[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
داوران نسخه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار نشریه
تعداد دوره های نشریه: 12
تعداد شماره ها: 46
تعداد مشاهده ی مقالات: 2870676
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 705565

تعداد کل نویسندگان: 928
نویسندگان غیر تکراری: 850
نویسندگان تکراری: 78
درصد نویسندگان تکراری: 8

مقالات دریافت شده: 1461
مقالات پذیرفته شده: 364
مقالات رد شده: 1075
مقالات منتشر شده: 354

نرخ پذیرش: 24.91
نرخ رد: 73.58
____
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
3 نتیجه برای خشونت خانگی

حسین حیدری،
دوره 9، شماره 2 - ( 8-1399 )
چکیده

هدف این پژوهش بررسی تأثیر شبکه­های اجتماعی مجازی بر روابط بین زوجین است. روابط بین زوجین در این پژوهش در پنج بعد رضایت جنسی، صمیمیت بین زوجین، حل تعارض بین زوجین، خشونت بین زوجین، توافق مالی بین زوجین و توافق زوجین در تربیت فرزند مورد بررسی قرار گرفته است. روش پژوهش پیمایش و حجم نمونه برابر با 340 نفر از افراد متأهل شهر تهران است. روش نمونه­گیری، خوشه­ای چندمرحله­ای است. یافته­ها نشان می­دهد که رضایت جنسی، بالاترین میانگین را بین متغیرهای روابط بین زوجین دارا است. تحلیل رگرسیون نشان می­دهد که شبکه­های اجتماعی مجازی به ترتیب بیش­ترین تأثیر را بر خشونت بین زوجین، توافق در تربیت فرزندان، صمیمیت بین زوجین، تعارض بین زوجین، روابط مالی بین زوجین و رضایت از روابط جنسی زوجین را تبیین می­کند. بر اساس نتایج این پژوهش صرف کاربری و عضویت در شبکه‌های اجتماعی مجازی تأثیر مثبت یا منفی بر روابط بین زوجین ندارد، بلکه کیفیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی مجازی است که تأثیر و پیامدهای مثبت و منفی آن را مشخص می­کند.

دکتر لیلا علوی،
دوره 11، شماره 2 - ( 7-1401 )
چکیده

این مطالعه به بررسی تجربۀ زیستۀ زنان قدرتمند قربانی خشونت خانگی در جامعۀ ایرانی با رویکرد کیفی پدیدارشناختی می­ پردازد. داده­های این مقاله در سال 1400 از طریق مصاحبۀ عمیق نیمه­ ساختارمند از هفت زن قدرتمند که به ­صورت هدفمند از شهر قزوین انتخاب شده بودند، جمع­ آوری شد. یافته ­ها نشان می­ دهند که خشونت خانگی با بالا رفتن جایگاه اجتماعی و اقتصادی زنان ناپدید نمی­شود، بلکه از رنگی به رنگ دیگر درمی­ آید. الگوها و مضامین داده ­های مرتبط با سؤالات پژوهش، از طریق تحلیل مضمون استخراج گردید. مضامین اصلی مربوط به بسترهای اجتماعی خشونت خانگی، تناقض نقشی، به­ هم خوردن توازن در ساخت قدرت در خانواده، داغ اجتماعی تجربۀ خشونت و فقدان حمایت قانونی از قربانی است. مضامین مربوط به پیامدهای تجربۀ خشونت خانگی در زنان قدرتمند عبارتند از تاب­ آوری، خودارزیابی منفی و افسردگی و نیز مضامین اصلی، چگونگی انتقال احساس و ادراک از تجربۀ خشونت خانگی، اعتقاد به توانمندی زنان، خوش­بینی و تأکید بر جایگاه مدیریتی خود به ­عنوان یک زن می­ باشند. آن­چه که از یافته ­ها منتج می­ شود این است که زنان قدرتمند قربانی خشونت خانگی، علاوه بر تأثیرپذیری از ساختارهای مردسالار هژمونیک، قربانی تداوم چرخۀ خشونت منتج از همدستی­ شان با همسر آزارگر خود نیز هستند.

آقای علیرضا مرادی، خانم ثنا نوری مقدم،
دوره 12، شماره 2 - ( 8-1402 )
چکیده

امروزه یکی از شایع­ ترین مشکلات بهداشت عمومی در سراسر دنیا «خشونت خانگی» است که دربردارندۀ مؤلفه ­های کودک ­آزاری، همسرآزاری و بدرفتاری با سالمند می­ باشد. هدف از پژوهش حاضر شناسایی عوامل مؤثر در بروز خشونت خانگی بود. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت در زمره تحقیقات تحلیلی می ­باشد و روش تحقیق آن کیفی از نوع تحلیل محتوا می‌باشد. ابزار گردآوری داده­ ها مصاحبۀ نیمه ‌ساختاریافته و مراجعه به اسناد و مدارک بوده است. روش نمونه­ گیری نیز روش هدفمند می‌باشد. جامعۀ هدف پژوهش حاضر شامل نخبگان علمی و عملیاتی فرماندهی انتظامی استان خراسان جنوبی اعم از هیأت رئیسه، فرماندهان پلیس ­های تخصصی، مدیران کل عملیاتی و اساتید علمی و کلیۀ همسران خانواده­­ هایی می‌باشند که به دلیل خشونت خانوادگی به مراکز مشاورۀ کلانتری­ های شهر بیرجند در سال 1401 مراجعه نموده ­اند. تعداد مشارکت‌کنندگان شامل 27 نفر از نخبگان علمی و عملیاتی شهر بیرجند و همسران آسیب دیدۀ خشونت خانگی (به دلیل رسیدن به اشباع نظری) می‌باشد. با توجه به نتایج به دست ­آمده و تحلیل­ های صورت­ گرفتۀ حاصل از کدگذاری­ های باز و محوری و گزینشی، عوامل مؤثر در بروز خشونت خانگی شامل ابعاد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی می‌باشد. با توجه به بررسی ­های صورت گرفته و نتایج حاصل از تحقیق حاضر، لزوم توجه مسؤولان ذی­ربط به این مسأله و آموزش خانواده­ ها  و افراد جهت آشنایی با تبعات روانی و اجتماعی رفتارهای خشونت آمیز بیش از پیش اهمیت دارد.


صفحه 1 از 1     

مجله علمی پژوهشی مطالعات توسعه اجتماعی فرهنگی Quarterly Journal of Socio - Cultural Development Studies
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4657