[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
داوران نسخه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار نشریه
تعداد دوره های نشریه: 11
تعداد شماره ها: 44
تعداد مشاهده ی مقالات: 2806513
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 682182

تعداد کل نویسندگان: 908
نویسندگان غیر تکراری: 833
نویسندگان تکراری: 75
درصد نویسندگان تکراری: 8

مقالات دریافت شده: 1445
مقالات پذیرفته شده: 353
مقالات رد شده: 1069
مقالات منتشر شده: 343

نرخ پذیرش: 24.43
نرخ رد: 73.98
____
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
31 نتیجه برای Ism

حیدر جانعلیزاده چوب بستی، غلامرضا خوشفر، مهدی سپهر،
دوره 1، شماره 2 - ( 8-1391 )
چکیده

اگر چه داده های تجربی فراوانی گزاره­ی تأثیر سرمایه ­ی فرهنگی خانواده بر موفقیت تحصیلی را تأیید کرده است، درباره­ ی  مکانیسم تأثیرگذاری آن اختلاف نظر وجود دارد. هدف اصلی این پژوهش بررسی و ارزیابی مکانیسم کیفیت ارزشیابی دروس در مطالعه ­ی تأثیر سرمایه­ ی فرهنگی بر موفقیّت تحصیلی است. مطالعه­ ی تجربی با استفاده از روش پیمایشی انجام شده است. کلیه ­ی دانش ­آموزان دوره­ ی راهنمایی و متوسطه­ ی شهرستان جوین در سال تحصیلی 1389-1390 جامعه­ ی آماری مورد مطالعه را تشکیل می‌دهند. حجم نهایی نمونه ­ی تحقیق شامل 369 نفر است که با روش نمونه گیری طبقه‌ای نسبی انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج تحقیق نشان می­دهد که سرمایه­ ی فرهنگی خانواده سهم قابل ملاحظه‌ای در موفقیت تحصیلی فرزندان دارد.  این درحالی است که یافته ­های این مطالعه، حمایت زیادی از مکانیسم کیفیت ارزشیابی دروس در موفقیت تحصیلی فرزندان نمی ­نماید.     


سلیمان پاک سرشت،
دوره 1، شماره 2 - ( 8-1391 )
چکیده

مطالعات ارزیابی پیامدهای اجتماعی به دلیل تعریف عام پیامدهای اجتماعی، خصلتی بین‏رشته‏ای دارند. با توجه به تفاوت سنت‏های پژوهشی در رشته‏های مختلف و حتی در درون یک رشته علمی در طراحی و اجرای پژوهش‏های علمی، همواره این مساله پیش روی عمل‏ورزان و محققان اتا وجود دارد که یافته‏های حاصل از بررسی پیامدهای اجتماعی مختلف چگونه باید مورد تحلیل قرار گیرند؟ آیا باید آنها را به طور جداگانه و بدون توجه به روابط بین پیامدهای مختلف مورد تحلیل قرار داد و یا اینکه باید پیامدهای شناسایی شده در رابطه‏ای نظام‏مند با یکدیگر و شرایط بروز این پیامدها، مورد تحلیل و شناسایی قرار گیرند؟ اگر بنا بر استفاده از این نگرش سیستمی به شکل‏گیری ، بروز و در نهایت مدیریت پیامدها باشد، چنین رویکردی باید بر چه پارادایمی در طراحی و اجرای پژوهش علمی و اجتماعی مبتنی باشد. مقاله حاضر تلاش می‏کند تا ضمن دفاع از نگرش سیستمی به تحلیل پیامدهای اجتماعی، نشان دهد پارادایم روش‏شناختی رئالیسم انتقادی به واسطه‏ی تأکید بر سطوح مختلف واقعیت و رابطه ارگانیک بین این سطوح در تولید نتایج علّی، بحث از مکانیسم‏های علّی و همچنین خصلت انتقادی آن، می‏تواند به مثابه بنیان روش‏شناختی مطلوبی برای تحلیل شیوه‏ی پدیدار شدن پیامدهای مختلف و رابطه بین انواع و سطوح مختلف این پیامدها در مطالعات ارزیابی پیامد اجتماعی مورد استفاده قرار گیرد. 


