|
|
|
 |
جستجو در مقالات منتشر شده |
 |
|
5 نتیجه برای شبکههای اجتماعی
اسداله بابایی فرد، محمد گنجی، امین حیدریان، دوره 2، شماره 4 - ( 2-1393 )
چکیده
این
پژوهش به بررسی تأثیر اینترنت بر هویتِ چندفرهنگی در میان دانشجویان میپردازد.هدف اصلیِ این پژوهش مطالعهی
نظری و تجربیِ ارتباط میان اینترنت و هویت چندفرهنگی است. بهمنظور دستیابی به
این هدف، نظریهی ارتباطاتِ رسانهای و هویت چندفرهنگی استوارت هال و نظریهی
اینترنت و جامعهی شبکهایِ مانوئل کاستلز، بهعنوان چهارچوب نظری پژوهش، مورد
بررسی قرار گرفتهاند.جامعهی آماری این
پژوهش شامل دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشگاههای دولتی و علوم پزشکیِ کاشان در
سال تحصیلی 1392-1393است (برابر با 9540 نفر) که از این میان تعداد 380 نفر، با
استفاده ازفرمول کوکران، بهعنوان حجم نمونهی آماری انتخاب شدهاند.نتایج آزمون
فرضیات این پژوهش نشان میدهند که میان مدت و میزان استفاده از اینترنت، مهارت در
بهرهگیری از اینترنت، استفاده از سایتهای علمیِ اینترنت،استفاده از سایتهای
هنریِ اینترنت، خرید اینترنتیِ کالاهای فرهنگی، بهرهگیری از شبکههای اجتماعیِ
مجازیباهویت چندفرهنگیارتباط معنادار و مستقیم وجود دارد. همچنین،نتایج حاصل از
تحلیل رگرسیونی تأثیر مستقیمِ متغیرهای شبکههای اجتماعیِ مجازی، استفاده از سایتهای
هنریِ اینترنت و مدت و میزان استفاده از اینترنت بر هویت چندفرهنگی را نشان میدهد.
علی اکبر اکبری تبار، جعفر هزارجریبی، دوره 5، شماره 1 - ( 5-1395 )
چکیده
هدف تحقیق حاضر مطالعه سرمایه اجتماعی در شبکههای اجتماعی مجازی بوده است. یکی از دستاوردهای آن ارایه ابزاری تحقیقاتی با نام «دهکده اجتماعی» جهت جمعآوری داده بر اساس نظریه منابع اجتماعی لین است که متناسب با فضای شبکههای اجتماعی مجازی بومیسازی شده و کمک میکند اطلاعات ساختاری و شبکه روابط کاربران به اطلاعات سطح فردی و پیمایش اجتماعی مرتبط گردد. این ابزار در سه زبان فارسی، انگلیسی و فرانسوی طراحی شده و مطالعهی تطبیقی را ممکن میسازد. بر اساس نتایج به دست آمده در طول ۷۸ روز آغازین فعالیت این ابزار تحقیقاتی، ۴۱۲ نفر به استفاده از آن پرداختند. این کاربران به خوبی به روابط خود در شبکه اجتماعی مجازی و موقعیت اقتصادی و اجتماعی دوستان خود آگاهی داشته و منابع متعددی را نیز با دوستان خود به اشتراک گذاشته یا از آنها دریافت میدارند. میزان سرمایه اجتماعی مجازی این کاربران با متغیرهای مختلفی مانند انگیزشها و میزان فعالیت آنها در شبکه اجتماعی مجازی ارتباط معنادار داشته است که شرح مفصل ارتباط میان این متغیرها در مقاله درج شده است. بهرهگیری از بازینمایی در پیمایش اجتماعی آنلاین نرخ مشارکت و پاسخگویی را تا چهار برابر بیشتر از نرخ معمول در پیمایشهای آنلاین ارتقاء داده است.
