و محرک که به میزان 5/5%  . 2- کجروی نوع خرابکاری که به میزان 3/8%  . 3- کجروی نوع فرهنگی (بدحجابی) به میزان 6/9%  4- کجروی نوپدید به میزان 5/14% 5-  کجروی طبیعت آزار به میزان 6/15  


فرحناز آهنگ، عبدالمجید ایمانی، نورمحمد یعقوبی،
دوره 9، شماره 2 - ( 8-1399 )
چکیده

با توجه به اهمیت موضوع مشارکت اجتماعی و استفاده از رویکرد اجتماع محور در توسعه جوامع پژوهش حاضر درصدد شناسایی عوامل کلیدی مؤثر بر مشارکت اجتماعی در سازمان­های اجتماع محور پیشگیری از اعتیاد با رویکرد سناریونویسی می­باشد. پژوهش در رهیافت قیاسی استقرایی و به صورت کمی و کیفی است که از حیث ماهیت اکتشافی و از نظر هدف، کاربردی است. جامعه آماری هر دو مرحله کیفی و کمی خبرگان فعال در حوزه پیشگیری اجتماع محور از اعتیاد بودند که از طریق نمونه­گیری گلوله برفی، نمونه هر دو مرحله انتخاب شد. برای گردآوری داده­های در مرحله کیفی از مطالعات کتابخانه­ای، پژوهش­های معتبر در راستای موضوع و مصاحبه با نمونه پژوهش استفاده شد. در مرحله کمی داده­ها به کمک دو پرسش­نامه میک مک و تحلیل وضعیت جمع­آوری گردید. در این پژوهش برای سنجش روایی، ضمن استفاده از روایی صوری، از کنش متقابل سه­گانه استفاده شد و داده­ها با کمک نرم افزارهای اس­پی­اس­اس، میک­مک و سناریوویزارد تحلیل گردید. مطابق یافته­های پژوهش 9 عامل به‌عنوان عوامل کلیدی مؤثر بر مشارکت اجتماعی، 30 وضعیت محتمل برای 9 عامل و دو دسته سناریو­های پیش­برنده و بازدارنده برای مشارکت اجتماعی در سازمان­های اجتماع محور پیشگیری از اعتیاد شناسایی شد.
دکتر هوشنگ گراوند، آقای محمدرضا نظری،
دوره 11، شماره 2 - ( 7-1401 )
چکیده

برخی پژوهش‌ها حاکی از تأثیرات منفی و برخی حاکی از جنبه‌های مثبت  اینترنت بر ابعاد مختلف زندگی کاربران آن است، لیکن به نظر می‌رسد استفاده افراطی از هر رسانه‌ای بیشتر تبعات منفی آن را دامن می‌زند. هدف پژوهش حاضر، واکاوی پیشایندها و پیامدهای اجتماعی- فرهنگی اعتیاد به اینترنت با استفاده از رویکرد مرور نظام‌مند پیشینه است. این پژوهش به روش کیفی و بر اساس مرور نظام‌مند انجام شد. در فرایند بررسی سیستماتیک، تعداد 83 پژوهش در بازۀ زمانی 1380 تا 1400 شناسایی شدند. بامطالعۀ دقیق متن پژوهش‌ها توسط اساتید دانشگاه و خبرگان، 48 پژوهش، شمول تشخیص داده شد. بر طبق نتایج بدست آمده، اضطراب اجتماعی، سرمایۀ اجتماعی و هراس اجتماعی، به­ ترتیب قوی‌ترین پیشایندها و انزوای اجتماعی، سازگاری اجتماعی و گرایش‌به جنس مخالف، به‌ترتیب قوی‌ترین پیامدها شناسایی شدند. با توجه به ناهمگنی در مطالعات، اندازۀ ‌اثر روش نمونه‌گیری هدفمند در پژوهش‌های مربوط ‌به پیشایندها و پیامدها بیشتر از سایر روش‌های نمونه‌گیری بود. اعتیاد به اینترنت باعث افزایش انزوای اجتماعی و گرایش به جنس مخالف و کاهش سازگاری اجتماعی می‌شود و از اضطراب اجتماعی، سرمایۀ اجتماعی و هراس اجتماعی تأثیر می‌پذیرد. در همین‌راستا پیشنهاد می‌شود میزان استفاده از اینترنت و شبکه‌های اجتماعی مجازی، مدیریت و سواد رسانه‌ای افراد ارتقاء داده شود.

 
آقای سعید رجبی، دکتر سوده مقصودی،
دوره 11، شماره 4 - ( 2-1402 )
چکیده

در این مطالعه، به بررسی رابطۀ سبک فرزندپروری و سلامت روان با آمادگی به اعتیاد دانش آموزان شهر کرمان پرداخته شده است. پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی است و  جامعۀ آماری شامل تمام دانش ­آموزان دختر و پسر دورۀ متوسطۀ دوم ناحیۀ 2 شهر کرمان در سال 1400-1401بود. با استفاده از فرمول کوکران، 360  دانش آموز دختر و پسر انتخاب شد. روش نمونه ­گیری در تحقیق حاضر براساس نمونه گیری خوشه­ ای چند مرحله ­ای انجام گرفت. برای جمع ­آوری اطلاعات از پرسشنامۀ آمادگی به اعتیاد، شیوه­ های فرزندپروری و سلامت روانی و برای تجزیه و تحلیل داده­ ها از نرم افزار Spss24  استفاده شد. یافته ­ها نشان داد که میزان سلامت روان بر حسب جنسیت تفاوت معناداری را نشان می­ دهد و با توجه به میانگین به دست آمده، پسرها از سلامت روان پایین ­تری نسبت به دختران برخوردارند (05/0p<). بین سبک ­های فرزندپروری و سلامت روان دانش­ آموزان دختر و پسر با آمادگی به اعتیاد، رابطۀ معنی ­داری وجود دارد (05/0p<). همچنین در بررسی پیش ­بینی تأثیر عوامل مستقل بر آمادگی به اعتیاد در دانش آموزان دختر و پسر مشخص شد که متغیر افکار پارانوییدی، مهم ­ترین متغیر اثرگذار بر آمادگی به اعتیاد در هر دو گروه از دانش آموزان بود.

 

صفحه 1 از 1     

مجله علمی پژوهشی مطالعات توسعه اجتماعی فرهنگی Quarterly Journal of Socio - Cultural Development Studies
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 4645