سیدعبدالحسین نبوی، سهام سالمیان، بهار حبیبیان،
دوره 1، شماره 3 - ( 11-1391 )
چکیده

وندالیسم یا تخریب عمومی، یکی از پیچیده‌ترین نمونه‌های رفتار انسانی است که نتیجه‌ی عوامل و شرایط مختلف فردی، اجتماعی و خانوادگی است. هدف از این پژوهش، شناسایی و تعیین برخی عوامل مؤثر بر بروز رفتارهای وندالیستی در میان دانش آموزان دختر و پسر مقطع متوسطه منطقه‌ی کوت‌عبدالله شهر اهواز است. در این زمینه با توجّه به نظریات مطرح شده، رابطه‌ی جنسیت، پایگاه اجتماعی اقتصادی، موفقیّت تحصیلی، متغیّرهای درون فردی(شامل احساس محرومیّت نسبی، تبعیض، عزت نفس، خویشتن­داری)، و پیوند اجتماعی(خانه، مدرسه، دوستان) با بروز رفتارهای وندالیستی بررسی گردید. روش تحقیق پیمایشی بوده و جهت انتخاب افراد نمونه از روش نمونه­گیری تصادفی طبقه­ای استفاده شد و حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 385 دانش­آموز انتخاب گردید. ابزار گردآوری اطلاعات در این تحقیق پرسش‌نامه بوده و با استفـاده از آزمون‌های همبستگی پیرسون، آزمون t و رگرسیون چند متغیّره به بررسی فرضیّات پرداخته­شده­است. نتایج نشان می‌دهد به جز جنسیت، میان تمام متغیّرهای ذکر شده با وندالیسم رابطه وجود دارد. مقدار R یا هم‌بستگی میان مقادیری که به­وسیله معادله پیش­میانی می­شوند معادل 711/0 است که در سطح 01/0 معنادار است. باتوجّه به این که مدل پژوهش، توان استه است با استفاده از متغیّرهای مستقل تعریف شده 50 درصد از واریانس متغیّر وابسته را تبیین کند، می‌توان گفت از قدرت پیش­میانی خوبی برخوردار بوده­است.


طلعت اله یاری، نامدار حسینی،
دوره 3، شماره 1 - ( 5-1393 )
چکیده

هدف از انجام این پژوهش کسب شناخت در باره­ی تأثیر عملکرد خانواده بر میزان بروز رفتارهای خرابکارنه در دانش آموزان دبیرستانی شهر جوانرود از توابع استان کرمانشاه بوده است. روش تحقیق توصیفی هم­بستگی از نوع میدانی (پیمایشی) است. جمعیت آماری را کلیه­ی دانش آموزان دختر و پسر دوره­ی اول، دوم و سوم دبیرستان در شهر جوانرود استان کرمانشاه تشکیل می­دهد و با استفاده از فرمول کوکران تعداد 357 نفر از آنان به عنوان حجم نمونه با استفاده از روش نمونه­گیری خوشه ای چند مرحله­ای انتخاب شده­اند. ابزار گرد آوری داده­ها پرسش­نامه استاندارد   مک مستر برای عملکرد خانواده و پرسش­نامه­ی محقق ساخته برای رفتارهای وندالیستی است. یافته­ها نشان می­دهد میان میزان کلی عمکلرد خانواده و شاخص های سه گانه­ی آن( ایفای نقش های خانوادگی، حل مشکل و میزان ابراز عواطف در خانواده) با متغیّر میزان بروز رفتارهای وندالیستی ارتباط معکوس وجود دارد. بر اساس نتایج تحلیل رگرسیونی، میزان حل مشکل در خانواده­ی دانش آموزان با بتای 737/0-، میزان ابراز عواطف در خانواده با بتای 692/0- و میزان ایفای نقش­های خانوادگی با بتای 069/0 به ترتیب بیش­ترین سهم را در تبیین متغیّر وابسته رفتارهای خرابکارانه دانش آموزان دارند.


کریم رضادوست، علی حسین حسین زاده، احسان کهنسال،
دوره 3، شماره 2 - ( 8-1393 )
چکیده

مطالعه‌ی حاضر به بررسی عوامل اجتماعی-فرهنگی مؤثر بر عام‌گرایی در شهر دهدشت (از توابع استان کهگیلویه و بویراحمد) پرداخته است. جامعه‌ی آماری افراد 15 سال و بالاتر، حجم نمونه 382 نفر، روش‌ نمونه‌گیری خوشه‌ای چند مرحله‌ای، نوع تحقیق پیمایش و ابزار گردآوری داده‌ها پرسش‌نامه بوده است. نتایج حاصل از آزمون فرضیه‌ها نشان داده است که مشارکت اجتماعی، اعتماد اجتماعی عام ، تعهد اجتماعی تعمیم-یافته و پایگاه اجتماعی-اقتصادی با متغیّر وابسته رابطه‌ی مستقیم و معنی‌داری دارند. هم‌چنین، احساس آنومی، احساس محرومیت نسبی و اعتماد خاص رابطه‌ی معکوس و معنی‌داری با عام‌گرایی دارند. نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون نیز نشان داده است که متغیّرهای وارد شده در تحقیق 25 درصد از واریانس متغیّر وابسته را تبیین می‌کند که در این میان مشارکت اجتماعی بیش‌ترین سهم را در تبیین واریانس عام‌گرایی دارد. طبق نتایج حاصل از تحلیل مسیر، پایگاه اجتماعی- اقتصادی ذهنی و اعتماد اجتماعی عام به صورت مستقیم بر عام-گرایی تأثیری ندارند؛ اما به ترتیب از طریق متغیّرهای احساس محرومیت و مشارکت اجتماعی بر عام‌گرایی تأثیرگذار هستند.
مهدی حسین ابادی، علی اصغر سعیدی، منصور حقیقتیان،
دوره 4، شماره 1 - ( 5-1394 )
چکیده

