|
|
|
 |
جستجو در مقالات منتشر شده |
 |
|
7 نتیجه برای سلامت اجتماعی
سیف الله فرزانه، سمیه علیزاده، دوره 2، شماره 1 - ( 5-1392 )
چکیده
هدف از این تحقیق بررسی عوامل
اجتماعی مؤثر بر سلامت اجتماعی سالمندان است.روش تحقیق حاضر روش پیمایش و ابزار
گردآوری اطلاعات درآن پرسشنامه است. پرسشنامه شامل 3 بخش اطلاعات فردی، حمایت
اجتماعی و سلامت اجتماعی است که با پرسشنامه های سلامت اجتماعی کییز و حمایت
اجتماعی فیلیپس مورد ارزیابی قرار گرفت. با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه
ای از میان تمامی سالمندان شهر بابل، تعداد 374نفر بهعنوان نمونه ی آماری انتخاب
شدند. یافته ها نشان میدهد که میان
حمایت اجتماعی (حمایت دوستان، خانواده و سایرین) و سلامت اجتماعی رابطهی معنیداری
وجود دارد. در میان انواع حمایت اجتماعی، حمایت خانواده بیشترین تأثیر را بر
سلامت اجتماعی سالمندان و از میان متغیّرهای زمینهای سن، جنسیت، وضعیت تأهل و
وضعیت اشتغال رابطه معنیداری با سلامت اجتماعی سالمندان دارد. قابل ذکر است که میان
متغیّر تحصیلات و درآمد با سلامت اجتماعی رابطه ی معکوس وجود دارد.
منصور ساعی، احمد ساعی، حیات ساعی، دوره 3، شماره 3 - ( 11-1393 )
چکیده
هدف مقالهی حاضر بررسی عوامل مؤثر بر سلامت اجتماعی معلمان مدارس شهرستان بوکان در مقاطع ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان است. براساس الگوی نظری کییز، سلامت اجتماعی 234 نفر از معلمان سه مقطع تحصیلی سطح ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان شهربوکان سنجیدهشدهاست. نتایج نشان میدهد که میانگین سلامت اجتماعی در میان نمونه بررسی شده برابر با 17/62 درصد بوده است. نتایج همچنین نشان میدهد، مردان معلم بسیار بیشتر از زنان از سلامت اجتماعی در ابعاد مختلف آن برخوردارند. نتیجهی آزمون مقایسهی میانگینهای مستقل نشان میدهد که میانگین سلامت اجتماعی و ابعاد آن در میان کسانی که دارای منزل شخصی بودهاند بسیار بالاتر از میانگین سلامت اجتماعی افراد مستأجر بوده است. همچنین با ارتقای سطح طبقاتی از میزان سلامت اجتماعی و ابعاد آن بهشدّت کاسته شده است. نتایج نشان میدهد که با افزایش سطح سرمایهی فرهنگی میزان سلامت اجتماعی نیز در همهی ابعاد، افزایش پیدا میکند. نتایج تحقیق حاکی از آن است با افزایش میزان دینداری افراد، میزان سلامت اجتماعی آنها نیز افرایش پیدا میکند.
هابیل حیدرخانی، منصور حقیقتیان، نوذر قنبری، شیما پرندین، دوره 5، شماره 2 - ( 8-1395 )
چکیده
سلامت اجتماعی که اساسی ترین جزء رفاه اجتماعی به شمار می رود، بیش از مداخلات پزشکی، به عوامل اجتماعی و اقتصادی وابسته بوده و یکی از مفاهیم محوری توسعه پایدار است. سلامت مقوله ای است که نقش آن در ارتقاء شاخص های توسعه ی انسانی انکارناپذیر است.
با توجه به اهمیت بحث از سلامت اجتماعی، پژوهش حاضر با استفاده از روش میدانی، تکنیک پیمایش و ابزار تحقیق پرسشنامه به دنبال پاسخ به این سؤال اصلی می باشد که آیا بین ابعاد مختلف حمایت اجتماعی و سلامت اجتماعی زنان سرپرست خانوار ارتباط وجود دارد؟ جامعه آماری پژوهش حاضر زنان سرپرست خانوار روستاهای شهر کرمانشاه می باشد که تعداد 300 نفر از آنها به عنوان حجم نمونه مورد بررسی قرار گرفته است.
