[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
داوران نسخه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار نشریه
تعداد دوره های نشریه: ۱۲
تعداد شماره ها: ۴۸
تعداد مشاهده ی مقالات: ۳۰۹۷۷۲۵
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: ۷۸۶۷۱۱

تعداد کل نویسندگان: ۹۶۹
نویسندگان غیر تکراری: ۸۸۹
نویسندگان تکراری: ۸۰
درصد نویسندگان تکراری: ۸

مقالات دریافت شده: ۱۵۰۸
مقالات پذیرفته شده: ۳۷۹
مقالات رد شده: ۱۱۰۲
مقالات منتشر شده: ۳۶۶

نرخ پذیرش: ۲۵,۱۳
نرخ رد: ۷۳,۰۸
____
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۵ نتیجه برای تغییر

مصطفی ظهیری‌نیا، تقی آزاد‌ارمکی،
دوره ۳، شماره ۳ - ( ۱۱-۱۳۹۳ )
چکیده

ارزش‌ها نیرومندترین عنصر تعیین کننده در نظام اجتماعی و فرهنگی جوامع به شمار می‌روند و شیوه‌ی جهت‌گیری، کنش و تعامل افراد را تعیین و هدایت می‌کنند. ازاین‌رو این مقاله در صدد است ضمن شناسایی جهت‌گیری ارزشی افراد، رابطه‌ی آن را با تغییرات اقتصادی و اجتماعی، مورد بررسی قراردهد. داده‌های این تحقیق با انجام ۳۱ مصاحبه کیفی از میان شهروندان در شهر بندرعباس، گردآوری شده است. نتایج نشان داد که ۶/۵۱ درصد از مصاحبه شوندگان دارای جهت‌گیری ارزشی مادی، ۹/۴۱ درصد دارای گرایش‌های ارزشی التقاطی و ۵/۶ درصد نیز دارای گرایش‌های ارزشی فرامادی‌گرایانه بودند. هم‌چنین افراد جوان‌تر ، و افراد دارای تحصیلات بالاتر، بیش‌تر به سمت ارزش‌های فرامادی گرایش دارند. در خصوص وضعیت توسعه‌ی اقتصادی شهر بندرعباس، همه‌ی مصاحبه شوندگان به جز یک نفر -که توسعه‌ی اقتصادی در شهر بندرعباس را بر مبنای شرایط سیاسی می دانست- اعتقاد داشتند که از نظر اقتصادی و توسعه‌ی فضایی وضعیت شهر در طی چهار دهه‌ی گذشته بهتر شده است. اما در خصوص وضعیت اجتماعی و فرهنگی نظرهای متفاوتی وجود داشت. هم‌چنین نتایج نشان می‌دهد که میزان اعتماد اجتماعی، تعاملات اجتماعی و عام‌گرایی مصاحبه شوندگان در سطح نسبتاً پایینی قرار دارد.


علی روحانی، سمیه هاشمی، مسعود انبارلو،
دوره ۶، شماره ۱ - ( ۵-۱۳۹۶ )
چکیده

تغییرات تکنولوژیکی و ارتباطی- اطلاعاتی ویژگی بارز عصر امروزی است. اجتماع و فرهنگ نیز از این تغییرات مستثنی نبوده‌اند.  با توسعه تکنولوژی‌های ارتباطی و اطلاعاتی، بسیاری از حوزه‌های رفتاری و اجتماعی افراد نیز تغییر یافته است. بر این اساس، در پژوهش حاضر سعی شد رابطه بین رسانه‌های شنیداری و نوشتاری خارجی و نظام ارزش‌های نوجوانان و جوانان مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد. در این مسیر ۴۰۰ نفر از نوجوانان و جوانان شهر شیراز بر اساس نمونه‌گیری خوشه‌ای چندمرحله‌ای انتخاب شدند و به پرسش‌های پرسش‌نامه محقق ساخته پاسخ دادند. متغیر وابسته تحقیق دسته‌های متفاوت و گسترده‌ای از ارزش‌ها شامل هشت دسته از ارزش‌های بومی، ملی، جهانی، دینی، اقتصادی، علمی، اجتماعی/ فرهنگی و خانوادگی را دربرمی‌گرفت. رسانه‌های شنیداری و نوشتاری خارجی نیز به طور مبسوط مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌های تحقیق نشان داد که بین رسانه‌های شنیداری خارجی با پنج ارزش، بومی، ملی، دینی، اقتصادی و فرهنگی/ اجتماعی رابطه معناداری وجود دارد. همچنین بین رسانه‌های نوشتاری و ارزش‌های اجتماعی/ فرهنگی رابطه معناداری مشاهده شد.