هدف این پژوهش، مطالعه جامعه شناختی رابطه کارگران، کارفرمایان و دولت در تنظیم روابط کار صنعتی است. گفتگوی اجتماعی سه جانبه در روابط کار صنعتی ایران تحقق نیافته و همواره این رابطه درگیر تنش‌های مختلفی بوده است. بررسی این رابطه تنش آمیز (اجتماعی – فرهنگی) در بنگاه های اقتصادی زمینه مطالعات میان رشته ای را فراهم می کند. نظریه های جامعه شناسی به تبیین علل بروز این تنش‌ها از ظهور انقلاب صنعتی تا رشد صنایع در قرن بیستم پرداخته‌اند..مثلا مارکس به تبیین این رابطه از نظر تحلیل طبقاتی پرداخت؛ نظریه پدر سالاری، روابط سازمانی، نظریه حدوث و گفتمان فوکو نیز این رابطه را از زوایای دیگری بررسی نموده‌اند، که راهنما و لنز نظری محقق در توصیف و درک تاریخ معاصر روابط کارگری و کارفرمایی ایران بوده‌اند. این تحقیق به دنبال پاسخ گویی به این سؤال اصلی است که وضعیت گفتگوی اجتماعی در روابط کار صنعتی کنونی ما چگونه است؟ یافته های این تحقیق بر اساس روش تحقیق کیفی چندگانه و از طریق مصاحبه عمیق فردی، گروهی متمرکز جمع آوری شده است. که بیان گر این امرند که در حال حاضر از یک سو وجود تشکل‌های مختلف کارگری و کارفرمایی، ضعف هماهنگی در بین آن‌ها، عدم تمرکز در بین تشکل‌های کارگری و کارفرمایی و نرسیدن به یک دستور مشترک عامل مهمی در عدم برقراری گفتگوی اجتماعی در محیط کار است. از سوی دیگر با استفاده از نظریه گفتمان می‌توان بیان کرد که تولید و درک مختلف معنایی از گفتگوی اجتماعی توسط کنش گران مختلف در روابط کار صنعتی نیز سبب کنش‌های متفاوت و متعارضی شده که گفتگوی اجتماعی را با چالش مواجه کرده است. نگرش پدرسالارانه کارفرمایان به کارگران وجود گفتگوی اجتماعی را به ضرر منافع جمعی دانسته، تشکلات مختلف کارگری نیز قادر نبودند حول مساله مشترک خود به اجماع برسند و همین امر موجب طرد گفتگوی اجتماعی شده است، همچنین منفعت طلبی کارفرمایان سبب شده تا هیچ تفویض اقتداری از سوی آن‌ها به کارگران در محیط کار صورت نگیرد، به نظر می‌رسد که کنش‌های دو طرف بر اساس اصل کنش عقلانی و منافع جمعی انعکاس یافته، اصل گفتگوی اجتماعی را نقض و به جای اینکه هر دو طرف بخشی از منافع خود را معطوف به طرف دیگر نماید تا منافع مشترک به حداکثر برسد، در صدد به حداکثر رساندن منافع خود هستند، پدیده ای که به آن تنش و تضاد در روابط سازمانی و صنعتی گفته می‌شود


علی رحمانی فیروزجاه، صدیقه رضایی پاشا، مرتضی مهرعلی تبار فیروزجاه،
دوره 4، شماره 2 - ( 8-1394 )
چکیده

