|
|
|
 |
جستجو در مقالات منتشر شده |
 |
|
4 نتیجه برای پایداری
ابوالفضل کربلایی حسینی غیاثوند، بهناز منتظر، دوره 6، شماره 4 - ( 2-1397 )
چکیده
با گسترش جوامع انسانی و ارتقاء نیازهای اجتماعی بشری برای زندگی بهتر، ضرورت حضور در فضاهای جمعی برای انجام برخی از فعالیتهای انسانی از اهمیت زیادی برخوردار است. عملکردهای فرهنگی به دلیل دارا بودن فضاها و برنامههای غیررسمی به همراه سایر عملکردها، زمینه مناسبی را برای توسعه پایدار اجتماعی فراهم میکنند. هدف از مقاله حاضر، شناخت شاخصهای پایداری اجتماعی در مجموعههای فرهنگی کشور و ارائه مدل تحلیلی از این شاخصها میباشد. جامعه موردمطالعه در این تحقیق، فرهنگسراهای شهر تهران میباشند که از این میان، پنج مجموعه بهصورت نمونهگیری هدفدار انتخابشدهاند. روش تحقیق مورداستفاده در این پژوهش بر اساس هدف، کاربردی و بر اساس ماهیت، توصیفی- تحلیلی میباشد. جمعآوری اطلاعات در دو مرحله بهصورت مطالعات کتابخانهای و اسنادی و همچنین مشاهدات میدانی صورت گرفته است. همچنین برای ارزیابی و اولویتبندی شاخصهای ارائهشده در مدل تحلیلی، از تحلیل شبکهای (ANP) استفادهشده است. نتایج مشخص کرد از میان معیارهای اصلی بهدستآمده در تحقیق، "مؤلفههای ذهنی محیط" با وزن (41/0) و "مؤلفههای عینی محیط" با وزن (33/0)، به ترتیب بیشترین اهمیت را در دستیابی به پایداری اجتماعی در مجموعههای فرهنگی دارند.
دکتر حسین نازک تبار، دکتر شهرام ملانیا جلودار، آقای حسین نیک اندیش، دوره 10، شماره 2 - ( 8-1400 )
چکیده
هدف این پژوهش بررسی تأثیر سرمایهی فرهنگی و سرمایهی اجتماعی بر پایداری خانواده در بین زوجین شهر چهاردانگه بود. روش پژوهش از نوع توصیفی-همبستگی بود که به روش پیمایشی انجام گردید. جامعه ی آماری زوجین ساکن در شهر چهاردانگه منطقه ی صنعتی و تجاری در نیمه ی دوم سال 99 بود. بر اساس فرمول کوکران تعداد 200 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند و روش نمونهگیری تصادفی خوشهای بود. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه ی محقق ساخته بود که آلفای محاسبه شده برای هریک از متغیرها بالاتر از 70/0 و پایایی پرسشنامه در حد قابل قبول به دست آمد. تحلیل دادهها در دو سطح توصیفی و استنباطی و با استفاده از نرم افزارSPSS نسخه ی 24 انجام شد. نتایج نشان داد که سرمایهی اجتماعی و هریک از ابعاد آن شامل میزان اعتماد اجتماعی، مشارکت اجتماعی و شبکههای اجتماعی و همچنین سرمایهی فرهنگی و هر یک از ابعاد آن شامل سرمایهی فرهنگی تجسم یافته، سرمایهی فرهنگی عینیت یافته و سرمایهی فرهنگی نهادینه شده بر پایداری خانواده در بین زوجین شهر چهاردانگه تأثیر معنادار مثبتی داشتهاند. به طوریکه سرمایهی اجتماعی و سرمایهی فرهنگی با ابعادشان توانستهاند 82 درصد از واریانس متغیر وابسته را تبیین نمایند. اما نتایج نشان داد که جنسیت تفاوت معناداری در پایداری خانواده نداشته است.
دکتر محمد قنبری، دکتر محمد اجزاء شکوهی، دکتر محمد رحیم رهنما، دکتر امید علی خوارزمی، آقای سلمان آل حسن، دوره 11، شماره 2 - ( 7-1401 )
چکیده
شهرهای زیست پذیر، مکانهایی برای زندگی اجتماعی، خلق زیبایی و حضور همۀ ساکنان در قلمرو عمومی بدون آلودگی و ترافیک هستند. اصول اجتماعی و ارزشهای آن در شهر زیست پذیر، جایگاه ویژه ای دارد. در شهر زیست پذیر، آستانه های رضایت اجتماعی و ارزشهای هویتی دارای اهمیت زیادی هستند. هدف اصلی این پژوهش، تحلیل زیست پذیری شهری کلانشهر مشهد با تأکید بر شاخص فرهنگ و پایداری میباشد. روش تحقیق این پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی و به لحاظ روش، توصیفی- تحلیلی میباشد. با استفاده از نرم افزار GIS نقشههای مربوط به وضعیت هر کدام از زیر شاخصهای عینی براساس محدودۀ مناطق کلانشهر مشهد ترسیم گردیده است. برای شاخص ذهنی که دارای 15 گویه است، از پرسشنامه استفاده گردید. حجم نمونه در کل مناطق شهر مشهد برابر با 402 نفر بوده است. نتایج این پژوهش نشان میدهد که منطقۀ ثامن کلانشهر مشهد، بهترین منطقه از نظر شاخص فرهنگ و پایداری اجتماعی از بعد زیست پذیری شهری میباشد. پس از منطقۀ ثامن، منطقۀ 8 به لحاظ فرهنگ و پایداری اجتماعی دارای بهترین شرایط میباشد. نامناسب ترین منطقه هم به لحاظ فرهنگ و پایداری اجتماعی، به ترتیب مناطق 2، 4 و 7 میباشند. در نهایت هم پیشنهادهایی در ارتباط با افزایش سطح زیست پذیری شهری از بعد فرهنگی و پایداری اجتماعی در کلان شهر مشهد ارائه شده است.
خانم نگار نسیم افزا، دکتر اسفندیار غفاری نسب، دکتر علی یار احمدی، دکتر علی گلی، دوره 11، شماره 3 - ( 11-1401 )
چکیده
زنان از جمله گروههای آسیبپذیر در بحرانها و بلایای طبیعی به شمار میآیند، مطالعه حاضر باهدف درک و فهم پیامدهای اجتماعی وقوع سیل در محله فقیرنشین سعدی شهر شیراز از نگاه زنان مشارکتکننده و درگیر در آن انجامشده است. نمونهگیری بهصورت هدفمند انجامشده است و دادهها با تکنیک مصاحبه نیمه ساختاریافته گردآوری شدهاند و از روش کیفی تحلیل مضمون برای تحلیل دادهها استفاده شده است. مضمونهای اصلی که پس از تجزیه و تحلیل دادهها به دست آمد شامل: هشیاری و نگرانی بیشترِ زنان در مقابل هشدارها، محدودیت و مشکلات زنان در تخلیه منازل قبل از سیل، ابتلای بیشتر زنان به سوء تغذیه و انواع بیماریها پس از سیل، کاهش توان اقتصادی، مواجهه با انواع خشونت، انتظارات فراتر از توانِ زنان از سوی خانواده و جامعه، تداوم همۀ ابعاد بحران سیل برای زنان فقیر و تداوم آسیبهای روانی ناشی از سیل در درازمدت برای همه زنان بوده است.
|
|
|
|
|
|