فائزه بهنامی فرد، میترا حبیبی، دوره 5، شماره 3 - ( 11-1395 )
چکیده
پژوهش حاضر با هدف شناسایی و تحلیل جنسیتی عوامل موثر بر استفادهی نوجوانان 12 تا 19 ساله از اینترنت صورت گرفته که به لحاظ هدف کاربردی، و از نظر شیوه گردآوری اطلاعات، توصیفی-پیمایشی میباشد. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 220 نفر محاسبه شده و روش نمونهگیری، طبقهبندی نامتناسب و تصادفی ساده میباشد. ابزار اصلی گردآوری دادهها نیز پرسشنامه محققساخته است که روایی آن به روش اعتبار صوری، و پایایی آن با آلفای کرونباخ (81/0 ɑ =) تایید شده، و تحلیل دادهها با آمار توصیفی و تحلیلی (کای دو، پیرسون، t مستقل و تحلیل عاملی) صورت گرفتهاست. یافتهها نشان میدهد بین جنسیت نوجوانان و میزان استفادهشان از اینترنت رابطه معناداری وجود ندارد. عوامل موثر بر استفادهی این گروه سنی از اینترنت نیز «تقویت و توسعه ارتباطات اجتماعی»، «جلب توجه و هویتیابی»، «کسب توانمندیهای روز»، «تجربهی آزادی و برابری»، «تجربهی تنهایی و آرامش»، و «دوستدار کاربر بودن این فضا» شناسایی شدهاست که بجز عوامل دوم و سوم، در رابطه با سایر عوامل، بین دختران و پسران تفاوت معناداری بدست آمد.
محمودرضا رهبرقاضی، سمیه معتمدی، اعظم شهریاری، دوره 6، شماره 2 - ( 8-1396 )
چکیده
این تحقیق به بررسی ارتباط بین شبکه اجتماعی با دو نوع مشارکت سیاسی منفعلانه و فعالانه بر اساس مدل میانجیای می پردازد که در آن بحث سیاسی، اثربخشی سیاسی و فرهنگ سیاسی به عنوان متغیرهای میانجی درنظر گرفته شدهاند. جامعه مورد بررسی کلیه دانشجویان دانشگاه اصفهان می باشدکه از طریق روش نمونه گیری سهمیهای به تعداد 390 نفر انتخاب شدند. با تقسیم مشارکت سیاسی به دو نوع منفعلانه و فعالانه نتایج نشان داد در حالیکه مدت زمان عضویت در شبکههای اجتماعی تاثیر منفیای بر روی بحث سیاسی و اثربخشی سیاسی میگذارند، اما عمیق شدن فعالیت در شبکههای اجتماعی و واقعی تلقی کردن محتوای شبکههای اجتماعی با ایجاد تاثیرات مثبت بر روی افزایش بحث سیاسی، اثربخشی سیاسی و فرهنگ سیاسی باعث بهبود وضعیت مشارکت سیاسی فعالانه در جامعه میشود. اما یافتهها نشان میدهد که مدل نظری پژوهش در مورد مشارکت منفعلانه(رای دادن در انتخابات) تایید نمیشود.
حسین حیدری، دوره 9، شماره 2 - ( 8-1399 )
چکیده
هدف این پژوهش بررسی تأثیر شبکههای اجتماعی مجازی بر روابط بین زوجین است. روابط بین زوجین در این پژوهش در پنج بعد رضایت جنسی، صمیمیت بین زوجین، حل تعارض بین زوجین، خشونت بین زوجین، توافق مالی بین زوجین و توافق زوجین در تربیت فرزند مورد بررسی قرار گرفته است. روش پژوهش پیمایش و حجم نمونه برابر با 340 نفر از افراد متأهل شهر تهران است. روش نمونهگیری، خوشهای چندمرحلهای است. یافتهها نشان میدهد که رضایت جنسی، بالاترین میانگین را بین متغیرهای روابط بین زوجین دارا است. تحلیل رگرسیون نشان میدهد که شبکههای اجتماعی مجازی به ترتیب بیشترین تأثیر را بر خشونت بین زوجین، توافق در تربیت فرزندان، صمیمیت بین زوجین، تعارض بین زوجین، روابط مالی بین زوجین و رضایت از روابط جنسی زوجین را تبیین میکند. بر اساس نتایج این پژوهش صرف کاربری و عضویت در شبکههای اجتماعی مجازی تأثیر مثبت یا منفی بر روابط بین زوجین ندارد، بلکه کیفیت استفاده از شبکههای اجتماعی مجازی است که تأثیر و پیامدهای مثبت و منفی آن را مشخص میکند.
|
|
|
|
|
|