|
|
|
 |
جستجو در مقالات منتشر شده |
 |
|
4 نتیجه برای صداوسیما
سیاوش صلواتیان، محمدقلی میناوند، ایمان خدابنده بایگی، دوره 6، شماره 2 - ( 8-1396 )
چکیده
افزایش سواد رسانهای مخاطب عاملی است که مخاطب و رابطۀ مخاطب با رسانه را برای همیشه دگرگون میکند و در نتیجه رسانه نیز باید برای ادامۀ نیل به اهداف و انجام مأموریتهای خود دگرگون گردد. پس از انتخاب سازمان صداوسیما بهعنوان رسانۀ موردنظر در این پژوهش و شناسایی چالشهای افزایش سواد رسانهای مخاطبان برای سازمان صداوسیما (تحول در مخاطب و رابطۀ مخاطب با رسانه)، راهبردهای تحولی برای سازمان صداوسیما متناسب با افزایش سواد رسانهای مخاطبان شناسایی شد. در این پژوهش از روش مصاحبۀ عمیق بهره گرفته شد. پژوهشگر با در اختیار قرار دادن «چالشهای افزایش سواد رسانهای مخاطبان برای سازمان صداوسیما» از مصاحبهشوندهها درخواست کرد تا راهبردهای خود برای تحول در سازمان صداوسیما متناسب با افزایش سواد رسانهای مخاطبان بیان کنند. پس از انجام 15 مصاحبه و کدگذاری یافتهها 95 راهبرد برای تحول سازمان صداوسیما به دست آمد که در 17 بخش با عناوین: اعتماد مخاطب و بیطرفی رسانه، مخاطب پژوهی، تکثر تنوع و چندصدایی در رسانۀ ملی، اقناع مخاطبان، درآمدزایی و کاهش هزینهها، محصولات نمایشی، نیروی انسانی، فضای مجازی و رسانههای اجتماعی، سیاستگذاری، رقبا، مطالعات آیندهپژوهی، محتوای تولیدشده توسط مخاطب، آسیبشناسی و اثر سنجی، مزیت رقابتی، نخبگان، برنامهریزی پخش و سرعت طبقهبندی شدند.
اردشیر زابلی زاده، هادی ابراهیمی کیاپی، دوره 7، شماره 4 - ( 2-1398 )
چکیده
سازمان صداوسیما بهعنوان بازوی دیپلماسی عمومی جمهوری اسلامی ایران فعالیتهای گستردهای در زمینه پخش بینالمللی برنامههای رادیویی و تلویزیونی خود دارد. این برنامهها به زبانهای مختلف چون انگلیسی، فرانسوی، آذری، عربی، و ... برای مخاطبان منطقهای و فرامنطقهای پخش میشود. حجم زیادی از فعالیتهای بینالمللی این سازمان در قالب خبر و برنامههای خبری است. سه شبکه تلویزیونی العالم، پرس تیوی و هیسپان تیوی شبکههایی هستند که به پخش خبر به زبانهای عربی، انگلیسی و اسپانیایی میپردازند. در این مقاله با مطالعه تطبیقی شبکههای خبری بینالمللی و تحلیل عملکرد آنها در حوزه برندسازی برای رسانه، پیشنهادی مبنی بر یکپارچهسازی برند شبکههای خبری بینالمللی سازمان صداوسیما ذیل یک نام ارائه شده است. بر مبنای این پیشنهاد این سه شبکه در کنار شبکه بینالمللی خبر، با یک نام و برند به فعالیت خود ادامه خواهند داد و هر یک بهعنوان شاخه انگلیسی، عربی، اسپانیایی و فارسی یک شبکه خبری واحد شناخته خواهند شد. این اتفاق میتواند از طریق ایجاد یک مدیریت برند یکپارچه منجر به تقویت ارزش برند سازمان صداوسیما در سطح مخاطبان بینالمللی شود.
میترا افضلی فاروجی، علی اکبر فرهنگی، دوره 8، شماره 2 - ( 8-1398 )
چکیده
صداوسیما به عنوان بازیگر اصلی در فرایند رسانهایسازی علم، عهدهدار نهادینهسازی گفتمان علم از طریق پیوند میان علم و عموم است. در این پژوهش با احصای شرایط علی، زمینهای و راهبردها، الگوی ترویج علم در تلویزیون ارائه شد. روش تحقیق این پژوهش نظریهی مبنایی است و دادهها از طریق مصاحبهی عمیق غیرساختاریافته با 14 نفر از صاحبنظران که در طراحی و راهبری برنامههای علمی نقش داشتهاند، به دست آمد.
یافتههای این مقاله حاکی از آن است که الگوی ترویج علم در صداوسیما، ترویج علم محضِ ایدئولوژیک است. به علت محافظهکاری، دانایکلپنداری رسانه، ترجیح گفتمان آموزش به ترویج علم و سطح پایین ادراک عامّه از علم.، رسانه ناگزیر از اتّخاذ راهبردهای تریبونپنداری رسانه برای نهاد علم، پیچیدهانگاری زبان علم، کلیشهسازی علمی و تولید ابزار نمادین قدرت میشود که به پیامدهایی مانند تحریف علم، خلط علم و شبه علم و عدم ورود علم به حوزهی عمومی منتهی میشود. درحالیکه چنانچه رسانه در تعریف خود از علم بازنگری نموده و رویکرد غیرسیاستزده، انتقادی و مبتنی بر مشارکت همگان در بازتولید علم اتّخاذ کند، از طریق سادهسازی و جذابسازی علم، پیوند عموم با علم محقق شده و مرجعیت علمی برای سازمان صداوسیما به همراه خواهد داشت.
آقای علی بابائی کلاریجانی، دکتر جهاندار امیری، دکتر اردشیر زابلی زاده، دوره 10، شماره 2 - ( 8-1400 )
چکیده
به کارگیری فناوریهـای پیشـرفته در تولیـد، زیرسـاخت و ارائـه ی محتـوا و خدمـات مورد نیاز مخاطبان، آنها را میتواند بیش از پیش به سمت رسانه سوق داده و از گرایش به رسانههای رقیب بازدارد. هدف این پژوهش تعیین میزان سواد رسانهای تولیدکنندگان محتوای برنامههای صداوسیمای مرکز مازندران برحسب مؤلفه ی درک محتوای پیامهای رسانهای است. پژوهش از نظر نوع، توصیفی- تحلیلی و اطلاعات آن از روش کتابخانهای و پیمایش گردآوری شده است. ابزار پژوهش، پرسشنامه ی ساختاریافته بوده که پس از تأیید روایی و پایایی آن، در اختیار 50 نفر از تولیدکنندگان برنامه صداوسیمای مرکز استان مازندران قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان میدهد که سطح سواد رسانهای پاسخگویان در رادیو بیش از تلویزیون و فضای مجازی است. همچنین بر مبنای نتایج، تولیدکنندگان محتوای برنامههای صداوسیما به نسبت سایر افراد جامعه دارای سطح سواد رسانهای به نسبت بالایی هستند؛ اما مشاهده و شناخت محقق از جامعه ی آماری و قلمرو مکانی تحقیق، گویای آن است که بیشتر پاسخگویان به ویژه در حوزه ی تلویزیون، دارای سطح سواد رسانهای پایینی هستند و باید با روشهای دیگری آن را افزایش داد. آگاهسازی، مطالعه و آموزشهای حین خدمت همراه با ارتقای سطح فرهنگ جامعه، به خصوص در زمینه ی استفاده از فناوریهای نوین ارتباطاتی یکی از راهکارهای اساسی در این حوزه است.
|
|
|
|
|
|