نتایج تحقیق حاکی از آن است که بین حمایت عاطفی (34/0)، حمایت ابزاری (30/0)، حمایت اطلاعاتی (23/0)، حمایت ارزیابانه (17/0) و درآمد (27/0) با میزان سلامت اجتماعی زنان ارتباط مثبت و مستقیم و معنادار وجود دارد. اما بین متغیر سن و سلامت اجتماعی ارتباط معناداری مشاهده نشد. نتایج تحلیل رگرسیونی نیز نشان می دهد که 20 درصد از کل تغییرات میزان سلامت اجتماعی در بین زنان سرپرست خانوار وابسته به 4 بعد حمایت اجتماعی می باشد.
مصطفی امیدی، منصور حقیقتیان، سید علی هاشمیانفر، دوره 7، شماره 1 - ( 5-1397 )
چکیده
سلامت اجتماعی به معنای برداشت و گزارش فرد از کیفیت ارتباطش با دیگران است.سلامت اجتماعی در این مفهوم یعنی درک فرد از اجتماع بصورت مجموعه ای معنادار،قابل فهم،دارای نیروی بالقوه برای رشد و شکوفایی همراه با این احساس که متعلق به جامعه است و خود را در اجتماع و پیشرفت آن سهیم می داند.رضایت از زندگی نیز عموما بعنوان بررسی کلی از شرایط موجود،از مقایسه خواسته های فرد تا دسترسی واقعی به آنها بیان می گردد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی نقش سلامت اجتماعی در افزایش رضایت از زندگی است.چارچوب نظری پژوهش با استفاده از دیدگاه های کییز، لیبومیرسکی و تئوری امید تدوین شده است.روش تحقیق پیمایش، و ابزار گردآوری اطلاعات نیز پرسشنامه بوده است. جامعه آماری شامل شهروندان 15 تا 64 ساله استان اصفهان بوده و نمونه آماری شامل تعداد 800 نفر از جامعه آماری فوق در نظر گرفته شده که به روش خوشه ای متناسب با حجم انتخاب شده اند.جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار spss و جهت آزمون مدل از نرم افزارAmos استفاده شده است.نتایج تحقیق نشان می دهد که میانگین نمرات متغیرهای سلامت اجتماعی و رضایت از زندگی بالاتر از حد متوسط است.همچنین تاثیر سلامت اجتماعی بر رضایت از زندگی معنادار و مستقیم است.
امیر رستگار خالد، مسعود سلمانی بید گلی، دوره 7، شماره 1 - ( 5-1397 )
چکیده
این مقاله با رویکرد تحلیل عاملی و تحلیل مسیر گروههای چندگانه به بررسی تاثیر انزوای اجتماعی بر سلامت اجتماعی میپردازد. جامعهی آماری تحقیق جوانان بین سنین 18 تا 29 سال کُرد در شهرهای کرمانشاه و جوانرود میباشد. روش تحقیق پیمایش و تکنیک جمعآوری داده پرسشنامه است. با ترکیب سه متغیر جنس، مذهب و شهر 8 زیرگروه ساخته و به وسیلهی نرمافزار ایموس تفاوت بین گروهها بررسی شد. در تحلیل کلی مشخص شد که متغیرهای تحقیق 50 درصد از متغیر وابسته را تبیین میکنند. با بررسی گروهها مشخص شد که مدل اندازهگیری و مدل ساختاری تحقیق در این 8 گروه متفاوت هستند؛ سه متغیر مذهب، جنس و شهر مدل تحقیق را تعدیل میکنند و باعث تغییر در میزان متغیرهای پنهان، مسیرهای علّی و بارهای عاملی در هر یک از زیرگروههای تحقیق میشوند.