هدف پژوهش حاضر، شناسایی و تبیین اثرات و پیامدهای زیست­محیطی توسعه­ی گردشگری انبوه در نواحی روستایی دهستان تمشکل از شهرستان تنکابن بر اساس نگرش جامعه­ی میزبان، میهمان و مستندات عینی است. ناحیه­ی مورد مطالعه­ی این تحقیق با 18 نقطه­ی روستایی، 2481 خانوار و 9024 نفر جمعیّت در بخش نشتای شهرستان تنکابن قرار دارد. روش تحقیق از نوع پیمایشی مبتنی بر پرسش­نامه است و برای نمونه­گیری، از روش نمونه­گیری تصادفی ساده استفاده شده است. 190 پرسش­نامه­ی سرپرست خانوارهای ساکن محلّی از 9 روستای نمونه و 180 پرسش­نامه از جامعه­ی گردشگران تکمیل گردیده و داده­های جمع­آوری­ شده از طریق آزمون آماری پارامتری (آزمون T تک­متغیّره، زوجی و وابسته) مورد تحلیل قرار گرفته است.  نتایج پژوهش نشان می­دهد که توسعه­ی انبوه گردشگری و ضعف سیستم مدیریّت محلّی، پیامدهای منفی عمیقی همچون تخریب منابع طبیعی، تغییر کاربری اراضی زراعی و باغ­ها و افزایش آلودگی­های محیطی، در نواحی روستایی مورد مطالعه در پی داشته است. افزون بر این، بر اساس نگرش ساکنان محلّی (جامعه­ی میزبان)، جامعه­ی گردشگران (میهمان) و مستندات عینی، توسعه­ی انبوه فعّالیّت­های گردشگری در دهستان تمشکل، به دلیل فقدان برنامه­ ریزی و مدیریّت کارآمد موجب بروز اثرات و پیامدهای نامطلوب زیست­محیطی شده است.


رضا دهبانی پور، یاسین خرم پور،
دوره 4، شماره 4 - ( 2-1395 )
چکیده

چکیده:

پست­ مدرنیسم دوره­ی جدیدی است که همه مولفه­های دوره مدرن و همچنین دوران سنت را به نقد می­کشد. فرهنگ پست­ مدرن فرهنگ رسانه­ها و دنیای مجازی می­باشد که در این نوع فرهنگ قطعیت فرهنگی از بین می­رود و سطحی نگری رسانه­ای جای تفکر و تعقل عمیق را از کنشگران اجتماعی می­گیرد. نظریات پست­ مدرنیسم در بازار اندیشه جامعه ما به شدت در در حال افزایش می­باشد. ولی هنوز تحقیق تجربی در جامعه ما در مورد پست­ مدرنیسم صورت نگرفت. این تحقیق درصد می­باشد که بیان کند عناصر فرهنگی جامعه پست­مدرن از نظر صاحبنظران کدام­اند و کدام یک از این عناصر به جامعه ایران رسوخ کرده است. این تحقیق به روش پیمایش 384 نفر از جوانان 29-16 سال شهر یزد را مورد بررسی قرار داد. ابزار تحقیق پرسشنامه محقق ساخته بود و از روش نمونه­ گیری خوشه ­ای چند مرحله­ ای استفاده گردید. نتایج تحقیق نشان داد که بین جنس و پست­ مدرنیسم رابطه­ی معنی­داری وجود نداشت هر چند برخی از مولفه­ های پست ­مدرنیسم با جنس رابطه­ ی معنی ­داری برقرار کرده ­اند. بین محل تولد و پست­ مدرنیسم رابطه معنی­ داری وجود نداشت. بین استفاده از ماهواره و پست­ مدرنیسم رابطه معنی­ دار و مثبتی وجود داشت. همچین متغیر استفاده از ماهواره 17 درصد از واریانس متغیر وابسته را تبیین کرده است.


رضا محموداوغلی،
دوره 4، شماره 4 - ( 2-1395 )
چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیرات شبکه های اجتماعی بر کنشگری سیاسی در بین دانشجویان اصفهانی بود.  کنشگری، توانایی و برخورداری از اراده و قابلیت های کنش اجتماعی و به کارگیری ابزارها، نمادها، نشانه ها در چارچوب ارزش های اجتماعی، و سازوکارهای موجود در فناوری ها، برای انجام ارتباط متقابل است. کنشگری سیاسی در قالب گفتگو و رفتار جمعی در درون طیفی از علایق، نهادها و شبکه های اجتماعی؛ شکل گیری و گسترش مشارکت مدنی؛ و کنش های سیاسی افراد در وب 2 است. روش تحقیق مورد استفاده در این بررسی روش پیمایشی است. تکنیک جمع آوری اطلاعات، استفاده از پرسشنامه بوده است است که اعتبار آن، به روش صوری - محتوایی و پایایی آن به کمک آماره ی آلفای کرونباخ سنجیده شده است.. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل کلیه دانشجویان دانشگاه اصفهان در مقطع کارشناسی بوده است که حجم نمونه 384 نفری به شیوه نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. اطلاعات گردآوری شده به کمک نرم افزار spss مورد تجزیه و تجزیه وتحلیل قرار گرفته است. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که بین شبکه های اجتماعی و کنش سیاسی در نمونه مورد بررسی ارتباط معنی داری وجود دارد.