پروانه دانش، پوران امیدوار، محمد جواد زاهدی مازندرانی،
دوره ۷، شماره ۳ - ( ۱۱-۱۳۹۷ )
چکیده

در این مقاله نوع جدیدی از زندگی یعنی هم خانه شدن دختر و پسر بدون ازدواج که در دهه­های اخیر در کشور ما به دلایل مختلف گسترش یافته است را مورد بررسی قرار داده­ایم. همچنین با ۲۰ نفر از پسران و دخترانی که روابط هم خانگی را  در شهر تهران تجربه کرده­اند مصاحبه شده­است و روش تحقیق مورد استفاده نظریه­ی زمینه­ای است.
با استفاده از مفاهیم و مقولاتی که طی مراحل کدگذاری به دست آمده است، علل گرایش به زندگی مشترک بدون ازدواج،  تحلیل شده است و مدل پارادایمی از این مفاهیم و مقوله ها به دست آمده است. مدل پارادایمی به دست آمده تاثیر جهانی شدن به عنوان مقوله­ی اصلی را بر شکل گیری زندگی مشترک قبل از ازدواج(هم خانگی)نشان می­دهد. همچنین بر اساس مدل ارائه شده استنباط می شود که تغییر ارزش های دینی در بین جوانان، تغییرات ساختاری به وجود آمده در جامعه و تغییر سبک زندگی که تحت تاثیر جهانی شدن در بین افراد جامعه مخصوصا جوانان شکل گرفته است زمینه را برای شکل گیری و گسترش هم خانگی در بین نسل جوان فراهم کرده است.


یارمحمد قاسمی، بهروز سپیدنامه، ناهید آذرنگ،
دوره ۹، شماره ۱ - ( ۵-۱۳۹۹ )
چکیده

پژوهش حاضر به پویایی ارزش‌های بقاء و ابراز وجود در بین کارمندان ادارات شهر ایلام پرداخته است. جامعه آماری این پژوهش شامل کارمندانی است که در سال‌های ۱۳۵۷ – ۱۳۹۷ در ادارات شهر ایلام استخدام شده‌اند. روش نمونه‌گیری مطبق متناسب با حجم است حجم نمونه از طریق فرمول کوکران ۳۸۴ نفر برآورد گردید روش گردآوری اطلاعات پرسشنامه است که بر اساس پرسشنامه استاندارد اینگلهارت با عنایت به بوم‌آوری آن تهیه شده است.
نتیجه ای که از بررسی یافته بدست آمد نشان داد که جنسیت و وضعیت استخدام در گرایش به ارزش‌های بقاء در بین کارمندان تاثیر داشته است و مردان بیشتر از زنان گرایش به ارزش‌های بقا دارند و وضعیت استخدام سایر نیز در گرایش به ارزش بقا موثر است . یافته ها همچنین نشان دادند که جنسیت، وضعیت استخدام، سطح تحصیلات و سن کارمندان در گرایش به ارزش‌های ابراز وجود تاثیر نداشته و فقط نگاه کارمندان نسل‌های دوگانه و نیز سابقه کار در گرایش به ارزش‌های ابراز وجودی تاثیر داشته و این اساس نسل دوم گرایش بیشتری به ارزش‌های ابراز وجود دارند و کارمندان با سابقه کار بیشتر نیزگرایش بیشتری به ارزش‌های ابراز وجودی نشان دادند .
 
دکتر مصطفی خسروی،
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( ۴-۱۴۰۲ )
چکیده

هدف این پژوهش بررسی رابطۀ نوگرایی و تغییر رفتار دختران می­  باشد. پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی است که به روش پیمایشی انجام گردید. جامعۀ آماری تحقیق را تمامی دانشجویان دختر دورۀ کارشناسی دانشگاه پیام نور استان گلستان تشکیل می‌دهند که تعداد آن‌ها  ۳۹۲۳ دختر می ­باشد که  براساس فرمول کوکران، ۲۴۱ نفر بصورت طبقه ­ای نسبتی و تصادفی انتخاب شدند .ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامۀ محقق ساخته بود که پایایی پرسشنامه در حد قابل قبول به دست آمد. تحلیل داده ­ها در دو سطح توصیفی و استنباطی و با استفاده از نرم افزارSPSS وAMOS انجام شد. یافته­ ها نشان داد که مسیر متغیر نوگرایی و تغییر رفتار در سطح اطمینان ۹۹ درصد (b= ۰/۵۸ , p≤۰/۰۱) معنادار است.  بر این اساس، می­ توان نتیجه­ گیری کرد با رشد مؤلفه­ های نوگرایی در جامعه، شاهد افزایش تغییرات رفتار دختران دانشجو می باشیم.


صفحه 1 از 1     

مجله علمی پژوهشی مطالعات توسعه اجتماعی فرهنگی Quarterly Journal of Socio - Cultural Development Studies
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 4700