دکتر مصطفی ظهیری نیا، خانم زهرا ولی پور، خانم پرنیان سرافراز، دوره 10، شماره 4 - ( 2-1401 )
چکیده
سلامت اجتماعی یکی از مهمترین ارکان بهزیستی و ارتقای کیفیت زندگی در هر جامعهای است. در همین راستا تحقیق حاضر از یکسو، بررسی ابعاد مختلف سلامت اجتماعی را دنبال میکند و از سوی دیگر رابطۀ سلامت اجتماعی را با یکی از اساسیترین متغیرها یعنی احساس امنیت بررسی کرده است. چارچوب نظری این پژوهش مبتنی بر نظریههای کییز، مید، بوزان و ویور بوده است. این پژوهش از نوع پیمایشی بوده که با جمعآوری دادههای مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه در بین کارکنان دستگاههای اجرایی بخش دولتی و عمومی تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی شهر بندرعباس به انجام رسیده است. حجم نمونه این پژوهش 346 نفر بوده که با روش نمونهگیری تصادفی ساده انتخاب شدهاند. تجزیه و تحلیل دادهها نیز با استفاده از نرم افزار SPSS و با بهره گیری از آزمونهایی مانند تی، آنوا، ضریب همبستگی پیرسون و ضرایب رگرسیونی صورت گرفته است. طبق یافتههای تحقیق، میزان سلامت اجتماعی در حد متوسط رو به بالا و میزان احساس امنیت اجتماعی پاسخگویان نیز در حد متوسطی قرار داشت؛ میزان درآمد پاسخگویان با میزان سلامت اجتماعی آنها نیز، رابطۀ مستقیم و معناداری دارد؛ همچنین رابطۀ معناداری بین سلامت اجتماعی و احساس امنیت اجتماعی در بین کارکنان دستگاه های اجرایی شهر بندرعباس نمایان شد؛ بدین معنا که هرچقدر میزان سلامت اجتماعی بالاتر باشد، به همان میزان نیز احساس امنیت اجتماعی در افراد افزایش خواهد یافت.
الهام شیردل، حسین اکبری، سیدعلی جوادزاده، دوره 10، شماره 4 - ( 2-1401 )
چکیده
شیوع ویروس کرونا، پیامدهای منفی در ابعاد مختلف سلامت انسان ها داشته است از سوی دیگر، سلامت اجتماعی به عنوان یکی از ابعاد سلامت انسان، نقش اساسی در تمامی عرصه های زندگی انسان ایفا می کند و گسترش آن در جامعه می تواند موجب توسعۀ اجتماعی شود؛ بنابراین هدف این پژوهش بررسی عوامل اجتماعی موثر بر سلامت اجتماعی دانشآموزان متوسطۀ دوم شهر زاهدان در دوران شیوع ویروس کرونا است. چارچوب نظری پژوهش حاضر را نظریات کییز، ویلز، کارکردگرایی، بوردیو و بودریار تشکیل دادهاند. در این پژوهش، دانش آموزان مقطع متوسطۀ شهر زاهدان با استفاده از روش پیمایشی و توصیفی- تحلیلی مورد مطالعه قرار گرفتند. از بین جامعۀ آماری مورد مطالعه بر اساس فرمول کوکران 379 نفر بهعنوان نمونه در نظر گرفته شده و بر اساس روش نمونهگیری خوشهای چندمرحلهای و تصادفی ساده، نمونۀ آماری با پرسشنامه های محقق ساخته و استاندارد شده مطالعه شده است. برای آزمونهای آماری توصیفی و استنباطی از نرمافزار Spss21 استفاده شده است. نتایج مطالعه نشان میدهد عوامل اجتماعی همچون رشتۀ تحصیلی، حمایت اجتماعی، دینداری، امکانات آموزشی، با متغیر سلامت اجتماعی در دوران شیوع کرونا رابطۀ مستقیم و معنادار دارند، درحالیکه متغیرهای جنسیت، پایۀ تحصیلی، قومیت و رسانههای جمعی، رابطه معناداری با آن ندارند.
|
|
|
|
|
|