یزدان کریمی منجرموئی، مهناز فرهمند،
دوره 5، شماره 2 - ( 8-1395 )
چکیده

وندالیسم از جمله کجرویهای جامعه جدید است که ناشی از تغییرات سریع اجتماعی، رشد آنومی و تمایلات روزافزون انسان و ناکامی وی در رسیدن به این تمایلات است. وندالیسم از نظر جامعه‌شناختی به مفهوم داشتن نوعی روحیه بیمارگونه به کار رفته است که بیان کننده تخریب اموال و تأسیسات عمومی می‌باشد20-15 سال شهر لردگان است که 360 نفر به عنوان نمونه با توجه به جدول حجم نمونه مورگانتعیین و با استفاده از روش نمونه‌گیری خوشه‌ای چندمرحله‌ای انتخاب شدند. جهت گردآوری داده‌ها از پرسشنامه استاندارد(جواهرچیان، پایان‌نامه کارشناسی ارشد جامعه شناسی:1392) استفاده شد. داده‌های پژوهش با بهره‌گیری از آمارتوصیفی، همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه تحلیل شدند. یافته‌های تحقیق نشان‌دهنده آن است که بین متغیرهای میزان استفاده از وسایل ارتباط جمعی، رابطه با افراد بزهکار و ازخود بیگانگی ارتباط معنی‌دار و مثبتی با متغیر وابسته وجود دارد اما بین متغیر پیوند اجتماعی با متغیر وابسته وندالیسم ارتباط معنی‌دار و معکوسی وجود دارد. همچنین نتایج رگرسیون چندگانه نشان داد که در مجموع متغیرهای مستقل 6/21 درصد از واریانس متغیر وابسته را تبیین نمودند.


جابر باقری، مصطفی ازکیا، سید محمد سید میزرایی،
دوره 5، شماره 3 - ( 11-1395 )
چکیده

هدف مقاله حاضر بررسی تاثیر فوردیسم ایرانی بر اقتصاد، جامعه و فرهنگ ایران (در دوره پهلوی دوم) می باشد، که تا امروز نیز تاثیراتش را گذاشته است. برای نیل به این هدف از روش تاریخی و تحلیل ثانویه تاریخ شفاهی استفاده شده است. فوردیسم که سیستمی متشکل از هم زمانی، دقت و تخصص در صنعت بود بخش های وسیعی از جوامع توسعه یافته را متاثر خود نمود. البته این ایده تنها اثر گذار بر جهان غرب نبود و کشورهای جهان سوم، نظیر ایران را بر آن داشت تا برای دستیابی به توسعه باید از منطق بسیاری از سیاست های صنعتی فوردیسم تبعیت کنند. نتایج تحقیق نشان می دهد در دوره پهلوی دوم برنامه ریزی های عمرانی استراتژیکی در جهت توسعه اقتصادی کشور گرفته شد و این راهبردها کشور را در زمینه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی آن چنان متحول ساخت که گاهی از آن به «انقلاب صنعتی کوچک» یاد می کنند. لیکن این اقدامات منجر به یک مجموعه مسائل اجتماعی و فرهنگی نیز شد که از اهم آن ها می توان به رشد مصرف گرایی، تعارض فرهنگ بومی و غربی، حاشیه نشینی، مهاجرت های گسترده و... اشاره کرد.             


فاطمه حلاجی، مصطفی قدمی، صدرالدین متولی،
دوره 5، شماره 4 - ( 2-1396 )
چکیده

مساله اصلی تحقیق حاضر این است که حوضه دریاچه ارومیه در شرایط فعلی از چه ظرفیت هایی برای توسعه اکوتوریسم به عنوان اهرمی جهت احیای اقتصادی-اجتماعی برخوردار است.

دریاچه ارومیه به عنوان یکی از بزرگترین دریاچه های ایران است که اهمیت زیادی در بخش های اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی این منطقه دارد ولی وضعیت افت تراز آب دریاچه و فرایند تدریجی خشک شدن آن نگرانی های ملی و بین المللی را به همراه داشته است.

در این مطالعه، با تکیه بر روش­های کیفی، از تکنیک مصاحبه­های نیمه ­سازمان­ یافته، فردی و گروهی، و مشاهده استفاده شده است. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه ذینفعان مرتبط با احیای دریاچه ارومیه و ظرفیت های توسعه اکوتوریسم در این منطقه بوده است. در تحقیق حاضر از تکنیک هایSWOT,IEA,EIA,QSPM که در ارزیابی های استراتژیک بسیار پرکاربردند، بهره گرفته شد. بر اساس نتایج ارزیابی عوامل درونی و بیرونی مناسب ترین نوع استراتژی توسعه اکوتوریسم در حوضه دریاچه ارومیه از نوع انطباقی می باشد که در بین استراتژی های ارایه شده استراتژی شکل گیری مدیریت یکپارچه با کارکرد بین استانی احیای دریاچه ارومیه در راستای نیل به توسعه پایدار حوضه به عنوان مناسب ترین استراتژی توسعه اکوتوریسم در حوضه دریاچه پیشنهاد شد.


علی اصغر عباسی اسفجیر، کبری تقوی،
دوره 5، شماره 4 - ( 2-1396 )
چکیده

      مسئله کجروی به عنوان عاملی جهت ممانعت از شکوفا ساختن استعدادها حائز اهمیت می باشد . وچون نوجوانان سرمایه های اصلی یک کشور هستند لذا کجروی نوجوانان تاثیر مستقیم بر آینده کشور دارد و حائز اهمیت است. تحقیق حاضر با روش پیمایش و ابزار پرسش نامه با هدف میزان و شناسایی نوع کجروی اجتماعی در بین نوجوانان دانش آموز 12-18ساله ساکن شهر ساری در سال تحصیلی 1395-1394 انجام شده است . در این پژوهش حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 384 نفر می باشد و روش نمونه گیری روش طبقه بندی تصادفی است .  جهت  شناسایی انواع کجروی اجتماعی از آزمون تحلیل عاملی استفاده شده است و جهت طبقه بندی مناسب بر مبنای همگنی موجود در بین شاخص های انواع کجروی ، آنها را به شیوه تحلیل خوشه ای مورد سنجش و تفسیر و تبیین قرار دادیم. در این تحقیق پنج نوع کجروی بین دانش آموزان شناسایی شد که عبارتند از : 1- کجروی نوع اعتیاد به مواد مخدر و محرک که به میزان 5/5%  . 2- کجروی نوع خرابکاری که به میزان 3/8%  . 3- کجروی نوع فرهنگی (بدحجابی) به میزان 6/9%  4- کجروی نوپدید به میزان 5/14% 5-  کجروی طبیعت آزار به میزان 6/15  


مصطفی عزیزی شمامی،
دوره 6، شماره 1 - ( 5-1396 )
چکیده

هدف پژوهش حاضر ارائه راهکارهای توسعه بازاریابی آموزش عالی غیر انتفاعی بود. بدین منظور، از روش تحقیق آمیخته کیفی و کمّی استفاده شد. نمونه‌ای هدفمند متشکل از 10 نفر متخصصان به عنوان مطلعین کلیدی انتخاب شدند. یافته‌ها بصورت راهکارهایی برای توسعه بازاریابی آموزش عالی تنظیم شد. بر مبنای یافته‌های حاصل از مرحله پژوهش کیفی، پرسشنامه اولیه طراحی شد و بر روی نمونه­ای متشکل از 120 نفر از روئسای موسسات آموزش عالی غیر انتفاعی اجرا شد. اعتباریابی کمّی مولفه ها به روش تحلیل عاملی تأییدی مرتبه اول و دوم صورت پذیرفت و معیارهای آزمون مدل‌های اندازه­گیری بعد از حذف تعدادی از گویه ها مورد تائید قرار گرفت. نتایج نشان می دهد در بخش مولفه های تقسیم بندی: مولفه های جغرافیایی، رفتار تقاضا (رفتاری)، جمعیت شناختی و روانشناختی؛ در بخش انتخاب بازار هدف: مولفه های جذب کننده بازار و عوامل موفقیت در هر بخش؛ در بخش راهکارهای موقعیت یابی: تاکید بر ادراک مشتریان، تاکید بر مزیت رقابتی و تاکید بر منابع اساسی و در بخش راهکارهای مناسب بازاریابی آمیخته: عناصر فرآیند، شواهد عینی، محصول (برنامه آموزشی)، پرسنل، تبلیغات و قیمت گذاری تایید شدند.


سید سالار اجتهدنژاد کاشانی، علی ساعی،
دوره 6، شماره 2 - ( 8-1396 )
چکیده

این مقاله کوششی برای ارایه‌ی یک دستگاه نظری جایگزین در مطالعه‌ی جامعه‌شناختی مدرنیته در ایران است. تحلیل جامعه‌شناختی از مدرنیته در ایران عمدتاً بر پیش‌فرض‌های جامعه‌شناسی کلاسیک و نظریه‌ی مدرنیزاسیون مبتنی بوده است. رویکرد تکاملی و تک‌بعدی این دسته از نظریه‌ها مانع از دست یافتن به تبیین‌هایی درخور برای مدرنیته در ایران شده است. رهیافت مدرنیته‌های چندگانه چارچوبی تحلیلی برای گذر از محدودیت‌های نظریه‌ی مدرنیزاسیون در تحلیل مدرنیته ارایه نموده است، اما این رهیافت نیز برای تحلیل مدرنیته در جامعه‌ی ایران خالی از کاستی و ابهام نیست. در مقاله‌ی پیش رو، پس از نقد و بررسی نظریه‌ی مدرنیتههای چندگانه‌ی آیزنشتات، دستگاهی نظری برای تحلیل چندسطحی مدرنیته در ایران ارایه شده است. در این دستگاه نظری، مدرنیته در پنج سطح نظام جهانی، مواجهه‌ی استعماری، مدرنیته‌ی جامعه‌ای، جنبش‌های اجتماعی و عاملیت مدرن مورد تحلیل قرار می‌گیرد. 


صدیقه کیانی سلمی، محسن شاطریان، شیما اکبری،
دوره 6، شماره 3 - ( 11-1396 )
چکیده

 پژوهش حاضر به بررسی پیامدهای تورهای طبیعت گردی برارتقائ شاخص های اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی مناطق روستایی شهرستان دماوند از دیدگاه جامعه محلی پرداخته است. توصیفی و استنباطی داده های گردآوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS انجام شد و مدلسازی اثرات تورهای طبعیت گردی در نرم افزار AMOS صورت پذیرفته است. برای تجزیه و تحلیل داده ها و پاسخگویی به فرضیه ها، از آزمون های تی تک نمونه ای و فریدمن و به منظور مدلسازی اثرات، از مدل عاملی مرتبه دوم استفاده شده است. یافته ها مبین آن است برگزاری تورهای طبیعت گردی در ابعاد اقتصادی، فرهنگی و زیست محیطی منطقه اثرگذار بوده است. عامل اقتصادی با بار عاملی 95/0 بیشترین نقش را در تبیین پیامدهای تورهای طبیعت گردی برارتقائ شاخص های اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی  به خود اختصاص داده است. ابعاد فرهنگی و زیست محیطی، دیگر ابعادی هستند که تحت تأثیر توسعه تورهای طبیعت گردی قرار دارند. این دو بعد با بارهای عاملی 90/0 و 76/0 در رتبه های دوم و سوم اثرات گسترش تورهای طبیعت گردی قرار گرفته اند.


محسن شفیعی نیکابادی، سید بهنام رضویان،
دوره 6، شماره 3 - ( 11-1396 )
چکیده

یکی از مسائل مهمی که برای  موسسات خیریه اهمیت دارد مساله وفاداری و کمک های مداوم خیرین سابق و ورود افراد بیشتر به ﺍﻳﻦ موارد می باشد.  ﺳﺮﻣﺎﻳﻪﮔﺬﺍﺭﻱ ﺩﺭ ﺣﻮﺯﻩ ﻭﻓﺎﺩﺍﺭﻱ خیرین، ﻳﻚ ﺳﺮﻣﺎﻳﻪﮔﺬﺍﺭﻱ ﺍﺛﺮﺑﺨﺶ ﺑﺮﺍﻱ موسسات خیریه ﺍﺳﺖ. برای همین منظور این مقاله با هدف شناسایی و رتبه بندی شاخص های موثر بر وفاداری خیرین می باشد . برای این منظور ابتدا با مرور ادبیات و طرح نظرسنجی از مدیران این موسسات و خیرین با تجربه، شاخص های وفاداری خیرین احصا و سپس با روش دلفی فازی شاخص های مهم شناسایی شده و سپس تاثیرگذاری شاخص ها با هم با روش ساختاری تفسیری که یکی از روش های تحقیق در عملیات نرم است سنجیده شد . پس از تجزیه و تحلیل داده های این تحقیق، عوامل موثر بر میزان وفاداری خیرین در موسسات خیریه مشخص شد. نتایج نشان داد که کلیه عوامل اعتماد خیر به خیریه ، گرایش معنوی ، تبلیغات مداوم، تطابق انتظارات، حس همدلی و مسئولیت پذیری اجتماعی و سابقه خیریه دارای ارتباط مستقیم و معناداری بر روی وفاداری خیرین می باشند.
مهناز فرهمند، اکرم دهقانی فیروزآبادی، فاطمه دانافر،
دوره 6، شماره 4 - ( 2-1397 )
چکیده

این مقاله درصدد واکاوی این مسئله است که چه عواملی برگرایش نوجوانان به رفتارهای نو در بین دختران دبیرستانی شهرستان میبد نقش داشته اند. تحقیق حاضر باتکنیک پیمایش و داده‌ها باابزار پرسش‌نامه جمع آوری شده اند. جامعه آماری تحقیق، دانش‌آموزان دختر مقطع متوسطه شهر میبد در سال تحصیلی 1394-1393 بود. تعداد 384 نفر به عنوان نمونه بر اساس فرمول کوکران و به روش نمونه‌گیری طبقه‌ای متناسب انتخاب شد. اعتبار ابزار به وسیله روش اعتبار محتوا مورد تأیید قرار گرفت. برای سنجش پایایی ازضریب آلفای کرونباخ استفاده شد. گرایش به رفتارهای نو در چهار بعد تمایل به فعالیت‌های فراغتی مدرن، تمایل به مدیریت بدن، تمایل به رفتارهای کلامی نو و تمایل به ارتباط با جنس مخالف سنجیده شد. یافته‌های تحقیق نشان داد که ازمیان متغیرهای مورد بررسی، سن، فردگرایی، مادی گرایی، برابرگرایی جنسیتی، همنوایی با دوستان و نوگرایی والدین رابطه معناداری با میزان گرایش به رفتارهای نو داشتند. همچنین نتایج رگرسیون چندگانه از نقش معنادار پنج متغیر مادی‌گرایی، فردگرایی، نوگرایی والدین، برابرگرایی‌جنسیتی، سن حمایت کرد که در این میان مادی‌گرایی و فردگرایی بیشترین نقش را در تبیین متغیر گرایش به رفتارهای نوجوانان ایفا کرد.
حمداله سجاسی قیداری، حمیده محمودی،
دوره 7، شماره 1 - ( 5-1397 )
چکیده

تحقیق حاضر به بررسی نقش جاذبه های فرهنگی- تاریخی مقصدهای روستایی در توسعه گردشگری فرهنگی در نواحی روستایی می‌پردازد. پژوهش از نوع کاربردی و روش انجام تحقیق توصیفی– تحلیلی است. با توجه به مطالعات صورت گرفته در دو شهرستان مشهد و بینالود 14 روستایی که دارای جاذبه­های تاریخی و فرهنگی هستند به عنوان نمونه انتخاب گردید. همچنین حجم گردشگران با استفاده از فرمول کوکران 196 نفر و حجم جامعه میزبان هم 222 نفر تعیین شد. محدوده تحلیل در این پژوهش "خانوارا" است و اطلاعات استخراج شده از پرسشنامه با استفاده از روش‌های تجزیه و تحلیل آماری مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها نشان می‌دهد که در روستاهای مورد بررسی جذابیت، تسهیلات و خدمات و عوامل فرهنگی در حد متوسط به بالا می­توانند بر توسعه فرهنگی- اجتماعی، فرهنگی- زیست محیطی و در مجموع توسعه گردشگری فرهنگی نقش مثبتی داشته باشند. همچنین در مدل ARAS برای بعد فرهنگی- اجتماعی گردشگری فرهنگی روستای میامی در رتبه اول و روستای چاهشک در رتبه آخر قرار گرفته­است. همچنین با توجه به نتایج تحقیق با وجود مشکلات فراوان در سطح منطقه، توجه به امکانات، زیرساختهای روستاهایی که دارای جاذبه گردشگری هستند و تبلیغات مناسب در شهر مشهد می­تواند زمینه رشد گردشگری فرهنگی را فراهم کند.


محمد عباس‌زاده، ستار دین‌دوست،
دوره 7، شماره 3 - ( 11-1397 )
چکیده

وندالیسم گرافیکی یکی از انواع وندالیسم است که برای اشاره به دیوارنویسی‌هایی به کار می‌رود که معابر و مکان‌های عمومی و به طور کلی مبلمان شهری را به شکلی زشت درمی‌آورد و به تخریب مکان‌های عمومی یا خصوصی منجر می‌شود. هدف پژوهش حاضر بررسی عوامل زمینه‌ساز وندالیسم گرافیکی با تأکید بر مضامین دیوارنویسی‌ها و صندلی نویسی‌ها و روش پژوهش، روش کیفی با تأکید بر رویکرد نظریه داده‌بنیاد بود. مشارکت ‌کنندگان این پژوهش 22 نفر از دانشجویان دانشگاه تبریز (در سال 1395) بودند. در این پژوهش از روش نمونه‌گیری هدفمند استفاده شد. داده‌ها با استفاده ازروش مصاحبه با تعیین وقت قبلی و با تأکید بر محرمانه بودن اطلاعات فردی دانشجویان گردآوری شد. سؤالات محوری این پژوهش عبارت بودند از: آیا تا کنون صندلی‌نویسی و یا دیوارنویسی کرده‌اید؟ مضامین نوشته‌های شما بیشتر چه چیزی بوده است؟ عوامل زمینه‌ساز و پیامدهای بروز وندالیسم گرافیکی چیست؟ چه باید کرد (استراتژی‌ها)؟ یافته‌ها نشان داد که عوامل فردی (عادی شدگی، احساس عدم تعلق، تخلیه درونی، احسساس ناکامی منزلتی) و عوامل ساختاری (یادگیری اجتماعی، نبود حوزه عمومی گفت‌و‌گو) مهمترین عوامل ارتکاب وندالیسم گرافیکی است و احساس عدم تعلق به عنوان هسته مرکزی شناسایی شد.



صفحه 1 از 2    
اولین
قبلی
1
 

مجله علمی پژوهشی مطالعات توسعه اجتماعی فرهنگی Quarterly Journal of Socio - Cultural Development Studies
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4645